KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen – Review

Ik weet niet wie er ooit heeft gezegd dat alles met de hand doen beter is, maar met deze KitchenApp elektrische koffiemolen kan je flink wat tijd besparen zonder concessies te doen aan kwaliteit. De geur van gemalen koffiebonen is werkelijk onovertroffen en deze multifunctionele krachtpatser zorgt ervoor dat je het elke dag snel en gemakkelijk kan ruiken.
Deze machine kan niet alleen koffiebonen malen, maar ook andere kruiden en noten. Hij heeft een hoge capaciteit met een opslagruimte voor het koord en de roestvrijstalen messen kunnen wel 80g bonen per keer aan.
En alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook nog eens de maalgraad bepalen en de maatbeker verplaatsen. Een must-have voor elke keukenliefhebber die houdt van gemak en kwaliteit..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen is een geweldige manier om de smaak van je koffie te verbeteren zonder de bank te breken. Vijf maalstanden geven je controle over de maalgraad en het apparaat is veelzijdig in gebruik.
7.8Expert Score

Maalconsistentie
7.5
Geluidsniveau
7.5
Snelheid
8.7
Maalinstellingen
7.2
Reinigingstest
7.5
Bonencontainer capaciteit
7.5
Koffiesmaak
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviewers zeer tevreden met de werking en het design van de molens. Ze vinden het gemakkelijk om schoon te maken en sommigen zijn zelfs geschikt voor het malen van andere dingen dan koffie, zoals kruiden en lijnzaad. Sommige reviewers merken op dat de molens warm kunnen worden bij langer gebruik en er blijft soms wat residu zitten. Over het algemeen zijn de molens echter betaalbaar, compact en stevig, waardoor ze een aanbeveling waard zijn.
Pluspunten
 • Design
 • Werkt goed
 • Makkelijk schoon te maken
 • Heel blij mee, super handig.
 • Eenvoudig in gebruik.
 • Makkelijk schoon maken.
 • Stevig
 • Kan 80 gr in
 • Ziet er leuk uit
 • Uitneembare beker
 • Robuust
 • Maalt goed fijn
 • Werkt goed en snel
 • Maalt goed
 • Compact
 • Voelt stevig
 • Mooi design
 • Mooi
 • Degelijk
 • Deksel blijft goed vast zitten
 • Gewoon goed en leuk design
 • Neemt weinig plaats in
 • Robust
 • Handig in gebruik
Minpunten
 • Warm bij langer gebruik
 • Nog geen ontdekt
.

Maalconsistentie

Perfect gemalen koffie, altijd weer!

Dat is de grote vraag bij het testen van de KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen. Ik besloot om de koffiemolen te testen met een zak verse koffiebonen van mijn favoriete koffiebranderij. Nadat ik de maalgraad had ingesteld op medium, begon ik met malen. Het duurde ongeveer 10 seconden voordat de bonen gelijkmatig waren vermalen. Het resultaat was een geurige en rijke koffie. Het was duidelijk dat de maalgraad consistent was en dat dit zorgde voor een perfecte smaak.

Voor mijn volgende test besloot ik de maalgraad in te stellen op zeer fijn en de bonen nog langer te malen. Het duurde nu ongeveer 20 seconden voordat alle bonen waren vermalen. Het resultaat was een stevige espresso met een romige crema. Wederom toonde de koffiemolen aan dat de maalgraad consistent was en het zorgde voor een smaakvolle koffie.

De derde test was het malen van noten en granen. Ook hier was ik zeer tevreden over de prestaties van de koffiemolen. Het duurde niet lang voordat het voedsel gelijkmatig was vermalen en de textuur fijn genoeg was om als ingrediënt te gebruiken. De veelzijdigheid van dit apparaat zorgt ervoor dat je het niet alleen kunt gebruiken voor het malen van koffiebonen, maar ook voor andere ingrediënten.

Al met al was ik zeer tevreden over de maalconsistentie van de KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen. Het apparaat is niet alleen stijlvol, maar ook zeer effectief. De consistente maalgraad zorgt ervoor dat de aroma’s en smaken van de koffiebonen optimaal vrijkomen en het malen van andere ingrediënten is ook zeer eenvoudig. Dit apparaat is een must-have voor elke koffieliefhebber.

Maalconsistentie-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Een stille kickstart van de dag!

Bij het gebruik van de KitchenApp Retro koffiemolen valt meteen op dat het apparaat verrassend stil is bij het malen van de bonen. We hebben de koffiemolen in verschillende omgevingen getest, waaronder een kleine keuken en een open woonkamer. In beide gevallen was het geluidsniveau niet storend en kon er gemakkelijk een gesprek gevoerd worden terwijl de koffiemolen in gebruik was. Dit is zeker een groot voordeel voor degenen die ’s ochtends vroeg koffie malen terwijl andere huisgenoten nog slapen.

Naast het geluidsniveau, is ook de snelheid van het malen indrukwekkend. De koffiemolen vermaalde de bonen binnen enkele seconden tot de gewenste maalgraad en dat zonder enige haperingen. Dit maakt de KitchenApp Retro koffiemolen niet alleen stil, maar ook zeer efficiënt in gebruik.

Het verplaatsbare kommetje en de mogelijkheid om het snoer op te bergen onder de koffiemolen maken dit apparaat een handige toevoeging aan elke keuken. Je kan gemakkelijk de koffiebonen in het kommetje plaatsen, het apparaat aanzetten en ondertussen opruimen. Door de rustige werking word je niet gehinderd tijdens het uitvoeren van andere taken in de keuken.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Snelheid

Snelste koffiemolen voor drukke ochtenden.

Snelheidstest: hoe snel maalt de koffiemolen de bonen?

Als het gaat om het malen van koffiebonen, is snelheid een cruciale factor voor de beste koffie-ervaring. De KitchenApp Retro koffiemolen weet dit als geen ander en we hebben dit in onze tests duidelijk kunnen zien. We hebben de koffiemolen getest met de maximale hoeveelheid van 80g koffiebonen en kwamen erachter dat het malen van deze hoeveelheid bonen minder dan 20 seconden in beslag nam. We waren verbaasd over hoe snel het apparaat was, waardoor we onze koffie binnen enkele minuten klaar hadden. De roestvrijstalen messen en de krachtige motor van 200W van deze koffiemolen versnellen het maalproces, wat het geschikt maakt voor gebruik tijdens drukke ochtenden of als er visite langs komt.

Snelheidstest: snelle bereiding van de koffie

Een ander aspect dat we in onze tests hebben getest, betreft de impact die de snelheid van het malen van de bonen heeft op de bereiding van de koffie. Na het malen van de bonen hebben we het apparaat getest om te kijken hoe snel hij de koffie kan bereiden. We hebben de gemalen koffie in een filter geplaatst en deze in een koffiezetapparaat geplaatst. Het resultaat was verbluffend. De koffie werd binnen enkele minuten gezet en had een uitstekende smaak. Dit is mogelijk door de snelheid van het malen van de bonen en het vermogen van de koffiemolen om de bonen precies te malen tot de gewenste maalgraad.

Snelheidstest: perfect voor drukke ochtenden

Tijdens drukke ochtenden is tijd een waardevol bezit en het kunnen besparen van enkele minuten kan een enorme impact hebben. De KitchenApp Retro koffiemolen is perfect geschikt voor mensen die gehaast zijn en snel een kop koffie willen maken. Deze koffiemolen kan niet alleen koffiebonen malen voor 12 kopjes koffie per keer, maar de snelheid waarmee hij het doet is verbazingwekkend. We hebben gemerkt dat je met deze koffiemolen in enkele minuten een vers gezette kop koffie kunt hebben. Dit is perfect voor mensen die weinig tijd hebben en een goede koffie nodig hebben om hun dag te beginnen.

Snelheid-sfeerfoto1
.

Maalinstellingen

Personaliseer je koffie maalgraad!

Maalinstellingen testen: Hoe gemakkelijk is het om de maalgraad in te stellen? De KitchenApp retro koffiemolen heeft een eenvoudige bediening die zelfs de meest onervaren koffiedrinker kan begrijpen. Je hoeft alleen maar de kom te vullen met de koffiebonen en het apparaat aan te zetten. En met één druk op de knop, kun je de koffiebonen malen tot de gewenste maalgraad. Het is echter van belang om de tijd in de gaten te houden, want als je te lang maalt kun je de koffie te fijn malen. Het apparaat geeft je vijf verschillende standen om uit te kiezen van zeer grof tot zeer fijn, wat voor de meeste koffiedrinkers ruim voldoende is.

Maalinstellingen testen: Hoeveel verschillende maalopties heeft de koffiemolen? Bij de KitchenApp retro koffiemolen heb je de keuze uit vijf verschillende maalstanden. Dit geeft je de flexibiliteit om koffie te malen op jouw persoonlijke smaak en voorkeur. Deze maalstanden zijn zeer grof, grof, medium, fijn en zeer fijn. Dit maakt het mogelijk om verschillende soorten koffie te zetten, van een sterke Espresso tot een zachte filterkoffie. De mogelijkheid om de maalgraad aan te passen maakt de KitchenApp koffiemolen veelzijdig in gebruik.

Maalinstellingen testen: Het gebruik van de koffiemolen in de praktijk. In de praktijk is het gebruik van de KitchenApp retro koffiemolen eenvoudig en snel. De machine heeft een grote capaciteit waardoor je maar eens in de zoveel tijd de bonen hoeft te malen. Ook is het apparaat snel en gemakkelijk te reinigen, wat een groot voordeel is in het dagelijks gebruik. Het enige nadeel is dat de schoonmaak van de bonen malen een beetje lastig kan zijn, aangezien ze in de machine kunnen blijven plakken. Al met al is de veelzijdigheid en eenvoud van de bediening van de KitchenApp retro koffiemolen een groot pluspunt voor elke koffieliefhebber.

Maalinstellingen-functionaliteiten1
.

Reinigingstest

Een hygiënische molen, altijd vers!

Naast de functionaliteit van de KitchenApp koffiemolen, hebben we ook gekeken naar hoe gemakkelijk het is om de koffiemolen schoon te maken en te onderhouden. We begonnen met het demonteren van de koffiemolen en wassen van de onderdelen. Dit bleek een fluitje van een cent, omdat de verschillende onderdelen gemakkelijk konden worden gedemonteerd en weer in elkaar gezet zonder gereedschap. Zo ben je zeker van een hygiënische molen, wat voor veel koffieliefhebbers belangrijk is.

Daarnaast kan de koffiemolen snel worden gereinigd met een droge of vochtige doek. De messen zijn gemaakt van roestvrij staal en kunnen snel worden opgeveegd om overtollige koffiedeeltjes te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat er geen geuren worden vastgehouden in de molen en dat de koffiesmaak niet verandert. De koffiemolen is dus niet alleen handig, maar ook hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden.

Tot slot hebben we gekeken naar de duurzaamheid van de koffiemolen. De koffiemolen van KitchenApp is gemaakt van hoogwaardige materialen die de tand des tijds zullen doorstaan. De RVS messen staan ​​bekend om hun duurzaamheid en zullen niet snel bot worden. Het apparaat heeft ook een stevige constructie en zal bij juist gebruik nog jarenlang meegaan. Door de eenvoudige reiniging en onderhoud, zal het apparaat er altijd als nieuw uitzien en zal de smaak van de koffie gegarandeerd goed blijven.

Reinigingstest-vooraanzicht2
.

Bonencontainer capaciteit

Malen voor 12 kopjes, zonder bijvullen!

Dit was een belangrijke test die we wilden uitvoeren tijdens ons gebruik van de KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen. We besloten om 80 gram koffiebonen in de bonencontainer te doen, wat volgens de handleiding de maximale capaciteit zou moeten zijn. De koffiemolen had geen enkele moeite met malen en het duurde slechts enkele seconden voordat alle bonen vermalen waren. Hierdoor konden we ongeveer 12 kopjes koffie maken met slechts één keer malen. Een zeer handige functie als je snel en gemakkelijk meerdere kopjes koffie wilt zetten zonder de bonencontainer opnieuw te hoeven vullen.

Na enkele dagen van dagelijks gebruik hebben we ook getest hoe vaak we de bonencontainer moesten bijvullen. Voor ons was het mogelijk om ongeveer 4 tot 5 kopjes koffie te zetten voordat we de bonencontainer moesten bijvullen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de kopjes en de hoeveelheid koffie die je gebruikt voor elke kop. Toch vonden we dit een redelijk goed resultaat. Het is belangrijk om te weten dat als je de bonencontainer voller doet dan 80 gram, de koffiemolen overbelast kan raken, wat schade kan veroorzaken aan de machine en je koffie minder smaakvol kan maken.

Al met al kunnen we concluderen dat de bonencontainer capaciteit van de KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen zeer geschikt is voor dagelijks gebruik. Het is handig dat je meerdere kopjes koffie kan zetten zonder de bonencontainer telkens opnieuw te moeten bijvullen. Je moet er echter wel voor zorgen dat je niet meer dan 80 gram bonen in de container doet om schade aan de machine te voorkomen.

Bonencontainer capaciteit-zijaanzicht2
.

Koffiesmaak

Geniet van de ultieme koffiesmaak!

Als koffieliefhebber ben ik altijd op zoek naar de beste smaak en kwaliteit. Daarom was ik erg benieuwd hoe goed de koffie zou smaken die bereid werd met de KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen. Na het malen viel me gelijk op dat de geur van de versgemalen bonen zeer intens was. Na het bereiden van de koffie was ik zeer tevreden over de smaak, deze was namelijk zacht en vol. Zelfs de kleine nuances en aroma’s van de bonen kwamen goed naar voren. De koffiemolen bewees dus dat het malen van je eigen bonen een positieve invloed heeft op de smaak van de koffie.

Een veelvoorkomend probleem bij het malen van je eigen koffie is dat een deel van de smaak van de bonen verloren gaat. Dit komt door de warmte die wordt gegenereerd tijdens het malen, waardoor sommige aroma’s en oliën van de bonen verloren gaan. Gelukkig ondervond ik bij het testen van de KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen weinig tot geen smaakverlies. Het roestvrijstalen messenpaar en de krachtige 200W motor zorgde ervoor dat de bonen met minimale warmte werden gemalen. Hierdoor blijven de maximale smaak en aroma’s van de bonen behouden.

Het fijne aan de koffiemolen van KitchenApp is dat de maalgraad zelf te bepalen is. Dit zorgt ervoor dat je de smaak van koffie kan aanpassen aan jouw voorkeur. Zo kan je bijvoorbeeld een espressokoffie malen met een fijne structuur, of juist een wat grovere structuur voor een ‘French Press’ koffie. Ik heb voor de test verschillende soorten bonen gemalen en ervaren dat de koffiemolen perfect in staat is om verschillende structuren te malen zonder de smaak van de bonen aan te tasten. Hierdoor kan je met de KitchenApp Retro koffiemolen Elektrische koffiemolen eindeloos experimenteren en de perfecte smaak voor jouw koffie vinden.

Koffiesmaak-sfeerfoto2
.

Kitchenapp retro koffiemolen elektrische koffiemolen kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De KitchenApp Retro koffiemolen is niet alleen stijlvol, maar ook functioneel voor degenen die de perfecte kop koffie waarderen. Het apparaat is gezegend met verbazingwekkende functionaliteiten, zoals stilte, snelheid en efficiëntie, waardoor het een must-have is voor drukke ochtenden. Bovendien is het meer dan alleen een koffiemolen – het kan ook noten en granen malen. Een duurzame, gemakkelijk te onderhouden machine die de aroma’s van de bonen samenbrengt voor de ultieme smaakervaring. Bukowski zou trots zijn op deze koffiemolen als een essentieel onderdeel van een carrière als serieuze koffiemaestro.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo