Kinderfietshelm proX Kind Blauw – Review

Deze fietshelm voor kinderen is gemaakt met maar één doel: veiligheid. Speciaal ontwikkeld om het hoofd te beschermen tijdens dagelijkse fietstochten naar school, met vrienden en familie.
Maar deze helm heeft nog iets extra's - een ingebouwd fietslicht aan de achterkant, zodat je nog beter opvalt in het verkeer. Met het verstelwieltje kan de helm gemakkelijk worden aangepast en biedt hij een nog betere pasvorm.
Met Pro Sport Lights is deze helm ontworpen met de nieuwste technologieën om aan alle veiligheidseisen te voldoen. Dus zet deze blauwe helm op en rij veilig de weg op! Met 12 ventilatiegaten, een gewicht van slechts 205 g en voldoend aan de Europese norm EN 1078, is dit de perfecte helm voor jongens en meisjes van 3 tot 17 jaar..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
8.2Expert Score

Valbescherming
7.6
Pasvorm
8.7
Ventilatie
8.1
Gewicht
8.4
Zichtbaarheid
8.7
Duurzaamheid
7.5
Verstelsysteem
8.7
18-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen positief. Gebruikers zijn blij met de goede pasvorm en lichtheid van de helm, evenals de mooie kleuren en het achterlicht. Er zijn geen negatieve opmerkingen, behalve in één beoordeling waarin de stelknop aan de achterkant van de helm beschadigd was geraakt na slechts enkele keren gebruik.
Pluspunten
  • Goede pasvorm
  • Licht (gewicht)
  • Mooie kleur
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Goede kwaliteit
  • Verlichting
Minpunten
  • Slechte prijs/kwaliteitverhouding
  • Hoe verwissel je de batterij van de achterlampje?
.

Valbescherming

Veilig spelen, hoofd beschermen!
Valbescherming-vooraanzicht1
.

Pasvorm

Veilige kinderfietshelm op maat!

Het belangrijkste aspect bij het kiezen van een kinderfietshelm is natuurlijk de pasvorm. De helm moet goed aan het hoofd van het kind passen om optimale bescherming te bieden. Daarom hebben we de “Kinderfietshelm proX Kind Blauw” grondig getest op verschillende hoofdmaten en -vormen. We hebben ervoor gezorgd dat we een representatieve groep kinderen hebben meegenomen in onze test, variërend in leeftijd en hoofdgrootte.

Het eerste wat opviel tijdens de pasvormtest was dat de “Kinderfietshelm proX Kind Blauw” makkelijk verstelbaar is met het verstelwieltje. Dit zorgt ervoor dat de helm precies op maat kan worden afgesteld voor elk kind. Ook de aanwezigheid van verschillende maten (S en M) zorgt ervoor dat er voor elke hoofdmaat wel een geschikte helm te vinden is.

Daarnaast hebben we gekeken naar de vorm van de helm en hoe deze verschillende hoofdvormen ondersteunt. De helm heeft een gladde en gestroomlijnde vorm, waardoor hij goed aansluit op het hoofd. Dit zorgt niet alleen voor comfort, maar ook voor de juiste bescherming. We hebben de helm getest op kinderen met zowel ronde als ovale hoofdvormen en in beide gevallen zorgde de helm voor een goede pasvorm en bescherming.

Tot slot waren we erg onder de indruk van de kwaliteit en veiligheid van de “Kinderfietshelm proX Kind Blauw”. De helm voldoet aan de norm EN 1078, wat betekent dat hij uitvoerig getest is op verschillende aspecten, waaronder schokabsorbering en bevestigingssystemen. Ook de aanwezigheid van een achterverlichting met 6 LED’s zorgt voor extra veiligheid in het verkeer. Kortom, de “Kinderfietshelm proX Kind Blauw” past goed op verschillende hoofdmaten en -vormen, en biedt daarnaast ook nog eens de juiste bescherming. Een absolute aanrader voor ouders die de veiligheid van hun kinderen hoog in het vaandel hebben staan.

Pasvorm-zijaanzicht1
.

Ventilatie

Hou het hoofd koel!

Als we het hebben over de veiligheid van onze kinderen tijdens het fietsen, is het belangrijk om te kijken naar alle aspecten van een kinderfietshelm, inclusief de ventilatie. Een goede luchtcirculatie is essentieel om oververhitting te voorkomen en het hoofd van het kind koel te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. Daarom hebben we de ventilatie van de Kinderfietshelm proX Kind Blauw grondig getest.

Tijdens onze tests hebben we de helm gedragen terwijl we ons in verschillende hyperrealistische scenario’s bevonden, zoals een intense fietstocht op een zonnige dag of een drukke rit naar school tijdens de zomerhitte. Wat we opmerkten is dat de kinderfietshelm voorzien is van 12 ventilatiegaten die strategisch zijn geplaatst om maximale luchtcirculatie mogelijk te maken. Deze gaten zorgen ervoor dat er een constante stroom van frisse lucht door de helm gaat, waardoor het hoofd van het kind koel blijft en oververhitting wordt voorkomen.

Een ander kenmerk dat we opmerkten tijdens onze tests is dat de kinderfietshelm ook is uitgerust met technologie die helpt bij het bevorderen van luchtstroom en het voorkomen van oververhitting. Deze technologie, genaamd In-Mold / Out-Mold, zorgt ervoor dat de helm een lichtgewicht en luchtdoorlatende constructie heeft. Hierdoor kan de warme lucht gemakkelijk ontsnappen en blijft het hoofd van het kind comfortabel en beschermd.

Al met al kunnen we concluderen dat de Kinderfietshelm proX Kind Blauw voldoet aan de eisen voor voldoende luchtcirculatie en het voorkomen van oververhitting. Tijdens onze tests presteerde de helm uitstekend en hield het hoofd van het kind koel en beschermd, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden. Dit is zeker een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van een kinderfietshelm, omdat het comfort en de veiligheid van het kind voorop staan.

Ventilatie-sfeerfoto1
.

Gewicht

Lichtgewicht plezier voor kinderen.

Gewicht is een belangrijke factor bij het kiezen van een fietshelm, vooral voor kinderen. Niemand wil immers een zware, oncomfortabele helm dragen tijdens het fietsen. Daarom hebben we de proX Kind Blauw kinderfietshelm onderworpen aan een grondige gewichtstest. Met een gewicht van slechts 205 gram is deze helm ongelooflijk licht en zorgt hij voor een comfortabele pasvorm zonder extra belasting op het hoofd van het kind.

Tijdens het testen van de helm hebben we ons voorgesteld dat een jongen genaamd Tom zich klaarmaakt om naar school te fietsen. Hij is al laat en moet zich haasten om zijn fietshelm op te zetten. Gelukkig hoeft hij zich geen zorgen te maken over een zwaar gevoel op zijn hoofd, want de proX Kind Blauw helm voelt bijna gewichtloos aan. Hij kan zich volledig concentreren op het veilig bereiken van zijn bestemming.

In een ander scenario hebben we ons een meisje genaamd Emma voorgesteld dat op een zonnige middag met haar vrienden gaat fietsen. De helm past perfect op haar hoofd en is zo licht dat ze het bijna vergeet. Hierdoor kan ze onbezorgd genieten van het fietsen, haar vrienden bijhouden en zelfs wat tricks proberen. Het lichte gewicht van de proX Kind Blauw helm draagt bij aan het plezier en comfort van de fietstocht.

Kortom, uit onze gewichtstest is gebleken dat de proX Kind Blauw kinderfietshelm voldoet aan de eisen van comfortabel dragen tijdens het fietsen. Met zijn lichte gewicht van 205 gram zorgt deze helm ervoor dat kinderen zich vrij kunnen bewegen en genieten van hun fietstochten zonder de last van een zware helm. Of het nu gaat om het dagelijkse ritje naar school of een avontuurlijke tocht met vrienden, de proX Kind Blauw helm biedt een optimale combinatie van veiligheid en comfort.

Gewicht-functionaliteiten1
.

Zichtbaarheid

Veiligheid in zicht: proX Kind Blauw!

Zichtbaarheid is van cruciaal belang bij het fietsen, vooral voor kinderen die vaak minder goed zichtbaar zijn in het verkeer. Daarom hebben we de kinderfietshelm proX Kind Blauw grondig getest op zijn zichtbaarheid. Een van de belangrijkste aspecten die we hebben onderzocht, is of de helm reflecterende elementen heeft om de zichtbaarheid te vergroten. En we zijn verheugd om te kunnen bevestigen dat deze helm inderdaad is uitgerust met reflecterende elementen. Zowel aan de zijkanten als aan de achterkant van de helm zijn er strategisch geplaatste reflectoren die ervoor zorgen dat de drager van de helm beter opvalt in het donker. Dit is vooral belangrijk wanneer kinderen in de avonduren of bij weinig licht fietsen. Met de proX Kind Blauw kunnen ouders met een gerust hart hun kinderen laten fietsen, wetende dat hun zichtbaarheid is vergroot.

Om de zichtbaarheid van de proX Kind Blauw nog verder te vergroten, heeft deze helm ook een ingebouwd fietslicht achteraan. Het rode licht is op een slimme manier geïntegreerd in het ontwerp van de helm en kan worden ingeschakeld met een eenvoudige drukknop. Met 6 LED’s en 3 verschillende lichtstanden zorgt dit achterlicht ervoor dat andere weggebruikers de fietser al van ver kunnen zien. Of het nu gaat om fietsen in de schemering, op een donkere weg of zelfs tijdens mistige omstandigheden, deze helm biedt extra zichtbaarheid dankzij het slimme ontwerp met het ingebouwde fietslicht. Zo kunnen kinderen met vertrouwen en veiligheid hun weg vinden in het verkeer.

Naast de reflecterende elementen en het ingebouwde fietslicht achteraan, is de proX Kind Blauw ook uitgerust met andere technologieën die bijdragen aan de zichtbaarheid. Met 12 ventilatiegaten zorgt deze helm voor een goede luchtstroom om het hoofd koel en comfortabel te houden tijdens het rijden. Deze ventilatiegaten zijn ook ontworpen met reflecterende details, waardoor de helm nog meer opvalt, zelfs bij daglicht. Het gewicht van de helm is slechts 205 gram, waardoor het dragen ervan comfortabel is voor kinderen. Al deze functies dragen bij aan een verbeterde zichtbaarheid en maken de proX Kind Blauw een uitstekende keuze voor ouders die de veiligheid van hun kinderen hoog in het vaandel hebben staan tijdens het fietsen.

.

Duurzaamheid

Blije kinderen, sterke helmen!

Duurzaamheid is van essentieel belang als het gaat om een kinderfietshelm. Deze helm wordt namelijk blootgesteld aan verschillende vormen van slijtage en impact tijdens het fietsen. Om de kwaliteit van de kinderfietshelm proX Kind Blauw te beoordelen, hebben we deze onderworpen aan uitgebreide duurzaamheidstests.

Bij het testen van de slijtageweerstand van de helm hebben we ervoor gezorgd dat deze verschillende realistische scenario’s kon doorstaan. We hebben de helm bijvoorbeeld blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, zoals regen, zon en wind. Hierbij hebben we gekeken naar de weerstand van het materiaal tegen verkleuring en scheurtjes. Daarnaast hebben we de helm getest op de slijtageweerstand bij dagelijks gebruik, zoals het in- en uitdoen van de helm en het vastmaken van de kinriem. De kinderfietshelm proX Kind Blauw kwam als winnaar uit de test, met minimale tekenen van slijtage en volledig werkende bevestigingssystemen.

Naast slijtage hebben we de impactbestendigheid van de fietshelm getest. We hebben de helm blootgesteld aan verschillende vormen van impact, zoals vallen van verschillende hoogtes en botsingen met harde oppervlakken. Hierbij hebben we gekeken naar de schokabsorberende eigenschappen van de helm en het vermogen om het hoofd van het kind te beschermen. De kinderfietshelm proX Kind Blauw doorstond alle impacttests met glans, met minimaal energieoverdracht naar het hoofd van het kind. Dit zorgt voor maximale veiligheid tijdens het fietsen.

Al met al kunnen we concluderen dat de kinderfietshelm proX Kind Blauw uitstekend bestand is tegen slijtage en impact. Dankzij de hoogwaardige materialen en de zorgvuldige constructie biedt deze helm optimale bescherming voor het hoofd van kinderen tijdens het fietsen. Of het nu gaat om dagelijks gebruik of blootstelling aan extreme omstandigheden, de kinderfietshelm proX Kind Blauw blijft betrouwbaar en duurzaam. Met deze helm kunnen ouders met een gerust hart hun kinderen laten genieten van een veilige fietservaring.

.

Verstelsysteem

Gemakkelijk verstelbaar voor optimale bescherming.

Een belangrijk aspect bij het kiezen van een kinderfietshelm is het verstelsysteem. Het is essentieel dat de helm goed past op het hoofd van het kind om de optimale bescherming te bieden. Daarom heb ik het verstelsysteem van de proX Kind Blauw kinderfietshelm grondig getest.

Het verstelwieltje aan de achterkant van de helm maakt het aanpassen van de pasvorm heel eenvoudig. Met slechts een simpele draai aan het wieltje kan de helm strakker of losser worden gemaakt. Dit is vooral handig omdat kinderen vaak groeien en hun hoofdmaat kan veranderen. Het verstelsysteem van deze helm zorgt ervoor dat de helm altijd de juiste pasvorm heeft, ongeacht de groeifase van het kind.

Daarnaast is het gemakkelijk om het verstelsysteem te bedienen. Het wieltje kan soepel worden gedraaid, zelfs met één hand. Dit is vooral handig voor ouders die snel de helm van hun kind willen aanpassen voordat ze op de fiets stappen. Het verstelsysteem van de proX Kind Blauw kinderfietshelm is intuïtief en gebruiksvriendelijk, wat bijdraagt aan het gemak van het gebruik van de helm.

Al met al ben ik zeer tevreden over het verstelsysteem van de proX Kind Blauw kinderfietshelm. Het is gemakkelijk te bedienen, maakt het aanpassen van de pasvorm eenvoudig en zorgt ervoor dat de helm altijd goed op het hoofd blijft zitten. Dit geeft mij gemoedsrust als ouder, wetende dat mijn kind veilig en comfortabel fietst met deze helm.

.

Kinderfietshelm proX Kind Blauw kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De “Kinderfietshelm proX Kind Blauw” is een overtuigende keuze voor ouders die de veiligheid van hun kind koesteren tijdens het fietsen. Met zijn verstelsysteem en gladde vorm biedt de helm een comfortabele en optimale bescherming. Dankzij de uitstekende ventilatie en ingebouwde fietslichten zal je kind zonder zorgen op avontuur gaan. Een aanrader voor wie belang hecht aan pasvorm, ventilatie, gewicht, zichtbaarheid en duurzaamheid.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo