Friends Complete Collection Bluray Special – Review

In deze absoluut verdomd smakelijke verzameling van alle 10 seizoenen van Friends, bevindt zich een wilde versmelting van achtbaanritjes, romantiek en verdomd veel dampende koffie.
Stort jezelf in het hilarische universum van een onverbiddelijke clan die rust op de funderingen van vriendschap.
Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler en Ross waren nooit ver weg wanneer de nood aan de man was. Nu staan ze paraat om jou te entertainen en te omarmen, terwijl ze hun chaosvolle levens leiden. Neem plaats, spetter jezelf onder met de stank van de ultieme komedie en laat deze complete set je meeslepen in een wereld vol doortrokken broederschap en oneindige schaterlachen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.3Expert Score

Op televisie
7.2
Humoristische films
7.5
Stand-up comedy shows
7.5
Series
6
Cabaretvoorstellingen
7.5
Lachwekkende sketches
7.5
Theater
8.1
08-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De algemene consensus is dat het herbekijken van de afleveringen van Friends leuk blijft. De boxset is mooi verpakt en biedt de mogelijkheid om op je gemak alle afleveringen terug te kijken. Er zijn echter wel enkele nadelen, zoals voorzichtig zijn met het uitnemen van de discs en de mindere kwaliteit van de dvd’s. Ondanks deze nadelen, is de boxset toch de moeite waard voor fans van Friends vanwege de extra scènes en extra’s die worden geboden.
Pluspunten
 • Mooi verpakt dus zichtbaar in de dvd collectie !
 • Ongeziene scenes
 • Heleboel extras
 • Grappig
 • Leuk
 • Waar je geld is altijd leuk om opnieuw te kijken.
Minpunten
 • Verpakking ben voorzichtig met discs eruit halen.
 • Kwaliteit is minder
 • Onsluitbaar drinkbeter
 • Ziet niet welk seizoen
 • Slecht verpakt
 • Onoverzichtelijk
.

Op televisie

Lach hard met Nederlandse komedies!

In de wereld van komedie op televisie is er een overvloed aan programma’s die de lachspieren weten te prikkelen. Maar welke programma’s zijn nu echt het grappigst in het Nederlands? Een absolute favoriet onder de Nederlandse kijkers is zonder twijfel de iconische serie ‘Vrienden voor het leven’. Met zijn hilarische dialogen en geniale timing weet deze komische serie keer op keer een glimlach op ons gezicht te toveren. De briljante cast, bestaande uit onder andere Coen van Vrijberghe, Pieter Vrijman en Anouk ter Linde, brengt de personages tot leven op een manier die uniek is voor de Nederlandse televisie. Of je nu kijkt naar de mislukte huwelijksplannen van Kees en Marjan, de hilarische werknemers bij de bakkerij van Eddie, of de onhandige avonturen van Simon en Ludo, ‘Vrienden voor het leven’ is een absolute aanrader voor liefhebbers van komedie op televisie.

Een ander programma dat niet mag ontbreken in het rijtje van grappigste Nederlandstalige komedies op televisie is ‘Het zonnetje in huis’. Deze legendarische serie, die zich afspeelt rondom de eigenwijze klusjesman Piet Bambergen en de excentrieke weduwnaar Manus Helders, brengt al sinds de jaren ’90 een lach op ons gezicht. Met zijn absurde humor en spitsvondige dialogen weet ‘Het zonnetje in huis’ de kijker keer op keer te verrassen. Of het nu gaat om Piet’s knotsgekke ideeën om het huis op te knappen, Manus’ onvermogen om zijn buurvrouw te weerstaan of de komische situaties die ontstaan door de verschillende karakters in de serie, ‘Het zonnetje in huis’ blijft een ware klassieker als het gaat om humor op de Nederlandse televisie.

Ten slotte mogen we natuurlijk de absolute koning van de Nederlandse komedie niet vergeten: ‘Toen was geluk heel gewoon’. Deze legendarische serie, die zich afspeelt in de jaren ’50 en ’60, volgt het dagelijks leven van het typisch Nederlandse gezin Van der Vaart. Met zijn kenmerkende humor en subtiele grappen weet ‘Toen was geluk heel gewoon’ al jarenlang een grote groep kijkers te amuseren. Of het nu gaat om de eigenaardigheden van Simon Stokvis, de droge opmerkingen van Jaap Kooiman of de komische dialogen tussen Nel Kooiman en de buurvrouwen, deze serie biedt een hilarische kijk op het leven in het naoorlogse Nederland. Met zijn tijdloze humor is ‘Toen was geluk heel gewoon’ een programma dat altijd blijft boeien en vermaken.

Kortom, als het gaat om komedie op televisie zijn er genoeg programma’s die het waard zijn om in het Nederlands te kijken. Of je nu houdt van de oer-Hollandse humor van ‘Vrienden voor het leven’, de absurditeit van ‘Het zonnetje in huis’ of de tijdloze grappen van ‘Toen was geluk heel gewoon’, er is voor ieder wat wils. Dus ga lekker zitten en laat je meenemen in de wereld van komedie op televisie, waar de lach nooit ver weg is.

Op televisie-vooraanzicht1
.

Humoristische films

De Nederlandse komedies: Een gemiste kans op lachwekkende originaliteit.

Het is altijd een uitdaging om humoristische films te beoordelen, vooral als het gaat om de komediefilms in het Nederlands. Hoewel er zeker Nederlandse komediefilms zijn die een glimlach op je gezicht kunnen toveren, blijft het niveau van humor toch vaak achter bij dat van internationale producties. Desondanks zijn er enkele uitzonderingen die laten zien dat Nederlandse komedies wel degelijk hun eigen charme kunnen hebben.

Een van de grootste uitdagingen bij Nederlandse komedies is het vinden van de juiste balans tussen humor en originaliteit. Vaak zie je dat er te veel leunt op ongemakkelijke situaties en flauwe grappen, waardoor de humor snel voorspelbaar en geforceerd aanvoelt. Het is verfrissend om te zien wanneer filmmakers erin slagen om met unieke en genuanceerde humor te komen die niet alleen grappig is, maar ook een diepere laag heeft. Helaas zijn dergelijke films in het Nederlandse komediegenre nog steeds zeldzaam.

Een ander aspect dat de kwaliteit van Nederlandse komedies beïnvloedt, is de acteerprestaties. Hoewel er zeker getalenteerde Nederlandse acteurs zijn die komische timing en improvisatievaardigheden bezitten, lijkt het alsof velen van hen gevangen zitten in slecht geschreven personages die simpelweg niet genoeg diepgang bieden. Dit resulteert vaak in geforceerde grappen en over-the-top acteerwerk dat afbreuk doet aan het potentieel van de film. Het zou een verademing zijn om Nederlandse komedies te zien waarbij acteurs de ruimte krijgen om hun komisch talent volledig te benutten.

Kortom, de komediefilms in het Nederlands hebben nog een lange weg te gaan om op hetzelfde niveau te komen als hun internationale tegenhangers. Er zijn zeker enkele pareltjes te ontdekken, maar over het algemeen ontbreekt het aan originaliteit, subtiliteit en goed uitgewerkte personages. Desondanks kan het nog steeds een vermakelijke ervaring zijn om naar Nederlandse komedies te kijken, vooral als je open staat voor de unieke humor die ze te bieden hebben.

Humoristische films-zijaanzicht1
.

Stand-up comedy shows

Nederlandse stand-up comedy: een betoverende en hilarische reis!

In de magische wereld van stand-up comedy shows in Nederland zijn er enkele comedians die zonder twijfel zorgen voor de meeste lachsalvo’s. Een van deze ware grappenmakers is Theo Maassen. Met zijn scherpe tong en no-nonsense houding weet hij het publiek keer op keer omver te blazen met zijn donkere humor en brutale observaties. Of hij nu praat over de absurditeiten van het dagelijks leven of maatschappelijke taboes, Maassen heeft altijd een manier om zijn publiek aan het lachen te krijgen en tegelijkertijd aan het denken te zetten.

Een andere Nederlandse komiek die garant staat voor een avond vol lachen is Najib Amhali. Met zijn energieke en charmante persoonlijkheid weet hij moeiteloos het publiek te betrekken bij zijn verhalen. Of hij nu grapjes maakt over zijn multiculturele achtergrond of hilarische anekdotes vertelt over het ouderschap, Amhali’s optredens zijn altijd een aaneenschakeling van grappige momenten. Zijn talent voor timing en zijn vermogen om emoties te bespelen maken hem tot een ware meester van de stand-up comedy.

Daarnaast mag ook Jochem Myjer niet ontbreken in het rijtje van Nederlandse komieken die voor de meeste lachsalvo’s zorgen. Met zijn unieke mix van snelle grappen, imitaties en fysieke humor weet hij het publiek keer op keer te verrassen. Myjer’s optredens zijn als een wervelwind van humor, waarbij hij met zijn onuitputtelijke energie het podium volledig in bezit neemt. Of hij nu speelt met taal, hilarische geluidseffecten maakt of een absurd personage tot leven brengt, Myjer weet als geen ander hoe hij zijn publiek aan het lachen moet krijgen.

Samengevat, in de wereld van Nederlandse stand-up comedy shows zijn er enkele comedians die eruit springen als het gaat om het veroorzaken van lachsalvo’s. Theo Maassen, Najib Amhali en Jochem Myjer hebben allemaal hun eigen unieke stijl, maar ze delen allemaal het vermogen om het publiek te laten schateren van het lachen. Met hun scherpe grappen, charismatische persoonlijkheden en meesterlijke timing weten ze het publiek te betoveren en hen mee te nemen op een onvergetelijke komische reis. Als je op zoek bent naar een avond vol humor en vermaak, dan zijn deze Nederlandse komieken absoluut een aanrader.

Stand-up comedy shows-sfeerfoto1
.

Series

Lachsalvo’s gegarandeerd, Nederlandse komedies!

Er is geen twijfel mogelijk dat komedieseries een belangrijke rol spelen in ons dagelijks leven. Ze bieden ons een ontsnapping aan de soms harde realiteit en laten ons even lachen, ontspannen en genieten. Maar welke komedieseries brengen het meeste plezier, specifiek in het Nederlands? Voor liefhebbers van humor op zijn Hollands zijn er een paar series die er echt uit springen.

Neem bijvoorbeeld de iconische Nederlandse komedieserie “Het Zonnetje in Huis”. Deze serie vertelt het verhaal van het chaotische gezin Vermeulen, met hun gekke capriolen en hilarische situaties. Met sterke personages zoals opa Buys, die altijd voor lachwekkende momenten zorgt, en de knorrige buurvrouw Door, is deze serie een gegarandeerd recept voor plezier. De humor is typisch Nederlands met scherpe dialogen en gevatte opmerkingen, waardoor je keer op keer in lachen uitbarst.

Een andere komedieserie die het Nederlandse publiek keer op keer laat lachen is “Jiskefet”. Deze satirische serie heeft een cultstatus bereikt dankzij de geniale sketches en briljante personages. Van de absurde avonturen van Oboema tot de hilarische parodieën op televisieprogramma’s, Jiskefet blijft ons vermaken met zijn originele en gedurfde humor. De serie slaagt erin om maatschappelijke thema’s op een humoristische manier aan te pakken, waardoor het een komediepareltje is voor de Nederlandse kijker.

Tot slot mogen we de Nederlandse versie van “The Office” niet vergeten. Deze komedieserie, gebaseerd op de Amerikaanse hitserie, volgt het wel en wee van de werknemers van het Nederlandse filiaal van een papierbedrijf. Met onhandige leidinggevenden, kantoorromances en absurde situaties, weet deze serie ons continu te vermaken. De Nederlandse humor wordt hier perfect gecombineerd met herkenbare kantoorsituaties, waardoor het een geweldige komedieserie is voor de liefhebbers van het genre.

Komedieseries brengen ons plezier en gelach, en in het Nederlands zijn er enkele pareltjes die ons echt weten te raken. Of het nu gaat om de hilariteit van “Het Zonnetje in Huis”, de absurde sketches van “Jiskefet” of de herkenbare kantoorhumor van “The Office”, deze series bieden ons een moment van ontspanning en plezier in onze drukke levens. Dus ga lekker zitten, zet je favoriete komedieserie op en geniet van de lachsalvo’s die zeker zullen volgen.

Series-functionaliteiten1
.

Cabaretvoorstellingen

Ontdek cabaret: een lachfestijn!

In de wondere wereld van cabaretvoorstellingen is er een overvloed aan talentvolle artiesten die het publiek weten te vermaken met hun ongeëvenaarde humor en intelligentie. Een van de meest vermakelijke cabaretiers in het Nederlands is zonder twijfel Herman Finkers. Met zijn unieke mix van droge humor en subtiele woordspelingen weet hij als geen ander de lachers op zijn hand te krijgen. Zijn optredens zijn als een meesterlijk schilderij, waarin hij met de juiste penseelstreken de meest hilarische taferelen neerzet. Of het nu gaat om zijn absurde verhalen over het dagelijks leven of zijn scherpe observaties over maatschappelijke kwesties, Finkers weet altijd de juiste snaar te raken bij het publiek.

Een andere cabaretier die zijn sporen heeft verdiend en garant staat voor een avond vol vermaak is Theo Maassen. Met zijn ongepolijste en controversiële stijl weet hij keer op keer de grenzen op te zoeken en daarmee het publiek te verrassen. Maassen schuwt geen enkel onderwerp en neemt geen blad voor de mond. Zijn optredens zijn als een emotionele achtbaan, waarin hij moeiteloos switcht tussen hilarische grappen en scherpe maatschappijkritiek. Het is alsof je naar een meesterverteller luistert die je meeneemt op een reis door zijn eigen gedachtestroom. Met zijn indrukwekkende podium presence weet Maassen keer op keer te imponeren en het publiek aan zijn lippen te laten hangen.

Tot slot is er nog Claudia de Breij, een cabaretière die bekend staat om haar charmante en innemende persoonlijkheid. Met haar scherpe en intelligente grappen weet ze op een verrassende manier de lachers op haar hand te krijgen. De Breij is een taalvirtuoos pur sang, die moeiteloos speelt met woorden en zinnen. Haar optredens zijn als een literair meesterwerk, waarin ze op een verfrissende manier haar kijk op de wereld deelt. Of het nu gaat om haar persoonlijke ervaringen of maatschappelijke vraagstukken, De Breij weet altijd de juiste balans te vinden tussen humor en diepgang. Met haar authentieke en hartverwarmende presentatie weet ze het publiek telkens weer te betoveren.

Kortom, er zijn tal van vermakelijke cabaretiers in het Nederlands, elk met hun eigen unieke stijl en talent. Of je nu houdt van droge humor, scherpe maatschappijkritiek of charmante persoonlijkheden, er is voor ieder wat wils. Het enige wat je hoeft te doen is plaats te nemen in de theaterstoel en je laten meevoeren door de wondere wereld van cabaret.

Cabaretvoorstellingen-vooraanzicht2
.

Lachwekkende sketches

Vlekken, Quiz en Football: Lachen!

In de “Friends Complete Collection Bluray Special” worden we getrakteerd op een schat aan hilarische sketches die ons laten bulderen van het lachen. Een van mijn favorieten is de beroemde “Vlekkenkoning” sketch, waarin Joey en Chandler proberen om een hardnekkige vlek uit hun nieuwe matras te verwijderen. De komische timing en het spelplezier van de acteurs zorgen ervoor dat je niet anders kan dan dubbel liggen van het lachen. De absurde situatie en de onhandige pogingen van Joey en Chandler maken deze sketch een klassieker in de wereld van comedy.

Een andere grappige sketch die zeker het bekijken waard is, is de “Quiz Show” sketch waarin Ross, Monica en Joey deel uitmaken van een hilarische quiz. Het is een hilarische mix van onhandige antwoorden, slimme woordspelingen en komische interacties tussen de personages. De levendige energie die de acteurs in deze sketch brengen, maakt het een onvergetelijk moment in de serie. Je zult zeker in een deuk liggen terwijl je de absurde vragen en antwoorden volgt.

Tot slot wil ik graag de “Thanksgiving Football” sketch noemen, waarin de vrienden besluiten om een potje Amerikaans football te spelen op Thanksgiving. De hilarische chaos die ontstaat wanneer een groep ongetrainde vrienden probeert te spelen, is zowel komisch als herkenbaar. De onhandige passes, struikelpartijen en obstakels die ze tegenkomen zorgen voor een aaneenschakeling van grappige momenten. Deze sketch laat zien dat zelfs in een ongebruikelijke setting zoals een voetbalwedstrijd, de vrienden van Friends altijd voor een lach kunnen zorgen.

Al met al biedt de “Friends Complete Collection Bluray Special” ons een schat aan lachwekkende sketches in het Nederlands. Van de “Vlekkenkoning” sketch tot de “Quiz Show” en “Thanksgiving Football”, deze grappige momenten in de serie zullen je zeker vermaken. De humor, de chemie tussen de personages en de levendige uitvoering maken deze sketches absoluut de moeite waard om te kijken. Dus pak wat popcorn en geniet van deze hilarische momenten uit Friends!

Lachwekkende sketches-zijaanzicht2
.

Theater

Lach mee met Nederlandse komedie!

Komedietheater is een geweldige manier om een avond vol humor door te brengen in het Nederlands. Verschillende theaterstukken zorgen voor een lach op het gezicht en laten het publiek genieten van een geweldige avond vol komische momenten. Een van de populaire theaterstukken is “De Grappenmakers”, waarin een groep komieken het publiek vermaakt met grappen, sketches en improvisaties. Het is een interactieve voorstelling waarin de acteurs inspelen op de reacties van het publiek en zorgen voor een avond vol lachen en plezier.

Een ander hilarisch theaterstuk is “De Kluchtige Komedianten”. Dit stuk vertelt het verhaal van een theatergezelschap dat constant in de problemen raakt tijdens het opvoeren van een stuk. Van vergeten tekst tot decorstukken die omvallen, alles gaat mis. Het publiek wordt meegenomen in de chaos op het podium en wordt getrakteerd op een avond vol slapstick humor en onverwachte wendingen. Het is een komedie die je doet glimlachen en je tegelijkertijd doet afvragen hoeveel er mis kan gaan in één theaterstuk.

Tot slot kan het theaterstuk “De Komedie der Verwarring” niet worden genegeerd. Dit stuk draait om een groep vrienden die een weekendje weg gaan, maar al snel verdwalen in een reeks van verwarrende situaties. Van persoonsverwisselingen tot miscommunicatie, de vrienden belanden keer op keer in absurde en hilarische situaties. Het publiek wordt getrakteerd op een avond vol komische verwarring en wordt meegenomen in de gekke wereld van deze vriendengroep. Het is een theaterstuk dat je doet bulderen van het lachen en je tegelijkertijd laat nadenken over de chaos van het leven.

Kortom, er zijn genoeg theaterstukken in het Nederlands die zorgen voor een avond vol humor. Van interactieve grappenmakers tot kluchtige komedianten en verwarrende vriendengroepen, er is voor elk wat wils. Deze theaterstukken laten het publiek lachen en genieten van de komische momenten die het Nederlands komedietheater te bieden heeft. Dus ga lekker zitten, ontspan en laat je meevoeren in de wereld van komedietheater.

.

Friends Complete Collection Bluray Special kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De “Friends Complete Collection Bluray Special” is een must-have voor elke fan van comedy, zoals ikzelf. De legendarische “Smelly Cat” sketch, waarin Phoebe haar beruchte nummer zingt over een stinkende kat, is een hilarisch en onvergetelijk moment dat de charme van de serie perfect weergeeft. De komische timing van Phoebe en de reacties van de andere personages zorgen voor een daverend applaus van het publiek, dat elke keer weer een glimlach op mijn gezicht tovert. Kortom, deze serie is een tijdloze klassieker die je steeds opnieuw wilt beleven en waar je gegarandeerd van zult genieten.

admin
Dehetbeste.nl
Logo