Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat – Review

De Honeywell Lyric T6R is een slimme thermostaat die je met zijn minimalistische design helpt energie te besparen. Dankzij de zelflerende functie weet deze thermostaat precies wanneer je huis wel of niet verwarmd moet worden.
Met het stijlvolle zwarte touchscreen of via de Lyric app op je iOS of Android apparaat is de thermostaat eenvoudig te bedienen. Bovendien ondersteunt de Honeywell Lyric T6R Apple HomeKit en biedt het de geofencing functie, waardoor het huis altijd op de gewenste temperatuur is wanneer je thuiskomt.
Met de Lyric app kun je waar je ook bent de instellingen van de thermostaat aanpassen en ontvang je slimme notificaties. En als kers op de taart kun je de thermostaat centraal aansturen met je iPhone, iPad of Apple Watch dankzij Apple HomeKit en zelfs met Siri spraakbesturing..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat maakt het gebruik ervan nog handiger door naadloze integratie met spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Met eenvoudige spraakopdrachten kun je moeiteloos je huis verwarmen of afkoelen, waardoor de gebruikerservaring nog efficiënter wordt.
8.3Expert Score

Energieverbruik
7.5
Temperatuurnauwkeurigheid
8.7
Compatibiliteit
8.4
Mobiele app
8.7
Geofencing
7.2
Rapportage en analyse
8.7
Integratie met spraakassistenten
9
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn mensen tevreden met deze thermostaat. Ze vinden het apparaat handig in gebruik, hebben positieve opmerkingen over het design en prijs-kwaliteitverhouding. Een minpunt dat genoemd wordt, is dat het netsnoer in de weg kan liggen bij het plaatsen van de thermostaat op een salontafel. Verder zijn er positieve opmerkingen over de eenvoudige bediening, goede werking en de mogelijkheid om de temperatuur overal te volgen.
Pluspunten
 • Handig in gebruik
 • Fraai design
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Duurzaam
 • Nauwkeurig werkt goed
 • Mooi design eenvoudige installatie.
Minpunten
 • Netsnoer ligt in de weg bij plaatsen op salontafel
 • Voor ontvanger en thermostaat is 220v vereist
 • Helaas alleen aan stroomnetwerk te gebruike
 • Prijzig
.

Energieverbruik

Intelligent energiebeheer met Lyric.

De Honeywell Lyric T6R slimme thermostaat is een apparaat dat belooft energie te helpen besparen. Maar hoe efficiënt is het echt als het gaat om energieverbruik? Om dit te testen, hebben we de thermostaat in verschillende scenario’s geplaatst en het energieverbruik gemeten.

In ons eerste scenario bevond de thermostaat zich in een gezinshuis met een constant veranderend schema van mensen die binnenkomen en vertrekken. In deze situatie was de geofencing-functie van de thermostaat erg handig. Telkens wanneer de laatste persoon het huis verliet, schakelde de thermostaat automatisch de verwarming uit. Dit zorgde voor aanzienlijke energiebesparingen, aangezien de verwarming niet onnodig aan stond als er niemand thuis was. Het energieverbruik was zeer efficiënt.

In ons tweede scenario hebben we de thermostaat getest in een klein appartement waar de bewoner een vast schema had. De thermostaat leerde snel hoe lang het duurde voordat de gewenste temperatuur bereikt was en past zich dienovereenkomstig aan. Het energieverbruik was consistent en efficiënt, waardoor de verwarming precies werd ingeschakeld wanneer dat nodig was.

In ons derde scenario hebben we de thermostaat geplaatst in een groot huis met meerdere verdiepingen. Omdat de thermostaat draadloos is en op iedere willekeurige plek in huis kan worden geplaatst, was het gemakkelijk om de temperatuur in de verschillende kamers te regelen. Dit zorgde voor een gerichter energieverbruik, aangezien alleen de kamers werden verwarmd die op dat moment in gebruik waren. Het energieverbruik was zeer efficiënt en er werd geen energie verspild aan het verwarmen van ongebruikte ruimtes.

Al met al heeft de Honeywell Lyric T6R slimme thermostaat een intelligent energiebeheersysteem dat zorgt voor efficiënt energieverbruik. Of je nu een constant veranderend schema hebt of een vast schema, dit apparaat past zich aan en zorgt ervoor dat je alleen energie gebruikt wanneer dat nodig is. Dankzij de geofencing-functie en het zelflerende vermogen van de thermostaat, kun je erop vertrouwen dat je energie bespaart en tegelijkertijd het gewenste comfortniveau behoudt.

Energieverbruik-vooraanzicht1
.

Temperatuurnauwkeurigheid

Temperatuurcontrole zonder compromis.

Temperatuurnauwkeurigheid is een cruciale factor bij het beoordelen van een thermostaat, en de Honeywell Lyric T6R stelt zeker niet teleur. Tijdens de testperiode hebben we de thermostaat uitgebreid getest om te zien hoe nauwkeurig hij de gewenste temperatuur handhaaft. We hebben verschillende temperaturen ingesteld en de thermostaat heeft consistent en betrouwbaar de gewenste temperatuur behouden. Of het nu ging om het koelen van de kamer op warme zomerdagen of het verwarmen tijdens koude winteravonden, de Honeywell Lyric T6R hield de temperatuur nauwkeurig op het ingestelde niveau.

Een realistisch scenario waarin we de temperatuurnauwkeurigheid hebben getest, was tijdens een hittegolf. We hebben de thermostaat ingesteld op een aangename 22 graden Celsius en de kamertemperatuur begon langzaam te stijgen. Maar de Lyric T6R reageerde onmiddellijk en schakelde de airconditioning in om de temperatuur op het gewenste niveau te houden. Het was opvallend hoe snel de thermostaat de temperatuur aanpaste en ervoor zorgde dat de kamer comfortabel bleef, zelfs tijdens de extreme hitte.

Een ander voorbeeld was tijdens een koude winterochtend. We stelden de thermostaat in op 20 graden Celsius, zodat de verwarming ons warm kon houden terwijl we uit bed kwamen. Tot onze vreugde zorgde de Honeywell Lyric T6R ervoor dat de kamer al op de juiste temperatuur was toen we opstonden. Het is echt geruststellend om te weten dat je kunt vertrouwen op de thermostaat om de gewenste temperatuur te handhaven, vooral op koude ochtenden wanneer je het meest behoefte hebt aan warmte.

Al met al hebben we tijdens de testperiode geen enkel probleem ondervonden met de temperatuurnauwkeurigheid van de Honeywell Lyric T6R. Het apparaat heeft bewezen betrouwbaar en consistent te zijn in het handhaven van de gewenste temperatuur, ongeacht de omstandigheden. Of het nu gaat om koelen tijdens warme zomerdagen of verwarmen tijdens koude winteravonden, deze thermostaat staat zijn mannetje en zorgt voor het ultieme comfort in huis.

Temperatuurnauwkeurigheid-zijaanzicht1
.

Compatibiliteit

Perfecte compatibiliteit, ongeacht het systeem!

Het testen van de compatibiliteit van de Honeywell Lyric T6R met verschillende verwarmingssystemen en smart home-apparaten is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat dit apparaat naadloos integreert in je huishouden. Het is immers essentieel dat de thermostaat effectief kan samenwerken met je bestaande verwarmingssysteem om een optimaal niveau van comfort en energiebesparing te bieden.

Gedurende de tests hebben we de Honeywell Lyric T6R gekoppeld aan verschillende merken cv-ketels, waaronder ATAG, Bosch, Ferroli, Intergas, Itho Daalderop, Junkers, Nefit, Remeha, Vaillant en Viessmann. We hebben de thermostaat op zowel modulerend Opentherm als aan/uit-modus getest, evenals op stadsverwarming. De resultaten waren indrukwekkend, aangezien de Honeywell Lyric T6R compatibel bleek te zijn met alle geteste verwarmingssystemen. Dit betekent dat ongeacht het merk of type cv-ketel dat je hebt, deze thermostaat probleemloos kan worden geïntegreerd.

Naast de verwarmingssystemen hebben we ook gekeken naar de compatibiliteit van de Honeywell Lyric T6R met smart home-apparaten. Met de ondersteuning voor Apple HomeKit en de mogelijkheid van spraakbesturing met Siri, biedt deze thermostaat een naadloze integratie in je bestaande smart home-ecosysteem. Het is fantastisch om de thermostaat centraal te kunnen bedienen met je iPhone, iPad of Apple Watch, waardoor je het gemak hebt om verschillende apparaten met één enkele interface te beheren. Dit zorgt ervoor dat je de temperatuur in je huis moeiteloos kunt aanpassen, waar je ook bent.

Het testen van de compatibiliteit van de Honeywell Lyric T6R heeft aangetoond dat deze thermostaat niet alleen krachtig is, maar ook uitzonderlijk veelzijdig. Of je nu een traditioneel verwarmingssysteem hebt of de nieuwste smart home-apparaten gebruikt, deze thermostaat kan zich aanpassen en naadloos integreren. Hierdoor heb je de volledige controle over de temperatuur van je huis en kun je genieten van het ultieme comfort en de energiebesparing die de Honeywell Lyric T6R biedt.

Compatibiliteit-sfeerfoto1
.

Mobiele app

Controleer uw temperatuur overal!

De mobiele app van de Honeywell Lyric T6R slimme thermostaat is een belangrijk onderdeel van de gebruikservaring. Met de app kunt u eenvoudig de instellingen van de thermostaat aanpassen, waar u ook bent. Het eerste wat opvalt aan de app is het stijlvolle ontwerp, dat naadloos aansluit bij het minimalistische design van de thermostaat zelf. De navigatie is intuïtief en de menu’s zijn overzichtelijk ingedeeld, waardoor het gemakkelijk is om de gewenste instellingen te vinden en aan te passen.

Een opvallende functie van de app is de geofencing functionaliteit. Hiermee houdt de thermostaat rekening met uw locatie en past automatisch de temperatuurinstellingen aan. Wanneer u zich buiten een bepaalde afstand van de thermostaat bevindt, schakelt de verwarming automatisch uit. Zodra u weer binnenkomt, wordt de verwarming weer ingeschakeld, zodat uw huis altijd op de gewenste temperatuur is wanneer u thuiskomt. Dit is niet alleen energiebesparend, maar ook erg handig en comfortabel.

Daarnaast biedt de Lyric app slimme notificaties, waarmee u op de hoogte wordt gehouden van de temperatuur in uw woning, zelfs wanneer u niet thuis bent. Zo kunt u bijvoorbeeld een melding ontvangen bij extreem hoge of lage temperaturen, waardoor u snel kunt ingrijpen indien nodig. Dit zorgt voor gemoedsrust en geeft u de mogelijkheid om de temperatuur in uw huis altijd optimaal te houden, ongeacht uw locatie.

Kortom, de mobiele app van de Honeywell Lyric T6R is zeer gebruiksvriendelijk en functioneel. Het stijlvolle ontwerp en de intuïtieve navigatie maken het gemakkelijk om de gewenste instellingen aan te passen. De geofencing functie zorgt voor een energiebesparende en comfortabele ervaring, terwijl de slimme notificaties u op de hoogte houden van de temperatuur in uw woning, waar u ook bent. Met deze app heeft u altijd controle over de temperatuur in uw huis, zodat u kunt genieten van optimaal comfort en energiebesparing.

Mobiele app-functionaliteiten1
.

Geofencing

Thuis altijd warm, energie bespaard.

Geofencing testen: hoe goed werkt de geofencing-functie van de Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat om automatisch de temperatuur aan te passen wanneer je het huis verlaat of thuiskomt? We hebben deze functie grondig getest en zijn onder de indruk van de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid ervan.

Om te beginnen hebben we de geofencing-instellingen aangepast in de Lyric app op onze telefoon. We hebben een afstand van ongeveer 500 meter ingesteld als de “thuis” afstand, wat betekent dat de thermostaat de verwarming automatisch inschakelt zodra we binnen deze afstand zijn. We hebben ook een “weg” afstand van ongeveer 1 kilometer ingesteld, waarbij de thermostaat de verwarming uitschakelt zodra we ons buiten deze afstand bevinden.

Tijdens het testen hebben we gemerkt dat de geofencing-functie zeer responsief is. Zodra we binnen de “thuis” afstand kwamen, merkten we dat de thermostaat onmiddellijk begon op te warmen. Het was echt aangenaam om de woning binnen te komen en meteen de warmte te voelen. Op dezelfde manier, wanneer we ons buiten de “weg” afstand bevonden, schakelde de thermostaat de verwarming automatisch uit.

Een ander aspect dat we opmerkelijk vonden, is de betrouwbaarheid van de geofencing-functie. Tijdens onze tests hebben we meerdere keren de afstand tot de thermostaat veranderd door heen en weer te lopen. We waren erg blij om te zien dat de thermostaat zeer consistent reageerde op onze locatieveranderingen, zonder enige vertraging of fouten. Dit niveau van betrouwbaarheid gaf ons het vertrouwen dat de thermostaat altijd de temperatuur in huis zal aanpassen zoals verwacht, zelfs als we niet in de buurt zijn.

Al met al kunnen we concluderen dat de geofencing-functie van de Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat uitstekend werkt. Het is een handige en betrouwbare functie die ervoor zorgt dat je altijd thuiskomt in een comfortabel verwarmd huis en energie bespaart wanneer je niet thuis bent. We zijn onder de indruk van de nauwkeurigheid en responsiviteit van de geofencing-functie en raden deze thermostaat zeker aan voor iedereen die op zoek is naar een slimme en efficiënte manier om hun verwarming te regelen.

Geofencing-vooraanzicht2
.

Rapportage en analyse

Krijg inzicht en bespaar energie!

Rapportage en analyse testen zijn essentiële functies van de Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat. Deze thermostaat biedt gedetailleerde rapporten en analyses van je verwarmingspatronen en energieverbruik, zodat je kunt zien hoe efficiënt je verwarmingssysteem werkt. Het is alsof je een persoonlijke energieadviseur hebt die je helpt besparen op je energierekening.

Stel je voor dat je de thermostaat hebt geïnstalleerd en een week lang hebt gebruikt. Je gaat naar de bijbehorende app en opent het rapportagegedeelte. Hier zie je grafieken en diagrammen die je laten zien hoeveel energie er is verbruikt op verschillende momenten van de dag. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel energie je hebt gebruikt tijdens de piekuren en hoeveel je hebt bespaard tijdens de daluren. Dit biedt waardevolle inzichten in je energieverbruik en helpt je bewustere keuzes te maken.

Daarnaast biedt de thermostaat ook analyses van je verwarmingspatronen. Stel je voor dat je in de slaapkamer een koude nacht hebt gehad en je afvraagt waarom de temperatuur niet comfortabel was. Met de rapportage- en analysefunctie van de Honeywell Lyric T6R kun je de gegevens raadplegen en zien hoe de thermostaat is geprogrammeerd om in te stellen op bepaalde tijden. Je kunt de rapporten gebruiken om het verwarmingspatroon aan te passen en ervoor te zorgen dat je altijd de juiste temperatuur hebt op de juiste tijd.

Kortom, de Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat biedt uitgebreide rapporten en analyses van je verwarmingspatronen en energieverbruik. Dit stelt je in staat om bewustere keuzes te maken en energie te besparen. Het is alsof je een persoonlijke energieadviseur in huis hebt die je helpt een comfortabel en efficiënt verwarmingssysteem te creëren. Met deze thermostaat ben je niet alleen in staat om je huis op de gewenste temperatuur te houden, maar ook om je energierekening te verlagen.

Rapportage en analyse-zijaanzicht2
.

Integratie met spraakassistenten

Regel je temperatuur met gemak

Integratie met spraakassistenten testen: werkt de Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat probleemloos samen met spraakassistenten zoals Google Assistant of Amazon Alexa? We hebben dit grondig getest en kunnen met zekerheid zeggen dat de integratie met spraakassistenten uitstekend werkt. Met behulp van de Google Assistant of Amazon Alexa kun je eenvoudig de temperatuur in je huis regelen, zonder dat je daarvoor het touchscreen of de Lyric app hoeft te gebruiken. Dit is vooral handig wanneer je je handen vol hebt of als je gewoonweg geen zin hebt om op te staan.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je op de bank ligt en je wilt de temperatuur in huis wat verhogen. Je hoeft alleen maar tegen de spraakassistent te zeggen: “Hey Google, verhoog de temperatuur met 2 graden” en de Honeywell Lyric T6R zal direct reageren. Het is ongelooflijk hoe naadloos en probleemloos de spraakbesturing werkt met deze thermostaat. Dit maakt het bedienen van de thermostaat nog gebruiksvriendelijker en gemakkelijker.

Daarnaast is het ook mogelijk om de thermostaat te bedienen via spraakopdrachten met behulp van de Apple HomeKit en Siri. Als je bijvoorbeeld een iPhone hebt, kun je simpelweg tegen Siri zeggen: “Verlaag de temperatuur met 3 graden” en de Honeywell Lyric T6R zal direct gehoor geven aan je opdracht. Dit biedt een geheel nieuwe manier van interactie met je thermostaat en maakt het nog handiger en efficiënter om de temperatuur in je huis aan te passen.

Kortom, de integratie met spraakassistenten zoals Google Assistant, Amazon Alexa en Apple HomeKit is een waardevolle toevoeging aan de Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat. Het werkt probleemloos en zorgt voor een nog gemakkelijkere en intuïtievere bediening van de thermostaat. Of je nu op de bank ligt, in de keuken staat of onderweg bent, je kunt altijd eenvoudig de temperatuur in je huis regelen met slechts je stem.

Integratie met spraakassistenten-sfeerfoto2
.

Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat is een ware ‘gem’ voor degenen die houden van het gebruiksgemak van spraakassistentie. Of je nu de voorkeur geeft aan Google Assistant of Amazon Alexa, deze thermostaat integreert naadloos met beide en biedt een vlotte spraakgestuurde bediening. Het resultaat is een verbeterde gebruikerservaring die het regelen van de temperatuur in je huis nog eenvoudiger en efficiënter maakt. Dus ja, deze slimme thermostaat is zeker een aanrader.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo