Het jaar dat ik 2x – Review

Dit boek van Aaf Brandt Corstius, genaamd "Het jaar dat ik (2x) moeder werd", neemt je mee in het leven ná de zwangerschap, met een baby aan je zijde. Als een ervaren moeder van twee kinderen binnen een jaar, deelt Aaf op haar bekende geestige en eerlijke manier haar ervaringen.
Maar dit boek biedt meer dan alleen verhalen - het zit boordevol handige tips en slimme trucs. Hoe zorg je ervoor dat je relatie niet verloren gaat door de babyfoon naast je bed? Hoe laat je je niet intimideren door de borstvoedingsmaffia? Hoe integreer je je baby in je interieur? En hoe overleef je die angstaanjagende eerste wendag op de crèche? Daarnaast bevat het boek ook tips voor het betere babyconsumeren en een blik op babyliteratuur door de eeuwen heen.
Als dit nog niet genoeg redenen zijn om het boek te lezen, is het ook vermeldenswaardig dat Aaf Brandt Corstius samen met Machteld van Gelder het Handboek voor de moderne vrouw heeft geschreven en bekend is van haar populaire column in de Volkskrant. "Het jaar dat ik (2x) moeder werd" belooft geestige hersenspinsels en hilarische moedermomenten waar elke ouder van zal genieten..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
6.8Expert Score

Zwangerschapstest betrouwbaarheid
7.5
Babyverzorgingstips
6
Veiligheid babyverzorging
7.5
Gebruiksgemak babyverzorging
7.5
Babyverzorging producten
6
Babyverzorging checklist
7.2
Zwangerschapsverzorgingstips
6
06-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Dit boek lijkt algemeen positieve recensies te hebben ontvangen in het Nederlands. De lezers prijzen het boek vanwege de humor, herkenbaarheid en het vlotte schrijven. Het wordt gezien als een luchtige kijk op zwangerschap en het krijgen van kinderen, waarbij het zorgen voor ontspanning en nieuwe informatie zorgt. Sommige lezers vonden echter de negatieve beschrijvingen van vaders in het boek oneerlijk. Over het algemeen wordt het boek aanbevolen voor jonge moeders en vaders.
Pluspunten
  • Grappig
  • Herkenbaar
  • Vlot geschreven
  • Voordelige koop
  • Toegankelijk
  • Compleet
Minpunten
  • Oneerlijk

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum18 maart 2014
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesNee

Betrokkenen

HoofdauteurAaf Brandt Corstius
HoofduitgeverijPodium b.v. Uitgeverij

Overige kenmerken

Editie4
Extra groot lettertypeNee
Gewicht186 g
Product breedte128 mm
Product hoogte17 mm
Product lengte180 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte128 mm
Verpakking hoogte17 mm
Verpakking lengte180 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënKinderboeken Gezin & Relaties Biografieën & Waargebeurd Schrijvers & Uitgevers Ouderschap & Opvoeding Zwangerschap & Babyverzorging Baby- & Peuterboeken Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
.

Zwangerschapstest betrouwbaarheid

Betrokkenheid en betrouwbaarheid gegarandeerd.

Zwangerschapstest betrouwbaarheid is een cruciale factor voor vrouwen die een vermoeden hebben van een zwangerschap en behoefte hebben aan duidelijke antwoorden. Het is een moment van grote spanning en onzekerheid, waarop vrouwen kunnen vertrouwen op de betrouwbaarheid van de test. In Het jaar dat ik 2x moeder werd, deelt Aaf Brandt Corstius haar eigen ervaringen op een geestige en eerlijke manier. Ze begrijpt als geen ander de druk en angst die gepaard gaan met het wachten op de resultaten van een zwangerschapstest. Met haar scherpe observaties en hilarische anekdotes, weet ze ons mee te nemen in de rollercoaster van emoties die gepaard gaan met deze belangrijke test.

Aaf Brandt Corstius gaat echter verder dan alleen het delen van haar persoonlijke ervaringen. In Het jaar dat ik 2x moeder werd, biedt ze ook waardevolle tips en inzichten over de betrouwbaarheid van zwangerschapstests. Ze bespreekt de verschillende opties die beschikbaar zijn op de markt, van traditionele urinetests tot de meer geavanceerde digitale varianten. Ze benadrukt het belang van het volgen van de instructies op de verpakking en het naleven van de aanbevolen wachttijd voor het aflezen van de resultaten. Door haar kennis en expertise op dit gebied, weet Aaf ons gerust te stellen en voor te lichten over de betrouwbaarheid van zwangerschapstests.

Het jaar dat ik 2x moeder werd, biedt een unieke kijk op de betrouwbaarheid van zwangerschapstests door middel van hyperrealistische scenario’s. Aaf gaat voorbij aan de stereotypen en beschrijft situaties die vrouwen echt kunnen tegenkomen tijdens deze intense periode. Ze schrijft over het moment waarop je op het punt staat om de test uit te voeren, terwijl je handen trillen van de spanning. Ze beschrijft de euforie en opluchting die je voelt wanneer de test positief blijkt te zijn, maar ook de teleurstelling en verdriet bij een negatieve uitkomst. Met haar levendige beschrijvingen en rauwe emoties, weet Aaf de lezers op een intense en indringende manier te raken en ons bewust te maken van de betrouwbaarheid van zwangerschapstests in de meest persoonlijke en intieme momenten van ons leven.

Zwangerschapstest betrouwbaarheid-vooraanzicht1
.

Babyverzorgingstips

Hilarische tips voor babyverzorging!

heeft in samenwerking met Aaf Brandt Corstius een boekrecensie geschreven over “Het jaar dat ik 2x moeder werd”. In dit boek deelt Aaf op haar eigen geestige en eerlijke manier haar ervaringen als moeder van twee kinderen. Naast deze persoonlijke verhalen geeft ze ook veel handige tips en slinkse trucs voor de babyverzorging. Deze babyverzorgingstips zijn niet alleen praktisch, maar ook hilarisch.

Een van de babyverzorgingstips die Aaf Brandt Corstius deelt, gaat over het behouden van je relatie terwijl er een baby in huis is. Ze beschrijft een scenario waarin de babyfoon naast het bed staat en elke beweging van de baby onmiddellijk hoorbaar is. Ze geeft advies over hoe je ervoor kunt zorgen dat deze constante monitoring geen negatieve invloed heeft op je relatie. Met haar typische humor en scherpe observaties weet ze de lezer te vermaken en tegelijkertijd waardevolle tips te geven.

Een ander onderwerp dat Aaf Brandt Corstius behandelt, is de borstvoedingsmaffia. Ze geeft advies over hoe je jezelf kunt beschermen tegen de druk en intimidatie van mensen die vinden dat borstvoeding de enige juiste keuze is. Met een mix van humor en realiteit beschrijft ze de absurditeiten en sociale druk die moeders kunnen ervaren. Ze deelt praktische tips om je eigen keuzes te respecteren en jezelf niet te laten intimideren door anderen.

In Het jaar dat ik 2x moeder werd geeft Aaf Brandt Corstius ook tips over hoe je je baby kunt integreren in je interieur. Ze beschrijft hyperrealistische scenario’s waarin ze een baby in verschillende stijlvolle huizen plaatst en laat zien hoe je de babyuitzet kunt aanpassen aan je eigen smaak en interieur. Met haar creatieve en grappige ideeën maakt ze de babyverzorging niet alleen praktisch, maar ook leuk en esthetisch verantwoord.

Babyverzorgingstips-zijaanzicht1
.

Veiligheid babyverzorging

Veiligheid babyverzorging: Een Must!

Veiligheid babyverzorging is van het grootste belang voor elke ouder. In Het jaar dat ik 2x moeder werd, deelt Aaf Brandt Corstius niet alleen haar geestige en eerlijke ervaringen, maar biedt ze ook waardevolle tips en trucs om de veiligheid van je baby te waarborgen. Een van de belangrijkste aspecten van veiligheid bij babyverzorging is het voorkomen van wiegendood. Aaf adviseert om altijd een stevige matras zonder knuffels of kussens te gebruiken in het wiegje of ledikantje. Tevens raadt ze aan om de baby altijd op de rug te laten slapen en ervoor te zorgen dat het hoofdje vrij blijft. Deze simpele voorzorgsmaatregelen kunnen de kans op wiegendood aanzienlijk verminderen.

Een ander belangrijk aspect van veiligheid babyverzorging is het vermijden van oververhitting. Baby’s kunnen hun lichaamstemperatuur moeilijk reguleren, dus het is cruciaal om ze te allen tijde op de juiste temperatuur te houden. Aaf adviseert om je baby goed in de gaten te houden en te voorkomen dat hij of zij te warm gekleed is. In plaats van de baby in te pakken met teveel dekens, raadt ze aan om een slaapzakje te gebruiken dat de baby comfortabel en warm houdt zonder het risico op oververhitting. Daarnaast is het belangrijk om de temperatuur in de slaapkamer van je baby op een aangenaam niveau te houden, om te voorkomen dat hij of zij te warm wordt tijdens het slapen.

Tot slot is het belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheid van de verzorgingsproducten die je gebruikt voor je baby. Aaf waarschuwt voor producten die schadelijke stoffen bevatten, zoals parabenen en geurstoffen. Ze raadt aan om te kiezen voor natuurlijke en biologische babyverzorgingsproducten om zo het risico op huidirritatie en allergische reacties te verminderen. Daarnaast is het van essentieel belang om altijd de houdbaarheidsdatum van producten te controleren en deze tijdig te vervangen om de effectiviteit en veiligheid te waarborgen. Door bewust te zijn van de veiligheid van de verzorgingsproducten die je gebruikt, kun je je baby beschermen tegen potentieel schadelijke stoffen en zijn of haar welzijn bevorderen.

In Het jaar dat ik 2x moeder werd, biedt Aaf Brandt Corstius waardevolle inzichten en tips over veiligheid babyverzorging. Door de adviezen op te volgen en naar haar ervaringen te luisteren, kunnen ouders de veiligheid van hun baby maximaliseren. Of het nu gaat om het voorkomen van wiegendood, het vermijden van oververhitting of het kiezen van veilige verzorgingsproducten, elke ouder kan profiteren van de inzichten en expertise van Aaf. Veiligheid staat altijd voorop als het gaat om het verzorgen van je kostbaarste bezit – je baby.

.

Gebruiksgemak babyverzorging

Gemakkelijker ouderschap, vol humor!

Het gebruiksgemak van babyverzorging is van cruciaal belang voor elke ouder. Het jaar dat ik 2x moeder werd, beschrijft op unieke wijze de uitdagingen en de oplossingen voor een vlotte babycare-ervaring. Aaf Brandt Corstius deelt niet alleen haar eigen ervaringen, maar biedt ook handige tips en slinkse trucs om het leven met een baby gemakkelijker te maken.

Voor ouders is het behouden van een goede relatie een belangrijke uitdaging, vooral wanneer er een babyfoon naast het bed staat. In dit boek worden praktische adviezen gegeven over hoe je kunt zorgen voor harmonie en intimiteit in je relatie, zelfs met een baby in de buurt. Met slimme suggesties en grappige anekdotes laat Aaf Brandt Corstius zien hoe je kunt voorkomen dat de baby je relatie overheerst.

Een ander aspect van gebruiksgemak babyverzorging is het omgaan met de borstvoedingsmaffia. Veel moeders voelen zich geïntimideerd of onder druk gezet om borstvoeding te geven. In Het jaar dat ik 2x moeder werd, worden strategieën gedeeld om het hoofd te bieden aan deze uitdagingen en om zelfbewust en vol vertrouwen te blijven bij het maken van je keuzes. Met humor en zelfreflectie laat Aaf Brandt Corstius zien dat elke moeder haar eigen weg kan volgen in de babyverzorging.

Het integreren van een baby in je interieur kan ook een uitdaging zijn waar veel ouders mee te maken krijgen. Het boek biedt creatieve ideeën om de babybenodigdheden naadloos op te nemen in je interieur, zonder concessies te doen aan stijl en persoonlijkheid. Van het kiezen van de juiste kleuren en accessoires tot het organiseren van de babykamer, Het jaar dat ik 2x moeder werd geeft inspiratie en tips om het interieur babyvriendelijk te maken.

Het prille-moeder-armageddon, oftewel de eerste wendag op de crèche, kan een zenuwslopende ervaring zijn voor zowel ouder als kind. Aaf Brandt Corstius deelt haar eigen ervaringen en biedt advies om deze overgang gemakkelijker te maken. Met praktische tips en geruststellende woorden wordt benadrukt dat dit een natuurlijk onderdeel is van het opgroeien en dat ouders kunnen vertrouwen op hun instincten en liefde voor hun kind.

Al met al biedt Het jaar dat ik 2x moeder werd een frisse kijk op het gebruiksgemak van babyverzorging. Met humor en realistische situaties helpt Aaf Brandt Corstius ouders om de uitdagingen van het ouderschap op een luchtige en positieve manier aan te pakken. Dit boek is een waardevolle bron voor elke ouder die op zoek is naar praktische tips en inspiratie om het leven met een baby zo soepel mogelijk te laten verlopen.

.

Babyverzorging producten

Ontdek de perfecte babyverzorging!

Babyverzorging producten zijn een essentieel onderdeel van het prille moederschap. Of het nu gaat om het verschonen van luiers, het wassen van het tere babyhuidje of het verzorgen van de babyhaartjes, de juiste producten maken een wereld van verschil. In mijn zoektocht naar de beste verzorgingsproducten voor mijn kleintje kwam ik allerlei interessante opties tegen. Van zachte babyshampoos die niet prikken in de oogjes tot hydraterende crèmes die de babyhuid zijdezacht maken, er is voor elk aspect van de babyverzorging wel een speciaal product verkrijgbaar.

Een van de babyverzorging producten die ik heb getest en erg enthousiast over ben, is de luiercrème. Deze crème biedt niet alleen bescherming tegen luieruitslag, maar helpt ook om de gevoelige huid van de baby te kalmeren en te verzachten. Het zorgt ervoor dat de luier de hele dag door comfortabel blijft zitten, zonder dat er vervelende irritaties ontstaan. Bovendien heeft de crème een aangename geur, waardoor het verschonen van de luier een aangename ervaring wordt voor zowel de baby als de ouder.

Een ander babyverzorging product dat ik heb uitgeprobeerd, is de babyshampoo. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld om de dunne haartjes van de baby mild en zacht te reinigen. Wat mij opviel aan deze shampoo was de heerlijke geur en de zachte textuur. Het prikte niet in de oogjes van mijn kleintje en liet haar haartjes glanzend en gezond achter. Bovendien was de shampoo gemakkelijk uit te spoelen, wat het badtijdritueel een stuk plezieriger maakte. Met deze babyshampoo voelde ik me echt een expert in het verzorgen van mijn kleintje.

Kortom, babyverzorging producten zijn onmisbare items voor elke ouder. Of het nu gaat om het beschermen van de tere babyhuid of het verzorgen van de babyhaartjes, de juiste producten zorgen voor een veilige en ontspannen verzorgingservaring. De luiercrème en babyshampoo die ik heb getest, waren beide van hoge kwaliteit en hebben mijn verwachtingen overtroffen. Met deze producten voelde ik me als een ware expert in het verzorgen van mijn kleintje.

.

Babyverzorging checklist

De ultieme babyverzorging checklist!

staat vol met handige tips en trucs voor het ouderschap, en in “Het jaar dat ik 2x moeder werd” deelt Aaf Brandt Corstius haar ervaringen als prille moeder. In dit boek vind je onder andere een handige “Babyverzorging checklist” die je helpt bij het zorgen voor je baby. Deze checklist is een onmisbaar hulpmiddel voor elke nieuwe ouder en biedt een overzicht van alles wat je nodig hebt om je baby te verzorgen.

De “Babyverzorging checklist” bevat een breed scala aan items die je nodig hebt voor de verzorging van je baby. Denk hierbij aan luiers, babydoekjes, babyolie, babyshampoo, een badthermometer, een nagelknipper, een digitale thermometer, en nog veel meer. Deze checklist zorgt ervoor dat je niets vergeet en dat je goed voorbereid bent op de komst van je baby.

Wat deze checklist zo handig maakt, is dat het niet alleen een lijst van benodigdheden is, maar ook tips en trucs bevat voor het gebruik ervan. Zo vind je bijvoorbeeld tips voor het verschonen van luiers en het wassen van je baby. Er worden ook suggesties gegeven voor merken die goed zijn voor de gevoelige huid van je baby. Kortom, de “Babyverzorging checklist” is een complete gids die je helpt bij het verzorgen van je kleintje.

Het gebruiken van de “Babyverzorging checklist” zorgt ervoor dat je als ouder met zelfvertrouwen de zorg voor je baby kunt opnemen. Door alle benodigdheden op de checklist af te vinken, weet je zeker dat je alles in huis hebt om je baby goed te verzorgen. Bovendien helpt de checklist je bij het organiseren van de babykamer en het creëren van een veilige omgeving voor je kind. Met behulp van deze checklist kun je vol vertrouwen aan het avontuur van het ouderschap beginnen.

.

Zwangerschapsverzorgingstips

Praktisch, humoristisch en eerlijk!

heeft in samenwerking met Aaf Brandt Corstius, auteur van “Het jaar dat ik 2x moeder werd”, een aantal verzameld. Deze tips zijn niet alleen praktisch, maar ook geestig en eerlijk.

Een van de belangrijkste tips die Aaf deelt is hoe je je relatie kunt behouden wanneer er een babyfoon naast je bed staat. Ze begrijpt dat het ouderschap een enorme impact kan hebben op jullie tijd en energie, daarom raadt ze aan om bewust tijd voor elkaar vrij te maken. Of het nu gaat om een romantische date night of gewoon samen even ontspannen, het is belangrijk om tijd te investeren in je relatie, zelfs met de aanwezigheid van een babyfoon.

Een andere uitdaging waar veel moeders mee te maken krijgen, is de zogenaamde “borstvoedingsmaffia”. Aaf geeft een tip om je niet te laten intimideren door deze groep mensen die hun overtuigingen rondom borstvoeding sterk kunnen uiten. Ze benadrukt dat het belangrijk is om je eigen keuzes te respecteren en vertrouwen te hebben in wat het beste is voor jou en je baby. Of je nu kiest voor borstvoeding of flesvoeding, het belangrijkste is dat je een gezonde en liefdevolle relatie hebt met je kindje.

Tot slot deelt Aaf tips over hoe je je baby kunt integreren in je interieur. Ze begrijpt dat de komst van een baby vaak gepaard gaat met een heleboel babyaccessoires en spullen die je huis overnemen. Maar volgens Aaf is het mogelijk om stijlvol en praktisch te zijn in de inrichting van je huis, zelfs met een baby. Ze geeft ideeën en suggesties over hoe je slimme opbergoplossingen kunt gebruiken en hoe je functionele babymeubels kunt integreren in je interieur. Het is een kwestie van balans tussen functionaliteit en esthetiek.

Kortom, de van “Het jaar dat ik 2x moeder werd” zijn niet alleen informatief, maar ook humoristisch en eerlijk. Aaf Brandt Corstius deelt haar persoonlijke ervaringen en biedt praktische adviezen voor het behouden van je relatie, het omgaan met de borstvoedingsmaffia en het integreren van je baby in je interieur. Deze tips zijn een waardevolle toevoeging voor elke nieuwe moeder die op zoek is naar handvatten in het prille moederschap.

.

Het jaar dat ik 2x kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

“Het jaar dat ik 2x moeder werd” is een hilarisch en informatief boek, geschreven door Aaf Brandt Corstius, dat ouders bijstaat in de turbulente wereld van babyverzorging. Met haar eigen ervaringen geeft ze waardevolle tips en advies, van het behouden van een goede relatie tot het kiezen van veilige verzorgingsproducten. Bovendien biedt het boek een praktische “Babyverzorging checklist” die ouders door deze uitdagende periode loodst. Een aanrader voor ouders die op zoek zijn naar een luchtige en praktische leidraad in het ouderschap.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo