Heavy Shit! – Review

Heavy shit! is een eerlijk en humoristisch boek dat de harde realiteit van het ouderschap blootlegt.
Geschreven door ervaringsdeskundigen Brigiet Bluiminck en Manon Abbel, biedt dit boek een lachspiegel vol herkenning en een bron van informatie voor jonge ouders.
Met hun eigen hilarische en soms confronterende verhalen laten ze zien dat het ouderschap niet altijd makkelijk is, maar dat je er niet alleen voor staat. Of het nu gaat om slapeloze nachten, het gebrek aan seks of de twijfels over je eigen kunnen, Heavy shit! is een must-read voor elke verse ouder die behoefte heeft aan een hart onder de riem..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Heavy Shit!

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Heavy Shit! biedt inzichten en tips voor het kiezen van de beste school en het ouderschap, met de humoristische benadering van Brigiet Bluiminck en Manon Abbel. Lach om de chaos en voel je gesteund in deze uitdagende fase van het leven.
6.9Expert Score

Slaaptips voor babys
7.5
Borstvoeding tips voor nieuwe moeders
6
Kinderopvang opties
6
Kinderveiligheid in huis
6
Opvoedingstechnieken
7.5
Schoolkeuze voor kinderen
7.5
Ouderschapstips voor alleenstaande ouders
7.5
19-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Dit boek is een absolute aanrader voor ouders met kleine kinderen. Het is leerzaam, mooi vormgegeven en grappig. De beschreven situaties zijn herkenbaar en de verhalen worden afgewisseld met ervaringen, leuke weetjes en cartoons. Het boek zorgt voor veel lachmomenten en laat ouders zich niet alleen voelen in hun belevenissen.
Pluspunten
  • Leerzaam
  • Mooi vormgegeven
  • Grappig
  • Nodige informatie
  • Hilarisch
  • Zeer herkenbaar

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum23 april 2010
Aantal pagina’s247
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesNee

Betrokkenen

HoofdauteurManon Abbel
Tweede AuteurBrigiet Bluiminck
Co AuteurBrigiet Bluiminck
HoofdillustratorBarbara Stok
HoofduitgeverijSijthoff

Vertaling

Originele titelHeavy shit!

Overige kenmerken

Extra groot lettertypeNee
Gewicht430 g
Product breedte135 mm
Product hoogte19 mm
Product lengte211 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte130 mm
Verpakking hoogte20 mm
Verpakking lengte210 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënGezin & Relaties Ouderschap & Opvoeding Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
.

Slaaptips voor babys

Slaap beter, dobbertje’s hulp!

Als jonge ouder is er niets zo waardevol als goede nachtrust. Maar hoe krijg je je baby zover om langer en beter te slapen? In het boek “Heavy Shit!” delen Brigiet Bluiminck en Manon Abbel hun ervaringen en geven ze humoristische en eerlijke slaaptips voor baby’s. Ze begrijpen als geen ander dat de nachten zonder slaap zwaar kunnen zijn, en ze willen andere ouders hierbij helpen.

Eén van de belangrijke tips die Bluiminck en Abbel delen, is het creëren van een rustige en comfortabele slaapomgeving voor je baby. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat de kamer waar je baby slaapt, donker en stil is. Investeer in verduisterende gordijnen en gebruik eventueel een geluidmachine om achtergrondgeluid te creëren. Daarnaast is het ook belangrijk om een goede temperatuur in de kamer te handhaven, zodat je baby comfortabel kan slapen.

Een andere nuttige tip die in “Heavy Shit!” wordt besproken, is het implementeren van een consistent bedtijdritueel. Baby’s gedijen goed bij routine en voorspelbaarheid, dus het instellen van een vast ritueel voor het slapengaan kan je baby helpen ontspannen en zich klaar te maken om te gaan slapen. Dit ritueel kan bijvoorbeeld bestaan uit een warm bad, gevolgd door een rustige activiteit zoals een boekje lezen of een rustig slaapliedje zingen. Door dit ritueel elke avond op dezelfde manier te herhalen, kan je baby leren dat het tijd is om te gaan slapen.

Het belangrijkste dat Bluiminck en Abbel benadrukken, is dat elke baby anders is en dat het belangrijk is om geduldig te zijn en te experimenteren met verschillende methoden totdat je iets vindt dat werkt voor jouw baby. “Heavy Shit!” is geen toverformule voor perfect slapende baby’s, maar het biedt waardevolle inzichten en tips die kunnen helpen de slaap van je baby te verbeteren. Met humor en eerlijkheid tonen de auteurs begrip voor de uitdagingen die gepaard gaan met het ouderschap en bieden ze een hart onder de riem voor andere jonge ouders.

Slaaptips voor babys-vooraanzicht1
.

Borstvoeding tips voor nieuwe moeders

Succesvol borstvoeding geven doe je zo!

Borstvoeding geven is een belangrijk onderdeel van het ouderschap en kan voor nieuwe moeders een uitdaging zijn. Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn en te weten hoe je succesvol borstvoeding kunt geven. In “Heavy Shit!” bieden Brigiet Bluiminck en Manon Abbel waardevolle tips voor nieuwe moeders om hen te helpen bij het geven van borstvoeding.

Een van de belangrijkste tips die Bluiminck en Abbel delen, is om de juiste houding aan te nemen tijdens het geven van borstvoeding. Het is cruciaal om comfortabel te zitten en ervoor te zorgen dat de baby goed is gepositioneerd en correct aan de borst is bevestigd. Ze benadrukken het belang van een goede latch, waarbij de baby de tepel en een deel van het borstweefsel in de mond neemt. Een goede houding en latch kunnen ongemak en mogelijke pijn verminderen, waardoor de borstvoedingservaring voor zowel moeder als baby aangenamer wordt.

Daarnaast benadrukken Bluiminck en Abbel het belang van het creëren van een ontspannen en rustige omgeving tijdens het geven van borstvoeding. Ze stellen voor om een comfortabele plek te creëren waar moeder en baby zich op hun gemak voelen en zich kunnen concentreren op de voeding. Het verminderen van afleidingen, zoals televisie of telefoons, kan helpen om een rustige sfeer te creëren en de band tussen moeder en baby te versterken tijdens het voeden.

Tot slot benadrukken de auteurs het belang van zelfzorg voor nieuwe moeders. Het geven van borstvoeding kan veeleisend zijn en veel energie vergen. Bluiminck en Abbel moedigen nieuwe moeders aan om goed voor zichzelf te zorgen door voldoende rust te nemen, gezond te eten en gehydrateerd te blijven. Ze benadrukken het belang van het vragen om hulp en het delen van de taken met de partner of andere familieleden om de druk te verlichten. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je meer energie en veerkracht hebben om succesvol borstvoeding te geven.

In “Heavy Shit!” bieden Bluiminck en Abbel waardevolle tips en adviezen voor nieuwe moeders die graag succesvol borstvoeding willen geven. Van het aannemen van de juiste houding tot het creëren van een ontspannen omgeving en het zorgen voor jezelf, deze tips kunnen helpen om de borstvoedingservaring positiever en bevredigender te maken. Als verse ouder is het belangrijk om te weten dat je niet alleen bent en dat er bronnen zijn om je te ondersteunen tijdens deze mooie maar uitdagende fase van het ouderschap.

Borstvoeding tips voor nieuwe moeders-zijaanzicht1
.

Kinderopvang opties

Kies zorgvuldig, we zijn er voor jou!

Heavy Shit! is niet alleen een boek vol humoristische en eerlijke verhalen over het ouderschap, maar het biedt ook een schat aan informatie over de beste kinderopvangmogelijkheden in jouw regio. Als jonge ouder is het essentieel om te weten welke opties je hebt om ervoor te zorgen dat je kinderen in goede handen zijn terwijl jij aan het werk bent. In dit artikel zullen we de verschillende kinderopvangmogelijkheden in jouw omgeving verkennen en de beste opties voorstellen.

Eén van de meest populaire kinderopvangmogelijkheden in jouw regio is de kinderopvangcentra. Deze centra bieden professionele zorg en educatieve programma’s voor kinderen van verschillende leeftijden. Ze zijn uitgerust met ervaren en gekwalificeerd personeel dat de ontwikkeling van je kind stimuleert en hen een veilige omgeving biedt om te spelen en te leren. Bovendien hebben deze centra vaak flexibele openingstijden, zodat ze tegemoet kunnen komen aan de behoeften van werkende ouders.

Een andere optie om te overwegen is gastouderopvang. Dit is een meer persoonlijke vorm van kinderopvang, waarbij je kinderen worden verzorgd door een gastouder in hun eigen huis. Gastouders zijn individuen die zijn geregistreerd en gekwalificeerd om kinderen op te vangen en kunnen een warme en vertrouwde omgeving bieden. Het voordeel van gastouderopvang is dat het meer flexibiliteit kan bieden qua tijden en meer individuele aandacht voor je kinderen.

Tot slot zijn er ook nog naschoolse opvangmogelijkheden beschikbaar in jouw regio. Deze opvang vindt plaats na schooltijd en biedt een veilige omgeving voor kinderen om te spelen en hun huiswerk te maken. Naschoolse opvang biedt vaak een scala aan activiteiten, zoals sport, kunst en muziek, om kinderen bezig en betrokken te houden. Dit is vooral handig voor werkende ouders die niet altijd in staat zijn om hun kinderen direct na schooltijd op te halen.

Kortom, er zijn verschillende kinderopvangmogelijkheden beschikbaar in jouw regio om aan de behoeften van werkende ouders te voldoen. Of je nu kiest voor een kinderopvangcentrum, gastouderopvang of naschoolse opvang, het belangrijkste is dat je een betrouwbare en veilige omgeving vindt waar je kinderen zich kunnen ontwikkelen en groeien. Heavy Shit! biedt jou de informatie en het inzicht om de beste kinderopvangoptie voor jou en je gezin te kiezen. We staan je bij in deze “heavy” maar mooie reis van het ouderschap.

Kinderopvang opties-sfeerfoto1
.

Kinderveiligheid in huis

Veilig opgroeien begint thuis.

Paragraaf 1: Het belang van kinderveiligheid in huis is niet te onderschatten. Het moment dat je kinderen krijgt, verandert je hele leven. Slapeloze nachten en een gebrek aan seksuele intimiteit worden de norm. Maar naast deze uitdagingen, is er ook een confronterende kant van het ouderschap. Kinderen kunnen je een spiegel voorhouden, waarin je geconfronteerd wordt met je eigen tekortkomingen en angsten. Het is daarom essentieel om je huis kindveilig te maken, zodat je je kinderen kunt beschermen en ze veilig kunnen opgroeien.

Paragraaf 2: Je wilt als ouder het beste voor je kinderen, dus het is belangrijk om je bewust te zijn van de potentiële gevaren in huis. Een goede eerste stap om je huis kindveilig te maken, is het beveiligen van stopcontacten. Kleine kinderen zijn vaak nieuwsgierig en kunnen hun vingers in stopcontacten steken, met alle gevolgen van dien. Door gebruik te maken van kindveilige stopcontactbeveiliging, kun je dit risico minimaliseren. Daarnaast is het belangrijk om scherpe hoeken en randen af te dekken met hoekbeschermers, zodat kinderen zich niet kunnen bezeren wanneer ze vallen of rennen in huis.

Paragraaf 3: Naast deze basale maatregelen, zijn er ook andere aspecten van kinderveiligheid waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van de trap met een stevige traphekje, zodat je kinderen niet per ongeluk naar beneden kunnen vallen. Ook het beveiligen van kasten en laden met kindveilige sluitingen is belangrijk om te voorkomen dat kinderen bij gevaarlijke stoffen of scherpe voorwerpen kunnen komen. Verder kun je ervoor zorgen dat je giftige planten en schoonmaakmiddelen buiten bereik van kinderen plaatst. Door al deze maatregelen te nemen, creëer je een veilige omgeving waarin je kinderen vrij kunnen spelen, groeien en ontdekken zonder onnodige risico’s.

Kinderveiligheid in huis-functionaliteiten1
.

Opvoedingstechnieken

Opvoeding? Heavy Shit! Helpt je.

Als jonge ouder kan opvoeden soms voelen als een zware last. Het is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, waar je vaak niet genoeg over hoort. Maar maak je geen zorgen, in Heavy Shit! delen Brigiet Bluiminck en Manon Abbel hun ervaringen op een humoristische en eerlijke manier. Dit boek is een lachspiegel, een bron van informatie, een hart onder de riem en een feest van herkenning.

Maar laten we het hebben over opvoedingstechnieken. Welke methoden werken het beste voor jouw kind? Het antwoord is niet eenduidig, omdat elk kind uniek is. Gelukkig delen de auteurs in Heavy Shit! hun persoonlijke inzichten en adviezen, gebaseerd op hun eigen ervaringen als moeder. Ze begrijpen de dagelijkse uitdagingen en geven praktische tips die je kunt gebruiken bij het opvoeden van je kind.

Een hyperrealistisch scenario waarbij je een van de opvoedingstechnieken kunt testen: je kind weigert zijn doperwten te eten. Je probeert de ‘omkopingstechniek’ waarbij je belooft dat hij daarna zijn favoriete toetje mag hebben. Helaas werkt dit niet en blijft je kind koppig weigeren. In Heavy Shit! lees je dat de auteurs een andere benadering voorstellen, namelijk de ‘geduldige benadering’. Ze geven aan dat kinderen vaak meerdere keren blootstelling aan een nieuw voedingsmiddel nodig hebben voordat ze het gaan accepteren. Dus in plaats van te vechten, kun je geduldig zijn en blijven proberen, zonder druk uit te oefenen. Dit kan uiteindelijk leiden tot het succesvol introduceren van nieuwe voedingsmiddelen aan je kind.

Het vinden van de juiste opvoedingsmethoden voor jouw kind kan een uitdaging zijn, maar met de hulp van Brigiet Bluiminck en Manon Abbel in Heavy Shit!, kun je verschillende technieken ontdekken en uitproberen. Of je nu geconfronteerd wordt met slapeloze nachten, worstelt met het gevoel of je het wel goed doet als ouder, of gewoon op zoek bent naar bevestiging dat je niet de enige bent, dit boek biedt het allemaal. Dus ga op avontuur in de wereld van opvoeding en ontdek welke opvoedingsmethoden het beste werken voor jouw kind.

Opvoedingstechnieken-vooraanzicht2
.

Schoolkeuze voor kinderen

Kies de school die past!

Het kiezen van de beste school voor je kind kan een overweldigende taak lijken. Het is immers een beslissing die een grote invloed zal hebben op de vorming en ontwikkeling van je kind. De eerste stap bij het kiezen van een school is om jezelf goed te informeren. Neem de tijd om verschillende scholen in de omgeving te onderzoeken en maak een lijst van de belangrijkste aspecten die voor jou en je kind belangrijk zijn in een school. Denk hierbij aan de onderwijsmethode, de grootte van de klassen, de afstand tot huis en eventuele buitenschoolse activiteiten. Door goed geïnformeerd te zijn, kun je een weloverwogen keuze maken die past bij de behoeften en persoonlijkheid van je kind.

Een andere belangrijke overweging bij de schoolkeuze is het bezoeken van open dagen en het praten met schooldirecteuren en leerkrachten. Tijdens deze bezoeken krijg je een goed beeld van de school en kun je vragen stellen over het onderwijsprogramma, de aanpak van de school en de betrokkenheid van ouders. Ook is het waardevol om te praten met andere ouders wiens kinderen al op de school zitten. Zij kunnen je inzicht geven in hun ervaringen en hoe de school past bij de behoeften van hun kinderen. Door verschillende perspectieven te verzamelen, kun je een beter beeld krijgen van de school en bepalen of deze geschikt is voor jouw kind.

Naast het verzamelen van informatie en het bezoeken van scholen is het belangrijk om ook naar je eigen intuïtie te luisteren. Elke ouder heeft zijn eigen ideeën en waarden als het gaat om onderwijs. Het is belangrijk om deze in gedachten te houden bij het maken van de schoolkeuze voor je kind. Denk na over wat je belangrijk vindt in een school, zoals de nadruk op creativiteit, sport, individuele begeleiding of sociale interactie. Het vinden van een school die past bij jouw waarden en idealen zal ervoor zorgen dat je kind zich op zijn gemak voelt en optimaal kan ontwikkelen. Vertrouw op je eigen gevoel en maak een weloverwogen keuze die past bij jouw kind en gezinssituatie.

Schoolkeuze voor kinderen-zijaanzicht2
.

Ouderschapstips voor alleenstaande ouders

Ouderschap solo, samen sterk.

Als alleenstaande ouder is het begrijpelijk dat je je soms afvraagt hoe je het beste voor je kind kunt zorgen. Het ouderschap kan al uitdagend genoeg zijn, maar wanneer je er alleen voor staat, kunnen de verantwoordelijkheden en stress nog groter worden. Gelukkig zijn er tips en adviezen die je kunnen helpen bij het navigeren door deze onzekere tijden. Een belangrijk aspect is het vinden van een goede balans tussen je eigen behoeften en die van je kind. Het is essentieel om tijd voor jezelf te nemen en goed voor je eigen welzijn te zorgen, zodat je de energie en veerkracht hebt om er echt te zijn voor je kind.

Een andere tip is om een sterk ondersteuningsnetwerk op te bouwen. Alleenstaand ouderschap kan soms eenzaam aanvoelen, maar het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. Zoek naar familieleden, vrienden of andere ouders in dezelfde situatie die je kunnen ondersteunen. Dit netwerk kan niet alleen praktische hulp bieden, zoals oppassen of boodschappen doen, maar ook emotionele steun en begrip bieden. Het delen van ervaringen, tips en adviezen met andere alleenstaande ouders kan waardevol zijn en je het gevoel geven dat je begrepen wordt.

Tot slot is het van belang om realistische verwachtingen te hebben en jezelf niet te veel onder druk te zetten. Als alleenstaande ouder hoeft niet alles perfect te zijn. Het is normaal om fouten te maken en af en toe het gevoel te hebben dat je faalt. Onthoud dat het belangrijkste is dat je er bent voor je kind, hen liefde geeft en zorgt voor een veilige en stabiele omgeving. Vergeet niet om van de kleine momenten te genieten en te waarderen, zelfs als het soms zwaar kan zijn. Het ouderschap is een reis vol uitdagingen, maar met de juiste mindset en ondersteuning kun je als alleenstaande ouder het beste voor je kind zorgen. Stay strong!

Ouderschapstips voor alleenstaande ouders-sfeerfoto2
.

Heavy Shit! kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Heavy Shit! is een absolute aanrader voor ouders die op zoek zijn naar een school die de nadruk legt op de sfeer van hun kinderen. Met de focus op creativiteit, buitenspelen en individuele aandacht, zul je je comfortabel voelen bij de school en vertrouwen hebben in hun aanpak. Het biedt inzichten en tips die je nodig hebt voor een vlot proces bij het kiezen van de beste school voor je kind. Echte Charles Bukowski-stijl: zwaar, maar met een humoristische en eerlijke benadering, helpt Heavy Shit! ouders in deze overweldigende fase van het leven.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo