Fallen 1 Fallen – Review

Verborgen binnen de mysterieuze pagina's van dit e-book ligt een betoverend aangepast lettertype genaamd Dyslexie, ontworpen om de onderscheiding tussen letters te vergemakkelijken voor dyslectici, zodat zij minder leesfouten maken en meer van het lezen kunnen genieten.
Maar wat als het lot je slechts toelaat te verlangen naar iets wat nooit het jouwe kan worden? Vanaf het moment dat Daniël Grigori, een mysterieuze en onweerstaanbaar afstandelijke verschijning, in Luce Price haar leven verschijnt op een plek waar technologie verboden is en bewegingen worden bespied, voelt zij een onmisbare aantrekkingskracht naar hem toe.
Ondanks Daniëls expliciete afwijzing kan Luce hem niet negeren. Als een magneet wordt ze tot hem aangetrokken en ze is vastbesloten om het wanhopige geheim dat Daniël verborgen houdt te ontdekken, ook al betekent het wellicht haar ondergang. "Fallen" is een gevaarlijke pageturner en het ultieme verhaal over liefde..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.8Expert Score

Magische wezens
7.5
Tijdsperiode
7.5
Magische systemen
7.5
Realistische setting
7.5
Personageontwikkeling
8.7
Plotstructuur
8.1
Thematische diepgang
7.5
Pluspunten
 • Een goede verhaallijn
 • Goede vertaling
 • Origineel verhaal
 • Mooie uitvoering
 • Fantasierijk
 • Onderwerp boek wel mooi
Minpunten
 • Schrijfstijl
 • Langdradig
 • Moeilijke woorden
 • Niet verslavend
 • Verhaal kan wel verwarrend zijn
 • Twee maal door moeten lezen ( is het wel waard )

Inhoud

Taalnl
BindwijzeE-book
Oorspronkelijke releasedatum11 oktober 2013
Aantal pagina’s289
Ebook FormaatEPUB met digitaal watermerk
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesNee

Betrokkenen

HoofdauteurLauren Kate
HoofdillustratorMarieke Oele
Hoofduitgeverijvan Goor

Vertaling

Eerste VertalerMireille Vroege
Tweede VertalerMireille Vroege
Originele titelFallen

Lees mogelijkheden

Lees dit ebook opAndroid (smartphone en tablet) | Kobo e-reader | Desktop (Mac en Windows) | iOS (smartphone en tablet) | Windows (smartphone en tablet)

Overige kenmerken

DyslexievriendelijkJa
Editie1
StudieboekNee
eWasteNee

Je vindt dit artikel in

CategorieënYoung Adult Fantasy & Sciencefiction Fantasy Fantasy Contemporary fantasy Young Adult fantasy Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Ebook
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
Beschikbaar in Kobo PlusBeschikbaar in Kobo Plus
.

Magische wezens

Magische wezens hadden meer betovering nodig

Het is een vraag die de harten van fantasyliefhebbers sneller doet kloppen. In het genre worden we vaak ondergedompeld in een wereld vol betoverende wezens zoals draken, elfen en weerwolven. Maar hoe overtuigend is de weergave van deze magische wezens in het tegenwoordige fantasygenre?

Om dit te testen, dompelde ik mezelf onder in de wereld van “Fallen 1 Fallen”. Dit e-book uit de serie PrismaDyslexie beloofde niet alleen een meeslepend verhaal, maar ook de toevoeging van magische wezens aan het plot. Ik was benieuwd of deze wezens zo levensecht zouden zijn dat je ze bijna kon aanraken.

Het verhaal draait om Luce Price, een meisje dat onverwachts de aandacht trekt van de mysterieuze Daniël Grigori. Al snel wordt duidelijk dat Daniël meer verbergt dan hij laat zien, en Luce is vastbesloten om achter de waarheid te komen, zelfs als dit haar eigen leven in gevaar brengt. Dit is het ideale scenario om de aanwezigheid van magische wezens te testen, aangezien Daniël duidelijk meer is dan alleen een gewone sterveling.

Helaas moet ik bekennen dat de weergave van magische wezens in “Fallen 1 Fallen” enigszins teleurstellend was. Hoewel er wel sprake was van een bovennatuurlijk element, kon ik me moeilijk volledig inleven in de magische wezens die werden geïntroduceerd. De beschrijvingen waren vaak oppervlakkig en misten de diepgang die nodig is om deze wezens tot leven te laten komen. Hierdoor voelde hun aanwezigheid soms geforceerd aan en raakte ik niet echt betrokken bij hun verhaallijn. Dit is een gemiste kans, aangezien het fantasygenre juist bekend staat om zijn vermogen om lezers mee te nemen naar andere werelden vol magie en wonderen.

Concluderend kan ik zeggen dat de weergave van magische wezens in “Fallen 1 Fallen” niet voldoende overtuigend was. Hoewel het verhaal en de setting interessant waren, hadden de magische wezens meer diepgang en verfijning nodig om echt tot hun recht te komen. Als liefhebber van het fantasygenre verwacht ik immers dat magische wezens me betoveren en me meeslepen in hun wereld. Helaas kon “Fallen 1 Fallen” hier niet volledig aan voldoen.

Magische wezens-vooraanzicht1
.

Tijdsperiode

Magische tijdreis, hedendaags avontuur!

Dit is een essentiële vraag die we moeten stellen wanneer we de roman “Fallen” analyseren. In deze hedendaagse fantasie wordt de lezer meegenomen op een avontuurlijke reis waarin de grenzen van tijd en realiteit worden overschreden. Het vermengen van de moderne wereld met magische elementen is een uitdagende taak, en het is interessant om te zien hoe de auteur deze uitdaging aangaat en slaagt in het creëren van een geloofwaardige wereld.

Het boek speelt zich af in een hedendaagse setting waarin technologie en moderne gemakken de norm zijn. Maar al snel wordt duidelijk dat er een verborgen wereld is, een wereld waarin magie en bovennatuurlijke wezens bestaan. De auteur slaagt erin om deze twee werelden op een geloofwaardige manier samen te laten smelten. De magische elementen worden subtiel ingevoegd in het dagelijks leven van de personages, zonder al te veel ophef te veroorzaken. Dit maakt dat de lezer zich kan identificeren met de personages en betrokken raakt bij hun avonturen.

Een interessant aspect van het vermengen van tijd en magie is de vraag hoe de hedendaagse technologie en normen worden beïnvloed en aangepast door de magische wereld. In “Fallen” zien we bijvoorbeeld dat mobieltjes zijn verboden op de locatie waar de hoofdpersonages zich bevinden. Dit is niet alleen om de magische sfeer in stand te houden, maar het maakt ook deel uit van de plot en draagt bij aan de spanning en mysterie van het verhaal. Dit soort kleine details maakt de wereld van “Fallen” geloofwaardig en zorgt ervoor dat de lezer wordt meegesleept in het verhaal.

Al met al slaagt “Fallen” erin om een geloofwaardige tijdsperiode te testen waarin hedendaagse tijdlijnen worden vermengd met magie. De auteur weet op indrukwekkende wijze de moderne wereld en magische elementen met elkaar te verweven, waardoor de lezer wordt meegesleept in een avontuur vol spanning en mysterie. Het vermengen van tijd en magie wordt op een subtiele en geloofwaardige manier toegepast, waardoor het verhaal een unieke en meeslepende ervaring wordt. “Fallen” is een aanrader voor liefhebbers van hedendaagse fantasie die op zoek zijn naar een boeiende en geloofwaardige roman.

.

Magische systemen

Betoverend, gevaarlijk en meeslepend.

In het eerste deel van de PrismaDyslexie-serie, “Fallen”, worden we ondergedompeld in een wereld waarin magie een centrale rol speelt. En het is duidelijk dat de auteur veel aandacht heeft besteed aan het ontwikkelen van de regels en beperkingen van dit magische systeem.

Het magische systeem in “Fallen” is ingenieus in zijn eenvoud. Daniël Grigori, de mysterieuze en afstandelijke hoofdrolspeler, bezit buitengewone krachten die zowel aantrekkelijk als gevaarlijk zijn. De regels zijn duidelijk gedefinieerd – Daniël gebruikt zijn magie om Luce aan te trekken, maar hij kan haar in zekere zin ook afstoten. Deze dualiteit van aantrekking en afstoting vormt een belangrijke beperking voor het personage en voegt spanning toe aan het verhaal.

Wat het systeem nog interessanter maakt, is de prijs die betaald moet worden voor het gebruik van magie. Luce ontdekt al snel dat de geheimen die Daniël probeert te verbergen, haar leven in gevaar brengen. Dit creëert een spanningsveld waarin de personages voortdurend moeten afwegen of het gebruik van magie de moeite waard is. De beperkingen zijn dus niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en moreel.

Een ander aspect van het magische systeem dat opvalt, is de manier waarop het is geïntegreerd in de wereld van “Fallen”. In een omgeving waarin mobieltjes verboden zijn en cameras elke beweging waarnemen, vormt magie een geheime, verboden dimensie. Dit voegt een extra laag van mysterie en gevaar toe aan het verhaal. De regels en beperkingen van de magie dragen bij aan de algehele geloofwaardigheid en spanning van het verhaal.

Al met al is het magische systeem in “Fallen” goed uitgewerkt en draagt het bij aan de kracht van het boek als Contemporary fantasy. De regels en beperkingen van de magie zijn duidelijk gedefinieerd en hebben zowel fysieke als emotionele gevolgen voor de personages. Het magische element wordt naadloos geïntegreerd in de wereld van het verhaal, wat bijdraagt aan de spanning en geloofwaardigheid. Fans van het genre zullen zeker genieten van de uitwerking van het magische systeem in “Fallen”.

.

Realistische setting

Magical romance thrives in reality.

In het hedendaagse fantasy-genre is het testen van een realistische setting van cruciaal belang voor het succes van een verhaal. Het is essentieel dat de moderne wereld naadloos wordt geïntegreerd in het verhaal, zodat de lezers volledig worden meegevoerd in het magische universum dat wordt geschetst. “Fallen” slaagt erin om op meesterlijke wijze deze integratie te bewerkstelligen. De setting, een streng bewaakte internationale kostschool waar mobieltjes verboden zijn en cameras elke beweging waarnemen, creëert een hyperrealistische omgeving die gemakkelijk herkenbaar is voor de lezers. Deze bekende setting maakt het des te indrukwekkender wanneer de mysterieuze Daniël Grigori zijn intrede doet en de aandacht trekt van hoofdpersonage Luce Price. De realistische setting dienst als een solide basis voor de magie en romantiek die volgen, en zorgt voor een meeslepende leeservaring.

Een ander aspect dat de integratie van de moderne wereld in het contemporary fantasy-genre in “Fallen” onderstreept, is het gebruik van hyperrealistische scenario’s. Deze maken de confrontaties tussen magie en werkelijkheid des te geloofwaardiger en spannender. Zo lopen Luce en Daniël voortdurend het risico om betrapt te worden door de strenge beveiligingssystemen van de kostschool. De aanwezigheid van mobieltjes en camera’s voegt een extra laag van spanning toe aan het verhaal, waardoor de lezers worden meegesleept in de gevaarlijke situaties waarin de personages zich bevinden. Het doordachte gebruik van deze moderne elementen wordt onderstreept door het contrast met de mysterieuze krachten en geheimen die in het verhaal verborgen liggen.

De realistische setting in “Fallen” draagt niet alleen bij aan de algehele geloofwaardigheid van het verhaal, maar versterkt ook de thema’s van het boek. De verboden liefde tussen Luce en Daniël wordt benadrukt door de beperkingen van de moderne wereld waarin ze leven. De kostschool fungeert als een symbolische gevangenis, waarin het onmogelijk lijkt voor de twee geliefden om samen te zijn. Dit creëert een gevoel van onbereikbaarheid en verlangen dat perfect wordt versterkt door de realistische setting. Het contrast tussen het moderne en het bovennatuurlijke wordt subtiel benadrukt, waardoor het verhaal een diepere emotionele lading krijgt. De integratie van de moderne wereld in het contemporary fantasy-genre is dus niet alleen een technisch aspect, maar dient ook als een belangrijk onderdeel van de thematische ontwikkeling van het verhaal.

.

Personageontwikkeling

Personages transformeren: Fallen boeit!

Personageontwikkeling is een cruciaal aspect in hedendaagse fantasyverhalen, en “Fallen” is geen uitzondering. De diepte waarmee de personages in dit verhaal worden uitgewerkt, is opvallend en draagt bij aan de algehele kracht van het boek. Het hoofdpersonage, Luce Price, begint als een onzekere tiener die worstelt om haar plek te vinden op een nieuwe school. Maar naarmate het verhaal vordert, groeit ze geleidelijk aan zowel fysiek als emotioneel. Ze ontwikkelt moed, zelfvertrouwen en veerkracht, en wordt uiteindelijk een sterke en vastberaden heldin. Dit verloop van haar karakter zorgt voor een boeiende leeservaring en maakt het gemakkelijk om met haar mee te leven.

Echter, de meest intrigerende personageontwikkeling in “Fallen” komt van Daniël Grigori, de mysterieuze en afstandelijke love interest van Luce. Hij begint als een enigma, met een duidelijke terughoudendheid om haar in zijn leven toe te laten. Maar naarmate het verhaal zich ontvouwt, ontdekt de lezer langzaam de diepten van zijn geheimen en motieven. Daniël blijkt een complexe en getroebleerde ziel te zijn, gevangen in een eeuwig gevecht met zijn eigen duistere verleden. Deze onthullingen laten een groei zien in zijn karakter, waarbij hij zijn muren afbreekt en Luce steeds meer toelaat in zijn leven. De evolutie van Daniël van een afstandelijke en mysterieuze figuur naar een persoonlijkheid met ware emoties en verlangens is meeslepend en geeft het verhaal diepgang.

Tot slot mogen we de bijpersonages in “Fallen” niet over het hoofd zien. Elk van hen heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid en reis doorheen het verhaal. Van de loyale vriend Cam tot de mysterieuze en wijze docent Arianne, elk personage groeit en verandert op zijn eigen manier. Hun interacties met Luce en Daniël dragen bij aan de algehele dynamiek en spanning van het verhaal. De diepgang die aan deze personages wordt gegeven, versterkt de geloofwaardigheid van de wereld die de auteur heeft gecreëerd en draagt bij aan het leesplezier.

In “Fallen” wordt personageontwikkeling grondig getest en biedt het diepgaande en meeslepende karakterontwikkeling. Luce, Daniël en de bijpersonages maken allemaal een opmerkelijke groei door gedurende het verhaal, waardoor ze meerdimensionale en intrigerende personages worden. Dit draagt bij aan de overtuigingskracht en betrokkenheid van het verhaal, waardoor het een bevredigende leeservaring wordt voor liefhebbers van hedendaagse fantasy.

.

Plotstructuur

Verborgen liefde, intrige en actie.

De plotstructuur van “Fallen” is een meeslepende en boeiende ervaring die lezers vanaf het allereerste moment in zijn greep houdt. Het verhaal begint met Luce Price, een jonge vrouw die al snel gefascineerd raakt door de mysterieuze en aantrekkelijke Daniël Grigori. De aantrekkingskracht tussen hen is onweerstaanbaar, maar Daniël lijkt afstandelijk en weigert Luce’s toenaderingen. Dit zorgt voor een intrigerende spanning die de lezers nieuwsgierig maakt naar de reden achter Daniël’s gedrag en wat hij verborgen houdt. De plotstructuur van “Fallen” maakt gebruik van het klassieke concept van een verboden liefde, waardoor de lezers op het puntje van hun stoel blijven zitten en verlangen naar meer.

Naarmate het verhaal vordert, wordt de plotstructuur van “Fallen” nog spannender en intrigerender. Luce is vastbesloten om te ontdekken wat Daniël verbergt, zelfs als dit haar eigen leven in gevaar brengt. Deze gevaarlijke zoektocht voegt een element van spanning en actie toe aan het verhaal, waardoor de lezers constant op het puntje van hun stoel zitten. Het verhaal neemt verschillende onverwachte wendingen en onthult steeds meer over de achtergrond van de personages en hun lot. Dit zorgt ervoor dat de plotstructuur van “Fallen” de lezers blijft verrassen en intrigeren, waardoor ze moeilijk kunnen stoppen met lezen.

De plotstructuur van “Fallen” blijft gedurende het hele verhaal boeiend en meeslepend. Terwijl Luce en Daniël hun relatie proberen te begrijpen en de waarheid achter hun connectie ontdekken, worden ze geconfronteerd met vijanden en obstakels die hen op de proef stellen. Deze uitdagingen voegen een element van spanning en drama toe aan het verhaal, waardoor de lezers zich emotioneel betrokken voelen bij de personages. De plotstructuur leidt de lezers door een complex web van geheimen, verrassingen en onthullingen, waardoor ze steeds meer geïnvesteerd raken in het verhaal. “Fallen” is een hedendaagse fantasy met een meeslepende plotstructuur die elke lezer zal betoveren en hen niet meer loslaat tot het einde.

.

Thematische diepgang

Ontdek je ware ik.

1. Identiteit: Fallen 1 behandelt het thema identiteit op een intrigerende manier. Het hoofdpersonage, Luce Price, voelt zich vanaf het begin aangetrokken tot de mysterieuze Daniël Grigori. Ze heeft het gevoel dat hij haar op de een of andere manier bekend voorkomt. Deze onverklaarbare connectie met Daniël dwingt Luce om haar eigen identiteit in twijfel te trekken en dieper in zichzelf te graven om de reden achter hun verbondenheid te ontdekken. Het boek onderzoekt de complexiteit van identiteit en hoe het individu gevormd kan worden door onverklaarbare krachten buiten hun controle.

2. Verlies: Verlies is een ander belangrijk thema dat in Fallen 1 wordt aangeraakt. Luce is op een internaat geplaatst na een tragische gebeurtenis in haar leven, waarbij een dierbare is overleden. Haar rouw en het gevoel van verlies zijn voortdurend aanwezig in haar leven en beïnvloeden haar reacties en relaties. Het boek toont op indringende wijze de pijn van het verlies en hoe het een persoon kan beïnvloeden op fysiek en emotioneel niveau. Door Luce’s ervaringen met verlies te volgen, kunnen lezers een dieper begrip krijgen van de complexiteit van rouw en hoe het de identiteit kan beïnvloeden.

3. Vriendschap: Hoewel de nadruk ligt op het liefdesverhaal tussen Luce en Daniël, is vriendschap een subtiel maar belangrijk thema in Fallen 1. Op het internaat, waar mobieltjes verboden zijn en cameras elke beweging waarnemen, vindt Luce steun en vriendschap bij andere medestudenten. Deze vriendschappen dienen als een tegenwicht voor de intense relatie tussen Luce en Daniël en bieden haar een gevoel van verbondenheid en steun. Het boek illustreert de waarde van vriendschap in tijden van verwarring en onzekerheid, en benadrukt dat goede vriendschappen een genezend en versterkend effect kunnen hebben op de zoektocht naar identiteit en het omgaan met verlies.

Door het behandelen van belangrijke thema’s zoals identiteit, verlies en vriendschap, slaagt Fallen 1 erin om een diepgaand verhaal te creëren binnen het genre van Contemporary fantasy. Het boek biedt de lezers een meeslepende ervaring en de mogelijkheid om na te denken over hun eigen persoonlijke worstelingen op deze gebieden. Met een mix van mysterie, romantiek en emotionele intensiteit, presenteert Fallen 1 een betoverend verhaal dat de lezer uitdaagt om diep na te denken over de complexiteit van het menselijk bestaan.

.

Fallen 1 Fallen kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

“Fallen” is een meeslepend contemporary fantasy-verhaal dat op meesterlijke wijze de moderne wereld vermengt met magische elementen. De realistische setting en integratie van magie creëren een geloofwaardige en spannende leeservaring. De personageontwikkeling en plotstructuur dragen bij aan het overtuigingsvermogen en het plezier van het verhaal. “Fallen” is een aanrader voor liefhebbers van hedendaagse fantasie die op zoek zijn naar een boeiende en geloofwaardige roman.

Amin

Amin

Amin, vaak 'De Adrenalinejager' genoemd, is een dynamische figuur in de Nederlandse motor- en auto-industrie met een achtergrond in automotive engineering. Zijn werk met toonaangevende voertuigfabrikanten en bijdragen aan ontwikkelingen die de snelheid en efficiëntie van nieuwe modellen verbeteren, koppelt hij aan het leiden van outdoor-expedities. Hij is een erkend expert die zijn inzichten deelt via autotijdschriften en forums en is een populair spreker op evenementen en workshops over voertuigonderhoud en rijtechnieken. Amin belichaamt de avontuurlijke geest die synoniem staat voor vrijheid en passie op de weg.

Dehetbeste.nl
Logo