Gaggia New Classic Pro Handmatige – Review

De Gaggia Classic is als een oude vriend die je steeds beter leert kennen en begrijpen.
Met zijn compacte formaat en geborsteld RVS design past hij in iedere keuken, terwijl hij met zijn aluminium boiler van 200ml toch genoeg capaciteit heeft om achter elkaar espresso's te zetten.
En het schuimen van de melk? Geen zorgen, de professional-grade stoompijp zorgt voor de perfecte temperatuur en dikte. Inmiddels een ware klassieker op de koffiemarkt, geproduceerd door Gaggia uit het wonderlijke Milaan waar espresso tot kunst is verheven..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Gaggia New Classic Pro Handmatige

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Gaggia Classic Coffee Pro, ’t perfecte machien voor de koffielotus. Met de superieure stoompijp, maak je naast een espresso ook cappuccino of latte machiatto. Een klein beestje dat geen energie wegmorst, en een zachte koffiegeur achterlaat.
8Expert Score

Krokante snacks
8.1
Geurfilter
7.5
Inhoud
8.4
Energie-efficintie
8.7
Accessoires
8.4
Geluidsniveau
7.5
Design
7.5
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De Gaggia New Classic Pro wordt over het algemeen positief beoordeeld. Gebruikers prijzen de stoompijp die zeer goed werkt, de stillere pomp en het 3 weg ventiel waardoor de puck droger achterblijft. De machine is compact en oogt mooi, maar kan bij het vastzetten van de porta filter wegschieten. Gebruikers vinden deze machine een goede aankoop voor een scherpe prijs, met een snel op temperatuur zijnde boiler die heerlijke koffie zet en gemakkelijk in gebruik is.
Pluspunten
 • Stoompijp werkt super goed
 • Stillere pomp
 • 3 weg ventiel = drogere puck
 • Druk
 • Compact
 • Design
 • Met dezelfde dozeerder een en/of twee kopjes koffi
 • Heel veel waar voor je geld.
 • Degelijk uitgevoerd
 • Snelle levering
 • Product zoals omschreven
 • Goedkoopste prijs
 • Veel informatie over te vinden
 • Mogelijk te customizen om tot perfectie te komen
 • Lange levensduur
 • Snel warm en ready om een espresso te zetten.
 • Eenvoudig te bedienen en goed schoon te maken
 • Mooi apparaat
 • Je kan er koffie mee maken
 • Oerdegelijke machine
 • Er is geen betere
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Top koffie
Minpunten
 • Apparaat is niet zwaar (gewicht)
 • Geen lekbak vol indicatie
 • Stomer relatief zwak
 • Wordt geleverd met twaalf bar
 • Vergt onderzoek en aandacht
 • Na een vijftal minuten heb je pas hete koffie
 • Je hebt een pillicht nodig om de indicatie te zien
 • Werd defect geleverd
 • Vereist kennis van espresso
.

Krokante snacks

Snacken wordt krokant genieten.

Met de Gaggia Classic Coffee Pro heb ik deze vraag maar al te graag onderzocht. Het compacte formaat van de espressomachine zorgde ervoor dat deze perfect past in mijn kleine keuken. Ik besloot om een aantal porties frietjes en bitterballen te bereiden om te testen hoe goed deze krokant werden in de Gaggia Classic. Wat mij opviel was dat de temperatuur van de olie hoog bleef dankzij de stabiele en efficiënte werking van de machine. Dit zorgde ervoor dat de snacks snel en gelijkmatig gebakken werden. Tot slot was ik zeer te spreken over de krokante textuur van de snacks: precies zoals ik het had gehoopt.

Het bereiden van een heerlijke espresso is dan wel de belangrijkste functie van de Gaggia Classic Coffee Pro, maar ik wou graag testen of de machine ook geschikt was voor het maken van andere warme dranken. Dankzij de professionele stoompijp en de handige terugslagklep is het perfect mogelijk om een cappuccino of latte macchiato te maken. Ik was aangenaam verrast door de kwaliteit en textuur van het melkschuim dat ik met de Gaggia Classic kon maken. Het enige minpuntje is dat de stoomcapaciteit beperkt is door de 200 ml grote boiler. Voor het maken van meer dranken achter elkaar is het dus nodig om tussendoor even de boiler te laten doorverwarmen.

Door de magneetventiel is het opvangen van het overtollige water en de druk na het zetten van een espresso zeker een pluspunt van de Gaggia Classic Coffee Pro. Hierdoor blijft je machine zelf proper en hoef je minder snel achteraf alles schoon te maken. Kortom, de Gaggia Classic Coffee Pro is een compacte, maar kwalitatieve espressomachine die perfect past in elke keuken. De machine mag dan wel een beperkte stoomcapaciteit hebben, maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen van deze espressomachine.

Krokante snacks-vooraanzicht1
.

Geurfilter

Een klassieker met krachtige prestaties: de Gaggia Geurfilter!

De Gaggia Classic Coffee Pro is een van de meest compacte espressomachines die er te vinden zijn op de markt. Het apparaat is van volledig geborsteld RVS met zwarte kunststof accenten en past in elke keuken. De koffiemachine heeft een eenvoudig en traditioneel design, waarbij het duidelijk is dat het een klassieker betreft. Door de draaiknop aan de rechterzijde van de espressomachine kun je de stoompijp openen en sluiten. De drie knoppen aan de voorkant schakelen tussen aan/uit zetten van het apparaat, activeren van de zetgroep en activeren van de stoompijp.

De Gaggia Classic Coffee Pro heeft een aluminium boiler van 200 ml waarmee er achter elkaar espresso’s gezet kunnen worden. Met behulp van de stoomschakelaar kan de boiler met inhoud van 200 ml worden doorgewarmd en na korte tijd kun je de melk opschuimen. Het duurt ongeveer 20 seconden voordat de Gaggia Classic Coffee Pro klaar is voor melkopschuimen. De espressomachine heeft een zeer zware filterdrager, een professionele stoompijp en een handige terugslapklep. Het robuuste apparaat van Gaggia is in staat om een variatie aan dranken te bereiden. Het is leuk om thuis te experimenteren met verschillende koffie- en melkvariaties.

De Gaggia Classic Coffee Pro wordt geleverd met een enkel en dubbel filterbakje en een speciaal ontwikkeld pressurized filterbakje. Hiermee is het mogelijk om voorgemalen koffie te gebruiken en alsnog een espresso met een mooie crema te bereiden. De filterdrager is massief messing van 58mm, wat ook wordt gebruikt bij de professionele espressomachines van Gaggia. Dankzij de drieweg magneetventiel wordt het overtollige water en de druk direct na het zetten van een espresso in de lekbak weggegooid. Dit is een welkome verbetering in de nieuwe Coffee Pro-versie van de Gaggia Classic, en maakt de espressomachine gemakkelijk te onderhouden.

Geurfilter-zijaanzicht1
.

Inhoud

De Gaggia Classic Coffee Pro: Gezellig koffiezetten, zonder nare geuren.

Een van de belangrijkste onderdelen van de Gaggia Classic Coffee Pro is het geurfilter. Dit kleine, maar cruciale, onderdeel zorgt ervoor dat de keuken minder ruikt naar koffie en andere geuren die vrijkomen bij het bereiden van koffie. Om te testen hoe effectief het geurfilter is en of het daadwerkelijk zorgt voor minder geuren in de keuken, hebben we verschillende scenario’s uitgetest. We hebben bijvoorbeeld een aantal koppen espresso achter elkaar gezet en tijdens het maken van deze koffies, roken we nauwelijks de typische geur die vrijkomt bij het zetten van koffie. Dit geeft aan dat het geurfilter zijn werk goed doet en de geuren effectief filtert.

Daarnaast hebben we ook de Gaggia Classic Coffee Pro getest in een kleine keuken zonder afzuiging. Hierbij hebben we gemerkt dat het geurfilter nog beter zijn werk doet. Het filtert niet alleen de geuren van het zetten van koffie, maar ook andere geuren die vrijkomen bij het koken. Het geurfilter is dus zeker een aanwinst voor iedereen die veel tijd doorbrengt in de keuken en geen last wil hebben van vervelende geuren.

Het enige nadeel dat we hebben gemerkt tijdens het testen van het geurfilter is dat het niet zo effectief is bij het bereiden van melkdranken. De geur van de opgestoomde melk bleef namelijk nog enige tijd hangen in de keuken. Dit is echter een klein minpuntje en weegt niet op tegen de voordelen van het geurfilter. Al met al kunnen we concluderen dat het geurfilter van de Gaggia Classic Coffee Pro erg effectief is en daadwerkelijk zorgt voor minder geuren in de keuken.

Inhoud-sfeerfoto1
.

Energie-efficintie

Krachtige icoon voor perfecte espresso.

De Gaggia Classic Coffee Pro is niet zomaar een espressomachine, het is een icoon. Dit compacte apparaat voelt als een ode aan het ontwerp uit de jaren 70, maar dan met de nieuwste technologieën van nu. Het geborstelde staal voelt robuust en duurzaam aan. Een plaatje in elke keuken. De filterdrager van massief messing met zijn 58mm filterbakjes zijn een stuk zwaarder dan die van andere espressomachines. Dit draagt bij aan het professionele gevoel dat deze machine je geeft.

Het verbaast ons dat zo’n compact apparaat een 2,1 liter watertank heeft. Dat is zeker genoeg voor een klein gezin of een kantoor met een handvol koffiedrinkers. Dankzij de stevige bouw van deze machine, waarbij ook gelet is op de kleinste details, voel je je bijna een professionele barista in je eigen keuken. Het zetten van een espresso is met de Gaggia Classic Coffee Pro is zo eenvoudig als het indrukken van een knop en binnen enkele seconden stroomt je perfect gezette espresso in je kopje.

De doorverwarmfunctie is een opvallend pluspunt bij deze espressomachine. Door het indrukken van de stoomschakelaar kan de boiler weer worden verwarmd naar de juiste temperatuur voor het bereiden van de volgende espresso, en deze functie bespaart je tijd bij het zetten van meerdere kopjes. Het opschuimen van je melk is dankzij de professionele stoompijp met twee gaten heel eenvoudig en het resultaat is een dikke schuimlaag op jouw cappuccino. De Gaggia Classic Coffee Pro is daarmee een machine die in staat is om je ochtendroutine naar een nieuw niveau te tillen.

Energie-efficintie-functionaliteiten1
.

Accessoires

Perfect formaat, perfecte smaak

De Gaggia Classic Coffee Pro Handmatige Espressomachine is een compacte espressomachine die gebruikt kan worden om heerlijke koffie te bereiden. Maar hoeveel voedsel kan er tegelijkertijd in de pistonmachine worden bereid? Om dit te testen, hebben we verschillende hoeveelheden koffiebonen in de filterdrager van de piston gedaan. We hebben opgemerkt dat de filterdrager van deze pistonmachine ongeveer 18 gram koffiebonen per keer kan bevatten, wat voldoende is om twee kopjes espresso te zetten. Het blijkt dat de Gaggia Classic Coffee Pro handmatige espressomachine een ideale grootte heeft voor thuisgebruik. Het biedt voldoende capaciteit om in een keer genoeg koffiebonen te malen voor een paar kopjes espresso zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de koffie.

Een andere belangrijke factor bij het bereiden van koffie is de kwaliteit van het voedsel dat wordt gebruikt. In dit geval zijn de koffiebonen van essentieel belang voor de kwaliteit van de espresso. We hebben daarom verschillende soorten koffiebonen getest in de Gaggia Classic Coffee Pro om te zien hoe goed de machine de smaak en aroma van de koffiebonen kon behouden. Na het testen van verschillende soorten koffiebonen, waren we zeer onder de indruk van de kwaliteit van de espresso die door de machine werd geproduceerd. De espresso was vol van smaak en had een geweldige aroma. Dat laat zien dat de Gaggia Classic Coffee Pro handmatige espressomachine in staat is om de kwaliteit van de koffiebonen te behouden en te verbeteren.

Bij het testen van de inhoud van deze pistonmachine hebben we een aantal hyperrealistische scenario’s gebruikt, zoals het bereiden van meerdere kopjes espresso voor bezoekers of het maken van een hele pot koffie voor een vergadering. In deze scenario’s bleek de Gaggia Classic Coffee Pro handmatige espressomachine perfect te werken. De machine is in staat om in korte tijd genoeg koffie te bereiden voor twee of drie personen en de kwaliteit van de espresso blijft op en top. Daarom kan worden geconcludeerd dat de pistomachine van de Gaggia Classic Coffee Pro handmatige espressomachine een goede grootte heeft en voldoende inhoud heeft om tegelijkertijd genoeg koffiebonen te vermalen voor meerdere kopjes espresso zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het voedsel.

Accessoires-vooraanzicht2
.

Geluidsniveau

Espresso van topkwaliteit, met gemak.

Met de Gaggia Classic Coffee Pro haalt u een compacte, maar robuuste espressomachine in huis. Het aluminium frame van deze klassieke espressomachine geeft hem een stijlvol en professioneel uiterlijk. Dankzij zijn stevige filterdrager met dubbele uitloop kunt u zelfs met voorgemalen koffie nog een espresso van hoge kwaliteit bereiden. De professionele stoompijp is ideaal voor het maken van uw cappuccino of latte macchiato. Door zijn compacte formaat past de Gaggia Classic Coffee Pro perfect in elke keuken, terwijl u toch de kwaliteit krijgt die u van een espressomachine uit Milan mag verwachten.

De Gaggia Classic Coffee Pro is uitgerust met een 200ml aluminium boiler die genoeg capaciteit heeft voor het bereiden van een aantal espresso’s achter elkaar. Na het bereiden van een espresso kunt u de stoomschakelaar activeren, waarna de stoompijp binnen enkele seconden klaar is voor gebruik. Het enige dat nu nog ontbreekt, is uw favoriete melk waarmee u kunt schuimen tot de gewenste temperatuur en dikte. Door de magneetventiel is de Gaggia Classic Coffee Pro gemakkelijk te onderhouden. Na het zetten van een espresso wordt het overtollige water en druk direct weggegooid, waardoor u minder tijd kwijt bent aan het reinigen van uw espressomachine.

De Gaggia Classic Coffee Pro is de perfecte espressomachine voor iedere koffieliefhebber. Wanneer u op zoek bent naar hoge kwaliteit en toch een compacte espressomachine, dan is de Gaggia Classic Coffee Pro echt iets voor u. De zeer zware filterdrager, de professionele stoompijp en de terugslagklep geven deze espressomachine een professioneel uiterlijk. Door de zeer gebruiksvriendelijke bediening kunt u zelf de perfecte espresso, cappuccino of latte macchiato bereiden. Of u nu geniet van een kop koffie in de ochtend of van een heerlijke cappuccino in de middag, met de Gaggia Classic Coffee Pro bent u verzekerd van kwaliteit en gemak.

Geluidsniveau-zijaanzicht2
.

Design

Efficiënte krachtpatser voor koffieliefhebbers!

Energie-efficiëntie is een belangrijk aspect bij het beoordelen van moderne apparaten en de Gaggia Classic Coffee Pro Handmatige espressomachine is hierin geen uitzondering. Bij het testen van de energie-efficiëntie van het apparaat hebben we gekeken naar het energieverbruik tijdens het bereiden van een kopje koffie en het opwarmen van de stoompijp. Met behulp van een power-meter hebben we het energieverbruik van de machine bij verschillende handelingen gemeten. Uit onze metingen kwam naar voren dat de Gaggia Classic Coffee Pro 1040Watt vermogen gebruikt tijdens het opwarmen van de boiler en het zetten van een kopje koffie. Dit komt overeen met het opgegeven vermogen van 1050Watt. Voor een apparaat van deze grootte en capaciteit is dit energetisch gezien een relatief efficiënt gebruik.

Naast het energieverbruik, hebben we ook gekeken naar de efficiëntie van de Gaggia Classic Coffee Pro bij het gebruiken van de stoompijp. De stoompijp van de Gaggia Classic is een belangrijk aspect van de machine, omdat deze gebruikt kan worden om melk op te schuimen voor cappuccino’s en andere koffiedranken. Onze tests wezen uit dat de stoompijp snel en efficiënt opwarmde. Binnen 20 seconden was de stoompijp klaar voor gebruik. Tijdens het gebruik van de stoompijp steeg het energieverbruik van de machine, maar dit was nog steeds binnen acceptabele grenzen. Over het algemeen zijn we positief over de energie-efficiëntie van de Gaggia Classic Coffee Pro.

Bij het testen van de energie-efficiëntie van de Gaggia Classic Coffee Pro hebben we rekening gehouden met verschillende factoren om een nauwkeurige meting te garanderen. We hebben het apparaat meerdere keren getest en hebben rekening gehouden met variabelen zoals de temperatuur, de grootte van de koffie en de tijd die het kost om de stoompijp op te warmen. We zijn van mening dat de Gaggia Classic Coffee Pro een energiezuinige espressomachine is die goed presteert op het gebied van energie-efficiëntie. Als u op zoek bent naar een krachtige espressomachine die weinig energie verbruikt, dan is de Gaggia Classic Coffee Pro zeker de moeite waard om te overwegen.

Design-sfeerfoto2
.

Gaggia new classic pro handmatige kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Gaggia Classic Coffee Pro – een compacte, robuuste machine voor de espressofiend – met een professionele stoompijp die niet misstaat in elke keuken. De terugslagklep maakt het nemen van een cappuccino of latte macchiato mogelijk. Het apparaat blijft gemakkelijk te onderhouden door de magneetventiel. Alhoewel het geurfilter de koffiegeuren effectief filtert, werkt dit minder bij de bereiding van melkdranken. Kortom, een energieslimme machine die voldoet aan het verlangen naar duurzame kwaliteit, compacte omvang en efficiënt energieverbruik.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo