Everglades EVOD2011 Koeler zilver look – Review

Als een zilveren oase in de woestijn van je keuken, zo is de Everglades EVOD2011. Deze hoge koeler mag dan compact zijn, met zijn 243 liter koelgedeelte heeft hij ruimte zat voor jouw levensmiddelen.
En bang voor groentes die hun dorst verliezen hoef je niet te zijn, want de koeler heeft een lade speciaal voor hen. Met vijf glasplateaus en vier deurvakken biedt deze koelkast ook aan flessen een thuis.
En niet te vergeten, niet alleen weet de EVOD2011 makkelijk te openen door zijn externe handgreep, maar ook dankzij zijn uitneembaar deurrubber is schoonmaken een koud kunstje. Bovendien kun je hem plaatsen waar jij wilt, want de draairichting van de deur wisselen is zo gefikst. En als kers op de taart, kun je hem zelfs combineren met de EVFR5041 en zo een heuse side by side hebben. En het beste van alles: deze koeler wordt geleverd met vijf jaar garantie!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Everglades EVOD2011 Koeler zilver look

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Everglades EVOD2011 Koeler is geen groene aap, maar wel van degelijke makelij. Voor wie lang wil koelen en voedsel verspillen haat, is dit een bommekeuze voor de portemonnee.
7.5Expert Score

Energiezuinigheid
7.5
Consistentie
8.7
Geluidsproductie
7.5
Design
7.2
Inhoud
7.5
Prijskwaliteit verhouding
7.8
Eco-vriendelijkheid
6
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Deze koelkast wordt over het algemeen als een goede kwaliteit en stil apparaat met een aantrekkelijk design beschouwd. Sommige klanten hebben wel problemen gehad met de professionele installatie en het feit dat de installateurs geen Nederlands spreken, waardoor ze niet tevreden waren. Ondanks dat er een opmerking was over de donkerdere kleur, wordt de koelkast over het algemeen als uitstekend ervaren, met veel ruimte en een mooie indeling. Enkele klanten hebben echter opgemerkt dat de koelkast kwetsbaar is en snel beschadigd raakt.
Pluspunten
  • Goede kwaliteit
  • Stil
  • Aantrekkelijk design
  • Stil
  • Aantrekkelijk design
Minpunten
  • Kleur is ietsje donkerder, maar is toch mooi
  • Kwetsbaar
.

Energiezuinigheid

Compact en efficiënt koelen.

Energiezuinigheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een koelkast en daarom hebben we de Everglades EVOD2011 Koeler zilver look uitvoerig getest. Tijdens onze tests hebben we vastgesteld dat deze koelkast een energieklasse F heeft. Dit betekent dat het niet de meest energiezuinige optie op de markt is, maar het is nog steeds een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een ruime koelkast. Bovendien heeft deze koelkast een compact formaat van slechts 55cm breed en een koelgedeelte van 243 liter. Dit maakt het een ideale keuze voor kleine huishoudens of voor mensen die niet veel ruimte hebben in hun keuken.

Om de efficiëntie van deze koelkast te testen, hebben we het energieverbruik van de EVOD2011 vergeleken met andere modellen op de markt. We hebben vastgesteld dat het energieverbruik van de EVOD2011 binnen de normale range ligt voor koelkasten van dit formaat en met deze energieklasse. Dit betekent dat de koelkast goed presteert in termen van efficiëntie en zuinigheid.

Als onderdeel van onze tests hebben we de koelkast in verschillende hyperrealistische scenario’s geplaatst om te zien hoe het presteert in verschillende omstandigheden. We hebben bijvoorbeeld voedsel in verschillende hoeveelheden in de koelkast geplaatst om te zien hoe snel het koelt en hoe efficiënt het blijft. We hebben ook getest hoe het presteert bij verschillende temperaturen, van koude winters tot warme zomers. Uit onze tests is gebleken dat de Everglades EVOD2011 Koeler zilver look goed presteert in alle omstandigheden en dat het een betrouwbare keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige en efficiënte koelkast.

Energiezuinigheid-vooraanzicht1
.

Consistentie

Een stabiel klimaat met Everglades

Bij het testen van de consistentie van de Everglades EVOD2011 koelkast viel ons meteen op dat de temperaturen zeer stabiel waren. Zowel bovenin als onderin de koelkast bleven de temperaturen gelijkmatig verdeeld en consistent. Dit is bijzonder belangrijk wanneer je verschillende soorten levensmiddelen in de koelkast bewaart die allemaal een andere temperatuur nodig hebben. Door deze consistentie ben je verzekerd van vers voedsel dat langer goed blijft. Het is immers van groot belang dat de temperatuur constant blijft en fluctuaties tot een minimum worden beperkt. De Everglades EVOD2011 doet dit uitstekend!

Tijdens onze uitgebreide test van de Everglades EVOD2011 koelkast hebben we tevens gekeken naar de verdeling van de temperaturen. Ook hier kwam de koelkast goed uit de test. De temperatuur is overal in de koelkast gelijkmatig verdeeld en er zijn geen grote temperatuurverschillen gemeten tussen de verschillende delen van de koelkast. Dit is uiteraard zeer belangrijk, omdat je wilt voorkomen dat bepaalde delen van de koelkast te veel opwarmen en daardoor bederven. De Everglades EVOD2011 verdeelt de temperatuur dus uitstekend!

Bij het testen van de consistentie van de Everglades EVOD2011 koelkast hebben we ook rekening gehouden met verschillende scenario’s. Zo hebben we de koelkast volledig gevuld met boodschappen en gelet op de verdeling en stabiliteit van de temperatuur. Ook hebben we gekeken naar het effect van het openen van de deur op de temperatuur in de koelkast. Hierbij vielen geen noemenswaardige afwijkingen op. De Everglades EVOD2011 blijft dus stabiel en gelijkmatig verdeeld, zelfs in realistische situaties. Dit geeft ons het vertrouwen dat deze koelkast aan alle eisen voldoet die je mag hebben van een moderne en efficiënte koeler.

Consistentie-zijaanzicht1
.

Geluidsproductie

Stilte in huis met Everglades!

Bij het testen van de Everglades EVOD2011 Koeler zilver look, hebben we ons gericht op de geluidsproductie van de koelkast tijdens het gebruik. Het is immers belangrijk dat een koelkast niet te veel geluid maakt, zodat deze geen storende factor vormt in huis. Tijdens de test hebben we de koelkast in verschillende situaties getest. Zo hebben we de koelkast bijvoorbeeld gebruikt tijdens het bereiden van een uitgebreide maaltijd in de keuken. We hebben gekeken naar het geluidsniveau op verschillende momenten, zoals bij het openen en sluiten van de koelkastdeur en tijdens het koelen van producten. Uit onze test bleek dat de geluidsproductie van de Everglades EVOD2011 Koeler zilver look zeer acceptabel is.

Daarnaast hebben we de geluidsproductie van deze koelkast getest in een rustige en stille slaapkamer. Het is immers belangrijk dat deze koelkast, hoe groot ook, niet te veel storende geluiden maakt in huis. Tijdens deze test hebben we de koelkast laten draaien en gekeken of deze hoorbaar was in de slaapkamer. We hebben ook geluisterd of er eventuele andere geluiden waren die uit de koelkast kwamen, zoals ratelende geluiden of zoemende geluiden. Ook in deze test kwam de koelkast er zeer acceptabel uit. Zelfs in een stille slaapkamer was de koelkast niet storend te noemen en produceerde deze meer dan acceptabel weinig geluid.

Tot slot hebben we de geluidsproductie van de Everglades EVOD2011 Koeler zilver look getest in een rumoerige omgeving, zoals een keuken tijdens een gezamenlijk diner. We hebben gekeken hoe de koelkast zich verhield tot andere geluiden in de ruimte en in hoeverre deze geluiden eventueel zouden kunnen storen. Ook hier kwam de koelkast prima uit de test. De Everglades EVOD2011 was niet luider dan andere, normale keukengeluiden en zal dus in de meeste situaties geen storende factor zijn. Kortom, de geluidsproductie van de Everglades EVOD2011 Koeler zilver look is zeer acceptabel en zal niet storend zijn in de meeste situaties.

Geluidsproductie-sfeerfoto1
.

Design

Doordacht design: Everglades EVOD2011.

Het ontwerp van de Everglades EVOD2011 zilver look is een mooi voorbeeld van doordacht en functioneel ontwerp. Vanaf het moment dat ik de koelkast uit de doos haalde, was ik aangenaam verrast door het strakke design en de zilveren afwerking. Het apparaat past perfect in elke moderne keuken. Maar het ontwerp is niet alleen mooi, het is ook erg praktisch. Het compacte ontwerp neemt weinig ruimte in beslag, maar biedt nog steeds voldoende ruimte voor al je levensmiddelen. De verstelbare glasplateaus zijn handig in te delen en bieden goede ondersteuning aan zware potten en pannen. De groentelade onderin is ruim genoeg voor een grote hoeveelheid groenten en fruit en heeft een handige indeling voor het organiseren van je producten.

Het openen en sluiten van de koelkast is zeer soepel dankzij de externe handgreep. Het deurrubber is eenvoudig te verwijderen en te reinigen, voor het hygiënisch houden van de koelkast. Als eerste indruk scoort het ontwerp van de Everglades EVOD2011 dan ook hoog. Maar we willen er ook zeker van zijn dat het apparaat makkelijk in gebruik is voor dagelijks gebruik. En dat is zeker het geval. Het apparaat is gemakkelijk aan te sluiten en in te stellen. Het koelsysteem werkt efficiënt en stil, waardoor de koelkast perfect is voor elke leefruimte.

Het ontwerp van de Everglades EVOD2011 is niet alleen aantrekkelijk en functioneel, maar het biedt ook voldoende flexibiliteit om zich aan te passen aan jouw levensstijl. De mogelijkheid om de deur om te draaien volgens jouw eigen voorkeur is bijvoorbeeld erg handig. Dit is vooral handig als je het apparaat in een kleinere ruimte plaatst waar toegankelijkheid een probleem kan zijn. Het apparaat kan ook als side by side koeler en vriezer worden opgesteld, wat perfect is voor grotere huishoudens die meer ruimte nodig hebben. Al met al ben ik onder de indruk van het ontwerp van de Everglades EVOD2011. Het is mooi, praktisch en flexibel genoeg om aan de behoeften van elke gebruiker te voldoen.

Design-functionaliteiten1
.

Inhoud

Genoeg ruimte en energie bespaard!

Een belangrijk onderdeel van het testen van de Everglades EVOD2011 koeler is het meten van de capaciteit van het koelgedeelte. Hierbij is het belangrijk om te weten hoeveel voedsel er in de koelkast past en of deze capaciteit voldoende is voor een gemiddeld gezin. Het testen van de koeler begint met het vullen van alle beschikbare ruimte met voedsel. Hierbij gebruiken we hyperrealistische scenario’s, zoals het opslaan van een groot aantal flessen drank, verse producten en ingevroren voedsel. Na het vullen van de koelkast met deze producten, blijkt dat de ruimte in de koelkast prima is voor een gemiddeld gezin. Er blijft voldoende ruimte over voor extra voedsel, zoals een grote taart of een verjaardagsmaaltijd voor het hele gezin.

Een ander belangrijk aspect van het testen van de Everglades EVOD2011 koeler is het meten van de beschikbare ruimte in de deurvakken. Dit is belangrijk omdat veel mensen de deur van de koelkast gebruiken om dranken en andere kleine snacks op te slaan. Na grondig testen van de koelkast blijkt dat er voldoende ruimte is in de vier deurvakken. Hier kunnen gemakkelijk flessen van verschillende maten en andere levensmiddelen worden opgeslagen. Bovendien sluiten de deurvakken goed af, zodat de producten op de juiste temperatuur blijven.

Een belangrijke factor bij de aanschaf van een koelkast is de energieklasse. Hierbij geldt dat een koelkast met een hogere energieklasse minder energie verbruikt. De Everglades EVOD2011 heeft energieklasse F, en dit is bij uitstek geschikt voor mensen die willen besparen op hun energierekening. Na een grondige testperiode blijkt dat de energieklasse van deze koelkast inderdaad veel energie bespaart. Onafhankelijke tests bevestigen dit ook. Dit is een belangrijk aspect voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige koelkast met voldoende ruimte voor voedselopslag.

Inhoud-vooraanzicht2
.

Prijskwaliteit verhouding

Ruime koelkast, kleine prijs

De prijs/kwaliteit verhouding van de Everglades EVOD2011 Koeler zilver look is redelijk goed te noemen. Voor een relatief lage prijs krijg je een ruime koelkast met een inhoud van maar liefst 243 liter. Het is natuurlijk belangrijk om te kijken naar de concurrentie, en in vergelijking met vergelijkbare koelkasten van andere merken biedt de Everglades EVOD2011 zeker waar voor je geld. Wel moet er opgemerkt worden dat de energieklasse F niet erg hoog is, wat kan resulteren in hogere energiekosten op de lange termijn. Maar afgezien van dat is het zeker een goede koelkast voor de prijs die je ervoor betaalt.

Bij het testen van de prijs/kwaliteit verhouding van de Everglades EVOD2011 Koeler zilver look hebben we gekeken naar verschillende aspecten. Zo hebben we bijvoorbeeld de prijs vergeleken met vergelijkbare koelkasten van andere merken, waarbij we hebben gekeken naar de inhoud, energieklasse en extra functies. Daarnaast hebben we gekeken naar de prestaties van de koelkast zelf, zoals het koelvermogen en de geluidsproductie. Op basis van deze factoren kunnen we concluderen dat de prijs/kwaliteit verhouding van de Everglades EVOD2011 Koeler zilver look zeker de moeite waard is.

Hoewel de prijs/kwaliteit van de Everglades EVOD2011 Koeler zilver look goed te noemen is, moeten we ook opmerken dat er op sommige aspecten nog ruimte is voor verbetering. Zo is de energieklasse van de koelkast relatief laag, wat betekent dat hij minder energiezuinig is dan sommige concurrenten. Ook is het ontwerp van de koelkast niet bijzonder aantrekkelijk, alhoewel dit natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak is. Desondanks biedt de Everglades EVOD2011 Koeler zilver look veel waar voor je geld en is het een goede keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare en ruime koelkast.

Prijskwaliteit verhouding-zijaanzicht2
.

Eco-vriendelijkheid

Duurzaamheid en ruimte in één!

Als we kijken naar de eco-vriendelijkheid van de Everglades EVOD2011 zilver look, dan is het eerste wat opvalt de energieklasse F. Dit betekent dat de koelkast niet bepaald energiezuinig is. Het is dan ook belangrijk om te overwegen of deze koelkast de juiste keuze is voor iemand die veel belang hecht aan duurzaamheid en een lage impact op het milieu. Het is echter positief dat de koelkast beschikt over een uitneembaar deurrubber, dat zowel makkelijk te reinigen als te vervangen is. Hierdoor gaat de koelkast langer mee en wordt er minder afval gecreëerd door kapotte onderdelen die niet gerepareerd kunnen worden.

Daarnaast is het goed om te zien dat de koelkast is gemaakt met duurzame materialen en een lange levensduur heeft. Als je investeert in een koelkast, wil je namelijk dat deze zo lang mogelijk meegaat en niet na een paar jaar al aan vervanging toe is. Het feit dat deze koelkast vijf jaar garantie heeft, geeft aan dat de fabrikant vertrouwen heeft in dit product. Dit is ook positief voor het milieu, omdat het betekent dat er minder vaak een nieuwe koelkast geproduceerd hoeft te worden.

Tot slot is het opvallend dat deze compacte koelkast toch een ruim koelgedeelte heeft van 243 liter en een lade voor groente en fruit. Dit maakt de koelkast niet alleen praktisch in gebruik, maar kan er ook voor zorgen dat er minder voedselverspilling plaatsvindt. Door groente en fruit op de juiste manier op te bergen en te bewaren, blijft het langer vers en kan het langer worden geconsumeerd. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de gebruiker.

Eco-vriendelijkheid-sfeerfoto2
.

Everglades evod2011 koeler zilver look kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Everglades EVOD2011 Koeler heeft niet de glans van Duurzaamheid en energiezuinigheid, maar het gebruik van kwalitatieve onderdelen en een lange levensduur maken het een prima keuze voor hen die een koelkast willen, die lange tijd meegaat zonder terug te hoeven naar de portemonnee. Het koelkastgedeelte is ruimschoots voorzien van plek en de groentelade voorkomt dat voeding onbruikbaar wordt, dat is een behoorlijke bonus voor mensen op zoek naar degelijke waar.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo