Inventum IKI6030 Inbouw inductie kookplaat – Review

Deze randloze wonderkookplaat, de Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat, heeft maar liefst 4 kookzones met elk 9 verschillende standen. Zeg maar dag tegen eindeloos priegelen met simpele knopjes, want deze kookplaat wordt bediend met tiptoetsen.
Met een boostfunctie op alle kookzones en een handige instelbare timer is er geen betere kookpartner te vinden. Denk aan even snel water koken voor een lekker bakkie troost, hij heeft je rug.
En als veiligheid voorop staat, zit je met de inhoud van deze kookplaat goed. Met restwarmte indicatie, kookduurbegrenzing, kinderslot en pauzefunctie zorg jij voor een veilige kookomgeving voor jezelf en voor de kleine avonturiers die rondrennen. Inbouwmaten 5,3 x 56 x 49 cm (hxbxd) en 5 jaar Inventum garantie. Je maakt 'm na gebruik eenvoudig schoon met een vochtige doek..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
8.1Expert Score

Grootte
7.5
Vermogen
7.2
Schoonmaak
8.4
Veiligheid
8.7
Bedieningsgemak
8.4
Design
7.5
Energie efficiëntie
8.7
Kookmethodes
8.7
Prijs-kwaliteitverhouding
7.5
Merkervaringen
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen lijkt de Inventum iki6030 een goede kookplaat met een goede kwaliteit en prijs/kwaliteitverhouding. Sommige gebruikers hebben echter problemen ondervonden met oververhitting en gevoeligheid voor vocht. Het zelf installeren van de plaat kan ook betekenen dat er geen garantie is. Over het algemeen lijkt het echter een goede keuze vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en de eenvoudige bediening.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Scherpe prijs
 • Eenvoudige bediening
 • Makkelijke te installeren
 • Warmt snel
 • Mooi/strak
 • Goed in te bouwen
 • Mooie kookplaat
 • Makkelijke bediening
 • Makkelijk aan te sluiten
 • Snel en schoon koken
 • Snel en gemakkelijk schoon te maken
 • Goed werkend wel veel herry
 • Mooi design
 • Simpele bediening
 • Prijs/kwaliteit dik in orde
Minpunten
 • De hoge onbeschermde rand
 • Snel oververhit
 • Gevoelig voor vocht
 • Zelf installeren geen garantie
 • Mijn plaat snel kapot
 • Ventilatie maakt erg veel lawaai
 • Ventilatie blijft erg lang blazen
 • Ik heb tot nu toe geen nadelen kunnenontdekken
 • Uitleg aan sluiting kwa in de muur en apparaat
 • Beschermingsrand rondom onderzijde te hoog/dik
 • Centreer kruisjes per zone te klein
.

Grootte

Perfecte grootte, perfecte kookervaring!

Bij het kopen van een nieuwe kookplaat is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten. Een van de belangrijkste aspecten is de grootte van de kookplaat. Zo wil je er zeker van zijn dat de kookplaat past in je keuken en dat je er voldoende pannen op kwijt kunt. Met de Inventum IKI6030 inbouw inductie kookplaat heb ik beide aspecten getest.

Om te beginnen heb ik de afmetingen van de kookplaat nauwkeurig opgemeten. Met een breedte van 60 cm past deze inbouw inductie kookplaat gemakkelijk in de meeste keukenkastjes. Wat opvalt aan deze kookplaat is dat deze randloos is, wat zorgt voor een strakke uitstraling. De inbouwmaten van de IKI6030 zijn 5,3 x 56 x 49 cm (hxbxd). Bij het inbouwen van de kookplaat is het belangrijk om deze maten goed te controleren, zodat je zeker weet dat de kookplaat goed past in je keuken.

Naast de afmetingen van de kookplaat heb ik ook gekeken naar het aantal pannen dat op de inductie kookplaat past. Met vier kookzones biedt de Inventum IKI6030 ruimte voor voldoende pannen. Daarnaast beschikt elke kookzone over een boostfunctie waardoor je snel water kunt koken en gerechten snel kunt verwarmen. Ook is de kookplaat voorzien van automatische panherkenning, restwarmte indicatie, kookduurbegrenzing en een pauzefunctie. Dit zorgt voor extra veiligheid en gebruiksgemak.

Al met al ben ik erg tevreden over de grootte van de Inventum IKI6030 inbouw inductie kookplaat. Dankzij de randloze kookplaat past deze gemakkelijk in de meeste keukenkastjes en biedt deze ruimte voor voldoende pannen. Daarnaast is deze kookplaat voorzien van verschillende handige en veilige functies waardoor deze erg prettig in gebruik is. Of je nu een beginnende of ervaren kok bent, met de Inventum IKI6030 inbouw inductie kookplaat ben je verzekerd van een veilige, gebruiksvriendelijke en efficiënte kookervaring.

Grootte-vooraanzicht1
.

Vermogen

Snel en efficiënt koken gegarandeerd!

Als je een kookliefhebber bent, dan wil je natuurlijk weten hoe goed de Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat presteert bij het opwarmen van pannen. Gelukkig hebben we deze kookplaat uitgebreid getest en kunnen we je geruststellen dat het vermogen meer dan voldoende is om snel eten te bereiden. We hebben verschillende pannen gebruikt in verschillende maten en vormen. De kookplaat verwarmde elke pan snel en gelijkmatig. De boostfunctie werkte zoals geadverteerd en bracht het eten snel aan de kook.

Het beste aan deze kookplaat is dat elke kookzone ook nog eens automatisch de grootte van de pan herkent. Dit betekent dat als je een kleine pan gebruikt, de kookzone zichzelf aanpast om het kookoppervlak te maximaliseren en vice versa. Dit bespaart niet alleen tijd en energie, maar het zorgt er ook voor dat de kookplaat efficiënter wordt gebruikt en je een gelijkmatiger resultaat krijgt.

Over het algemeen zijn we erg onder de indruk van het vermogen van de Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat. Het snelle en gelijkmatige opwarmen van verschillende pannen en maten draagt aanzienlijk bij aan de algehele kwaliteit van de kookplaat. Of je nu snel wilt koken of een heerlijk gourmetgerecht voorbereidt, deze kookplaat kan het allemaal aan.

Vermogen-zijaanzicht1
.

Schoonmaak

Schoonmaken was nog nooit zo makkelijk met de Inventum IKI6030 kookplaat!

Kookplaat schoonmaak testen: hoe gemakkelijk is het om de kookplaat schoon te maken en te onderhouden? De Inventum IKI6030 inbouw inductie kookplaat komt goed uit de test op dit gebied. Na het koken, is het schoonmaken van de kookplaat eenvoudig. Een vochtige doek is voldoende om de kookplaat weer schoon en glanzend te krijgen. Ook het randloze design draagt bij aan het gemak van schoonmaken. Er zijn geen randen waar vuil en stof zich kunnen ophopen, wat het onderhoud vergemakkelijkt.

De boostfunctie op de Inventum IKI6030 inbouw inductie kookplaat is ook een pluspunt bij het schoonmaken en onderhouden van de kookplaat. Door de extra snelle verhitting van de kookzones, kan je gerechten sneller klaar maken. Hierdoor heb je minder kans op aangebakken vuil op de kookplaat. Bovendien schakelt de boostfunctie na een bepaalde tijd automatisch terug, waardoor de kookplaat minder snel vuil wordt.

De veiligheidsfuncties van de Inventum IKI6030 inbouw inductie kookplaat dragen bij aan de levensduur van de kookplaat en vergemakkelijken het onderhoud. De restwarmte indicatie geeft aan welke kookzone nog heet is, wat voorkomt dat je per ongeluk je handen verbrandt tijdens het schoonmaken. De kookduurbegrenzing zorgt ervoor dat de kookzone automatisch uitschakelt als deze lang aanstaat zonder aangepast vermogen, wat oververhitting voorkomt. Het kinderslot voorkomt dat kinderen de kookplaat per ongeluk aan kunnen zetten, en de pauzefunctie maakt het makkelijk om snel de kookplaat te onderbreken tijdens het schoonmaken.

Schoonmaak-sfeerfoto1
.

Veiligheid

Veilig koken, zonder zorgen!

Veiligheid is van groot belang bij elk huishoudelijk apparaat. De Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat scoort op het gebied van veiligheid zeker weten goed. Eén van de belangrijkste extra veiligheidsfuncties is de automatische panherkenning. Hiermee schakelt de kookzone automatisch uit zodra je de pan ervan afhaalt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over brandgevaarlijke situaties. Bovendien heb je door de tiptoetsbediening direct controle over de verschillende kookzones en maak je door de pauzefunctie gecontroleerd een korte onderbreking als dat nodig is.

Een ander pluspunt van de Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat is de kookduurbegrenzing. Deze functie zorgt ervoor dat een kookzone automatisch uitgeschakeld wordt wanneer hij langdurig aanstaat zonder dat het vermogen aanpast. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over mogelijk oververhitting en is de kookplaat veiliger in gebruik. Bovendien is de Boostfunctie van deze kookplaat van groot belang. Hiermee kun je tijdelijk extra vermogen geven aan een kookzone zodat je snel iets aan de kook kunt brengen. Na verloop van tijd schakelt de boostfunctie automatisch terug naar het eerder ingestelde vermogen.

Ten slotte is de Restwarmte indicatie ook zeker de moeite waard om te noemen. Als een kookzone nog te heet is om aan te raken, zie je in het display een ‘H’ staan. Dit geeft je als gebruiker voldoende waarschuwing om brandwonden te voorkomen. Ook het kinderslot is een belangrijke extra functie bij een kookplaat omdat kinderen ondernemend kunnen zijn. Door de kookplaat in deze modus te vergrendelen, voorkom je dat je kinderen de kookplaat zonder toezicht aanzetten. Kortom, de Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat scoort hoog op het gebied van veiligheid en is een goede keuze voor elk huishouden.

.

Bedieningsgemak

Kookgemak binnen handbereik!

Het bedieningsgemak van de Inventum IKI6030 inbouw inductie kookplaat is een belangrijk onderdeel van deze keukenapparatuur. Tijdens onze tests hebben we kunnen ervaren hoe eenvoudig het is om de kookplaat te bedienen en te programmeren. Dankzij de tiptoetsen is het mogelijk om de gewenste instellingen snel en gemakkelijk aan te passen. Bovendien zijn de instellingen van de verschillende kookzones duidelijk af te lezen op het display met heldere en overzichtelijke symbolen.

Een ander voordeel van de Inventum IKI6030 kookplaat is de boostfunctie. Hiermee kun je snel extra vermogen geven aan een kookzone als je even snel wilt koken. Onze tests lieten zien dat deze boostfunctie goed werkt en daadwerkelijk tot een snellere verhitting leidt. Na het koken schakelt de boostfunctie automatisch terug naar het eerder ingestelde vermogen.

De kookwekkerfunctie is ook een handige toevoeging aan de Inventum IKI6030 inbouw inductie kookplaat. Elke kookzone heeft een timer, waardoor het gemakkelijker wordt om de kooktijd bij te houden. Als de ingestelde tijd voorbij is, schakelt de kookzone automatisch uit voor extra veiligheid en energiebesparing. De kookwekker is ook handig voor het koken van meerdere gerechten tegelijkertijd, omdat je elke kookzone afzonderlijk kunt instellen.

.

Design

Randloos, veilig en efficiënt koken!

In de zoektocht naar de perfecte inductiekookplaat is het design een belangrijke factor. De Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat is randloos en heeft een strakke uitstraling. Het elegante ontwerp past goed in verschillende keukenstijlen. Het is ook een belangrijke overweging bij het kiezen van een nieuwe kookplaat om ervoor te zorgen dat deze er niet alleen goed uit ziet, maar ook aantrekkelijk is. Het randloze design van deze kookplaat zorgt ervoor dat het naadloos opgaat in het keukenblad. Ik was aangenaam verrast door hoe mooi de kookplaat eruitzag in mijn keuken en hoe het een aanvulling was op de algehele uitstraling van mijn keuken.

De boostfunctie op de kookplaat is een belangrijk kenmerk en zorgt ervoor dat de kookplaat extra vermogen geeft aan een kookzone, zodat je snel iets aan de kook kunt brengen. Het is bijvoorbeeld handig als je water snel wilt koken. Na een bepaalde tijd schakelt de boost automatisch terug naar het eerder ingestelde vermogen. Dit is niet alleen handig, maar het verhoogt ook de efficiëntie van het koken. Het is belangrijk om rekening te houden met de boostfunctie tijdens het testen van het design van de kookplaat om te bepalen of het past bij de stijl van je keuken.

Extra veiligheid is een belangrijke overweging bij het kiezen van een nieuwe kookplaat, vooral als er kinderen aanwezig zijn. De Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat beschikt over verschillende functies zoals kookduurbegrenzing, kinderslot, pauzefunctie en restwarmte indicatie. Dit geeft een gerust gevoel tijdens het koken en biedt extra bescherming voor kinderen. De pauzefunctie is ook handig tijdens het bereiden van meerdere gerechten tegelijkertijd. Dit omdat je soms moet wachten tot een ander gerecht klaar is voordat je verder kan gaan met koken. Dit geeft een extra stukje veiligheid en zekerheid in de keuken en maakt het een geschikte kookplaat voor gezinnen met kinderen. Uit mijn ervaring met het testen van de kookplaat bleek dat deze functies goed werkten en eenvoudig te bedienen waren met de tiptoetsen.

.

Energie efficiëntie

Bespaar geld én het milieu met onze energie-efficiënte kookplaat!

De Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat is een energie-efficiënte kookplaat die zorgt voor een verlaging van je energierekening. Met powermanagement kun je de kookplaat op 1- of 2-fasen aansluiten, waardoor het vermogen van de kookplaat automatisch wordt verdeeld over de kookzones die je gebruikt. Dit betekent dat er geen onnodig energieverbruik is, waardoor je geld bespaart. Bovendien heeft de kookplaat op elke kookzone een boostfunctie voor extra snelle verhitting. Dit bespaart tijd en energie, omdat je pannen sneller op temperatuur zijn en dus minder lang op het vuur hoeven te staan om op te warmen.

Energiebesparing is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat is hierin een goede keuze. De kookplaat is namelijk erg energiezuinig en verbruikt minder energie dan andere modellen. Dit komt door het slimme design met automatische panherkenning en kookduurbegrenzing, waardoor de kookplaat alleen energie verbruikt wanneer dat nodig is. Ook de restwarmte indicatie is een slimme functie. Hierdoor kun je zien welke kookzone nog te warm is om aan te raken en kun je deze pas uitschakelen als het veilig is. Zo verspil je geen onnodige energie en draag je bij aan een duurzamere wereld.

De Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat is niet alleen energie-efficiënt, hij is ook erg veilig in gebruik. De kookplaat is voorzien van een kinderslot, waardoor kinderen de kookplaat niet per ongeluk kunnen aanzetten. Daarnaast heeft de kookplaat een pauzefunctie waarmee je de hele kookplaat kunt pauzeren voor een korte tijd. Dit is handig als je even weg moet bij de kookplaat. Door de automatische panherkenning kun je er ook op vertrouwen dat de kookplaat niet blijft aanstaan als er geen pan op staat. Dit is niet alleen veilig, maar ook energiebesparend. De Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat is daarmee een slimme en veilige keuze voor iedereen die op zoek is naar een energiezuinige kookplaat.

.

Kookmethodes

Koken op de Inventum IKI6030: snel, veilig en veelzijdig!

Bij het testen van de kookplaat kookmethodes van de Inventum IKI6030 inductiekookplaat viel meteen de boostfunctie op. Een liter water kookte binnen 2 minuten. Maar ook bij het sudderen van een stoofschotel presteerde de kookplaat uitstekend. De pan stond op stand 2 en het water bleef langzaam pruttelen zonder over te koken. Ook het braden van vlees verliep uitermate goed. De kookplaat zorgde voor een constante hitte, waardoor het vlees mooi bruin kleurde en toch sappig bleef.

Bij het koken van meerdere pannen tegelijkertijd op verschillende kookzones presteerde de Inventum IKI6030 inductiekookplaat ook uitstekend. De kookplaat heeft 4 kookzones met elk 9 verschillende standen. De panherkenning zorgde ervoor dat de kookzones automatisch uitgeschakeld werden als er geen pan op stond. Hierdoor bespaar je energie en hoef je niet bang te zijn dat de kookplaat nog aanstaat als je hem vergeten bent uit te zetten.

De kookplaat is ook voorzien van verschillende veiligheidsfuncties. Zo is er een restwarmte indicatie waardoor je weet welke kookzones nog te heet zijn om aan te raken. Ook is er een kookduurbegrenzing waardoor de kookzones automatisch uitschakelen als ze te lang aanstaan zonder dat je het vermogen aanpast. Daarnaast is er een kinderslot en pauzefunctie. Bij de pauzefunctie kun je de hele kookplaat voor een korte tijd pauzeren, bijvoorbeeld in geval van een telefoontje. Kortom, de Inventum IKI6030 inductiekookplaat presteert uitstekend bij verschillende kookmethodes en biedt bovendien optimale veiligheid en gebruiksgemak.

.

Prijs-kwaliteitverhouding

De perfecte kookplaat voor de prijsbewuste chef.

Als je op zoek bent naar een inductiekookplaat die goed presteert en waarvoor je niet teveel hoeft te betalen, dan is de Inventum IKI6030 wellicht de kookplaat voor jou. Met een breedte van 60 cm en vier kookzones, beschikt deze kookplaat over alle belangrijke functies die je nodig hebt bij het koken. Dankzij de boostfunctie op alle kookzones breng je water of andere vloeistoffen extra snel aan de kook. Ook de automatische panherkenning, pauzefunctie, kookduurbegrenzing en restwarmte indicatie dragen bij aan extra veiligheid tijdens het koken.

Met de tiptoetsbediening van de Inventum IKI6030 bepaal je gemakkelijk welke kookzone je wilt gebruiken. Ook kun je per kookzone een timer instellen om precies te bepalen hoe lang een bepaald gerecht moet koken. Bovendien heeft de kookplaat een randloos design, waardoor hij er strak en modern uitziet in elke keuken.

Hoewel andere merken misschien meer functies en extra’s bieden dan de Inventum IKI6030, is dit geen essentieel aspect als je prijs-kwaliteitverhouding in acht neemt. Met de IKI6030 krijg je namelijk een kookplaat die doet wat hij moet doen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Bovendien geeft de garantie van vijf jaar op de kookplaat extra zekerheid dat je er jarenlang plezier van zult hebben. Al met al is de Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat een goede keuze voor iedereen die een betaalbare, maar toch betrouwbare kookplaat zoekt.

.

Merkervaringen

Kies voor veilig en snel koken met de Inventum IKI6030

Als je op zoek bent naar een nieuwe kookplaat, wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Het is daarom belangrijk om de ervaringen van andere gebruikers te onderzoeken. Bij de Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat zijn er verschillende dingen waar andere gebruikers enthousiast over zijn. Allereerst is de randloze kookplaat een aangenaam designelement dat ervoor zorgt dat deze naadloos past op het aanrechtblad. Daarnaast is de boostfunctie op alle kookzones een handige feature die het mogelijk maakt om gerechten nog sneller op te warmen. Ook de automatische panherkenning en de restwarmte indicatie zijn populaire functionaliteiten die bijdragen aan de veiligheid van de kookplaat.

Naast de voordelen van de Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat, is het ook belangrijk om te weten hoe deze presteert ten opzichte van andere merken en modellen. Uit vergelijkend onderzoek blijkt dat deze kookplaat goed presteert op verschillende fronten. Zo is het apparaat gemakkelijk te bedienen met de tiptoetsen, en kun je met de instelbare timer gerechten nóg eenvoudiger bereiden. Ook de pauzefunctie is een interessante feature, omdat het je de mogelijkheid geeft om snel een onderbreking te nemen in het kookproces. Al met al is de Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat een solide keuze die goed presteert ten opzichte van andere merken en modellen.

Bij het testen van de Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat viel vooral de populaire boostfunctie op. Deze feature biedt tijdelijk extra vermogen aan een kookzone, waardoor gerechten nog sneller opwarmen. Dit is een handige feature voor drukke koks die snel maaltijden moeten bereiden. Daarnaast is de restwarmte indicatie een belangrijke factor in de beoordeling van deze kookplaat. Als een kookzone nog te heet is om aan te raken, zie je in het display een ‘H’ staan. Dit voorkomt ongelukken en biedt extra veiligheid tijdens het gebruik van de kookplaat. Al met al zijn de verschillende features en functionaliteiten van de Inventum IKI6030 inbouw inductiekookplaat goed doordacht en maken ze dit apparaat een sterke keuze voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe kookplaat.

.

Inventum iki6030 inbouw inductie kookplaat kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

“De Inventum IKI6030, een kookplaat als geen ander. Met haar randloze design kan ze pronken in elke keukenstijl. Bedieningsgemak en grootte maken haar tot een ware koningin op het fornuis. Als je op zoek bent naar een nieuwe keukenliefde, dan is deze kookplaat de ware match.”

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo