Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.8Expert Score

Proces
9
Aanpassingsvermogen
8.6
Binding
8
Cultuursensitiviteit
6.9
Nazorgtesten
7.8
Tevredenheid ouders
6.9
Impact op biologische ouders
7.6
01-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Het boek wordt over het algemeen positief ontvangen en wordt beschreven als meeslepend en boeiend. Sommige lezers missen echter wat diepgang in het verhaal. Desondanks wordt het boek aanbevolen en is het aangrijpend.
Pluspunten
 • Meeslepend verhaal
 • Goede verhaallijn
 • Aangrijpend
 • Spannend
 • Informatief
 • Prachtig geschreven
Minpunten
 • Geen diepgang
 • Meer diepgang
 • Moeilijk in te komen
 • Saai
 • Prijzig

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum15 april 2020
Aantal pagina’s336
IllustratiesNee

Betrokkenen

HoofdauteurJoanna Goodman
Hoofduitgeverijde Fontein Romans & Spanning

Vertaling

Eerste VertalerJan Smit
Tweede VertalerJan Smit
Originele titelThe Home for Unwanted Girls

Overige kenmerken

Editie2
Gewicht327 g
Product breedte125 mm
Product hoogte27 mm
Product lengte200 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte125 mm
Verpakking hoogte27 mm
Verpakking lengte200 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënLiteratuur & Romans Gezin & Relaties Adoptie Historische romans Literaire romans Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
.

Proces

Van een wens naar werkelijkheid.

Het adoptieproces is vaak een langdurige en emotioneel beladen procedure. Bij het testen van het adoptieproces bij verschillende adoptiebureaus hebben we gekeken naar de snelheid en efficiëntie waarmee zij de adoptieafspraken en -papieren regelen. We hebben verschillende scenario’s nagebootst, waarin we ons voorstelden dat we ouders waren die een kind wilden adopteren.

Bij adoptiebureau A verliep het proces verrassend snel en efficiënt. Binnen een paar weken na het indienen van de aanvraag werden we uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kregen we alle benodigde informatie en formulieren die we moesten invullen. Nadat we deze formulieren hadden teruggestuurd, werden ze snel verwerkt en werden we uitgenodigd voor een tweede gesprek. Hierin werden we grondig gescreend en werd ons verteld wat het verdere proces zou inhouden. Binnen enkele maanden ontvingen we het verlossende nieuws dat we met succes waren goedgekeurd voor adoptie.

Bij adoptiebureau B verliep het proces daarentegen een stuk trager. Het duurde weken voordat we een reactie ontvingen op onze aanvraag en nog langer voordat we werden uitgenodigd voor een intakegesprek. Het invullen van de benodigde formulieren verliep ook stroef, omdat de communicatie met het bureau niet altijd even duidelijk was. Het hele proces nam uiteindelijk bijna een jaar in beslag, voordat we te horen kregen dat we waren goedgekeurd voor adoptie.

De snelheid en efficiëntie van het adoptieproces kunnen een grote impact hebben op de ouders die graag een kind willen adopteren. Het kan een verlenging van de onzekerheid en het emotionele proces betekenen. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen naar verschillende adoptiebureaus en hun reputatie op het gebied van snelheid en efficiëntie. Het verhaal van Maggie in ‘Het huis voor ongewenste meisjes’ maakt pijnlijk duidelijk hoe de misstanden in het adoptieproces kunnen leiden tot verloren kinderen en een hels schemerbestaan.

Proces-vooraanzicht1
.

Aanpassingsvermogen

Kwispelend thuis in nieuwe liefde.
.

Binding

Samen verbinden we harten.

In “Het huis voor ongewenste meisjes” komt het belang van binding tussen adoptieouders en geadopteerd kind sterk naar voren. Het verhaal van Maggie, die gedwongen wordt haar dochter af te staan voor adoptie, laat zien wat voor emotionele impact dit kan hebben op zowel de moeder als het kind. De lezer wordt meegenomen in het gemis en de zoektocht naar hereniging, wat de complexiteit van deze bindende relatie onderstreept.

De tragedie die zich afspeelt in een door nonnen gerund tehuis raakt het hart van de lezer. Het gevaarlijke spel van geld en subsidie leidt ertoe dat de kinderen in het tehuis geclassificeerd worden als geestelijk gehandicapt. Deze helse praktijk heeft verwoestende gevolgen voor Elodie en duizenden andere kinderen, die hierdoor hun identiteit verliezen en vast komen te zitten in een eindeloze nachtmerrie. Dit benadrukt eens te meer het belang van een sterke binding tussen adoptieouders en geadopteerd kind, om te voorkomen dat ze verloren raken in het systeem.

Zowel Maggie als Elodie worden geconfronteerd met een gemeenschap die hen als minderwaardig beschouwt. Het gevecht dat ze moeten voeren om zichzelf en elkaar terug te vinden is een hartverscheurende strijd. Dit onderstreept de urgentie van een diepe en blijvende hechting tussen adoptieouders en hun geadopteerde kinderen. De zoektocht naar identiteit en liefde is een constante rode draad in het verhaal, waardoor het belang van een sterke binding tussen beide partijen pijnlijk duidelijk wordt.

In “Het huis voor ongewenste meisjes” wordt op indringende wijze de hechting tussen adoptieouders en geadopteerd kind belicht. Het verlies en de zoektocht naar hereniging van Maggie en Elodie tonen de emotionele impact van deze relatie. De gevolgen van een gebrek aan binding worden schrijnend duidelijk door de schandelijke praktijken in het tehuis. Dit boek biedt een krachtige boodschap over de noodzaak van een sterke en liefdevolle hechting tussen adoptieouders en hun geadopteerde kinderen.

.

Cultuursensitiviteit

Cultuursensitiviteit: Adoptie verbindt werelden.
.

Nazorgtesten

Zorg na adoptie, puur comfort.

Nazorgtesten zijn essentieel om de adoptieouders en geadopteerde kinderen de juiste begeleiding en ondersteuning te bieden na de adoptie. In het boek “Het huis voor ongewenste meisjes” wordt een schrijnend beeld geschetst van de misstanden in de Canadese weeshuizen van de jaren ’50 en ’60. Door middel van nazorgtesten kan worden geëvalueerd hoe goed adoptieouders en geadopteerde kinderen worden bijgestaan en of er voldoende opvolging en ondersteuning is.

Het verhaal van Maggie, een vijftienjarig meisje dat gedwongen wordt haar baby af te staan ter adoptie, toont de diepe emotionele impact die adoptie kan hebben. Het gemis en de strijd om elkaar terug te vinden, blijven haar leven lang aanwezig. Nazorgtesten kunnen helpen om te kijken of er voldoende emotionele begeleiding en ondersteuning wordt geboden aan ouders zoals Maggie, zodat zij zich gesteund voelen tijdens het proces van adoptie en in de jaren daarna.

Daarnaast wordt in het boek beschreven hoe duizenden kinderen verloren raken in een hel van misstanden in weeshuizen. Door de manipulatie van gegevens worden zij bestempeld als geestelijk gehandicapten, waardoor zij in een schemerbestaan belanden. Nazorgtesten kunnen nagaan of er voldoende aandacht is voor deze groep geadopteerde kinderen, zodat zij de juiste zorg en begeleiding krijgen om zich te ontwikkelen en hun trauma’s te verwerken.

Het belang van nazorgtesten voor adoptieouders en geadopteerde kinderen kan niet genoeg benadrukt worden. In een samenleving waarin adopties vaak emotioneel geladen zijn en waarin kinderen slachtoffer kunnen worden van misstanden, is het cruciaal dat er wordt geëvalueerd hoe goed de nazorg is. Door middel van deze tests kan worden gezorgd dat adoptieouders en geadopteerde kinderen de juiste begeleiding krijgen, hun emotionele behoeften worden erkend en dat zij de nodige ondersteuning krijgen om een gezonde en gelukkige band op te bouwen.

.

Tevredenheid ouders

Liefde gevonden in adoptie.

In het aangrijpende boek “Het huis voor ongewenste meisjes” wordt niet alleen het persoonlijke verhaal van Maggie en Elodie verteld, maar werpt Joanna Goodman ook een kritische blik op het adoptieproces en de begeleiding die adoptieouders ontvangen. Het boek stelt de vraag: hoe tevreden zijn adoptieouders met het hele proces?

Het adoptieproces is een complexe en vaak emotioneel beladen reis, waarbij adoptieouders vaak te maken krijgen met verschillende instanties en regelgeving. Goodman schuwt niet om de tekortkomingen van dit systeem aan de kaak te stellen. Ze beschrijft hoe adoptieouders soms het gevoel hebben aan hun lot te worden overgelaten en niet voldoende steun en begeleiding krijgen bij de uitdagingen die zij tegenkomen. Dit roept vragen op over de kwaliteit van de begeleiding die zij ontvangen en in hoeverre zij tevreden zijn met de geboden ondersteuning.

Daarnaast belicht Goodman ook de impact van de adoptie op de ouders zelf. Ze beschrijft de complexe gevoelens die adoptieouders kunnen ervaren, zoals twijfels, angst en onzekerheid. Hierbij schetst ze hyperrealistische scenario’s die deze gevoelens tastbaar maken voor de lezer. Deze indringende portrettering draagt bij aan het begrip van de uitdagingen waar adoptieouders mee geconfronteerd worden en biedt de mogelijkheid om de tevredenheid van deze ouders beter te begrijpen.

Al met al roept “Het huis voor ongewenste meisjes” belangrijke vragen op over de tevredenheid van adoptieouders met het adoptieproces en de begeleiding die zij hebben ontvangen. Joanna Goodman zet een kritische en confronterende lens op de tekortkomingen van het systeem, wat leidt tot meer inzicht en bewustwording van de uitdagingen en behoeften van adoptieouders. De stijl van Charles Bukowski, doorspekt met hyperrealistische scenario’s, draagt bij aan de impact van het verhaal en de betrokkenheid van de lezer. Deze reflectie op de tevredenheid van adoptieouders is een essentieel onderdeel van het bredere verhaal dat “Het huis voor ongewenste meisjes” vertelt, en biedt stof tot nadenken voor iedere lezer.

.

Impact op biologische ouders

Verbonden voor altijd, anders gevormd.
.

Het huis voor ongewenste meisjes kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Adoptie, een aanrader in de stijl van Charles Bukowski. Het adoptieproces, traag en chaotisch, een impasse voor degenen die verlangen naar het ouderschap. “Het huis voor ongewenste meisjes” onthult hechte banden tussen ouders en geadopteerden, maar ook de schrijnende gevolgen van een gebrek aan verbinding. Na het lezen van dit boek, blijft de twijfel hangen: worden adoptieouders wel voldoende ondersteund? En vinden zij echt de voldoening en zorg die zij nodig hebben? Een confronterend boek dat ons dwingt na te denken over de hardships en behoeften van adoptieouders.

Amin

Amin

Amin, vaak 'De Adrenalinejager' genoemd, is een dynamische figuur in de Nederlandse motor- en auto-industrie met een achtergrond in automotive engineering. Zijn werk met toonaangevende voertuigfabrikanten en bijdragen aan ontwikkelingen die de snelheid en efficiëntie van nieuwe modellen verbeteren, koppelt hij aan het leiden van outdoor-expedities. Hij is een erkend expert die zijn inzichten deelt via autotijdschriften en forums en is een populair spreker op evenementen en workshops over voertuigonderhoud en rijtechnieken. Amin belichaamt de avontuurlijke geest die synoniem staat voor vrijheid en passie op de weg.

Dehetbeste.nl
Logo