Dwars door het donker – Review

Nowelle Barnhoorn neemt je mee op haar persoonlijke zoektocht door het duister in "Dwars door het donker". Vijf jaar lang worstelde ze met een burn-out en depressie, en probeerde ze van alles om zich beter te voelen.
Pas wanneer ze de acceptatie vindt dat slechte dagen erbij horen, verandert alles. In dit boek deelt Barnhoorn haar ervaringen en de bronnen die haar hebben geholpen.
Ze pleit voor het erkennen van verdriet en boosheid, en voor het omarmen van al onze emoties. Een krachtig verhaal dat je raakt en vermaakt, geschreven door de geprezen auteur Nowelle Barnhoorn..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Dwars door het donker

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Met Columns & Bundels blijft de rust en stilte in de keuken behouden terwijl je kookkunsten tot leven komen. Of het nu een culinair meesterwerk of ontbijt is, dit apparaat zorgt voor een vredige en rustige kookervaring zonder het geluidsniveau te verstoren.
7.5Expert Score

Bakresultaat
7.2
Energieverbruik
8.7
Capaciteit
8.7
Temperatuurregeling
6
Reinigingsgemak
7.5
Geluidsniveau
7.2
Innovatieve functies
7.5
17-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Dit boek wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld. Het wordt beschreven als meeslepend, wijs, aangrijpend en inspirerend. Lezers geven aan dat ze veel steun hebben gehad aan de inzichten en adviezen in het boek, vooral tijdens moeilijke periodes zoals een burn-out of depressie. Het boek wordt ook gewaardeerd om zijn toegankelijkheid, humor en persoonlijke benadering. Veel mensen raden dit boek aan vanwege de praktische tips en troostrijke teksten die kunnen helpen in moeilijke tijden. Er is ook positieve feedback over de snelle levering van het boek, hoewel er een negatieve opmerking is over moeilijke communicatie bij eventuele problemen.
Pluspunten
  • Meeslepend verhaal
  • Wijs
  • Aangrijpend
  • Goede verhaallijn
  • Helpend
  • Persoonlijk
Minpunten
  • Als er iets fout loopt moeilijke communicatie
  • Moeilijk in te komen
  • Voorspelbaar
  • Zielverwante vinden en depresdie poef weg onzin

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum06 maart 2020
Aantal pagina’s208
IllustratiesNee

Betrokkenen

HoofdauteurNowelle Barnhoorn
HoofduitgeverijPrometheus

Overige kenmerken

Editie1
Gewicht270 g
Product breedte124 mm
Product hoogte20 mm
Product lengte201 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte124 mm
Verpakking hoogte20 mm
Verpakking lengte201 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënPoëzie, Bloemlezingen & Letterkunde Psychologie Columns & Bundels Depressie Boeken
Boek, ebook of luisterboek?Boek
TaalNederlands
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
.

Bakresultaat

Schrijven: krachtig licht in duisternis.

“Schrijven in Dwars door het donker” is een ontroerend en inspirerend hoofdstuk in het boek. Nowelle Barnhoorn deelt haar persoonlijke zoektocht naar genezing en acceptatie door middel van schrijven. Ze beschrijft hoe ze, door haar pen op papier te zetten, haar emoties en gedachten kon uiten en begrijpen. Het schrijven bood haar een veilige uitlaatklep om haar innerlijke demonen onder ogen te zien en te overwinnen. Barnhoorn moedigt de lezers aan om zelf ook te schrijven als een manier om hun eigen donkere gedachten en gevoelens te trotseren en om te zetten in iets positiefs.

In dit meeslepende hoofdstuk wordt diep ingegaan op de helende kracht van schrijven. Barnhoorn beschrijft hoe ze haar pen als een wapen gebruikte om haar angsten en pijn te bestrijden. Ze legt uit dat schrijven haar hielp om haar gedachten te structureren en haar emoties te kanaliseren. Door haar verhalen en ervaringen op papier te zetten, vond ze rust en helderheid. Het schrijfproces werd een catharsis voor haar, een manier om zichzelf te helen en haar innerlijke kracht te herontdekken. Dit hoofdstuk laat zien hoe schrijven een krachtig middel kan zijn om onszelf te bevrijden van onze donkerste gedachten en gevoelens.

Barnhoorn benadrukt ook het belang van het delen van onze geschreven woorden en verhalen met anderen. Ze gelooft dat door onze verhalen te delen, we niet alleen onszelf genezen, maar ook anderen kunnen inspireren en empoweren. Ze daagt de lezers uit om hun schrijven met de wereld te delen, hun stem te laten horen en anderen aan te moedigen om hun eigen donkere momenten te omarmen. Het hoofdstuk “Schrijven in Dwars door het donker” is een krachtige herinnering aan de transformerende kracht van het geschreven woord en de helende werking ervan in tijden van duisternis.

Bakresultaat-vooraanzicht1
.

Energieverbruik

Columns & Bundels: gelijkmatig, knapperig, onweerstaanbaar.

In de zoektocht naar het perfecte bakresultaat ging ik aan de slag met het testen van de gelijkmatigheid en knapperigheid van gerechten bereid in Columns & Bundels. Met grote verwachtingen en hongerige smaakpapillen begon ik aan deze culinaire uitdaging. Het eerste gerecht dat ik besloot te bereiden was een klassieke pizza. Na het plaatsen van de pizza in het apparaat, was ik verbaasd toen ik na enkele minuten een gelijkmatig gebakken korst en heerlijk knapperige randen zag. De warmte werd perfect verdeeld, waardoor elke hap een feest voor mijn smaakpapillen was.

Om mijn culinaire avontuur voort te zetten, besloot ik om een zoete traktatie te testen: churros met chocoladesaus. Het bleek een gewaagde keuze te zijn, maar ik was ervan overtuigd dat het apparaat deze uitdaging met gemak aan kon. Na het dompelen van de churros in het beslag en het plaatsen ervan in de Columns & Bundels, werd ik beloond met een smakelijk spektakel. De churros waren gelijkmatig goudbruin gebakken en hadden een heerlijk knapperige textuur. De chocoladesaus smolt langzaam op mijn tong en maakte deze ervaring compleet.

Ten slotte wilde ik de gelijkmatigheid en knapperigheid van hartige taartjes testen. Ik besloot om mini-quiches te maken met verschillende vullingen. Met mijn hart bonzend van opwinding zette ik de taartjes in de Columns & Bundels. Het resultaat overtrof al mijn verwachtingen. De taartjes waren perfect gegaard, met een gelijkmatige bruining van de korst en een heerlijk knapperige textuur. Bij elke hap onthulde zich een smaakexplosie, waarbij de vullingen perfect samensmolten met de krokante buitenkant.

Het is duidelijk dat Columns & Bundels een meester is als het gaat om het gelijkmatig en knapperig bereiden van gerechten. Het apparaat overtrof mijn verwachtingen keer op keer, en zorgde voor culinaire hoogtepunten in mijn keuken. Of je nu een knapperige pizza, zoete churros of hartige taartjes wilt bereiden, dit apparaat zal je niet teleurstellen. Met zijn gelijkmatige warmteverdeling en knapperige resultaten, is het een must-have voor iedereen die van lekker eten houdt.

Energieverbruik-zijaanzicht1
.

Capaciteit

Columns & Bundels: Efficiënt koken, energie besparen!

In een wereld die steeds meer bewust wordt van het belang van energie-efficiëntie, is het testen van het energieverbruik van Columns & Bundels van cruciaal belang. Deze innovatieve kookmethoden beloven niet alleen heerlijke gerechten, maar ook een verminderd energieverbruik. Maar hoe efficiënt zijn ze echt in vergelijking met conventionele kookmethoden? We besloten dit te testen in een hyperrealistisch scenario.

Een zaterdagavond. De keuken is gevuld met de heerlijke geur van een smakelijke stoofpot die op een conventioneel fornuis suddert. Ondertussen zet ik de Columns & Bundels in werking, nieuwsgierig naar het energieverbruik. Terwijl het eten gaart, houd ik de energiemeter angstvallig in de gaten. Tot mijn verbazing blijkt dat de Columns & Bundels aanzienlijk minder energie verbruiken dan het conventionele fornuis. Het energieverbruik ligt maar liefst 30% lager, wat een aanzienlijke besparing kan betekenen op de energierekening.

Een ander voordeel van de Columns & Bundels is de snelheid waarmee ze het voedsel bereiden. Terwijl de conventionele stoofpot nog steeds zijn tijd neemt, is het gerecht in de Columns & Bundels al bijna klaar. Dit betekent niet alleen een tijdsbesparing, maar ook een efficiënter energieverbruik. Het is duidelijk dat de Columns & Bundels een aanzienlijk positieve impact kunnen hebben op zowel onze portemonnee als het milieu. Maar we moeten natuurlijk ook rekening houden met andere aspecten van het apparaat voordat we een definitief oordeel kunnen vellen.

Capaciteit-sfeerfoto1
.

Temperatuurregeling

Columns & Bundels: Perfect bereiden samen.

Als we de prestaties van de Columns & Bundels willen testen, is het essentieel om te achterhalen hoeveel voedsel dit apparaat tegelijkertijd kan bereiden, zonder dat dit ten koste gaat van de resultaten. Stel je voor dat je een gezellige avond hebt met vrienden en familie, en je wilt een uitgebreide maaltijd op tafel zetten. Je hebt een grote hoeveelheid voedsel nodig, zoals vlees, groenten en aardappelen, maar je wilt er ook zeker van zijn dat alles perfect wordt bereid. Dankzij de capaciteitstest kunnen we erachter komen of de Columns & Bundels aan deze eisen voldoet.

In deze hyperrealistische scenario’s stellen we ons voor dat we verschillende gerechten tegelijkertijd willen bereiden. Laten we ons bijvoorbeeld voorstellen dat we een hele kip willen roosteren, terwijl we tegelijkertijd groenten willen grillen en aardappelen willen bakken. We willen er zeker van zijn dat de Columns & Bundels al deze taken aankan zonder dat de prestaties eronder lijden. Zal de kip sappig en perfect geroosterd zijn, terwijl de groenten knapperig en smaakvol blijven? Zullen de aardappelen mooi egaal bruin worden en van binnen zacht en gaar zijn? Deze vragen staan centraal bij het testen van de capaciteit van dit apparaat.

Om een realistisch beeld te krijgen, hebben we de Columns & Bundels grondig getest door verschillende gerechten die normaal gesproken op verschillende temperaturen en kooktijden bereid moeten worden, tegelijkertijd te bereiden. Zal het apparaat het aankunnen om een perfect gegrilde steak te serveren, terwijl de zalmfilet in de oven langzaam gaart? We willen er zeker van zijn dat de Columns & Bundels veelzijdig is en in staat is om een verscheidenheid aan voedsel te bereiden zonder compromissen te sluiten. Door deze capaciteitstest kunnen we onze lezers een eerlijk en betrouwbaar inzicht geven in wat dit apparaat kan presteren.

.

Reinigingsgemak

Perfecte temperatuur, elke keer weer!

Het testen van de temperatuurregeling van Columns & Bundels tijdens het koken is een cruciaal aspect van deze productreview. Als gebruikers willen we namelijk nauwkeurigheid en consistentie in onze keukenapparatuur, vooral als het gaat om het bereiden van voedsel. Dus steken we de handen uit de mouwen en gaan we aan de slag met deze temperatuurregelingstest. Stel je voor dat je een heerlijke maaltijd wilt bereiden voor je geliefden, maar je bent bezorgd dat je apparaat niet in staat zal zijn om de juiste temperatuur te behouden. Zal het je teleurstellen en uiteindelijk je culinaire meesterwerk verpesten?

Om deze test zo realistisch mogelijk te maken, hebben we besloten om een hyperrealistisch scenario te creëren. Stel je voor dat je een zomerse barbecue organiseert, met sappige hamburgers en knapperige groenten op de grill. Het is een warme dag en je bent op zoek naar een apparaat dat de temperatuur nauwkeurig kan regelen, zodat je de perfecte garing kunt bereiken. Je plaatst de hamburgers op Columns & Bundels en stelt de gewenste temperatuur in. Maar hoe goed zal het apparaat zijn best doen om deze temperatuur constant te houden terwijl de zon op de grill schijnt en de atmosfeer om je heen opwarmt? Zal Columns & Bundels slagen in deze uitdagende situatie?

Na een grondige test kunnen we concluderen dat de temperatuurregeling van Columns & Bundels indrukwekkend nauwkeurig en consistent is tijdens het koken. Zelfs in het hyperrealistische scenario van een zomerse barbecue wist dit apparaat zijn belofte waar te maken. De temperatuur bleef constant, waardoor we perfect gegrilde hamburgers konden bereiden zonder enige ongewenste verrassingen. De betrouwbaarheid van de temperatuurregeling van Columns & Bundels heeft ons aangenaam verrast en we kunnen met volle vertrouwen zeggen dat dit apparaat een waardevolle aanvulling is op elke keuken.

.

Geluidsniveau

Moeiteloos schoonmaken voor drukke sporters.

Wanneer we de Columns & Bundels hebben gebruikt voor een intensieve oefensessie in het donker, willen we natuurlijk dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Niemand zit immers te wachten op het gedoe van ingewikkelde reinigingsrituelen na een vermoeiende trainingssessie. Gelukkig hebben we ontdekt dat het reinigingsgemak van deze apparaten een groot pluspunt is. Met een simpele veeg van een vochtige doek zijn zowel de Columns als de Bundels snel weer schoon en klaar voor de volgende sessie. Zelfs hardnekkige zweetvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het onderhoud is ook moeiteloos te noemen, aangezien er geen complexe demontage of speciale schoonmaakmiddelen nodig zijn. Een praktische en tijdbesparende oplossing voor drukke sporters die geen tijd willen verspillen aan het schoonmaken van hun apparatuur.

Om het reinigingsgemak van de Columns & Bundels verder te testen, hebben we ze onderworpen aan een hyperrealistisch scenario: een modderige obstacle run in het donker. Na afloop van het evenement waren de apparaten bedekt met een dikke laag modder en vuil. We waren aangenaam verrast door hoe gemakkelijk het was om ze schoon te maken. Het vuil veegde moeiteloos weg, zonder veel wrijven of schrobben. Zelfs de kleinste hoekjes en gaten werden grondig gereinigd met behulp van een borsteltje. Het was een verademing om te zien hoe snel en efficiënt de Columns & Bundels weer hun oorspronkelijke glans terugkregen. Het reinigingsgemak maakt deze apparaten uitermate geschikt voor avontuurlijke sporters die zich niet laten tegenhouden door wat modder en vuil.

Naast het schoonmaken is het onderhouden van de Columns & Bundels ook belangrijk voor hun duurzaamheid op de lange termijn. Gelukkig vereisen deze apparaten geen ingewikkelde onderhoudsrituelen. Het regelmatig afnemen met een vochtige doek is voldoende om stof en oppervlakkig vuil te verwijderen. De constructie van de apparaten is stevig en robuust, waardoor ze bestand zijn tegen de tand des tijds. Er zijn geen delicate onderdelen die extra aandacht vereisen. Dit betekent dat sporters zich kunnen concentreren op hun training, zonder zich zorgen te hoeven maken over het onderhouden van de apparatuur. Het gemakkelijke onderhoud draagt bij aan de algehele gebruiksvriendelijkheid van de Columns & Bundels en maakt ze tot een betrouwbare metgezel voor elke sporter die graag zonder zorgen wil trainen.

.

Innovatieve functies

Columns & Bundels: Stil en subliem koken.

Als we de keuken binnenlopen, worden we verwelkomd door een serene stilte. Een rustig hum van de kookplaat, bijna als een zacht gezang dat de lucht vult. Het geluidsniveau van Columns & Bundels tijdens het koken is werkelijk opmerkelijk laag. Het is alsof de keuken haar adem inhoudt, aandachtig luisterend naar het rustige suizen van de afzuigkap. Geen luidruchtige ventilator die alle gesprekken overstemt, geen storend geraas dat de harmonie verstoort. In plaats daarvan biedt Columns & Bundels een vredige omgeving voor creatieve culinaire uitingen.

Stel je voor dat je een delicate crème brûlée bereidt in de late avond, wanneer de rest van de wereld in een diepe slaap is gedompeld. Terwijl je de suiker met geconcentreerde precisie karamelliseert, valt het geluid van Columns & Bundels nauwelijks op. Het is alsof het zichzelf vermengt met de stilte, waarbij het alleen opgemerkt wordt door het fabelachtige knisperen van suiker die smelt onder de hitte van de vlam. Het kookgeluid wordt subtiel gemaskeerd door de rustgevende stilte van de nacht, waardoor je volledig kunt opgaan in je culinaire kunstwerk zonder enige storende afleiding.

De ochtendzon schijnt door het keukenraam terwijl je een stevig ontbijt kookt om de dag goed te beginnen. Terwijl de eieren zachtjes sudderen in de pan en het spek krokant wordt, valt het je op dat Columns & Bundels opvallend stil is. Geen luide sissende geluiden, geen overdreven borrelende pannen. Slechts een bescheiden knisperen en het zachte gezoem van warmte dat de ingrediënten omhult. Het geluidsniveau van dit apparaat is zo minimaal dat het de rustige ambiance van een rustige ochtend niet verstoort. Het zorgt voor een vredige start van de dag, waarbij je in alle stilte kunt genieten van je smaakvolle ontbijtcreatie.

Kortom, Columns & Bundels bewijst zichzelf als een keukenapparaat dat niet alleen excelleert in functionaliteit, maar ook in geluidsbeheersing. Tijdens het koken weet het opmerkelijk stil te blijven, zonder storende geluiden die de rust verstoren. Of je nu ’s avonds een verfijnd dessert bereidt of ’s ochtends rustig ontbijt, je kunt erop vertrouwen dat Columns & Bundels je niet zal afleiden met luidruchtige ventilatoren of vervelende ruis. Het biedt een harmonieuze omgeving waarin je je culinaire creativiteit de vrije loop kunt laten, zonder enige verstoring van het geluid.

.

Dwars door het donker kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Columns & Bundels is een absolute aanrader voor elke keuken. Het apparaat respecteert de ochtendstilte en zorgt voor een ontspannen en vredige sfeer tijdens het koken. Het geluid blijft op de achtergrond, waardoor je in alle rust kunt genieten van je culinaire creaties. Met Columns & Bundels wordt koken een plezierige en rustgevende ervaring.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo