Good to great – Review

'Good to Great' van Jim Collins is een wereldwijde bestseller die de managementliteratuur heeft gedomineerd.
Met de inzichten uit een diepgaand onderzoek naar Fortune 500-bedrijven onthult Collins de essentiële principes die het verschil maken tussen bedrijven die slechts 'goed' zijn en bedrijven die uitgroeien tot 'geweldig'.
Deze tijdloze factoren voor succes bieden een vernieuwende kijk op organisatieontwikkeling en zijn een onschatbare bron van inspiratie voor iedereen die streeft naar grootsheid in het zakenleven. Verwacht geen vluchtige hypes, maar wel diepgaande inzichten die de tand des tijds hebben doorstaan..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Good to great

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Een korte samenvatting van deze inhoud, à la Charles Bukowski: Een troosteloze blik op het menselijk bestaan, waar het bestaan van de mens wordt weggevaagd door de alledaagse sleur en de zinloosheid van het leven doordringt tot in de diepste vezels van de ziel.
7.7Expert Score

Gebruiksvriendelijkheid
6.9
Praktische toepassing
7.8
Deskundigheid auteurs
8.5
Actualiteit
8.3
Diepgang
6.7
Prijs-kwaliteitverhouding
8.5
Recensies
7.2
06-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Het boek ‘Good to Great’ van Jim Collins wordt over het algemeen negatief beoordeeld. Het wordt beschouwd als onoverzichtelijk, niet volledig en met gebrekkig onderzoek. Het boek wordt bekritiseerd voor het toekennen van oorzakelijkheid aan uitstekende managementstijlen en praktijken, terwijl het belang van geluk of willekeurige gebeurtenissen wordt onderschat. De lezers worden geadviseerd andere boeken te lezen, zoals ‘Thinking, Fast and Slow’ van Daniel Kahneman, ‘Business Adventures’ van John Brooks en boeken van Kahneman in het algemeen.
Pluspunten
  • Heldere boodschap
  • Praktisch toepasbaar
  • Overzichtelijk
  • Rijk geillustreerd
  • Praktisch
  • Heldere uitleg
Minpunten
  • Onoverzichtelijk
  • Niet volledig
  • Research is flawed

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum01 mei 2010
Aantal pagina’s284
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties

Betrokkenen

HoofdauteurJim Collins
HoofduitgeverijBusiness Contact

Vertaling

Eerste VertalerYpie Veenstra
Tweede VertalerYpie Veenstra

Overige kenmerken

Editie18
Extra groot lettertypeNee
Gewicht476 g
Product breedte151 mm
Product hoogte26 mm
Product lengte229 mm
StudieboekJa
Verpakking breedte151 mm
Verpakking hoogte26 mm
Verpakking lengte229 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënManagementboeken Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Over welke sectorOntwikkelingsmanagement
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
.

Gebruiksvriendelijkheid

Simpel gids voor succesvol management.
Gebruiksvriendelijkheid-vooraanzicht1
.

Praktische toepassing

Effectiever leiderschap, praktisch toegepast.

Praktische toepassing van managementboeken kan vaak een uitdaging zijn. Hoewel de concepten en principes die worden gepresenteerd in boeken zoals ‘Good to Great’ van Jim Collins vaak logisch en waardevol lijken, is de daadwerkelijke implementatie ervan in de praktijk een complex proces. Het vereist niet alleen een diepgaand begrip van de concepten, maar ook de bereidheid en het vermogen om deze toe te passen in een specifieke organisatiecontext.

Een van de uitdagingen bij het toepassen van de geleerde concepten is dat elk bedrijf uniek is en te maken heeft met zijn eigen specifieke uitdagingen en omstandigheden. Wat werkt voor het ene bedrijf, kan mogelijk niet werken voor een ander. Het is daarom essentieel om de concepten aan te passen aan de specifieke behoeften en mogelijkheden van de organisatie. Dit vereist creativiteit en flexibiliteit van het management.

Een andere uitdaging is het creëren van draagvlak en betrokkenheid bij alle betrokkenen. Het veranderen van de manier waarop een organisatie werkt, vereist vaak veranderingen in de mindset en het gedrag van de medewerkers. Het is cruciaal om iedereen te betrekken bij het implementatieproces, zodat ze het belang en de voordelen van de veranderingen begrijpen en gemotiveerd zijn om eraan bij te dragen. Het effectief communiceren van de visie en het creëren van een cultuur van vertrouwen en samenwerking zijn essentiële aspecten van het toepassen van managementboeken in de praktijk.

Al met al is de praktische toepassing van managementboeken een uitdagend maar cruciaal proces voor organisaties die streven naar succes en groei. Het vereist niet alleen een grondig begrip van de concepten en principes, maar ook de flexibiliteit, creativiteit en betrokkenheid van het management en de medewerkers. Door de geleerde concepten aan te passen aan de specifieke behoeften van de organisatie en een cultuur van verandering en samenwerking te creëren, kan de kloof tussen theorie en praktijk worden overbrugd en kunnen de gewenste resultaten worden bereikt.

Praktische toepassing-zijaanzicht1
.

Deskundigheid auteurs

Slimme leiders, wijze woorden.
Deskundigheid auteurs-sfeerfoto1
.

Actualiteit

Het bedrijfsleven vernieuwen met wijsheid.

Het boek ‘Good to Great’ van Jim Collins is een wereldwijde bestseller die al meer dan een miljoen exemplaren heeft verkocht. Het wordt geprezen als een grondige, inzichtelijke en vernieuwende studie op het gebied van organisatieontwikkeling. Het boek is gebaseerd op een langdurig onderzoek van honderden Fortune 500-bedrijven, waaruit elf bedrijven naar voren kwamen die in een periode van vijftien jaar explosief groeiden. Wat maakt deze bedrijven anders en wat kunnen anderen daaruit leren? Collins heeft de inzichten uit dit onderzoek samengevat in tijdloze principes voor succes, die geen hypes zijn. Dit duidt op de relevantie en up-to-date inhoud van het boek, aangezien de principes nog steeds van toepassing zijn in het huidige vakgebied.

Hoewel ‘Good to Great’ al enige tijd geleden is gepubliceerd, blijft het boek actueel met betrekking tot de ontwikkelingen in het vakgebied van management. Het feit dat het boek nog steeds wordt aangehaald in bijna alle managementliteratuur getuigt hiervan. Collins’ principes zijn tijdloos gebleken en hebben hun waarde behouden, zelfs in een snel veranderende zakelijke omgeving. Dit geeft aan dat de inhoud van het boek relevant blijft en managers kunnen er nog steeds waardevolle inzichten en lessen uit halen. Het vermogen van ‘Good to Great’ om relevant te blijven, versterkt de geloofwaardigheid en autoriteit van het boek als een betrouwbare bron voor organisatieontwikkeling.

Hoewel ‘Good to Great’ geen recente ontwikkelingen in het vakgebied van management beschrijft, is het belangrijk op te merken dat het boek de tand des tijds heeft doorstaan en nog steeds relevant is. Het benadrukt tijdloze factoren voor succes die niet afhankelijk zijn van vluchtige trends en hypes. Daarom kunnen managers en leiders van vandaag de principes en inzichten uit het boek nog steeds toepassen om hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Het feit dat dit boek nog steeds wordt gezien als een grondige, inzichtelijke en vernieuwende studie op het gebied van organisatieontwikkeling, geeft aan dat het een betrouwbare bron is die nog steeds relevantie biedt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in management- en leiderschapsonderwerpen.

Concluderend kunnen we stellen dat ondanks het feit dat ‘Good to Great’ al enige tijd geleden is gepubliceerd, het boek nog steeds up-to-date is met betrekking tot de ontwikkelingen in het vakgebied van management. Collins’ principes zijn tijdloos en hebben hun waarde behouden, wat blijkt uit het feit dat het boek nog steeds wordt gezien als een grondige en vernieuwende studie op het gebied van organisatieontwikkeling. Hoewel het boek geen recente ontwikkelingen beschrijft, biedt het nog steeds waardevolle inzichten en lessen voor managers en leiders. Daarom kan ‘Good to Great’ nog steeds dienen als een waardevolle bron voor diegenen die op zoek zijn naar inspiratie en begeleiding in het vakgebied van management.

.

Diepgang

Diepte vinden in managementboeken.
.

Prijs-kwaliteitverhouding

Kennis die zichzelf terugverdient.

Wanneer we kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van managementboeken, is het belangrijk om te beoordelen of de boeken voldoende waarde bieden voor de prijs die ervoor betaald wordt. In het geval van ‘Good to Great’ kunnen we stellen dat het boek zeker de moeite waard is. Collins heeft een diepgaand en grondig onderzoek gedaan naar organisatieontwikkeling en zijn inzichten zijn van onschatbare waarde voor zowel beginnende als ervaren managers. Het boek biedt concrete principes en tijdloze factoren voor succes, gebaseerd op een onderzoek van honderden Fortune 500-bedrijven. Dit maakt het een waardevolle investering voor iedereen die interesse heeft in het verbeteren van zijn managementvaardigheden.

Wat ‘Good to Great’ onderscheidt van andere managementboeken is de diepgang en het inzicht dat Collins biedt. Hij gaat verder dan oppervlakkige adviezen en hypes en belicht de fundamentele principes die ten grondslag liggen aan het succes van de bedrijven die hij heeft onderzocht. Dit maakt het boek relevant en waardevol, ongeacht de tijd waarin we leven. Het biedt tijdloze lessen en inzichten die de lezer kunnen helpen bij het begrijpen en aanpakken van de uitdagingen waarmee organisaties te maken hebben.

Natuurlijk is de prijs van een boek altijd een overweging. Gelukkig biedt ‘Good to Great’ voldoende waarde om de prijs te rechtvaardigen. Het boek is geschreven door een gerenommeerde expert op het gebied van management en heeft een internationale bestsellerstatus bereikt. Daarnaast is het gebaseerd op uitgebreid onderzoek dat langdurige succesvolle bedrijven in kaart heeft gebracht. Dit maakt het een waardevolle bron van kennis en inzicht die je niet snel ergens anders zult vinden. Kortom, de prijs-kwaliteitverhouding van ‘Good to Great’ is zeker in balans en maakt het de investering waard voor iedereen die geïnteresseerd is in organisatieontwikkeling en succesvol management.

.

Recensies

Inspirerend, praktisch en vooruitstrevend!
.

Good to great kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo