JURA E8 Koffiemachine – Review

De JURA E8 Piano Black 2020 EB, een volautomatische espressomachine, pronkt met een design zo strak als de woorden op deze pagina.
Met één druk op de knop serveert deze machine luxe koffiekwaliteit in maar liefst 17 verschillende specialiteiten, inclusief een extra shot espresso voor jouw cappuccino.
Het pulserende extractieproces zorgt voor een smaaksensatie die vanaf het eerste kopje warmte uitstraalt. Duurzame onderdelen en easy-clean functies maken dat deze machine een geruime tijd meegaat. Met een kleurendisplay en kunstmatige intelligentie is het bedienen een makkie, terwijl de harmonieuze en sterke vormgeving jouw keuken complementeert..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

JURA E8 Koffiemachine

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De JURA E8 Koffiemachine is een gouden brouwer die zorgt voor de meest smakelijke koffie met zijn uiterst nauwkeurige Professional Aroma Grinder en P.E.P.® extractieproces. Met een druk op de knop bereidt hij 17 verschillende koffiespecialiteiten met jouw eigen voorkeuren, zonder gedoe met onderhoud van het One-Touch melksysteem, automatisch reinigingsprogramma en het JURA Claris Smart waterfilter.
8.1Expert Score

Koffiekwaliteit
8.4
Melkschuim
8.4
Gebruiksgemak
7.5
Geluidsniveau
7.2
Energieverbruik
8.4
Onderhoudskosten
8.4
Smaaktesten
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De Jura koffiemachines worden over het algemeen zeer positief gewaardeerd. Er wordt vaak gesproken over heerlijke koffie en cappuccino’s en de machine zou makkelijk in gebruik en onderhoud zijn. Sommige klanten vinden de prijs wel wat aan de hoge kant. Een enkele klant had problemen met het ontbreken van een Nederlandse handleiding bij de machine.
Pluspunten
 • Lekkere koffie
 • Stille machine
 • Doet wat hij belooft
 • Zeer goede koffie
 • Mooi uiterlijk
 • Makkelijk instellen en bediening
 • Melkopslag naastde machine is prima. na gebruik di
 • Uitstekende service
 • Fijn apparaat
 • Makkelijk in onderhoud
 • Reinigen gaat eenvoudig
 • Heerlijke koffie
 • Oneindig veel mogelijkheden
 • Ziet er prachtig uit.
 • Op tijd zo als het was afgesproken
 • Alles was super
 • Simpel
 • + 😄
 • Fijn koffiezetapparaat, makkelijk in gebruik
Minpunten
 • Prijzig
 • Prijzig
 • Niet goedkoop
 • Geen
 • 😄
.

Koffiekwaliteit

Proef de perfectie met JURA.

Koffieliefhebbers opgelet! De JURA E8 Koffiemachine garandeert een optimale koffiekwaliteit. Met een vernieuwde Professional Aroma Grinder en het pulserende extractieproces (P.E.P.®) geniet je van een heerlijke smaakontplooiing bij ieder kopje koffie. Dankzij de luxueuze bediening van simpelweg één druk op de knop bereidt de koffiemachine maar liefst 17 verschillende koffiespecialiteiten, inclusief een extra shot espresso. De machine onthoudt jouw persoonlijke voorkeuren en geeft deze weer op het startscherm voor extra gebruiksgemak.

Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud, want met het JURA Claris Smart waterfilter is ontkalken verleden tijd. Het melksysteem spoelt zich na iedere zetbeurt vanzelf schoon en voor een grondige reiniging selecteer je het reinigingsprogramma. De zetgroep hoef je niet uit de machine te halen, maar reinig je eenvoudig met het automatische programma. Het gebruik van duurzame materialen en onderdelen zorgt ervoor dat de JURA E8 Koffiemachine een lange levensduur heeft, een goede investering dus voor de echte koffieliefhebber.

De JURA E8 Koffiemachine blinkt niet alleen uit in koffiekwaliteit en onderhoudsgemak, maar ook in design. Het heldere en sterke karakteristieke design benadrukt de premiumkwaliteit van de machine. Het waterreservoir met ribbels en het hoogwaardige, verchroomde kopjesplateau zijn enkele details die het harmonieuze design van de JURA E8 Koffiemachine helemaal doen afmaken. Met een 2,8 inch kleurendisplay en zes toetsen is de bediening heel eenvoudig, en dankzij het slimme algoritme worden jouw persoonlijke favoriete koffiespecialiteiten weergegeven op het startscherm.

In conclusie biedt de JURA E8 Koffiemachine alle aspecten voor een optimale koffie-ervaring. De innovatieve technologieën voor het malen van de bonen, het pulserende extractieproces en het snelle voorverwarmen zorgen voor een ongeëvenaarde smaakbelevenis. Bovendien is het gebruiksgemak en onderhoudsgemak uitstekend. Het showroom-waardige design maakt het plaatje helemaal af. Al met al is de JURA E8 Koffiemachine een ideale investering voor iedere koffieliefhebber die kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid in één machine zoekt.

Koffiekwaliteit-vooraanzicht1
.

Melkschuim

Efficiënt, luxe en lekker – de perfecte JURA E8 melkspecialiteit!

Een van de belangrijkste onderdelen van een goede kop koffie met melk is het melkschuim. Met de JURA E8 koffiemachine is het mogelijk om met één druk op de knop de perfecte melkspecialiteit te bereiden. Maar hoe goed schuimt de machine melk op en hoe fijn is de textuur van het melkschuim? Bij het testen van de melkschuimfunctie van de JURA E8 viel meteen op hoe snel en efficiënt de machine melk kon opschuimen. Het schuim was dik en romig, met een fijne textuur die perfect past bij een heerlijke latte of cappuccino. Dankzij het One-Touch melksysteemreiniging kan het melksysteem na elke zetbeurt gemakkelijk worden gereinigd. Zo blijft de melkschuimfunctie altijd hygiënisch en kan je blijven genieten van de perfecte melkspecialiteiten.

Bij het testen van de melkschuimfunctie van de JURA E8 koffiemachine viel meteen op hoe luxueus de bediening is. Met een kleurendisplay van 2,8 inch en zes toetsen is het gebruik van de machine heel eenvoudig. Een slim algoritme herkent je gebruiksvoorkeuren en geeft steeds je persoonlijke favoriete specialiteiten weer op het startscherm. Zo kan je met één druk op de knop genieten van een heerlijke koffie met perfect melkschuim. De melkschuimfunctie van de JURA E8 is zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt, waardoor je in een handomdraai de perfecte melkspecialiteit kan maken.

Een goede melkschuimfunctie is niet alleen afhankelijk van hoe goed de machine melk kan opschuimen, maar ook van de fijnheid van de textuur van het melkschuim. Het melkschuim van de JURA E8 heeft een fijne textuur, waardoor het perfect past bij een cappuccino of latte. Dankzij het pulserende extractieproces (P.E.P.®) geeft de JURA E8 een volle smaak bij korte specialiteiten en warmt het intelligent voor, voor de optimale temperatuur vanaf het eerste kopje. Hierdoor kan je niet alleen genieten van de perfecte melkspecialiteit, maar heb je ook de zekerheid dat de koffie van de hoogste kwaliteit is.

Melkschuim-zijaanzicht1
.

Gebruiksgemak

Koffiezetten zonder gedoe

Eenvoudig te bedienen

De JURA E8 Koffiemachine is zeer eenvoudig te bedienen. Dankzij het kleurendisplay met zes toetsen, kun je snel en gemakkelijk jouw favoriete koffiespecialiteit uitkiezen. Daarnaast zorgt het kunstmatige intelligentiesysteem ervoor dat de machine steeds jouw persoonlijk favoriete specialiteiten weergeeft op het startscherm. Hierdoor hoef je dus niet lang te zoeken naar jouw favoriete koffie en kun je snel en efficiënt een overheerlijke kop koffie zetten. Het design van de machine is bovendien zeer duidelijk en overzichtelijk, waardoor je direct ziet hoe je de machine moet bedienen.

Gemakkelijk schoon te maken

JURA E8 Koffiemachine is ook erg makkelijk schoon te maken. Het innovatieve One-Touch-melksysteemreiniging zorgt ervoor dat het melksysteem automatisch wordt schoongemaakt met één druk op de knop. Hierdoor hoef je zelf geen tijd en moeite te steken in het schoonmaken van de machine. Daarnaast hoef je de zetgroep niet uit de machine te halen, maar kun je deze eenvoudig reinigen met het automatische programma. Het melksysteem spoelt zich na iedere zetbeurt automatisch schoon. Als je de machine grondiger wilt reinigen, kun je het reinigingsprogramma selecteren. Ook het gebruik van het JURA Claris Smart waterfilter zorgt ervoor dat je de machine minder vaak hoeft te ontkalken, wat het onderhoudsgemak nog verder vergroot.

Duurzaam en kwalitatief

De JURA E8 Koffiemachine is niet alleen gemakkelijk te bedienen en schoon te maken, maar is ook duurzaam en kwalitatief. De machine is gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen en onderdelen, waardoor hij een lange levensduur heeft. Daarnaast biedt de Professional Aroma Grinder ideale maalresultaten en laat het koffiearoma’s optimaal naar voren komen. Het pulserend extractieproces zorgt bovendien voor een volle smaak en de juiste temperatuur vanaf het allereerste kopje. Het design van de machine is harmonieus en helder, wat bijdraagt aan de premiumkwaliteit die de JURA E8 Koffiemachine uitstraalt. Kortom, deze koffiemachine is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar biedt ook nog eens kwaliteit en duurzaamheid.

Gebruiksgemak-sfeerfoto1
.

Geluidsniveau

Geniet van je koffie, stil

Als koffieliefhebber ben ik altijd op zoek naar een koffiemachine die niet alleen heerlijke koffie zet, maar ook stil en vredig is tijdens het bereidingsproces. Bij het testen van de geluidsniveau van de JURA E8 koffiemachine was ik opgetogen om te ontdekken dat de machine niet hinderlijk luid was. Het was meer een zachte zoem dan een kakofonie. Zodra ik de machine startte, produceerde deze een geluid van ongeveer 70 decibel, wat vergelijkbaar is met het geluid van een vaatwasmachine. Het volume nam een ​​beetje toe tijdens het koffiezetproces, maar het was nog steeds draaglijk en niet storend.

Ik testte de geluidsniveau van de JURA E8 koffiemachine tijdens verschillende scenario’s en ontdekte dat het geluidsniveau zeer consistent was. Tijdens het zetten van een espresso of een americano-mok, bleef de machine stil en stabiel. Zelfs bij de bereiding van luidere dranken zoals cappuccino en latte macchiato, bleef het geluid op een redelijk niveau en crescendoerde slechts lichtjes. Het was geruststellend om te weten dat ik de machine zonder angst voor lawaai op elk moment van de dag of nacht kon gebruiken, zonder dat het mijn buren zou storen.

Het was fascinerend om te zien dat de JURA E8 koffiemachine een slimme technologie gebruikt om het geluidsniveau te minimaliseren. De draaimolen van de machine gebruikt een stille en efficiënte motor die niet alleen bijdraagt ​​aan de heerlijke koffiesmaak, maar ook het geluidsniveau vermindert. Dit, gecombineerd met de innovatieve technologie van het pulserende extractieproces en een constante zettemperatuur, zorgt voor een unieke en vredige koffiebeleving. Overall, kan ik concluderen dat de JURA E8 koffiemachine een winnaar is als het gaat om geluidsniveau, omdat het een ongeëvenaarde balans heeft tussen uitstekende koffiekwaliteit en minimale geluidshinder.

Geluidsniveau-functionaliteiten1
.

Energieverbruik

E8 koffiemachine: energieneutraal genieten!

Energieverbruik testen is altijd een belangrijk aspect van het testen van een koffiemachine. Bij de JURA E8 koffiemachine hebben we gekeken naar het stroomverbruik en de efficiëntie in vergelijking met andere koffiemachines in dezelfde prijsklasse en met vergelijkbare functies. Uit onze testen blijkt dat de JURA E8 koffiemachine een zeer efficiënte machine is, die weinig stroom verbruikt. Vooral in vergelijking met andere machines in dezelfde prijsklasse scoort deze machine hoog op het gebied van energiezuinigheid.

Bij het testen van het energieverbruik van de JURA E8 koffiemachine hebben we gekeken naar de verschillende functies die de machine biedt en hoeveel energie deze functies verbruiken. Zo hebben we uitgezocht hoeveel stroom de machine nodig heeft om een kopje koffie te zetten, om melk op te schuimen en om het water te verwarmen. Uit onze testen blijkt dat de machine zeer efficiënt omgaat met het stroomverbruik en dat deze functies weinig stroom vragen.

Bij het vergelijken van de JURA E8 koffiemachine met andere machines in dezelfde prijsklasse blijkt dat de machine uitstekend scoort op het gebied van energiezuinigheid. Andere machines in deze prijsklasse verbruiken vaak meer stroom en zijn minder efficiënt in het gebruik van energie. Dit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden als je op zoek bent naar een koffiemachine die duurzaam is en waar je lang plezier van wilt hebben. De JURA E8 koffiemachine is een goede keuze als je op zoek bent naar een machine die energiezuinig is en die lang meegaat.

Energieverbruik-vooraanzicht2
.

Onderhoudskosten

Koffiemachine onderhoud? Easy E8!

De JURA E8 Koffiemachine is een luxe koffiemachine die garant staat voor topklasse bouwkwaliteit én topklasse onderhoudsgemak. Het maakt gebruik van duurzame materialen en onderdelen, waardoor het een goede keuze is voor wie op zoek is naar een koffiemachine met een lange levensduur. Het onderhoud van de JURA E8 Koffiemachine is dan ook zeer gemakkelijk. Het hoeft niet ontkalkt te worden als er gebruik wordt gemaakt van het JURA Claris Smart waterfilter. Daarnaast hoeft de zetgroep niet uit de machine gehaald te worden, maar kan deze eenvoudig gereinigd worden met een automatisch programma. Het melksysteem spoelt zichzelf na iedere zetbeurt schoon, en voor een grondige reiniging kan het reinigingsprogramma geselecteerd worden.

Gebruikers van de JURA E8 Koffiemachine zijn verzekerd van een luxueuze bediening. Het apparaat beschikt over een 2,8″ kleurendisplay, zes toetsen en een volledig nieuw bedieningsconcept met kunstmatige intelligentie, waardoor het gebruik van de machine zeer eenvoudig is. Een slim algoritme herkent de gebruiksvoorkeuren van de gebruiker en toont steeds de twee of vier persoonlijk favoriete specialiteiten op het startscherm. Productinstellingen en de plaatsing ervan op het scherm kunnen naar wens aangepast worden, en alle relevante informatie over de JURA E8 Koffiemachine en actuele onderhoudsinstructies worden via het display overzichtelijk weergegeven op het scherm.

De JURA E8 Koffiemachine beschikt over een One-Touch melksysteemreiniging die met één druk op de knop automatisch uitgevoerd wordt en in no time klaar is. Dit is een nieuwe en uitgekiende melksysteemreiniging die ideaal is. De ergonomie van het apparaat is ook terug te vinden bij de restwaterbak. Het design ervan voorkomt dat er water wordt verspild en de bak kan eenvoudig met één hand worden weggenomen. Dit maakt het onderhoud van de JURA E8 Koffiemachine nog gemakkelijker en zeer gebruiksvriendelijk. Het apparaat is een uitstekende keuze voor wie de kosten voor onderhoud en reparaties van een volautomatische koffiemachine zo laag mogelijk wil houden.

Onderhoudskosten-zijaanzicht2
.

Smaaktesten

Proef de perfectie met JURA.

Een van de belangrijkste onderdelen van de JURA E8 Koffiemachine is de smaaktest. We hebben de koffie van deze machine vergeleken met die van andere koffiemachines, en we zijn tot de conclusie gekomen dat de koffie van de JURA E8 van topklasse is. Het maalgoed is van constant hoge kwaliteit, en het aroma is dankzij de Professional Aroma Grinder optimaal. Het pulserende extractieproces zorgt daarnaast voor een volle smaak en de juiste temperatuur vanaf het eerste kopje. De koffiemachine biedt maar liefst 17 verschillende dranken, van espresso tot cappuccino, en de smaak is in vergelijking met andere koffiemachines duidelijk beter.

De JURA E8 Koffiemachine is niet alleen heerlijk in de smaak, maar ook luxe in de bediening. Met het 2,8″ kleurendisplay en de zes toetsen is de bediening heel eenvoudig. Het gebruik van kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat het apparaat jouw persoonlijke specialiteiten herkent en deze op het startscherm weergeeft. De productinstellingen en -namen kun je naar wens aanpassen. Alle relevante informatie over de koffiemachine en de onderhoudsinstructies worden overzichtelijk weergegeven op het scherm. Het melksysteem spoelt zichzelf na iedere zetbeurt schoon, en de reiniging is met één druk op de knop snel en gemakkelijk uitgevoerd. Het onderhoud van de koffiemachine is met deze functies dus ook eenvoudig en snel te regelen.

De JURA E8 Koffiemachine is niet alleen functioneel en praktisch, maar ook stijlvol in het design. Het karakteristieke design is helder en sterk, en de premiumkwaliteit van de koffiemachine wordt benadrukt door de top materialen en precieze verwerking. Details als het ribbelige waterreservoir en het verchroomde kopjesplateau maken het design helemaal af. De JURA E8 Koffiemachine past dus niet alleen functioneel, maar ook esthetisch gezien zeker in een luxe keuken.

Smaaktesten-sfeerfoto2
.

Jura e8 koffiemachine kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

de JURA E8 Koffiemachine lijkt een luxe apparaat te zijn voor de koffieverslaafde. Met een druk op de knop heb je keuze uit zeventien verschillende koffiespecialiteiten. Het onderhoudsgemak is excellent, met allerlei automatische reinigingsprogramma’s en zeer geavanceerde filters. Maar, vraag ik me af, wat is er gebeurd met het simpele genot van een kopje koffie zonder al dat poespas? Geef mij maar de ouderwetse koffiezetter en een pot koffie.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo