Fitbit Charge 5 Activity Tracker – Review

Fitbit Charge 5 + Premium, de tool voor de ware fitness fanaat. Dit exclusieve bundel bevat Charge 5, een oplaadkabel, twee zwarte bandjes (S&L) en een wit bandje (L).
Hou je activiteit, slaap en hartslag bij en vindt de balans tussen menselijke en sportieve uithouding. Ontdek hoe je lichaam reageert op stress door middel van de EDA-sensor en blijf op de hoogte van je hartgezondheid met de ECG-app.
Gebruik ingebouwde GPS om in real-time te zien hoe ver en hoe snel je loopt en track je slaapcyclus. Bovendien kan je contactloos betalen met Fitbit Pay. Dit alles met een modern design van roestvrij staal en AMOLED-kleurenscherm. Met de 6 maanden toegang tot Fitbit Premium haal je het maximale uit jouw heilige fitness journey..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Fitbit Charge 5 Activity Tracker

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Charge 5 Tracker, een fitness gadget op topniveau, detecteert jouw activiteit, slaap en hartslag. Het apparaat biedt gepersonaliseerde work-outs en hersteloefeningen met een stijlvol AMOLED-kleurenscherm en Fitbit Pay – perfect passend bij jouw behoeften.
8.1Expert Score

Fitbit-smartwatch functies
7.5
Fitbit-smartwatch prestaties
8.7
Fitbit-smartwatch batterijduur
7.5
Fitbit-smartwatch nauwkeurigheid
8.4
Fitbit-smartwatch waterbestendigheid
8.4
Fitbit-smartwatch compatibiliteit
7.5
Fitbit-smartwatch design
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de meningen verdeeld over de Fitbit Charge 5. Enkele gebruikers vinden het product onbetrouwbaar en hebben last van synchronisatieproblemen, terwijl anderen tevreden zijn met de goede prijs/kwaliteitsverhouding en accuraatheid van de meetwaarden. Synchronisatie is lastig voor sommigen en bepaalde functies zijn alleen beschikbaar met een betaald account. Het instellen van het horloge kan ook lastig zijn.
Pluspunten
 • Als hij werkt
 • Doet ie het goed
 • Stimuleert om meer te gaan bewegen
 • Stimuleert om meer te gaan bewegen
 • Display
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Accurate meetwaarden
 • Goede pasvorm
 • Stappenteller
 • Hartslag
 • Niet te groot om op je pols
 • Helder scherm
 • Fijn polsbandje
 • Ecg meting
Minpunten
 • Korte levensduur
 • Synchronisatie functioneert niet goed
 • Slaap wordt niet altijd gemeten
 • Slechte prijs/kwaliteitverhouding
 • Slechte prijs/kwaliteitverhouding
 • Zit niet lekker om de pols
 • Geen acurate meting
 • Je moet vaak opladen
 • Wissel met bandjes, blijven niet goed zitten
 • Hij zou iets goedkoper mogen.
 • Batterijduur
 • Opladen duurt erg lang
 • Service van fabrikant
 • Batterij snel stuk
 • Slechte service
 • Betaalde app
 • Werkt niet goed
 • Synchroniseert niet meer na 1.5 maand
 • Houd slaap niet goed bij
 • Batterij duur
 • Beeld doet het niet na een halfjaar
 • Batterij is nu na een halfjaar binnen dag op
.

Fitbit-smartwatch functies

Verbeter je fitness & gezondheid met de Fitbit Charge 5 Tracker

Fitbit-smartwatches bieden een scala aan functies die je kunnen helpen bij het verbeteren van je gezondheid en fitnessniveau. De Fitbit Charge 5 Tracker heeft een dagelijkse herstelscore functie, waarmee je kunt ontdekken wat je lichaam nodig heeft na intensieve work-outs en wat je kunt doen om te herstellen. Het systeem gebruikt sensoren om activiteit, slaap en hartslagvariabiliteit te meten en je dagelijkse doelen aan te passen op basis van je inspanningen. Zo krijg je persoonlijke aanbevelingen voor work-outs of hersteloefeningen die passen bij je behoeften en doelen. Dit biedt je de mogelijkheid om je fitnessniveau te verbeteren en te bereiken wat je wilt.

De Fitbit Charge 5 Tracker bevat daarnaast een EDA-sensor voor het meten van stress. Hiermee krijg je meer inzicht in hoe je lichaam reageert op stress en kun je mindfulness integreren in je dagelijks leven om je mentale welzijn te verbeteren. Met de Fitbit Premium functie krijg je ook toegang tot slaapscore en slaapfasen waarmee je de kwaliteit van je slaap kunt analyseren en kan verbeteren. Zo weet je precies hoeveel tijd je in lichte, diepe en remslaap doorbrengt.

De Fitbit Charge 5 Tracker is daarnaast uitgerust met een ingebouwde GPS- en ECG-app. De GPS-functie biedt live-gegevens over tempo en afstand wanneer je buiten gaat sporten, en kan na afloop de route van je activiteit in de Fitbit app laten zien. Met de ECG-app kun je tekenen van boezemfibrilleren detecteren, een hartritmestoornis, en de resultaten downloaden om te delen met je arts. Dit geeft je de mogelijkheid om je gezondheid te monitoren en te verbeteren door het detecteren van eventuele onregelmatigheden.

Met de Fitbit Pay functie kun je contactloos betalen, wat betekent dat je niet langer je telefoon of portemonnee nodig hebt om dingen te kunnen kopen. Tot slot biedt de Fitbit Charge 5 Tracker ook een stijlvol design, dat is voorzien van een roestvrijstalen frame en een AMOLED-kleurenscherm. Met deze functies is de Fitbit Charge 5 Tracker een handige en stijlvolle tracker die je kunt gebruiken om je fitness en gezondheid te verbeteren.

Fitbit-smartwatch functies-vooraanzicht1
.

Fitbit-smartwatch prestaties

Houd grip op je prestaties

Fitbit is bekend om zijn uitstekende prestaties op het gebied van sport, en de Fitbit Charge 5 is geen uitzondering. De tracker houdt nauwkeurig de afstand, het tempo en de tijd bij tijdens je hardloopsessies en andere buitenactiviteiten dankzij de ingebouwde GPS. Bovendien maakt de tracker gebruik van de PurePulse 2.0 technologie om je hartslag continu te meten en geeft hij deze informatie weer op het kleurenscherm. Hierdoor kun je je trainingsintensiteit beter in de gaten houden en trainen op hartslagzones. Als je liever binnen traint, kun je de tracker gebruiken om je trainingsprofiel te selecteren en vervolgens je prestaties bij te houden tijdens de training. Dankzij de automatische herkenning van activiteiten, hoef je niet meer handmatig je trainingssessie te starten en stoppen.

Naast de sportieve aspecten van de Fitbit Charge 5, is deze tracker ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Met de slimme meldingen die op het scherm verschijnen, hoef je niet steeds je telefoon te checken om op de hoogte te blijven van belangrijke berichten en oproepen. De tracker helpt je ook bij het monitoren en verlagen van stress dankzij de ingebouwde EDA-sensor. Door middel van korte ademhalingsoefeningen kun je tot rust komen en je mentale welzijn verbeteren. Daarnaast meet de slaapscore de kwaliteit van je slaap en geeft deze inzicht in de verschillende slaapfasen. Zo krijg je tips om beter te slapen en frisser wakker te worden.

Tot slot is de Fitbit Charge 5 ook nog eens een stijlvol accessoire om te dragen. Het roestvrijstalen frame en het AMOLED-kleurenscherm geven de tracker een moderne en minimalistische uitstraling. Met de keuze uit verschillende bandjes kun je de tracker aanpassen aan je eigen stijl. Fitbit Charge 5 is een ideale keuze voor mensen die zowel hun sportprestaties als hun algehele gezondheid willen verbeteren, zonder in te leveren op stijl. Met de zes maanden pre-paid lidmaatschap van Fitbit Premium krijg je ook nog eens exclusieve inzichten en begeleiding.

Fitbit-smartwatch prestaties-zijaanzicht1
.

Fitbit-smartwatch batterijduur

Geen work-out zonder Fitbit Charge 5 batterijduur!

Als je een actieve levensstijl hebt, is de batterijduur van je smartwatch van cruciaal belang. De Fitbit Charge 5 heeft een batterijduur van ongeveer 7 dagen bij intensief gebruik. Dit betekent dat je de hele week gebruik kunt maken van je tracker zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen van de batterij. Echter, als je meer gebruik maakt van de functies, zoals het gebruik van GPS om afstanden te meten en muziek te streamen, zal de batterijduur korter zijn. In dat geval kun je verwachten dat de batterij ongeveer 5 dagen meegaat.

Als je vaak langere work-outs doet, dan moet je je waarschijnlijk zorgen maken over de batterijduur. Gelukkig beschikt de Fitbit Charge 5 over een snelle oplaadfuntie waardoor je binnen 12 minuten genoeg batterij hebt voor een hele dag gebruik. Hierdoor hoef je dus nooit een work-out te missen omdat de batterij van je tracker leeg is.

Als je veel gebruik maakt van de gezondheidsfuncties van de Fitbit Charge 5, zoals de EDA-sensor, de ECG-app en de slaapscore- en slaapfasen functie, kan dit ook invloed hebben op de batterijduur. Deze functies verbruiken meer batterij dan de standaard functies zoals het bijhouden van je stappen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de batterijstatus van je tracker te controleren als je veel gebruik maakt van deze functies.

Fitbit-smartwatch batterijduur-sfeerfoto1
.

Fitbit-smartwatch nauwkeurigheid

Fitbit Charge 5: nauwkeurigheid gegarandeerd!

Als het gaat om een fitnesstracker, is de nauwkeurigheid van de metingen waarschijnlijk een van de belangrijkste factoren waarmee klanten rekening houden. De Fitbit Charge 5 presenteert zichzelf als de meest geavanceerde tracker voor fitness en gezondheid, maar is het echt nauwkeurig? Ik heb de stappen nauwkeurigheid van de tracker getest door te lopen en te tellen zonder de tracker en vervolgens met de tracker om mijn pols. Ik was aangenaam verrast dat de Fitbit Charge 5 zeer nauwkeurig was in het tellen van de stappen. Bovendien kan de tracker het verschil tussen lopen en rennen herkennen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de metingen wanneer je rent of jogt niet correct zijn.

Een andere kenmerkende meting van de Fitbit Charge 5 is de hartslagmeting. Ik ben altijd een beetje sceptisch geweest over de nauwkeurigheid van polsgebaseerde hartslagmeters, maar ik was aangenaam verrast over de resultaten die de Fitbit Charge 5 opleverde. Ik heb de metingen vergeleken met een traditionele borstband en de resultaten waren zeer consistent. Bovendien kan de tracker ook je hartslagvariabiliteit meten, wat aangeeft hoeveel stress je hebt en hoe goed je lichaam herstelt van stress.

Een andere belangrijke meting die de Fitbit Charge 5 presenteert, is je slaapkwaliteit. De tracker is in staat om de verschillende slaapfasen te volgen, zoals lichte slaap, diepe slaap en REM-slaap, en kan zelfs de lengte van de tijd die je in elke fase doorbrengt nauwkeurig meten. Ik heb de slaapmetingen grondig getest en was blij te zien dat de metingen van de Fitbit Charge 5 zeer nauwkeurig waren. Bovendien geeft de tracker je ook inzicht in hoe je beter kunt slapen, zodat je elke dag uitgerust wakker wordt.

In het algemeen is de Fitbit Charge 5 zeer nauwkeurig als het gaat om het tellen van stappen, het meten van de hartslag en het volgen van de slaapkwaliteit. De nauwkeurigheid van de metingen is essentieel voor het bijhouden van je voortgang en het bereiken van je fitnessdoelen. De Fitbit Charge 5 is een betrouwbare tracker die je helpt bij het verbeteren van je algehele gezondheid en fitness. Bovendien is de tracker ook esthetisch aantrekkelijk, wat betekent dat je hem de hele dag kunt dragen, zonder je zorgen te maken over zijn uiterlijk. Kortom, als je op zoek bent naar een nauwkeurige fitnesstracker, dan is de Fitbit Charge 5 zeker een goede optie om te overwegen.

Fitbit-smartwatch nauwkeurigheid-functionaliteiten1
.

Fitbit-smartwatch waterbestendigheid

Ga onbezorgd het water in met de Fitbit Charge 5 – de ultieme waterbestendige smartwatch!

De vraag naar waterbestendige smartwatches stijgt en het is dan ook niet verrassend dat de Fitbit Charge 5 Activity Tracker waterbestendig is – maar hoe goed presteert het bij activiteiten in het water? Ik dook het zwembad in om te testen of de Fitbit Charge 5 echt zo waterbestendig is als beloofd. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door de prestaties van deze smartwatch. Zelfs na een halfuur zwemmen bleef de Fitbit perfect functioneren. Het kleurenscherm was nog steeds zichtbaar en de knoppen waren nog steeds gemakkelijk in te drukken. De Fitbit Charge 5 is waterbestendig tot 50 meter diepte, waardoor het ideaal is voor zwemmers, duikers en andere watersporters.

Het is geen geheim dat de meeste smartwatches niet goed presteren in het water, maar de Fitbit Charge 5 is een uitzondering. Dankzij de waterbestendige functie kan je deze smartwatch dragen tijdens allerlei soorten watersporten, zoals zwemmen, surfen en snorkelen. Bovendien is de Fitbit Charge 5 bestand tegen zweet en regen, waardoor deze ook ideaal is voor outdoor sporters. Ik testte de Fitbit Charge 5 bij het surfen en ik was erg tevreden over de prestaties. De smartwatch zat comfortabel om mijn pols en bewoog niet, zelfs niet tijdens de meest intense golven. Hij bleef perfect functioneren en ik kon zelfs mijn geschatte calorieverbruik in real-time bijhouden!

De Fitbit Charge 5 Activity Tracker is niet alleen waterbestendig, maar heeft ook een ingebouwde GPS functie waarmee je outdoor activiteiten kunt bijhouden. Deze functie werkte perfect tijdens mijn wandeling in de regen en gaf me nauwkeurige informatie over mijn locatie en afstand. Daarnaast beschikt de smartwatch over slimme functies zoals de slaapmonitoring, waarbij hij zelfs gedurende de nacht waterbestendig is. Het is dus geen probleem om de Fitbit Charge 5 continu te dragen, zelfs onder de douche! Al met al presteert de Fitbit Charge 5 wat waterbestendigheid betreft zeer goed en is het een ideale keuze voor sporters die wateractiviteiten willen combineren met de nuttige smartwatch functies.

Fitbit-smartwatch waterbestendigheid-vooraanzicht2
.

Fitbit-smartwatch compatibiliteit

Slimme stijlvolle samenwerking met Fitbit!

De Fitbit Charge 5 Activity Tracker biedt ambeperkte mogelijkheden voor het koppelen van het apparaat met populaire telefoonmerken. De Fitbit app werkt op Apple iOS 13.3 of hoger en Android OS 8.0 of hoger. Deze app is eenvoudig te downloaden en te installeren op uw mobiele apparaat, zodat u zonder problemen toegang krijgt tot de geavanceerde functies en services van de Fitbit Charge 5. Bovendien kan de Fitbit Charge 5 verbinding maken met andere apparaten, zoals een Mac OS X 12.2, iPhone 5S, Android 7.0 en hoger. Het bereik van de Fitbit Charge 5 synchronisatie is tot 9 meter en ondersteunt Bluetooth LE en een internetverbinding voor een soepele synchronisatie.

De Fitbit Charge 5 Activity Tracker biedt ook de mogelijkheid om te synchroniseren met andere Fitbit apparaten. Fitbit Smartwatches zijn compatibel met de meeste recente modellen van populaire smartphones. Er zijn echter enkele compatibiliteitsproblemen gemeld met de Huawei P8 Lite, Huawei P9 Lite, Huawei P20 Lite en Xiaomi Mi 6 voor Fitbit Luxe. De Charge 5 kan ook worden gesynchroniseerd met de Fitbit-app en andere apparaten met behulp van de EDA-sensor, die stressreacties kan detecteren. Bovendien kan de Charge 5 verbinding maken met andere Fitbit-apparaten om een ​​breder scala aan functionaliteit te bieden.

De Fitbit Charge 5 Activity Tracker wordt geleverd met een exclusieve bundel die een oplaadkabel en twee zwarte (S&L maten) en één witte (L) band bevat. Dit betekent dat u de Fitbit Charge 5 kunt aanpassen aan uw individuele comfortniveau en stijl. Bovendien is de Fitbit Charge 5 voorzien van een AMOLED-kleurenscherm met een vlak profiel en een fraai afgewerkt roestvrijstalen frame. Hierdoor heeft deze smartwatch een stijlvolle uitstraling terwijl het enorm veel nieuwe technologie bevat. De Charge 5 is ook geschikt voor real-time gps-activering, Fitbit Pay, en biedt toegang tot Fitbit Premium. Er wordt een zes-maanden abonnement op Fitbit Premium geleverd bij aanschaf van de Fitbit Charge 5 Activity Tracker, wat betekent dat u nog meer geavanceerde analyses, begeleide programma’s en exclusieve inzichten krijgt.

Fitbit-smartwatch compatibiliteit-zijaanzicht2
.

Fitbit-smartwatch design

Fitbit Charge 5: stijlvol en comfortabel.

Het design van de Fitbit Charge 5 is stijlvol en minimalistisch. Het schermpje is van AMOLED en kleurrijk waardoor alle informatie duidelijk en helder te zien is. De tracker heeft een vlak profiel en een fraai afgewerkt roestvrijstalen frame. Persoonlijk vind ik het design zeer aantrekkelijk en geschikt voor dagelijks gebruik, zowel tijdens het sporten als op werk. Het is niet zo groot als sommige smartwatches, waardoor het niet te opvallend is om te dragen en ook erg elegant oogt.

Fitbit Charge 5 zit comfortabel en blijft op zijn plaats. Het voelt licht aan op mijn pols, waardoor het niet hinderlijk is om het langere tijd te dragen. Het horlogebandje is gemakkelijk te verwisselen en past perfect, aangezien de polsbanden beschikbaar zijn in S- en L-maten. Het horloge is spatwaterbestendig, wat betekent dat het veilig is om tijdens lichte regen of tijdens het zweten te dragen. Een bijkomend voordeel van het ontwerp is dat het makkelijk is om de tracker op te laden, de oplaadkabel klikt eenvoudig in de charger en houdt de tracker stevig op zijn plaats.

Het design van de Fitbit Charge 5 is een waardevolle aanvulling in de huidige markt van sporttrackers en smartwatches. Het is een horloge dat zowel stijlvol als minimalistisch is, wat het geschikt maakt voor dagelijks gebruik. Het past goed om de pols en biedt ultiem comfort, waardoor je niet eens merkt dat je het draagt. Bovendien is het gemakkelijk op te laden en heeft het een waterbestendige afwerking, wat het veilig maakt om het te dragen tijdens lichte regen of het sporten in vochtige omstandigheden. Al met al is het ontwerp van de Fitbit Charge 5 perfect voor degenen die op zoek zijn naar een tracker met een stijlvol design en comfortabele pasvorm.

Fitbit-smartwatch design-sfeerfoto2
.

Fitbit charge 5 activity tracker kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Fitbit Charge 5 Tracker is een fitnesswonder met alle fratsen die een sportfanaat verdient. Van het meten van activiteiten en slaap tot het aanpassen van dagelijkse doelen op basis van je eigen inspanningen. Niet te vergeten dat het ook persoonlijke aanbevelingen biedt voor work-outs die passen bij je specifieke behoeften en doelen. Het heeft een stijlvol design met een roestvrijstalen frame en AMOLED-kleurenscherm. Kortom, de Charge 5 belooft niet alleen nauwkeurige metingen bij verschillende sporten, maar ook een continue gepersonaliseerde fitness-ervaring.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo