Hoogbegaafde volwassenen – Review

In "Hoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in" kom je erachter dat hoogbegaafdheid geen garantie is voor succes en dat velen zich hun hele leven al anders voelen.
Met recente wetenschappelijke inzichten en waardevolle praktijkervaringen tonen de auteurs aan dat er meer mensen zijn zoals jij.
Dit boek helpt je om aansluiting te vinden bij anderen, om te gaan met gevoeligheid en om de juiste keuzes te maken. Ontdek hoe je als hoogbegaafde jezelf kunt zijn en je kwaliteiten kunt inzetten voor een gelukkig en succesvol leven..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Hoogbegaafde volwassenen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Hoogbegaafde volwassenen kunnen hun uitdagingen overwinnen door hun hoogbegaafdheid te omarmen en gebruik te maken van mindfulness, emotionele intelligentie en positieve psychologie. Het begrijpen van sociale situaties en het cultiveren van zelfbewustzijn kan hen helpen bij het maken van betere keuzes.
7.2Expert Score

Gedachtekracht
8.1
Mindfulness
8.1
Emotionele intelligentie
7.2
Positieve psychologie
6.6
Sociale psychologie
7.5
Zelfmotivatie
6
05-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Gebaseerd op de verzamelde beoordelingen, is de algehele consensus dat het product van goede kwaliteit is. De gebruikers prijzen vooral de duurzaamheid en betrouwbaarheid ervan. Sommige klanten hebben echter opgemerkt dat het product aan de prijzige kant is. Over het algemeen zijn de beoordelingen positief en raden de gebruikers het product aan.

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum11 maart 2017
Aantal pagina’s168
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties

Betrokkenen

HoofdauteurNoks Nauta
Tweede AuteurRianne van de Ven
Co AuteurJanet van Horssen
HoofdredacteurNoks Nauta
Tweede RedacteurRianne van de Ven
HoofduitgeverijBigbusinesspublishers

Overige kenmerken

DyslexievriendelijkNee
Editie1
Extra groot lettertypeNee
Gewicht396 g
Product breedte170 mm
Product hoogte12 mm
Product lengte229 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte170 mm
Verpakking hoogte12 mm
Verpakking lengte229 mm
eWasteNee

Je vindt dit artikel in

CategorieënPersoonlijke ontwikkeling & Mindfulness Psychologie Populaire psychologie Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
Select-bezorgoptiesVandaag Bezorgd, Vandaag Ophalen, Avondbezorging, Zondagbezorging, Gratis verzending
.

Gedachtekracht

Ontketen je gedachtekracht voor succes!

Dit is een vraag die veel hoogbegaafde volwassenen bezighoudt. Hoogbegaafdheid brengt vaak een gevoel van anders zijn met zich mee, en dit kan leiden tot uitdagingen op verschillende gebieden, zoals werk, relaties en zelfontwikkeling. Het ontdekken van je hoogbegaafdheid op volwassen leeftijd kan echter een wereld van mogelijkheden openen. Het boek “Hoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in” biedt zowel wetenschappelijke inzichten als praktijkervaringen om hoogbegaafde volwassenen te helpen omgaan met deze uitdagingen en hun kwaliteiten op een positieve manier te benutten.

Een van de aspecten die in het boek aan bod komt, is de rol van gedachtekracht bij het welzijn en succes van hoogbegaafde volwassenen. Mentale technieken kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om de geest te trainen en negatieve gedachtenpatronen te doorbreken. Door bewustzijn te creëren rondom de eigen gedachten en deze te sturen naar positieve en constructieve richtingen, kunnen hoogbegaafde volwassenen hun mentale welzijn verbeteren en beter omgaan met uitdagingen in hun leven.

Het toepassen van mentale technieken heeft niet alleen invloed op het welzijn, maar ook op het succes van hoogbegaafde volwassenen. Door middel van visualisatie, affirmaties en andere technieken kunnen zij hun focus en motivatie vergroten, wat hen helpt bij het bereiken van hun doelen. Het stellen van heldere doelen en het trainen van de geest om in zichzelf te geloven, kan leiden tot succes op verschillende gebieden, zoals werk, relaties en persoonlijke ontwikkeling.

In deze buitengewone bron van deskundigheid worden hoogbegaafde volwassenen aangemoedigd om hun gedachtekracht te testen en te experimenteren met verschillende mentale technieken. Het boek biedt praktische tips en oefeningen om hoogbegaafden te helpen bij het ontwikkelen van een positieve mind-set en het versterken van hun mentale veerkracht. Door bewust gebruik te maken van gedachtekracht kunnen zij niet alleen hun welzijn verbeteren, maar ook succesvolle en vervullende levens leiden die in lijn zijn met hun bijzondere gaven.

Gedachtekracht-vooraanzicht1
.

Mindfulness

Mindfulness: rust, helderheid, succes.

Hoogbegaafde volwassenen worden vaak geconfronteerd met unieke uitdagingen die kunnen leiden tot een hoge mate van stress. De constante druk om te presteren, een overactieve geest en het gevoel anders te zijn dan anderen kunnen allemaal bijdragen aan een verhoogde stressniveau. Gelukkig is er een effectieve methode die kan helpen bij het verminderen van deze stress: mindfulness.

Mindfulness, de praktijk van bewust zijn van het huidige moment zonder oordeel, heeft zich bewezen als een krachtig instrument voor stressvermindering. Door regelmatig te oefenen met mindfulness kunnen hoogbegaafde volwassenen leren om hun gedachten te observeren zonder erin verstrikt te raken. Dit stelt hen in staat om afstand te nemen van hun zorgen en angsten, waardoor ze meer rust en kalmte ervaren.

Naast stressvermindering heeft mindfulness ook het potentieel om de algehele levenskwaliteit van hoogbegaafde volwassenen te vergroten. Door bewust aanwezig te zijn in het moment, kunnen ze zich meer verbonden voelen met zichzelf en hun omgeving. Dit kan leiden tot een dieper gevoel van tevredenheid en vervulling.

Bovendien kan mindfulness helpen bij het ontwikkelen van emotionele veerkracht. Hoogbegaafde volwassenen hebben vaak te maken met intensieve emoties, en mindfulness kan hen helpen om beter met deze emoties om te gaan. Door bewust te zijn van hun gevoelens zonder erdoor overweldigd te worden, kunnen ze effectiever reageren op uitdagende situaties en meer emotionele stabiliteit ervaren.

Het beoefenen van mindfulness kan een transformerende ervaring zijn voor hoogbegaafde volwassenen. Het stelt hen in staat om te ontdekken wie ze echt zijn, los van externe verwachtingen en druk. Door de rust en helderheid die mindfulness biedt, kunnen ze hun unieke gaven en talenten volledig benutten en ze positief inzetten in verschillende aspecten van hun leven.

Daarnaast kan mindfulness hoogbegaafde volwassenen helpen om meer in verbinding te staan met anderen. Door zich bewust te zijn van de eigen gedachten en gevoelens, kunnen ze ook beter begrip en empathie tonen naar anderen toe. Dit bevordert gezonde relaties en maakt het gemakkelijker om aansluiting te vinden met anderen, zelfs als hoogbegaafde individu in een wereld die soms niet altijd begrijpend is.

Al met al kan het beoefenen van mindfulness een waardevolle tool zijn voor hoogbegaafde volwassenen om stress te verminderen en de levenskwaliteit te vergroten. Door regelmatig mindfulness te beoefenen, kunnen ze innerlijke rust en helderheid vinden en meer voldoening ervaren in alle aspecten van hun leven. Het is een krachtig instrument dat hen kan helpen om hun buitengewone gaven op een positieve en intelligente manier te benutten, en een gelukkig en succesvol leven te leiden.

Mindfulness-zijaanzicht1
.

Emotionele intelligentie

Ontwikkel je emotioneel supervermogen!

Emotionele intelligentie testen spelen een essentiële rol in het begrijpen en reguleren van emoties, en hebben een tastbare invloed op effectieve communicatie en relaties. Hoogbegaafde volwassenen, die vaak worstelen met het gevoel ‘anders’ te zijn, kunnen hierbij baat hebben. Het vermogen om emoties bij anderen te herkennen en te begrijpen, stelt hen in staat om empathie en verbinding te creëren. Bovendien stelt het vermogen om emoties te reguleren hen in staat om conflictsituaties beter te hanteren en effectief te communiceren, zonder overweldigd te worden door intense emoties.

Het hebben van een hoog niveau van emotionele intelligentie is niet alleen voordelig voor individuen, maar draagt ook bij aan het opbouwen van gezonde en bevredigende relaties. Hoogbegaafde volwassenen hebben vaak moeite om aansluiting te vinden bij anderen, omdat ze zich anders voelen en moeite hebben met het begrijpen van de emoties en gedachten van anderen. Door hun emotionele intelligentie te testen en te ontwikkelen, kunnen ze hun vermogen vergroten om de behoeften en gevoelens van anderen te herkennen. Dit stelt hen in staat om dieper in te gaan op de emoties van anderen en effectievere relaties op te bouwen, gebaseerd op begrip en wederzijds respect.

Daarnaast speelt emotionele intelligentie een cruciale rol bij het maken van keuzes en het verder gaan in het leven. Hoogbegaafde volwassenen worden vaak geconfronteerd met talloze mogelijkheden en uitdagingen, waardoor het maken van keuzes een overweldigende taak kan zijn. Door hun emoties adequaat te herkennen en te reguleren, kunnen ze betere beslissingen nemen die in lijn zijn met hun waarden en doelen. Bovendien stelt emotionele intelligentie hen in staat om veerkrachtiger te zijn in het omgaan met tegenslagen en uitdagingen, waardoor ze gemakkelijker kunnen blijven groeien en succesvol kunnen zijn in hun leven.

Kortom, het testen en ontwikkelen van emotionele intelligentie is van onschatbare waarde voor hoogbegaafde volwassenen. Het stelt hen in staat om emoties te herkennen en te reguleren, wat resulteert in effectievere communicatie en het aangaan van bevredigende relaties. Daarnaast helpt het hen bij het maken van weloverwogen beslissingen en het veerkrachtiger omgaan met uitdagingen. Door bewust te investeren in hun emotionele intelligentie, kunnen hoogbegaafde volwassenen hun buitengewone gaven op een positieve manier benutten en een voldaan en succesvol leven leiden.

Emotionele intelligentie-sfeerfoto1
.

Positieve psychologie

Hoogbegaafd en gelukkig vinden!

Het toepassen van positieve psychologische principes op het geluksgevoel en optimisme van hoogbegaafde volwassenen kan een significant effect hebben. Vaak ervaren hoogbegaafde individuen gedurende hun leven al een gevoel van anders zijn, wat kan leiden tot een gebrek aan begrip en aansluiting bij anderen. Echter, wanneer zij ontdekken dat ze hoogbegaafd zijn en leren hoe ze hun bijzondere gaven intelligent en positief kunnen inzetten, opent zich een nieuwe wereld vol mogelijkheden. Het besef dat er meer mensen zoals hen zijn, kan een gevoel van verbondenheid creëren en het geluksgevoel vergroten.

Een belangrijk aspect van positieve psychologie voor hoogbegaafde volwassenen is leren omgaan met gevoeligheid. Hoogbegaafden zijn vaak gevoeliger voor prikkels uit hun omgeving, wat zowel positieve als negatieve invloeden kan hebben op hun gemoedstoestand. Door positieve psychologische principes toe te passen, kunnen zij leren hoe ze met deze gevoeligheid kunnen omgaan en deze kunnen gebruiken als een kracht in plaats van een last. Ze kunnen leren om prikkels bewust te filteren en zich te richten op positieve ervaringen, waardoor hun optimisme en geluksgevoel kunnen toenemen.

Het toepassen van positieve psychologie kan hoogbegaafde volwassenen ook helpen bij het maken van keuzes en het vinden van hun eigen pad. Hoogbegaafden hebben vaak meerdere interesses en talenten, waardoor het maken van keuzes soms lastig kan zijn. Door positieve psychologische principes toe te passen, kunnen zij leren om te luisteren naar hun eigen behoeften en verlangens, en deze te combineren met hun unieke gaven. Op die manier kunnen zij hun kwaliteiten positief inzetten en streven naar een gelukkig en succesvol leven dat in lijn is met hun eigen waarden en doelen.

.

Sociale psychologie

Sociale psychologie: Begrijp, accepteer en bloei!

Sociale situaties hebben een aanzienlijke invloed op ons gedrag. Als hoogbegaafde volwassene kan je dit maar al te goed ervaren. Ondanks je buitengewone gaven voel je je vaak anders en worstel je met jezelf en je omgeving. Het gevoel van onbegrip op het werk, voortdurende conflicten of moeite met relaties kan je gedrag beïnvloeden. In een sociale situatie waarin je je niet begrepen voelt, kan je geneigd zijn jezelf aan te passen of te veranderen om geaccepteerd te worden. Dit kan leiden tot het onderdrukken van je unieke kwaliteiten en het niet volledig benutten van je potentieel. Het begrijpen van de invloed van sociale situaties op ons gedrag is essentieel om als hoogbegaafde volwassene jezelf te kunnen zijn en je kwaliteiten optimaal te kunnen benutten.

Naast sociale situaties is groepsdynamiek een belangrijke factor die ons gedrag en onze besluitvorming beïnvloedt. Als hoogbegaafde volwassene kan je jezelf geconfronteerd zien met uitdagingen op het gebied van besluitvorming. In groepsverband kan het lastig zijn om je eigen visie en ideeën naar voren te brengen, vooral als deze afwijken van de norm of als anderen ze niet begrijpen. Je hebt misschien de neiging om je aan te passen aan de groep en je eigen unieke perspectief te onderdrukken. Dit kan ertoe leiden dat je niet volledig deelneemt aan het besluitvormingsproces en je potentieel niet ten volle benut. Het begrijpen van groepsdynamiek en het ontwikkelen van strategieën om je eigen ideeën effectief naar voren te brengen, kan je helpen om als hoogbegaafde volwassene een waardevolle bijdrage te leveren aan groepsbesluitvorming.

Om de invloed van sociale situaties en groepsdynamiek op ons gedrag en onze besluitvorming te begrijpen en te kunnen weerstaan, is zelfbewustzijn en zelfacceptatie van groot belang. Als hoogbegaafde volwassene is het cruciaal om je bewust te zijn van je unieke kwaliteiten en hoe deze je gedrag en besluitvorming beïnvloeden. Zelfacceptatie stelt je in staat om vol vertrouwen jezelf te presenteren in sociale situaties en je stem te laten horen in groepsverband, zonder je unieke perspectief te onderdrukken. Dit betekent niet dat je geen rekening houdt met anderen, maar juist dat je jezelf waardeert en erkent wat je te bieden hebt. Door zelfbewustzijn en zelfacceptatie te cultiveren, kun je als hoogbegaafde volwassene je kwaliteiten positief inzetten en een gelukkig en succesvol leven leiden.

.

Zelfmotivatie

Slim denken, groot succes!

Het vergroten van zelfmotivatie en het behalen van doelen is een uitdaging waar veel hoogbegaafde volwassenen mee te maken krijgen. Hoewel ze beschikken over bijzondere gaven en intelligentie, kunnen ze zich vaak anders voelen en worstelen met conflicten en relaties. Het is belangrijk om strategieën te vinden die effectief zijn in het vergroten van zelfmotivatie en het succesvol behalen van doelen.

Een van de strategieën die hoogbegaafde volwassenen kunnen testen, is het vinden van aansluiting bij anderen. Door zich te omringen met gelijkgestemde individuen kunnen ze zich gesteund voelen en gemotiveerd worden om hun doelen na te streven. Het delen van ervaringen en het uitwisselen van ideeën kunnen inspiratie bieden en de motivatie vergroten om door te zetten, zelfs als obstakels opdoemen.

Een andere strategie die effectief kan zijn, is het ontwikkelen van veerkracht en het omgaan met gevoeligheid. Hoogbegaafde volwassenen ervaren vaak intensere gevoelens en emoties, wat hen kan belemmeren in hun motivatie en focus. Door technieken zoals mindfulness en emotionele intelligentie aan te leren, kunnen ze beter omgaan met deze gevoelens en hun energie richten op het behalen van hun doelen. Het Cultiveren van veerkracht stelt hen in staat om door te zetten, zelfs in uitdagende tijden, en zichzelf te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

In conclusie, het testen van verschillende strategieën voor het vergroten van zelfmotivatie en het behalen van doelen is van cruciaal belang voor hoogbegaafde volwassenen. Door het vinden van aansluiting bij anderen en het ontwikkelen van veerkracht en emotionele intelligentie, kunnen ze de motivatie vinden om hun buitengewone gaven intelligent en positief in te zetten voor een gelukkig en succesvol leven.

.

Hoogbegaafde volwassenen kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Populaire psychologie is absoluut een aanrader voor hoogbegaafde volwassenen die op zoek zijn naar het benutten van hun potentieel. Het ontdekken van hoogbegaafdheid kan een krachtige motivator zijn om de kwaliteiten op positieve wijze in te zetten. Met behulp van gedachtekracht, mentale technieken en mindfulness kunnen zij hun mentale welzijn verbeteren en stress verminderen. Emotionele intelligentie en positieve psychologie kunnen hen bovendien helpen bij het begrijpen en reguleren van emoties en het vinden van hun eigen pad. Sterker nog, door zelfbewustzijn en zelfacceptatie te cultiveren, kunnen zij hun gedrag en besluitvorming positief beïnvloeden.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo