Help ik heb een puber! – Review

Stap het chaotische universum van puber ouderschap binnen met de onvermijdelijke opvolger van de bestseller Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Deze survivalgids is een ode aan pubers, de meest emotionele, gekke, levendige, roekeloze, redeloze, onzekere en ontroerendste wezens op aarde.
Geschreven in de stijl van Charles Bukowski, neemt dit boek je mee op een grappige, herkenbare en leerzame reis.
Of je nu wel of geen pubers in huis hebt, dit boek wil je gewoon gelezen hebben. Ouder of niet, je wordt speels, duidelijk en grappig geconfronteerd met jezelf. En volgens Gerard Ekdom is dit boek zo herkenbaar dat hij alles verdomme gewoon zag! Laat je door Kluun ontvoeren met zijn fantastische, woordrijke schrijfstijl..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Help ik heb een puber!

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De keuze voor een school vergt veel nadenken. Onderwijs, pedagogie, afstand tot huis, sociale omgeving, welzijn en veiligheid – allemaal belangrijk. Vraag om advies en overweeg referenties. Zo geef je je kind de beste leeromgeving waarin het kan bloeien.
6.9Expert Score

Slaaptips voor babys
7.2
Borstvoeding tips voor nieuwe moeders
7.5
Kinderopvang opties
7.5
Kinderveiligheid in huis
6.3
Opvoedingstechnieken
6.3
Schoolkeuze voor kinderen
6
Ouderschapstips voor alleenstaande ouders
7.8
07-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviews positief en enthousiast over het boek. De lezers vinden het grappig, leerzaam en herkenbaar. Ze waarderen de inzichten die ze hebben gekregen en raden het aan aan andere ouders van pubers. Er zijn geen negatieve opmerkingen over het boek.
Pluspunten
  • Leerzaam
  • Grappig
  • Leuke pubertest om samen te doen
  • Humoristisch en leerzaam
  • Leest als een trein
  • Veel inzichten
Minpunten
  • Geen

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum17 oktober 2022
Aantal pagina’s255
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesNee

Betrokkenen

HoofdauteurKluun
HoofduitgeverijUitgeverij Kluun

Overige kenmerken

DyslexievriendelijkNee
Editie1
Extra groot lettertypeNee
Gewicht354 g
Product breedte136 mm
Product hoogte23 mm
Product lengte210 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte136 mm
Verpakking hoogte23 mm
Verpakking lengte210 mm
eWasteNee

Je vindt dit artikel in

CategorieënGezin & Relaties Ouderschap & Opvoeding Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
Select-bezorgoptiesVandaag Bezorgd, Vandaag Ophalen, Avondbezorging, Zondagbezorging, Gratis verzending
.

Slaaptips voor babys

Baby’s slaapparatuur met gemak!

Het is nacht. De baby huilt onophoudelijk, en jij zit als vermoeide ouder aan het bedje, wanhopig op zoek naar een manier om je kleintje in slaap te krijgen. Gelukkig zijn er enkele slaaptips voor baby’s die je kunnen helpen in deze moeilijke situaties. Probeer bijvoorbeeld een rustgevend slaapritueel te creëren. Dim de lichten, zing een zacht slaapliedje en geef je baby een ontspannende massage. Dit kan helpen om een rustige en vredige sfeer te creëren, waardoor je baby beter in slaap kan vallen en langer kan doorslapen.

Een andere handige slaaptip voor baby’s is het creëren van een comfortabele slaapomgeving. Zorg ervoor dat de kamer donker, koel en stil is. Gebruik eventueel een nachtlampje met een zachte gloed om de angst voor het donker te verminderen. Daarnaast kan het handig zijn om achtergrondgeluiden te gebruiken, zoals een rustgevende witte ruis machine of een zacht muziekje. Deze geluiden bootsen de baarmoeder na en kunnen je baby kalmeren en in slaap wiegen.

Een derde tip om je baby beter te laten slapen, is het hanteren van een consistent slaapschema. Baby’s gedijen goed bij voorspelbaarheid, dus probeer een vaste tijd te hebben voor het naar bed brengen van je kleintje. Dit kan helpen om de interne klok van je baby te reguleren en hem of haar te laten wennen aan een regelmatig slaappatroon. Houd ook de dutjes overdag in de gaten, zodat je baby niet oververmoeid raakt en moeilijker in slaap valt. Door een consistent slaapschema te hanteren, kan je baby beter in slaap vallen en langer doorslapen, waardoor jij ook de broodnodige rust kunt krijgen.

Maak gebruik van deze slaaptips voor baby’s en je zult merken dat het nachtelijke gevecht om je baby in slaap te krijgen, geleidelijk aan minder intens wordt. Onthoud dat elke baby uniek is en dat het even kan duren voordat je de beste aanpak voor jouw kleintje hebt gevonden. Blijf geduldig en liefdevol, en wees er zeker van dat je baby uiteindelijk de goede slaapgewoonten zal ontwikkelen die nodig zijn voor een goede nachtrust voor jullie allemaal.

Slaaptips voor babys-vooraanzicht1
.

Borstvoeding tips voor nieuwe moeders

Borstvoeding geven? Tips voor succes!

Borstvoeding geven kan een uitdaging zijn voor nieuwe moeders, maar met de juiste tips en strategieën is het mogelijk om succesvol borstvoeding te geven. Een belangrijke tip is om een comfortabele en ontspannen omgeving te creëren tijdens het voeden. Dit kan helpen om zowel de moeder als de baby op hun gemak te stellen en een positieve voedingservaring te bevorderen. Daarnaast is het ook belangrijk om de baby correct aan te leggen aan de borst. Wanneer de baby goed is aangelegd, zal hij efficiënter kunnen drinken en kan het melkaanbod beter worden gestimuleerd. Het is daarom aan te raden om informatie en hulp te zoeken bij lactatiekundigen of borstvoedingsexperts om de juiste techniek te leren.

Een andere tip is om regelmatig en op verzoek te voeden. Het is belangrijk om de baby toe te staan ​​om te voeden wanneer hij wil, in plaats van strikte voedingsschema’s te volgen. Op deze manier kan de baby zijn eigen voedingsbehoeften bepalen en zal de melkproductie van de moeder beter worden afgestemd op de behoeften van de baby. Daarnaast kan het voeden op verzoek ook helpen om het gewichtsverlies van de baby na de geboorte te minimaliseren en de kans op borstvoedingsproblemen zoals verstopte melkkanalen te verminderen.

Een essentiële tip voor succesvol borstvoeding geven is het zorgen voor voldoende rust en voeding voor de moeder zelf. Borstvoeding vergt veel energie en voedingsstoffen van het lichaam van de moeder. Het is daarom belangrijk dat ze goed eet en gehydrateerd blijft. Daarnaast is voldoende rust en slaap essentieel voor het herstel en de algehele gezondheid van de moeder. Het kan nuttig zijn om hulp en ondersteuning te zoeken van familieleden of een partner om de taken te verdelen en voldoende rusttijd te creëren voor de moeder. Door goed voor zichzelf te zorgen, kan de moeder beter in staat zijn om succesvol borstvoeding te geven aan haar baby.

.

Kinderopvang opties

Ontdek avontuurlijke kinderopvangopties!

Paragraaf 1: In mijn zoektocht naar de beste kinderopvangmogelijkheden in mijn regio stuitte ik op een verborgen juweeltje genaamd ‘De Speelboom’. Gelegen aan de rand van het bos, biedt deze kleinschalige opvang een idyllische omgeving voor kinderen om te verkennen en te spelen. Met een team van toegewijde en ervaren begeleiders, worden de kinderen gestimuleerd om hun natuurlijke nieuwsgierigheid te verkennen en hun creativiteit te uiten. Of het nu gaat om knutselen met natuurlijke materialen of avontuurlijke wandelingen maken in het bos, bij ‘De Speelboom’ wordt de verbeeldingskracht van de kinderen gevoed en hun zintuigen geprikkeld. Als ouder voel ik me gerustgesteld wetende dat mijn kinderen in goede handen zijn en een onvergetelijke tijd zullen beleven in deze prachtige kinderopvang.

Paragraaf 2: Een andere kinderopvangmogelijkheid die ik ontdekte is ‘Kinderparadijs’. Dit kleurrijke en levendige centrum biedt een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor kinderen van alle leeftijden. Van een indrukwekkende speeltuin en trampolines tot creatieve workshops en sportlessen, ‘Kinderparadijs’ heeft alles wat een kinderhartje begeert. Wat deze opvang echter echt bijzonder maakt, is het team van vakkundige en gepassioneerde begeleiders. Ze weten precies hoe ze de kinderen moeten inspireren en aanmoedigen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Mijn kinderen hebben hier fantastische vrienden gemaakt en hebben hun horizon verbreed door deel te nemen aan verschillende leuke en educatieve activiteiten. Als ik hun glimlachende gezichten zie bij het ophalen, weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt met ‘Kinderparadijs’.

Paragraaf 3: Last but not least wil ik graag ‘De Avonturiers’ noemen, een kinderopvangmogelijkheid die perfect past bij de avontuurlijke geest van mijn kinderen. Deze opvang richt zich op het stimuleren van de nieuwsgierigheid en het vergroten van de zelfstandigheid van de kinderen door middel van spannende en uitdagende activiteiten. Van klimmuren en touwparcours tot survivaltrainingen en kampeerweekenden, ‘De Avonturiers’ bieden een unieke en opwindende ervaring voor kinderen. Hoewel ik aanvankelijk wat angstig was voor de risico’s die dit met zich mee kan brengen, werd ik gerustgesteld door de zorgvuldige aanpak van het opvangteam. Ze zorgen voor een veilige omgeving waarin kinderen kunnen leren en groeien, terwijl ze tegelijkertijd worden aangemoedigd om grenzen te verleggen en nieuwe avonturen aan te gaan. Dit is de perfecte kinderopvang voor ouders die op zoek zijn naar een mix van uitdaging en plezier voor hun kinderen.

.

Kinderveiligheid in huis

Veiligheid voorop, kinderslot aan!

Als ouder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis een veilige omgeving is voor je kinderen. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om je huis kindveilig te maken. Een van de eerste stappen die je kunt nemen, is het beveiligen van de trap. Installeer een stevige traphekje dat voorkomt dat je kinderen de trap op kunnen klimmen of er vanaf kunnen vallen. Daarnaast is het belangrijk om scherpe hoeken en randen te bedekken met hoekbeschermers, zodat je kinderen zich niet kunnen bezeren. Vergeet ook niet om stopcontacten te beveiligen met speciale stopcontactbeveiligers, om te voorkomen dat je kinderen hun vingers erin steken.

Een andere belangrijke maatregel die je kunt nemen, is het beveiligen van de keuken. De keuken kan namelijk een gevaarlijke plek zijn voor kinderen, met hete kookplaten, scherpe messen en giftige schoonmaakmiddelen binnen handbereik. Zorg ervoor dat je een veiligheidshekje plaatst om de toegang tot de keuken te beperken, vooral als je even niet in de buurt kunt zijn. Berg daarnaast messen en schoonmaakmiddelen altijd buiten het bereik van je kinderen op. Overweeg ook om een fornuisbeveiliging te installeren, waarmee je kunt voorkomen dat je kinderen per ongeluk de kookplaten inschakelen.

Tot slot is het belangrijk om ook de badkamer kindveilig te maken. De badkamer kan gevaarlijk zijn, met gladde vloeren, hete kraanwater en scherpe voorwerpen. Zorg ervoor dat je een antislipmat in de badkuip plaatst, zodat je kinderen niet kunnen uitglijden. Daarnaast is het verstandig om de temperatuur van het kraanwater te regelen met behulp van een thermostaatkraan, om te voorkomen dat je kinderen zich verbranden. Berg ook scheermesjes en andere scherpe voorwerpen altijd buiten het bereik van je kinderen op.

Kortom, kindveiligheid in huis is van groot belang voor ouders. Door het nemen van eenvoudige maar effectieve maatregelen, zoals het beveiligen van de trap, keuken en badkamer, kun je ervoor zorgen dat je huis een veilige omgeving is voor je kinderen. Neem geen enkel risico als het gaat om de veiligheid van je kinderen en zorg ervoor dat je altijd alert bent op potentiële gevaren in huis.

.

Opvoedingstechnieken

Opvoeden: flexibel, intuïtief, structuur.

Op het gebied van opvoedingstechnieken is er geen one-size-fits-all benadering. Elk kind is uniek en vereist verschillende opvoedingsmethoden om optimaal te kunnen groeien en ontwikkelen. Wat voor het ene kind werkt, kan voor het andere kind totaal niet werken. Het is daarom belangrijk om als ouder een flexibele opvoedingsstijl te hanteren en te experimenteren met verschillende technieken.

Een intuïtieve benadering kan effectief zijn bij het opvoeden van kinderen. Dit houdt in dat je als ouder vertrouwt op je eigen gevoel en intuïtie bij het nemen van opvoedingsbeslissingen. Hierbij is het van belang om aandachtig te luisteren naar je kind en open te staan voor hun behoeften en emoties. Door op een empathische manier te communiceren en te reageren op de behoeften van je kind, creëer je een veilige en ondersteunende omgeving waarin zij zich kunnen ontwikkelen.

Een andere opvoedingstechniek die effectief kan zijn, is het stellen van duidelijke grenzen en het hanteren van consistente regels. Dit geeft kinderen structuur en helpt hen om verantwoordelijkheid te ontwikkelen. Het is belangrijk om als ouder helder te communiceren over welk gedrag wel en niet acceptabel is, en consequent te zijn in het handhaven van deze regels. Hierbij kan het ook nuttig zijn om beloningen en consequenties te gebruiken, zodat je kind leert dat bepaald gedrag bepaalde gevolgen heeft.

Kortom, opvoedingstechnieken zijn een continu proces van proberen, aanpassen en leren. Het is belangrijk om als ouder flexibel te zijn en te experimenteren met verschillende opvoedingsmethoden om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw kind. Een intuïtieve benadering waarbij je aandachtig luistert naar je kind en een duidelijke structuur met grenzen en regels kunnen beide effectieve manieren zijn om je kind te begeleiden bij het opgroeien.

.

Schoolkeuze voor kinderen

De perfecte school voor jouw kind: creëer een optimale toekomst!

Het kiezen van de beste school voor je kind is een belangrijke beslissing die een grote impact kan hebben op zijn of haar toekomst. Als ouder wil je er zeker van zijn dat je kind de best mogelijke educatieve ervaring krijgt en de juiste omgeving heeft om te groeien en te ontwikkelen. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het maken van deze keuze.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het onderwijsaanbod van de school. Heeft de school aandacht voor verschillende leergebieden en biedt het diverse vakken en activiteiten aan? Een brede leeromgeving kan ervoor zorgen dat je kind zijn interesses ontdekt en zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de pedagogische aanpak van de school. Heeft de school aandacht voor de individuele behoeften van de leerlingen en wordt er ruimte geboden voor creativiteit en persoonlijke groei?

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden is de afstand van de school tot je huis. Een lange reistijd kan stressvol zijn voor zowel jou als je kind. Het is dus verstandig om te kijken naar scholen die dichtbij gelegen zijn en goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer of met de auto. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de sociale omgeving van de school. Heeft de school een goede reputatie en zijn er positieve ervaringen van andere ouders en leerlingen? Het is altijd goed om referenties in te winnen en rond te vragen in je omgeving.

Tot slot is het belangrijk om het welzijn en de veiligheid van je kind in overweging te nemen. Heeft de school een veilige en gezonde omgeving waarin je kind zich kan ontwikkelen? Wordt er aandacht besteed aan het welzijn en de mentale gezondheid van de leerlingen? Het is essentieel dat je kind zich veilig en gelukkig voelt op school, zodat het optimaal kan leren en groeien.

Het kiezen van de beste school voor je kind is een complex proces waarbij je rekening moet houden met verschillende factoren. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen en verschillende scholen te bezoeken voordat je een beslissing maakt. Denk goed na over de onderwijsaanpak, de afstand van de school tot je huis, de sociale omgeving en het welzijn van je kind. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je kind de beste educatieve ervaring heeft en zich optimaal kan ontwikkelen.

.

Ouderschapstips voor alleenstaande ouders

Samen sterk: tips voor alleenstaande ouders!

Als alleenstaande ouder kan het zorgen voor een kind een uitdagende taak zijn, maar met de juiste tips en strategieën kun je ervoor zorgen dat je kind gelukkig en gezond opgroeit. Een van de belangrijkste tips is om een sterk ondersteunend netwerk op te bouwen. Dit kan vrienden, familie, buren of zelfs andere alleenstaande ouders zijn. Door een support system te hebben, kun je niet alleen gedeelde zorgtaken delen, maar ook emotionele steun krijgen wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om te beseffen dat je niet alles alleen hoeft te doen en dat je om hulp mag vragen.

Een andere belangrijke tip is om een routine en structuur te creëren voor zowel jezelf als je kind. Als alleenstaande ouder is het verleidelijk om toe te geven aan chaos en onvoorspelbaarheid, maar dit kan uiteindelijk leiden tot stress en onrust bij zowel jou als je kind. Probeer dagelijkse routines in te bouwen, zoals vaste bedtijden, maaltijden en huiswerkuren. Dit kan helpen om een gevoel van stabiliteit en zekerheid te creëren, wat essentieel is voor de gezonde ontwikkeling van je kind.

Tot slot is het belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Als alleenstaande ouder kan het gemakkelijk zijn om al je energie en tijd te besteden aan de zorg voor je kind, maar het is net zo belangrijk om voor jezelf te zorgen. Plan regelmatig momenten in waarop je tijd kunt besteden aan ontspanning, hobby’s of sociale activiteiten. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je beter voor je kind zorgen en voorkom je burn-out. Wees niet bang om hulp te vragen en accepteer dat je als alleenstaande ouder ook recht hebt op rust en plezier.

Met deze tips kun je als alleenstaande ouder het beste voor je kind zorgen. Het is belangrijk om een sterk ondersteunend netwerk op te bouwen, een routine en structuur te creëren en tijd voor jezelf te nemen. Als je deze stappen volgt, kun je ervoor zorgen dat je kind opgroeit tot een gelukkig en gezond individu, ongeacht de uitdagingen die het alleenstaand ouderschap met zich meebrengt.

.

Help ik heb een puber! kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De keuze voor Ouderschap & Opvoeding is een belangrijke beslissing die grondig overwogen dient te worden. Charles Bukowski zou waarschijnlijk benadrukken dat het onderwijsaanbod, de pedagogische aanpak, de afstand van de school tot het huis, de sociale omgeving en het welzijn en de veiligheid van het kind allemaal cruciale factoren zijn om in ogenschouw te nemen. Het is daarnaast verstandig om referenties te verkrijgen en de meningen van anderen in de omgeving te raadplegen. Al deze elementen in acht nemend, kunnen ouders de beste schoolkeuze maken voor hun kind en een optimale leeromgeving creëren waarin zij kunnen floreren.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo