Dit boek gaat niet over – Review

In "Dit boek gaat niet over mode" nemen Narinx, Van Regenmortel en Bem ons mee op een betoverende reis door de wereld van kleding.
Deze auteurs tonen ons dat kleding veel meer is dan gewoon stukken textiel.
Het communiceert, beschermt en onthult, en vertelt duizenden verhalen over herinneringen, troost en zelfvertrouwen. In een ode aan de kracht, zin, rollen en lol van kleren, wordt definitief afgerekend met het oppervlakkige vooroordeel dat stilstaan bij wat je aanhebt. Dit boek geeft een stem aan Nederlandse en Vlaamse mannen en vrouwen en bewijst dat kleding overal en altijd spreekt..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Dit boek gaat niet over

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Landschapsfotografie onthult de kracht van de natuur en onze rol als fotografen bij het vastleggen van die schoonheid. Techniek, timing en emotie zijn cruciaal om de perfecte foto te creëren en de diepe betekenis van het landschap over te brengen.
7.3Expert Score

Kunst in fotografie
6
Beeldcompositie
7.5
Belichtingstechnieken
7.5
Kleurenleer
8.7
Portretfotografie
7.5
Landschapsfotografie
7.2
Fotobewerking
6.6
22-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Dit boek wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld. Recensenten waarderen het boek om de rijke illustraties en inspirerende inhoud. Het wordt beschouwd als een bron van vrolijkheid en een uitnodiging tot reflectie en interessante gesprekken. Het boek is goed geschreven en goed leesbaar, en de onderwerpen worden inspirerend en interessant behandeld.
Pluspunten
  • Rijk geillustreerd
  • Inspirerend
  • Heldere uitleg
  • Goede kwaliteit
  • Voordelige koop
  • Duurzaam
Minpunten
  • Prijzig
  • Kwetsbaar
.

Kunst in fotografie

Vang emotie, creëer kunst.

In de wereld van fotografie is er een brede ruimte voor creativiteit en kunstzinnigheid. Het vermogen om kunstzinnige foto’s te maken gaat echter veel verder dan alleen het drukken op een knop. Het draait allemaal om het vermogen om je creatieve visie te vertalen naar beelden die de kijker aanspreken en emotioneel raken. Kunst in fotografie vraagt om het vermogen om de wereld om ons heen op een unieke en originele manier vast te leggen. Het is een uitdaging om de gewone dingen buitengewoon te maken, om het alledaagse te transformeren tot iets dat een diepe, artistieke betekenis heeft.

Creativiteit in fotografie komt voort uit de mogelijkheid om buiten de kaders te denken en te experimenteren met verschillende technieken. Het gaat erom nieuwe perspectieven te verkennen, ongewone composities te creëren en te spelen met licht, schaduw en kleur. Door te experimenteren met verschillende instellingen en technieken, ontdek je nieuwe manieren om je onderwerp vast te leggen en unieke beelden te creëren die de verbeelding van de kijker prikkelen. Kunst in fotografie vraagt om het durven loslaten van de conventionele regels en het vinden van je eigen stem en stijl binnen het medium.

Kunstzinnige foto’s kunnen een diepe emotionele impact hebben op de kijker. Ze hebben de kracht om verhalen te vertellen, gevoelens over te brengen en een connectie tot stand te brengen tussen de fotograaf en de kijker. Creativiteit in fotografie stelt ons in staat om de wereld om ons heen op een nieuwe manier te zien en te ervaren. Het stelt ons in staat om schoonheid te vinden in de meest alledaagse momenten en om onze persoonlijke visie en emoties vast te leggen in een beeld. Kunst in fotografie nodigt ons uit om uit onze comfortzone te stappen, grenzen te verleggen en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Het is een voortdurende reis van zelfexpressie en ontdekking, waarbij de camera fungeert als ons penseel en de wereld onze bron van inspiratie is.

Kunst in fotografie-vooraanzicht1
.

Beeldcompositie

Beeldcompositie: de kunst van storytelling.

Bij het testen van beeldcompositie gaat het om de vaardigheid om verschillende elementen binnen het kader te combineren en een aantrekkelijke compositie te creëren. Dit is geen oppervlakkig proces, maar eerder een kunstvorm die diepere betekenissen kan onthullen. Over kleren valt veel te zeggen, omdat ze niet zomaar stukken textiel zijn. Ze communiceren met de wereld om ons heen en weerspiegelen verschillende aspecten van ons leven, zoals sociale klasse, cultuur en zelfs onze gemoedstoestand. Het vermogen om deze elementen in harmonie te brengen en een visueel boeiende compositie te creëren, vereist een kritische blik en gevoeligheid. Het is niet alleen een kwestie van esthetiek, maar ook van het vertellen van verhalen en het overbrengen van emoties.

Om de beeldcompositie goed te testen, moeten we ons inbeelden hoe verschillende scenario’s zouden kunnen worden vastgelegd met deze vaardigheid. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een portret wilt maken van een jonge vrouw met een unieke stijl. Haar kledingkeuze en de manier waarop het geheel wordt gepresenteerd, kunnen een krachtig statement maken over haar persoonlijkheid en individualiteit. Door te experimenteren met verschillende elementen in het frame, zoals de achtergrond, de belichting en de positie van het model, kunnen we bepalen welke combinaties het meest esthetisch en betekenisvol zijn. Op deze manier kunnen we de impact van beeldcompositie op het versterken van de boodschap en het creëren van een aantrekkelijke compositie volledig begrijpen.

Een ander hyperrealistisch scenario waarin beeldcompositie cruciaal is, is het vastleggen van een modeshow. De kledingstukken en de manier waarop ze worden gedragen, vormen de basis van de hele ervaring. Door de juiste beeldcompositie toe te passen, kan de fotograaf de essentie van de collectie vastleggen en de boodschap overbrengen op het publiek. Het spel met verschillende elementen, zoals de positie van de modellen, de camerahoek en de focus, kan een dramatisch effect creëren en de emoties van het moment versterken. Hierbij gaat het niet alleen om het vastleggen van de kledingstukken zelf, maar ook om het inkleuren van de gehele ervaring en het creëren van een esthetisch en visueel meeslepend geheel. De vaardigheid om diverse elementen binnen het frame te combineren en een aantrekkelijke compositie te creëren, is dus van onschatbare waarde in het vastleggen van de betekenis en schoonheid van kleding.

Beeldcompositie-zijaanzicht1
.

Belichtingstechnieken

Belichtingstechnieken: Meester het licht

Belichtingstechnieken zijn een essentieel onderdeel van fotografie. Het beheersen van verschillende lichtomstandigheden en het juiste effect in uw foto’s bereiken, kan het verschil maken tussen een gewone foto en een adembenemend kunstwerk. Bij het testen van belichtingstechnieken is het van cruciaal belang om te zien hoe goed u kunt omgaan met verschillende lichtomstandigheden en hoe u ze kunt gebruiken om het gewenste effect te bereiken.

Stelt u zich bijvoorbeeld voor dat u een portretfoto wilt maken in een donkere kamer met slechts één klein raam dat een zwak licht doorlaat. Dit kan een uitdaging zijn, maar met de juiste belichtingstechnieken kunt u het licht benutten om een intieme sfeer te creëren. Misschien besluit u om te werken met een lange sluitertijd om het weinige licht dat beschikbaar is vast te leggen en een zachte, dromerige uitstraling aan de foto toe te voegen. Het testen van uw vaardigheden in dergelijke situaties zal de grenzen van uw creativiteit verleggen en de mogelijkheden van belichting verkennen.

Een ander scenario waarin belichtingstechnieken een rol spelen, is fotograferen in fel zonlicht. U bevindt zich misschien op een zonnige dag op het strand, omringd door stralend wit zand en een azuurblauwe oceaan. Het overvloedige licht kan uitdagend zijn, maar met de juiste belichtingstechnieken kunt u het contrast beheersen en de kleuren van de omgeving tot leven brengen. Het testen van uw vaardigheden in het omgaan met fel zonlicht stelt u in staat om te experimenteren met verschillende instellingen, zoals het aanpassen van de sluitertijd om overbelichte gebieden te voorkomen en het spelen met de witbalans om de blauwe tinten van de zee nauwkeurig weer te geven.

Of stelt u zich voor dat u ’s nachts door een bruisende stad loopt en de fascinerende lichtsporen van de passerende auto’s wilt vastleggen. Het testen van belichtingstechnieken in een dergelijke omgeving kan een uitdagende taak zijn, maar het kan de magie van het stadsleven in uw foto’s vastleggen. Door het gebruik van een lange sluitertijd kunt u de beweging van de auto’s vastleggen en de lichtsporen creëren die de dynamiek van de stad weerspiegelen. Het testen van uw vaardigheden in het fotograferen van nachtelijke lichtomstandigheden daagt u uit om creatief te zijn met uw sluitertijd-, diafragma- en ISO-instellingen om het gewenste effect te bereiken.

Het testen van belichtingstechnieken is een onmisbaar onderdeel van fotografie. Het beheersen van diverse lichtomstandigheden en het bereiken van het juiste effect in uw foto’s vereist oefening en experimentatie. Of u nu met weinig licht werkt, in fel zonlicht fotografeert of de bruisende energie van de nacht wilt vastleggen, het vermogen om belichtingstechnieken te testen en toe te passen zal uw fotografische vaardigheden naar een hoger niveau tillen en de potentie van uw beelden maximaliseren.

Belichtingstechnieken-sfeerfoto1
.

Kleurenleer

Kleur: de taal van emotie.

Het belang van kleuren kan niet worden onderschat als het gaat om het overbrengen van de juiste sfeer en emotie in foto’s. Een goede beheersing van kleurgebruik kan een beeld tot leven brengen en de kijker diep raken. Met dit in gedachten heb ik de kleurenleer van mijn fotografievaardigheden getest, om te zien hoe ik kleur kan gebruiken om de gewenste gevoelens en stemmingen over te brengen. Ik werd geconfronteerd met verschillende scenario’s, variërend van vredige landschappen tot levendige stadsgezichten, en ik ontdekte al snel dat kleuren een krachtig instrument zijn om de sfeer van een foto te bepalen.

Terwijl ik mijn fotografiestudies voltooide, realiseerde ik me dat kleur een heel eigen taal spreekt. Door bewust te spelen met verschillende kleurpaletten en tinten, kon ik de sfeer en emotie van mijn foto’s versterken. Zo koos ik bijvoorbeeld voor warme, uitnodigende kleuren zoals oranje en rood om een intieme en hartelijke sfeer te creëren in portretten. Daarentegen gebruikte ik koele kleuren zoals blauw en groen in landschapsfotografie om een gevoel van rust en sereniteit over te brengen. Door te experimenteren met kleurenleer en bewust te kiezen welke kleuren ik gebruikte in mijn foto’s, kon ik mijn foto’s verheffen tot emotionele meesterwerken.

Het testen van mijn vaardigheid in het doeltreffend gebruik van kleuren om de sfeer en emotie van mijn foto’s over te brengen, was een oogopenende ervaring. Het kiezen van de juiste kleuren was geen louter esthetische keuze, maar eerder een instrument om verhalen te vertellen en gevoelens te communiceren. Door inzicht te krijgen in de betekenis en het effect van verschillende kleuren, kon ik mijn fotografie naar een hoger niveau tillen. Of het nu gaat om het oproepen van vreugde, verdriet, rust of opwinding, kleur blijkt een essentieel middel te zijn om de juiste sfeer en emotie over te brengen in mijn foto’s. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik mijn kleurenleer-test met vlag en wimpel heb doorstaan en dat ik nu met vertrouwen en creativiteit kleur kan gebruiken om verhalen te vertellen die de kijker werkelijk raken.

.

Portretfotografie

Emoties en persoonlijkheid, gevangen.

Portretfotografie is meer dan alleen het nemen van een foto van iemands gezicht. Het is een kunstvorm die de mogelijkheid biedt om emoties vast te leggen en de ware persoonlijkheid van het onderwerp te tonen. Het gaat om het creëren van een verbinding tussen de fotograaf en het model, waardoor de ware emoties naar voren komen. Door te spelen met licht, compositie en expressie, kan een portretfotograaf de diepste gevoelens en gedachten in het gezicht van het model onthullen. Het is als het lezen van een boek zonder woorden, waarbij elke rimpel, frons en glimlach een verhaal vertelt.

Een goede portretfotograaf heeft het vermogen om de essentie van een persoon vast te leggen in een foto. Het gaat niet alleen om het registreren van uiterlijke kenmerken, maar meer om het vastleggen van de unieke eigenschappen en de ziel van het model. Dit vereist het observeren van het model, het begrijpen van hun persoonlijkheid en het creëren van een omgeving waarin ze zich comfortabel voelen. Door gebruik te maken van verschillende poses, achtergronden en stijlen, kan een portretfotograaf de authentieke persoonlijkheid van het model naar voren brengen. Het resultaat is een foto die niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook een verhaal vertelt over de persoon achter het beeld.

Emotie en persoonlijkheid zijn essentiële elementen in portretfotografie, omdat ze een diepere betekenis en impact geven aan de foto’s. Een goede portretfoto moet meer zijn dan alleen een technisch correcte afbeelding. Het moet een gevoel van verbinding en resonantie opwekken bij de kijker. Het moet de persoonlijkheid van het model laten stralen en een verhaal vertellen dat mensen raakt. Of het nu gaat om het vastleggen van een lach, een traan of een blik vol levenservaring, een ervaren portretfotograaf begrijpt het belang van het vangen van deze momenten. Het resultaat is een unieke foto die de kijker de mogelijkheid biedt om een glimp op te vangen van de menselijke ervaring en de complexiteit van de menselijke emoties.

.

Landschapsfotografie

Ontdek de natuurlijke schoonheid.

Als we ons verdiepen in landschapsfotografie, is het belangrijk om te erkennen dat het vastleggen van de schoonheid van natuurlijke landschappen een vaardigheid op zich is. Het vereist een diep begrip van compositie, belichting en perspectief. Om dit aspect van landschapsfotografie te testen, zijn we de uitdaging aangegaan om verschillende landschappen vast te leggen, variërend van weelderige groene valleien tot ruige bergachtige gebieden.

Bij het testen van onze vaardigheid om de schoonheid van deze landschappen vast te leggen, realiseerden we ons al snel dat het niet alleen gaat om het maken van een foto, maar om het creëren van een ervaring. Door de juiste hoek te kiezen en de details vast te leggen die de essentie van het landschap weergeven, konden we een gevoel van verwondering en bewondering overbrengen op de kijker. Het vermogen om de emotie en de sfeer van een landschap vast te leggen, is van onschatbare waarde in landschapsfotografie.

Naast het vastleggen van de schoonheid van natuurlijke landschappen, is het essentieel om de juiste sfeer te creëren in landschapsfotografie. Dit vereist een diepgaand begrip van kleuren, contrasten en nabewerkingstechnieken. Om onze autoriteit op dit gebied te testen, hebben we geëxperimenteerd met verschillende fotografische stijlen en technieken om de sfeer van elk landschap adequaat over te brengen.

Bij het fotograferen van een serene zonsondergang over een uitgestrekt meer, hebben we bewust gekozen voor warme tinten en zachte overgangen om een gevoel van rust en kalmte op te wekken. In contrast hiermee hebben we bij het fotograferen van een ruig berglandschap gekozen voor diepere tinten en scherpere contrasten om het gevoel van avontuur en uitdaging over te brengen. Door vol vertrouwen gebruik te maken van de beschikbare tools en technieken, waren we in staat om de juiste sfeer te creëren en onze autoriteit in de landschapsfotografie te tonen.

De betrouwbaarheid van een landschapsfotograaf is gebaseerd op het vermogen om de magie van de natuur vast te leggen en te delen met de wereld. Het is een taak waarbij het cruciaal is om geduldig te zijn en momenten op een unieke en meeslepende manier vast te leggen. Bij het testen van onze betrouwbaarheid in dit opzicht hebben we ons gericht op het vastleggen van zeldzame en vluchtige momenten in de natuur.

Op een mistige ochtend in een afgelegen bos, slaagden we erin om een foto te maken van een ree die teder door de bomen gleed. Het vastleggen van dit magische tafereel vereiste niet alleen technische vaardigheden, maar ook het vermogen om de omgeving te observeren en te begrijpen. Door onze betrouwbaarheid aan te tonen bij het vastleggen van dergelijke momenten, hebben we bewezen dat we in staat zijn om de schoonheid en betovering van de natuur op een authentieke manier vast te leggen.

In landschapsfotografie is het essentieel om niet alleen de schoonheid van natuurlijke landschappen vast te leggen, maar ook de juiste sfeer te creëren. Met onze expertise, autoriteit en betrouwbaarheid hebben we laten zien dat we in staat zijn om de essentie van landschappen vast te leggen en de kijkers mee te nemen op een reis vol verwondering en bewondering.

.

Fotobewerking

Transformeer je foto’s in meesterwerken!

Wat is er beter dan het vastleggen van een moment met een foto? Het is als een tijdcapsule die je in staat stelt om een speciaal moment keer op keer te herbeleven. Maar soms is de kwaliteit van de foto niet helemaal zoals we het willen. Gelukkig biedt fotobewerkingssoftware een uitkomst. Met behulp van deze software kunnen we onze foto’s verbeteren en transformeren, zodat ze er nog beter uitzien dan in werkelijkheid. Stel je voor dat je een foto hebt genomen van een adembenemend uitzicht, maar door de fletse kleuren komt de schoonheid niet volledig tot zijn recht. Met fotobewerkingssoftware kun je de kleuren versterken, contrast toevoegen en de details benadrukken, waardoor de foto tot leven komt en je het gevoel hebt alsof je weer op die prachtige plek bent.

Fotobewerkingssoftware biedt ook de mogelijkheid om creatief te zijn met je foto’s. Stel je voor dat je een foto hebt genomen van een simpel huisje in een verlaten landschap. Voor sommige mensen zou dit gewoon een simpele foto zijn, maar met de juiste software kun je het huisje omtoveren tot een sprookjesachtig kasteel. Je kunt de kleuren aanpassen, lagen toevoegen en zelfs elementen uit andere foto’s combineren om een geheel nieuwe scène te creëren. Het resultaat is een foto die de verbeelding prikkelt en je meeneemt naar een andere realiteit. Fotobewerkingssoftware stelt je in staat om je foto’s te transformeren in kunstwerken en je creativiteit de vrije loop te laten.

Maar het testen van fotobewerkingssoftware gaat niet alleen over het verbeteren en transformeren van foto’s. Het gaat ook over het ontdekken van de mogelijkheden en het vinden van je eigen stijl. Stel je voor dat je een landschapsfotograaf bent die altijd bekend staat om dromerige en romantische foto’s. Met fotobewerkingssoftware kun je experimenteren met verschillende filters en effecten om een nieuwe esthetiek te verkennen. Misschien ontdek je wel dat de ruwe en donkere look van zwart-witfoto’s beter bij je past dan de kleurrijke en levendige foto’s waar je normaal gesproken om bekend staat. Het testen van fotobewerkingssoftware stelt je in staat om je fotografische horizon te verbreden en nieuwe mogelijkheden te ontdekken die je fotografie naar een hoger niveau tillen.

.

Dit boek gaat niet over kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Kunst & Fotografie die beschreven wordt lijkt zeker een aanrader. De auteur legt de nadruk op de kracht van natuur en de rol van fotografen in het vastleggen van die schoonheid. Het belang van techniek, timing, emotie en betekenis in landschapsfotografie wordt benadrukt. Het lijkt erop dat deze Kunst & Fotografie zowel technisch als emotioneel indrukwekkend is.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo