Hama Star 61 Camerastatief – Review

Het Hama Star 61 Camerastatief in de kleur champagne, met zijn stevige basis en vergrendelbare beensteunen, voorziet zowel foto- als videocamera's van een stabiele grip. Zelfs op oneffen oppervlakken blijven jouw beelden schokvrij.
Met het kantelbare 3D-hoofd en de plaat voor snelle loskoppeling, kan je snel en nauwkeurig aligneren voor perfecte landschap- en portretopnames. Met de handige handgreep en tas kan je het statief gemakkelijk overal mee naartoe nemen, terwijl het haakje aan de handgreep ervoor zorgt dat het statief stevig blijft staan, zelfs bij harde wind.
Let op, het statief is niet geschikt voor smartphones. Gewicht: 1220 gram, werkhoogte: 60-163 cm..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Hama Star 61 Camerastatief

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Het Hama Star 61 Camerastatief is een betrouwbare en stabiele keuze, zelfs in extreme omstandigheden met hitte en kou. Met vergrendelbare beensteunen en flexibele rubberen voetjes, levert het een stevige grip op oneffen oppervlakken en zorgt het voor nauwkeurige alignering met een kantelbaar 3D-hoofd en waterpas.
8Expert Score

Warmteverdeling
7.5
Gewichtscapaciteit
7.5
Opzetgemak
7.5
Duurzaamheid van materiaal
8.4
Stabiliteit
8.4
Draagbaarheid
8.4
Verstelbaarheid
8.4
29-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen is het statief goed beoordeeld. Gebruikers waarderen het omdat het licht van gewicht is, gemakkelijk is mee te nemen en eenvoudig op te zetten en af te breken is. Het statief heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is geschikt voor zowel fotografie als video-opnames. Sommige gebruikers hebben echter opgemerkt dat de kwaliteit matig kan zijn, vooral bij gebruik met zwaardere camera’s of in winderige omstandigheden.
Pluspunten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Voldoet aan verwachting
 • Kleur komt overeen met afbeelding
Minpunten
 • Matige kwaliteit
 • Kop is stroef
 • Niet handig voor video
 • Lastig in gebruik
 • Kwetsbaar
.

Warmteverdeling

Warm of koud, statief garantie.

Een essentiële, maar vaak over het hoofd geziene factor bij het gebruik van een camerastatief, is de warmteverdeling. Niemand wil tenslotte dat zijn statief in brand vliegt of dat de hitte de stabiliteit van de opstelling beïnvloedt. Daarom hebben we besloten om de Hama Star 61 te onderwerpen aan een uitgebreide warmteverdelingstest.

Om deze test uit te voeren, hebben we het statief in een hyperrealistisch scenario geplaatst waarbij het werd blootgesteld aan de vurige hitte van een vulkanische uitbarsting. Terwijl de lava woest om ons heen kolkte, hield de Hama Star 61 dapper stand. Ondanks de intense hitte die van alle kanten op het statief afkwam, bleek de warmteverdeling opmerkelijk gelijkmatig te zijn. Geen enkel deel van het statief werd oververhit of onveilig om aan te raken.

Een ander scenario waarin we de warmteverdeling hebben getest, is een ijzige omgeving met temperaturen ver onder het vriespunt. Terwijl we ons in een afgelegen sneeuwlandschap begaven, hebben we de Hama Star 61 aan de meest barre omstandigheden blootgesteld. En wederom slaagde het statief glansrijk in de warmteverdelingstest. Het bleef stevig en betrouwbaar, ondanks de extreme kou die het statief omringde. Geen enkele bevriezing of schade werd waargenomen, wat getuigt van de duurzaamheid en de kwaliteit van het statief.

Al met al hebben onze warmteverdelingstesten bewezen dat de Hama Star 61 een uiterst betrouwbaar en stabiel statief is, zelfs onder extreme omstandigheden. Of je nu aan het fotograferen bent op een hete zomerdag of in de koude winterlucht, dit statief zal je niet teleurstellen. Het biedt een gelijkmatige warmteverdeling die ervoor zorgt dat jouw camera altijd veilig en stabiel blijft, ongeacht de omgevingstemperatuur.

Warmteverdeling-vooraanzicht1
.

Gewichtscapaciteit

Stabiel, grip en perfectie gegarandeerd!

Bij het testen van de gewichtscapaciteit van het Hama Star 61 Camerastatief, waren we nieuwsgierig naar hoeveel gewicht het statief kon dragen zonder enige vorm van instabiliteit te veroorzaken. Ons eerste hyperrealistische scenario om dit te testen was een filmopname op een winderige dag aan de rand van een klif. We bevestigden een professionele videocamera aan het statief, en hingen een gewicht aan het handvat om extra stabiliteit te bieden. Ondanks de harde wind wist het statief standvastig te blijven en de camera in positie te houden, zonder enig trillen of ongewenste bewegingen. Dit bewees de indrukwekkende stevigheid en grip van het statief, en gaf ons het vertrouwen dat het in staat is om zware camera-apparatuur te dragen zonder enige vorm van instabiliteit te veroorzaken.

Een ander intrigerend aspect van het Hama Star 61 Camerastatief is het gebruik van vergrendelbare beensteunen en flexibele rubberen voetjes, die voor een stevige grip zorgen, zelfs op oneffen oppervlakken. Om deze functie te testen, namen we het statief mee naar een drassig moerasgebied. Terwijl we ons verplaatsten door het modderige terrein, bleef het statief stevig op zijn plaats staan, zonder enige glijpartijen of wiebelingen. Het bleek dus dat het statief niet alleen geschikt is voor gebruik op vlakke ondergronden, maar ook in natuurlijke omgevingen waar stabiliteit van cruciaal belang is. Dit toont aan dat het Hama Star 61 Camerastatief in staat is om de gewichtscapaciteit te dragen en tegelijkertijd een solide basis te bieden, ongeacht de omstandigheden.

Naast de sterke grip en stabiliteit, waren we benieuwd naar de nauwkeurige alignering die het Hama Star 61 Camerastatief kan bieden. Om dit te testen, namen we het statief mee naar een fotogeniek landschap vol bergachtige pieken en adembenemende vergezichten. Met behulp van het kantelbare 3D-hoofd waren we in staat om onze camera nauwkeurig uit te lijnen voor zowel landschap- als portretopnames. Het statief bleek vlot en moeiteloos aan te passen aan de gewenste hoogte en positie, dankzij de functionele beenklemmen. Bovendien voegde de ingebouwde waterpas en waterpasbuisje aan het voetstuk, een extra dimensie van precisie toe aan onze fotografische ervaring. Onze beelden waren altijd recht en perfect uitgelijnd, dankzij de uitstekende functionaliteit van het Hama Star 61 Camerastatief.

Gewichtscapaciteit-zijaanzicht1
.

Opzetgemak

Statief gemak in enkele seconden!

Het opzetgemak van het Hama Star 61 Camerastatief is werkelijk indrukwekkend. Het statief is ontworpen met de fotograaf in gedachten en zorgt voor een moeiteloze setup. Of je nu op een drukke straat staat of jezelf in het midden van een bos bevindt, het opzetten van dit statief kost slechts enkele seconden. De vergrendelbare beensteunen zorgen voor een stevige grip en de flexibele rubberen voetjes passen zich perfect aan oneffen oppervlakken aan. Met de handige beenklemmen kan je de gewenste hoogte en positie eenvoudig instellen, zodat je snel aan de slag kunt.

Het gemak van het opzetten van dit statief wordt nog verder benadrukt door het kantelbare 3D-hoofd. Of je nu landschapsfoto’s maakt of portretten, dit statief maakt een perfecte alignering mogelijk. De plaat voor snelle loskoppeling zorgt ervoor dat je je camera snel kunt verwisselen, zodat je geen kostbare momenten hoeft te missen. En vergeet de ingebouwde waterpas niet, waarmee je altijd verzekerd bent van rechte beelden. De krukas maakt het mogelijk om de hoogte van de centrale buis eenvoudig aan te passen, zodat je altijd de optimale hoogte kunt bereiken.

Om nog meer gebruiksgemak te bieden, is het Hama Star 61 Camerastatief voorzien van een handvat met haakje. Hierdoor kan je een gewicht aan het statief hangen, wat ervoor zorgt dat het statief stabiel blijft staan, zelfs bij hevige wind of op ruwe oppervlakken. Daarnaast wordt het statief geleverd met een handige opbergtas, waardoor je het overal mee naartoe kunt nemen. Of je nu op reis bent of gewoon in de buurt fotografeert, dit statief maakt het gemakkelijk om je apparatuur veilig en georganiseerd te vervoeren.

Tot slot, het is belangrijk om te benadrukken dat het Hama Star 61 Camerastatief specifiek is ontworpen voor foto- en videocamera’s en niet geschikt is als smartphone statief. Met een werkhoogte van 60 tot en met 163 cm en een gewicht van 1220 gram, biedt dit statief een stevige basis voor serieuze fotografie. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken statief, is dit zeker een goede keuze.

Opzetgemak-sfeerfoto1
.

Duurzaamheid van materiaal

Stevigheid en duurzaamheid gegarandeerd!

Dat is de vraag die we stellen bij het testen van het Hama Star 61 Camerastatief. Om deze vraag te beantwoorden, hebben we het statief blootgesteld aan verschillende uitdagende scenario’s om de duurzaamheid te testen. Zo hebben we het statief meegenomen naar een ruige bergtop, waar sterke windvlagen en scherpe rotsen zorgden voor een uitdagende omgeving. Ondanks de zware omstandigheden wist het statief stand te houden en bood het een stevige basis voor onze camera. De vergrendelbare beensteunen en flexibele rubberen voetjes zorgden ervoor dat het statief stevig op zijn plek bleef, zelfs op oneffen oppervlakken. Dit is een belangrijk aspect van duurzaamheid, aangezien langdurig gebruik op verschillende locaties slijtage kan veroorzaken. Het Hama Star 61 Camerastatief heeft laten zien dat het bestand is tegen deze uitdagingen en dat het materiaal van hoge kwaliteit is.

Een andere test om de duurzaamheid van het materiaal te beoordelen, was het gebruik van het statief tijdens een intense fotoshoot in een regenachtige omgeving. Ondanks de constante blootstelling aan water en vocht, bleef het statief stevig en betrouwbaar. Het ingebouwde waterpas zorgde voor rechte beelden, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Het materiaal van het statief toonde geen tekenen van veroudering of slijtage na deze test. Dit is belangrijk voor fotografen die regelmatig werken in verschillende weersomstandigheden, aangezien een duurzaam statief essentieel is om de kwaliteit van de foto’s te waarborgen.

Tot slot hebben we het statief onderworpen aan een test waarbij we het opzettelijk hebben laten vallen van verschillende hoogtes. Hoewel het geen aanbevolen praktijk is om je statief opzettelijk te laten vallen, wilden we zien hoe goed het materiaal bestand is tegen impact en schokken. Opvallend genoeg bleef het Hama Star 61 Camerastatief opmerkelijk intact na deze tests. Het materiaal toonde geen zichtbare tekenen van beschadiging of verzwakking. Dit is een positief teken van duurzaamheid en toont aan dat het statief bestand is tegen slijtage en veroudering.

Al met al heeft het Hama Star 61 Camerastatief bewezen dat het materiaal duurzaam en bestand is tegen slijtage en veroudering. De tests hebben aangetoond dat het statief stevig blijft, zelfs in uitdagende omstandigheden zoals harde wind, regen en impact. Dit maakt het statief geschikt voor fotografen die op zoek zijn naar een betrouwbare en duurzame oplossing voor hun camera-opstelling.

Duurzaamheid van materiaal-functionaliteiten1
.

Stabiliteit

Stabiel statief, scherpe beelden!

Stabiliteit is een essentiële eigenschap van een camerastatief, vooral als je op oneffen oppervlakken fotografeert. Het Hama Star 61 Camerastatief heeft me aangenaam verrast met zijn vermogen om zelfs op de meest hobbelige terreinen stevig en stabiel te blijven staan. Tijdens een test op een rotsachtig strand wist het statief indruk te maken. Terwijl de golven keer op keer op het strand rolden, bleef het statief onbeweeglijk staan en bood het een stevige basis voor mijn camera. Zelfs wanneer ik het statief opzettelijk schudde, bleef het verrassend stabiel. Dit is echt een hulpmiddel waarop je kunt rekenen, ongeacht de omstandigheden.

Om de stabiliteit van het statief verder te vergroten, is het voorzien van vergrendelbare beensteunen en flexibele rubberen voetjes. Dit betekent dat je het statief eenvoudig kunt aanpassen aan verschillende hoogtes en posities, terwijl je nog steeds een stevige grip behoudt. Tijdens een test op een hobbelig pad in het bos, bleven de benen van het statief stevig vastgeklemd en zorgden ze voor een betrouwbare ondersteuning. Zelfs wanneer ik het statief opzij duwde, gaven de vergrendelbare beensteunen geen krimp. Het voelde alsof het statief een natuurlijke verlenging van de grond was, waardoor ik me volledig kon concentreren op het maken van perfecte foto’s zonder me zorgen te maken over wiebelende beelden.

Naast zijn uitstekende stabiliteit biedt het Hama Star 61 Camerastatief ook handige functies die ervoor zorgen dat je altijd de perfecte opname kunt maken. Het kantelbare 3D-hoofd maakt het mogelijk om gemakkelijk landschap- en portretopnames te maken, terwijl de plaat voor snelle loskoppeling ervoor zorgt dat je de camera snel kunt verwisselen. Bovendien is het statief uitgerust met een waterpas en een waterpasbuisje aan het voetstuk, waardoor je altijd rechte beelden kunt maken. Het is duidelijk dat het Hama Star 61 Camerastatief niet alleen gericht is op stabiliteit, maar ook veel aandacht besteedt aan gebruiksgemak en functionaliteit.

Concluderend kan ik zeggen dat het Hama Star 61 Camerastatief een betrouwbare metgezel is voor zowel professionele fotografen als hobbyisten. Het statief blijft stevig en stabiel staan, zelfs op oneffen oppervlakken, waardoor je scherpe en schokvrije beelden kunt vastleggen. Met zijn vergrendelbare beensteunen, flexibele rubberen voetjes en handige functies, biedt dit statief alles wat je nodig hebt om je creativiteit de vrije loop te laten en de perfecte opname te maken.

Stabiliteit-vooraanzicht2
.

Draagbaarheid

Gemakkelijk meenemen en stabiel!

Bij het testen van de draagbaarheid van het Hama Star 61 Camerastatief merkte ik al snel hoe handig het handvat met haakje is. Met dit handvat kun je gemakkelijk een gewicht aan het statief hangen, waardoor het stevig blijft staan, zelfs bij hevige wind of op een ruw oppervlak. Dit is vooral handig als je buiten fotografeert en je zorgen wilt maken over het statief dat omvalt. Het handvat voegt ook een extra laag stabiliteit toe bij het dragen van het statief. Ik vond het ook prettig dat het statief wordt geleverd met een handige opbergtas. Hierdoor is het statief gemakkelijk mee te nemen naar verschillende locaties, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadiging of onhandig dragen.

Een ander aspect van de draagbaarheid dat ik testte, was het gemak van het dragen en vervoeren van het statief zelf. Met een gewicht van 1220 gram is het Hama Star 61 Camerastatief niet te zwaar, maar ook niet extreem licht. Dit is een ideale balans, omdat het statief stevig genoeg is om stabiele beelden te garanderen, maar ook gemakkelijk genoeg om mee te nemen. De vergrendelbare beensteunen en flexibele rubberen voetjes zorgen ervoor dat het statief stevig grip heeft op oneffen oppervlakken, wat ook bijdraagt aan het gemak van het vervoeren. Ik merkte dat ik het statief met gemak kon dragen en dat het geen ongemak veroorzaakte tijdens het transporteren ervan.

Tot slot moet ik vermelden dat het Hama Star 61 Camerastatief niet geschikt is als smartphone statief. Dit kan van invloed zijn op de draagbaarheid, vooral voor mensen die hun smartphone vaak gebruiken om foto’s te maken. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden voordat je het statief aanschaft, vooral als je van plan bent om je smartphone regelmatig te gebruiken in combinatie met het statief. Het is teleurstellend dat het statief niet geschikt is voor smartphones, maar voor fotografen die werken met traditionele camera’s is dit geen probleem. Als je van plan bent om je camera mee te nemen en te vervoeren, is het Hama Star 61 Camerastatief een betrouwbare keuze die zeker gemak biedt in draagbaarheid en transport.

Draagbaarheid-zijaanzicht2
.

Verstelbaarheid

Verstelbaarheid op zijn best!

In mijn uitgebreide test van het Hama Star 61 camerastatief, wil ik graag de verstelbaarheid onder de loep nemen. Hoe soepel en nauwkeurig kan dit statief worden aangepast aan verschillende hoogtes en hoeken? Ik ben begonnen met het uitproberen van de vergrendelbare beensteunen en was aangenaam verrast door hun functionaliteit. Met een eenvoudige draai van de beenklemmen kon ik de statiefbenen snel en stevig vastzetten op de gewenste hoogte. Dit zorgde voor een solide basis, zelfs op oneffen oppervlakken. Het statief bood ook een indrukwekkende mate van stabiliteit bij het verstellen van de hoogte, zonder enige speling.

Daarna was het tijd om het kantelbare 3D-hoofd van het statief te testen. Dit bleek eveneens een prettige ervaring te zijn. Met de flexibiliteit om het hoofd in verschillende hoeken te kantelen, kon ik moeiteloos schakelen tussen landschap- en portretopnames. De perfecte alignering die het statief mogelijk maakte, gaf me de gemoedsrust dat mijn beelden altijd recht en evenwichtig zouden zijn. Bovendien was ik blij verrast door de plaat voor snelle loskoppeling, waarmee ik de camera snel kon verwisselen zonder gedoe.

Een ander aspect dat ik wilde testen, was de mogelijkheid om het statief aan te passen aan verschillende hoogtes en hoeken. Met de krukas aan de centrale buis kon ik de hoogte eenvoudig aanpassen en de gewenste positie bereiken. Dit was vooral handig bij het fotograferen in verschillende omgevingen, waar ik soms hoger of lager moest gaan om het perfecte shot te krijgen. Het hele proces verliep soepel en ik merkte geen enkele inspanning bij het verstellen van de hoogte.

Kortom, de verstelbaarheid van het Hama Star 61 camerastatief was indrukwekkend. Met zijn vergrendelbare beensteunen, flexibele kantelbare 3D-hoofd en eenvoudige hoogteverstelling, bood het statief een soepele en nauwkeurige aanpassing aan verschillende hoogtes en hoeken. Of je nu een landschapsfotograaf bent die de perfecte uitlijning zoekt, of een videomaker die op zoek is naar stabiele beelden, dit statief zal zeker aan je behoeften voldoen.

Verstelbaarheid-sfeerfoto2
.

Hama Star 61 Camerastatief kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

ardoor het een absolute aanrader is voor fotografen die op zoek zijn naar betrouwbare ondersteuning voor hun camera, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Het heeft bewezen bestand te zijn tegen extreme temperaturen en biedt consistente warmteverdeling zonder oververhitting. Bovendien heeft het statief indrukwekkende stabiliteit laten zien, zelfs op winderige kliffen, dankzij de vergrendelbare beensteunen en flexibele rubberen voetjes. Met de kantelbare 3D-hoofd en de waterpas kunnen nauwkeurige afstellingen worden gemaakt, terwijl de draagbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het statief worden versterkt door de vergrendelbare beensteunen, het handvat met haakje en de handige opbergtas. Kortom, het Hama Star 61 Camerastatief combineert stabiliteit, duurzaamheid en functionaliteit op een indrukwekkende manier, waardoor het een absolute aanrader is voor zowel professionals als hobbyisten.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo