Fitbit Versa 4 Smartwatch heren – Review

Het is tijd om je work-outs naar een hoger niveau te tillen met de Versa 4 + Premium. Dankzij de dagelijkse herstelscore weet je precies wanneer je moet pushen of rustig aan moet doen.
Met meer dan 40 trainingsmodi registreer je al je activiteiten in real time, inclusief je intensiteitsniveau met minuten in actieve zones. En laten we niet vergeten dat je ook nog eens al je bericht- en appmeldingen op je pols ontvangt, terwijl je batterij het meer dan 6 dagen volhoudt.
En alsof dat nog niet genoeg is, kan je Versa 4 nu ook worden gebruikt in combinatie met Google Maps en Google Wallet. Pak die Versa 4 en ga ervoor!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Fitbit Versa 4 Smartwatch heren

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Dit is de Fitbit Versa 4 Smartwatch. Waterdicht, sportieve look, GPS-tracking, Fitbit Pay, compatibel met Android en iOS, nauwkeurigheid en meer dan 6 dagen batterijduur. Ultieme fitheid, stijlvolle insights en onverslaanbaar in één.
8.4Expert Score

Fitbit-smartwatch functies
7.5
Fitbit-smartwatch prestaties
8.7
Fitbit-smartwatch batterijduur
8.4
Fitbit-smartwatch nauwkeurigheid
8.7
Fitbit-smartwatch waterbestendigheid
8.1
Fitbit-smartwatch compatibiliteit
8.4
Fitbit-smartwatch design
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De Fitbit Versa wordt zeer gewaardeerd door gebruikers vanwege zijn sporttracking en slaapregistratie, maar sommigen vinden dat de mogelijkheden beperkt zijn. Een aantal mensen hebben problemen gehad met kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de nieuwere versies. Over het algemeen is de Fitbit een geweldige tracker voor zijn prijsklasse en wordt hij aanbevolen door degenen die hem hebben geprobeerd.
Pluspunten
 • Design
 • Makkelijk te bedienen
 • Trilling goed voelbaar
 • Past goed
 • Prijs is okay
 • Mooi design
 • Makkelijk in gebruik
 • Goede prijs
Minpunten
 • Te gevoelig
 • Geen ondersteuning externe apps
 • Weinig innovatie na oudere versies
 • Mooi design
 • Slechte prijs/kwaliteitverhouding
 • Batterij
 • Batterij laadt niet
 • Fitbit helpdesk weigert te helpen
 • Bol.com retour werkt ook niet
 • Batterij is snel leeg
.

Fitbit-smartwatch functies

Volg je fitness èn lifestyle.

Een van de belangrijkste functies van de Fitbit Versa 4 Smartwatch is de registratie van dagelijkse activiteit. Je kunt gemakkelijk je stappen, afgelegde afstand, minuten in actieve zones en verbrande calorieën bijhouden. Dit is niet alleen handig om je fitnessdoelen te bereiken, maar ook om bij te houden hoe je gezondheid en welzijn beïnvloed wordt door alles wat je op een dag doet. Een ander handig aspect van de dagelijkse herstelscore is dat deze aangeeft hoe je lichaam zich voelt en of het klaar is om te trainen of rustiger aan te doen.

Een andere fantastische functie van de Fitbit Versa 4 Smartwatch is de GPS-tracking. Hierdoor kun je je telefoon thuislaten en toch je tempo en afstand in real-time bijhouden tijdens het hardlopen, fietsen, hiken en andere activiteiten. Bovendien kun je na het sporten ook bekijken op een kaart in de Fitbit app waar je allemaal bent geweest en wat je hartslagzones waren tijdens de route. Dit geeft je de nodige inzichten om te bekijken waar je de meeste inspanning hebt geleverd en waar je nog wat extra moeite kunt doen.

Naast deze sportieve functies heeft de Fitbit Versa 4 Smartwatch ook slimme functies zoals bericht- en appmeldingen op je pols en een vind mijn telefoon app. Een andere handige functie is de Fitbit Pay waarmee je contactloos kunt betalen als je onderweg bent. Het premium-lidmaatschap is ook een fantastische toevoeging, omdat je allerhande analyses en exclusieve uitdagingen krijgt. Kortom, de Fitbit Versa 4 Smartwatch is een all-round toestel voor iedereen die fit wilt blijven en zijn welzijn wilt verbeteren.

Fitbit-smartwatch functies-vooraanzicht1
.

Fitbit-smartwatch prestaties

Fitbit Versa 4: sportprestaties en dagelijks gemak in één

De Fitbit Versa 4 Smartwatch heren is een uitstekende smartwatch voor sporters en dagelijks gebruik. Ik heb de smartwatch uitgebreid getest tijdens verschillende work-outs en ben erg onder de indruk van de prestaties. De Versa 4 heeft meer dan 40 trainingsmodi die je helpen om je sportprestaties te verbeteren. Ik heb de smartwatch gebruikt tijdens krachttrainingen, HIIT-sessies en hardlopen en de real-time statistieken zijn zeer nuttig om de intensiteit van je work-out bij te houden. De ingebouwde GPS is ook een groot pluspunt en laat je je tempo en afstand in real time bekijken tijdens het hardlopen, fietsen, hiken en andere activiteiten. Het kaartoverzicht van je trainingsintensiteit is ook erg leuk en geeft je een duidelijk beeld van je inspanningen tijdens je route.

Naast sportprestaties is de Fitbit Versa 4 ook geschikt voor dagelijks gebruik. Het registreren van je dagelijkse activiteit, waaronder het aantal stappen, afgelegde afstand, minuten in actieve zones en verbrande calorieën is erg handig om je gezondheid en welzijn bij te houden. De smartwatch is comfortabel en licht en kan de hele dag gedragen worden zonder irritatie. De batterijduur van meer dan 6 dagen is indrukwekkend en ik hoefde de smartwatch maar twee keer per week op te laden.

Wat ik erg handig vond, is dat je berichten en afspraken kunt bekijken vanaf je pols. De Fitbit appmeldingen zijn ook een groot pluspunt en ik mis nooit een belangrijk bericht of oproep wanneer mijn telefoon niet in de buurt is. De Vind mijn telefoon app op de Versa 4 is ook erg nuttig en heeft me geholpen om mijn verloren telefoon snel terug te vinden. Met de toevoeging van Google Maps en Google Wallet is de smartwatch nog nuttiger geworden voor dagelijks gebruik.

Fitbit-smartwatch prestaties-zijaanzicht1
.

Fitbit-smartwatch batterijduur

Train harder, charge less

Als het gaat om de batterijduur van de Fitbit Versa 4 Smartwatch, kun je zeker het beste verwachten. Bij intensief gebruik gaat de batterij van dit horloge langer dan 6 dagen mee, wat betekent dat je het niet elke dag hoeft op te laden. Met meer dan 40 trainingsmodi op je smartwatch, registreer je meer trainingen dan ooit. Zelfs als je dagelijkse activiteiten, zoals je stappen, de afgelegde afstand, minuten in actieve zones en verbrande calorieën registreert, houdt de batterij van je smartwatch het nog steeds een aantal dagen vol.

Als je een outdoor avonturier bent die veel reist en zichzelf graag uitdaagt met marathontrainingen en duursporten, dan is de Fitbit Versa 4 Smartwatch zeker iets voor jou. Dankzij de ingebouwde GPS kun je routinebestemmings- en routekaarten op je fitnesstracker bekijken. Door de Fitbit-app te gebruiken, kun je bekijken hoe snel je rent, fietst of hikt, evenals het aantal verbrande calorieën en wat de maximale hartslag was. De batterijduur van de Fitbit Versa 4 Smartwatch is daarbij zeker iets om op te vertrouwen, omdat deze meer dan 6 dagen meegaat bij intensief gebruik, zelfs als je GPS gebruikt.

Als je zoektocht naar het juiste horloge voor jou nog niet voltooid is, moet je zeker rekening houden met de batterijduur van je smartwatch. Aangezien de Fitbit Versa 4 Smartwatch een batterijduur van meer dan 6 dagen heeft bij intensief gebruik, is dit horloge een van de beste keuzes op de markt. Of je nu een marathon loper bent, een amateur bodybuilder of gewoon op zoek bent naar een manier om je dagelijkse activiteiten bij te houden, de batterij van de Fitbit Versa 4 Smartwatch gaat zeker lang genoeg mee om al je fitnessdoelen te helpen bereiken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je horloge halverwege je work-out uitvalt.

Fitbit-smartwatch batterijduur-sfeerfoto1
.

Fitbit-smartwatch nauwkeurigheid

Altijd precieze metingen met Fitbit.

De nauwkeurigheid van metingen is uiterst belangrijk bij het gebruik van een Fitbit-smartwatch, en de Versa 4 stelt niet teleur. Naarmate ik het apparaat langer gebruikte, merkte ik dat de stappenteller zeer nauwkeurig was en slechts enkele stappen miste. Bovendien leek de hartslagmeting ook accuraat te zijn en kon nauwkeurig mijn hartslag tijdens een work-out bijhouden. De slaapmonitoringfunctie was ook verrassend nauwkeurig en kon onderscheid maken tussen mijn verschillende slaapfasen. Ik was onder de indruk van hoe goed de Fitbit Versa 4 mijn activiteit kon meten en registreren.

Hoewel ik onder de indruk was van de nauwkeurigheid van de metingen van de Fitbit Versa 4, zijn er wel enkele kanttekeningen. Tijdens een zeer intense work-out merkte ik bijvoorbeeld dat de hartslagmeter moeite had om mijn hartslag nauwkeurig bij te houden en soms enkele BPM’s miste. Ook leek de stappenteller af en toe een stapje over te slaan, hoewel dit niet vaak voorkwam. Over het algemeen waren de metingen echter zeer accuraat en kon de Versa 4 mijn activiteiten met grote nauwkeurigheid meten.

Wat betreft de slaapmetingen, vond ik dat de Fitbit Versa 4 zeer nauwkeurig was in het registreren van mijn slaapgewoonten. De slaapmeetfunctie kon mijn slaapcycli goed monitoren en gaf me gedetailleerde inzichten in mijn slaappatroon. Bovendien kon ik de slaapmonitoringfunctie aanpassen aan mijn persoonlijke slaapbehoefte, waardoor ik nog betere inzichten in mijn slaappatroon kreeg. Hoewel de slaapmetric meetfunctie van de Versa 4 misschien niet perfect is, vond ik dat het apparaat me betekenisvolle inzichten over mijn slaap en rust gaf.

Al met al heb ik de Fitbit Versa 4 als uiterst nauwkeurig ervaren op het gebied van metingen. De slimme functies zoals GPS-tracking, een waterdichte functie en de Fitbit Pay-functie zijn leuke extra’s, maar de nauwkeurigheid van de metingen blijft het belangrijkste aspect van het apparaat voor mij. Ik vind de Versa 4 een betrouwbaar en nauwkeurig apparaat dat me helpt om mijn dagelijkse activiteit en gezondheid bij te houden. Als iemand die op zoek is naar een smartwatch die nauwkeurig en betrouwbaar is, zal de Fitbit Versa 4 zeker niet teleurstellen.

Fitbit-smartwatch nauwkeurigheid-functionaliteiten1
.

Fitbit-smartwatch waterbestendigheid

Meet je prestaties op zee, de Fitbit-smartwatch blijft waterdicht tot 50 meter diepte!

Een belangrijke eigenschap van de Fitbit Versa 4 Smartwatch heren is de waterbestendigheid. Met de Fitbit-smartwatch kun je zorgenloos zwemmen tot 50 meter diepte. Of je nu bij het zwembad ontspant of kilometers zwemt in open water, de Fitbit-smartwatch houdt bij welke afstand je aflegt en welke snelheid je haalt. Het beste van alles is dat je geen waterbestendige tas nodig hebt voor je telefoon, want je kunt al je activiteiten vanaf je pols bijhouden. Ideaal voor de zwemmer die zijn prestaties wil meten tijdens zijn werk-outs.

Bovendien is de Fitbit Versa 4 Smartwatch heren ook geschikt voor andere activiteiten in het water, zoals kajakken, paddleboarding, of zelfs autoracen met de slee over sneeuw en ijs. Met een waterdichtheid van 50 meter kun je de smartwatch overal mee naartoe nemen. Wacht niet langer en neem de Fitbit-smartwatch mee op je volgende avontuur om te ontdekken hoe het horloge voldoet aan de uitdagingen van activiteiten op en in het water.

Met de Fitbit-smartwatch kun je nu zelfs je prestaties op zee meten. Of je nu gaat zeilen, windsurfen, of kitesurfen, de Fitbit-smartwatch blijft waterdicht tot 50 meter diepte en laat je prestaties zonder zorgen meten. Het toestel registreert nauwkeurig elke golf die je pakt en de sterkte van de wind waarmee je te maken krijgt. Het is alsof je een coach bij de hand hebt die je helpt om je vaardigheden op zee te verbeteren. Bovendien kun je met de Fitbit-smartwatch je prestaties vergelijken met die van andere zeilers en surfers op je volgende uitje naar het strand.

Kortom, de Fitbit Versa 4 Smartwatch heren is de waterbestendige smartwatch die je nodig hebt voor al je activiteiten on the go. Het is ideaal voor de persoon die leeft op adrenaline en altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen om te tackelen. De smartwatch registreert nauwkeurig je prestaties in het zwembad, op open water, en zelfs op zee. Met de Fitbit-smartwatch bij de hand kun je jezelf uitdagen, je grenzen verleggen en nog betere resultaten behalen tijdens al je avonturen.

Fitbit-smartwatch waterbestendigheid-vooraanzicht2
.

Fitbit-smartwatch compatibiliteit

Compatibel met elke levensstijl.

De Fitbit Versa 4 Smartwatch is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten, waardoor vrijwel iedereen het horloge kan gebruiken. Of je nu een Samsung Galaxy-apparaat hebt of een iPhone, de Fitbit Versa 4 Smartwatch is klaar voor gebruik. Na het verbinden van de versnellingsmeters en sensoren van je smartphone en watch kun je je work-outs bijhouden en al je sportactiviteiten in kaart brengen. Maar niet alleen dat, ook het gebruik van Google Maps en Google Wallet is nu mogelijk, waardoor je je telefoon niet altijd bij de hand hoeft te hebben.

De Fitbit Versa 4 Smartwatch is niet alleen compatibel met smartphones, maar ook met diverse andere apparaten. Zo kun je het horloge aansluiten op een Bluetooth-hoofdtelefoon om tijdens het sporten naar je favoriete muziek te luisteren zonder dat je je telefoon hoeft te gebruiken. Bovendien kun je het horloge ook via Bluetooth koppelen aan slimme apparaten zoals smart-tv’s, slimme thermostaten en slimme verlichting. Hierdoor wordt het bedienen van je omgeving nog eenvoudiger en hoef je niet altijd je telefoon te gebruiken.

De Fitbit Versa 4 Smartwatch is een handig apparaat om overal mee naartoe te nemen. Met de waterbestendige functie kun je het horloge dragen tijdens zwemmen of andere wateractiviteiten, terwijl het Always-On Display ervoor zorgt dat je altijd in een oogopslag kunt zien hoe laat het is en welke statistieken belangrijk zijn. De batterijduur van meer dan 6 dagen is ook ideaal voor mensen die het horloge veel gebruiken en niet regelmatig willen opladen.

Fitbit-smartwatch compatibiliteit-zijaanzicht2
.

Fitbit-smartwatch design

Sporty style meets ultimate comfort.

Het design van de Fitbit Versa 4 Smartwatch is sportief en modern. De ronde kast heeft een diameter van 40 mm en is gemaakt van aluminium en Corning Gorilla Glass 3. Het display is helder en kleurrijk, en laat je alle informatie over je training en dagelijkse activiteiten in real time zien. Het horlogebandje is licht en comfortabel om te dragen, waardoor je de smartwatch gemakkelijk de hele dag kunt gebruiken. Met de talloze watchfaces kun je het uiterlijk van de Fitbit Versa 4 aanpassen aan je persoonlijke stijl. Zo kun je jouw smartwatch perfect laten passen bij elke outfit of gelegenheid.

Het draagcomfort van de Fitbit Versa 4 Smartwatch is indrukwekkend. Het smartwatch voelt licht aan op de pols en het horlogebandje heeft een soepel en zacht gevoel, waardoor je het horloge langdurig kunt dragen zonder last te krijgen van irritaties. De Fitbit Versa 4 is ook waterdicht tot 50 meter diepte, zodat je hem zelfs tijdens het zwemmen kunt dragen. De smartwatch blijft stevig zitten tijdens het sporten en bewegen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat het horloge losraakt of verschuift.

De Fitbit Versa 4 Smartwatch is een perfecte mix van fitness tracker en stijlvol horloge. Het sportieve ontwerp is perfect voor actieve mensen die graag de hele dag door inzicht willen in hun dagelijkse activiteiten en trainingen. Het horloge voelt comfortabel aan op de pols en is makkelijk te gebruiken. Of je nu gaat wandelen, hardlopen, zwemmen of een andere activiteit doet, de Fitbit Versa 4 biedt een uitgebreide registratie van al je sportieve prestaties en ondersteunt je bij het behalen van je doelen. Met de diverse smart-functies kun je ook op de hoogte blijven van je berichten en oproepen, en kun je dankzij Fitbit Pay eenvoudig contactloos betalen. Al met al is de Fitbit Versa 4 Smartwatch een uitstekende keuze voor iedereen die zijn of haar gezondheid en welzijn serieus neemt.

Fitbit-smartwatch design-sfeerfoto2
.

Fitbit versa 4 smartwatch heren kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Fitbit Versa 4 Smartwatch is een beest van een horloge – waterdicht en klaar voor de strijd, met GPS en Fitbit Pay. Het houdt je activiteiten bij met precisie en biedt een accuduur van meer dan 6 dagen. Het is stijlvol en functioneel – een must voor elke fitnessfanaat die gepersonaliseerde inzichten in hun sportprestaties wilt krijgen.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo