Denk je sterk – Review

Vergroot je verdomde zelfvertrouwen met Denk je sterk, het godvergeten zelfhulpboek dat je als een klauwhamer recht in je negatieve zelfbeeld ramt. Geschreven door die verrekte psychologen Fred Sterk en Sjoerd Swaen, deze gasten weten verdorie waar ze het over hebben. Met hun verdomd briljante cognitieve technieken gaan ze je verrotte gedachten ombuigen en je laten zien wie de hel je werkelijk bent. Maar dat is niet alles, makker.
De heren weten ook wel dat zelfvertrouwen niet alleen vanbinnen begint, maar ook vanbuiten groeit. Daarom hebben ze een tweede deel geschreven, Denk je zeker, dat zich focust op je zweterige interactie met die andere verdoemde mensen om je heen. Verbeter je sociale onzekerheid, man, en herwin je verdomde bewegingsvrijheid. Deze godvergeten boeken vullen elkaar als potdorie een tang op een varken aan, zodat je het totale pakket hebt voor je klotige persoonlijke groei.
Dit spul is geen flauwekul, gast. Het is bewezen, it works! Gebruikt door therapeuten, scholieren, studenten, en zelfs die lui van het bedrijfsleven. Sterk en Swaen hebben al meerdere verrekte succesvolle zelfhulpboeken op hun naam staan, zoals Denk je positief en Denk je vrij. Ja, je hebt het goed gehoord, buddy, het is tijd om jezelf verdraaid sterk te denken. Dus grijp dit kloteboek en verander je leven, verdomme!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
6.9Expert Score

Gedachtekracht
8.4
Mindfulness
7.5
Emotionele intelligentie
7.5
Positieve psychologie
6
Sociale psychologie
6
Zelfmotivatie
6
20-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Dit boek wordt over het algemeen positief beoordeeld in de reviews. Het is toegankelijk en inspirerend, met goede instructies en praktische voorbeelden. Veel mensen hebben er baat bij gehad, vooral bij depressie en sociale angsten. Het wordt aanbevolen als aanvulling op therapie of als hulpmiddel voor zelfreflectie en verandering.
Pluspunten
 • Toegankelijk
 • Inspirerend
 • Verrassend
 • Praktisch
 • Compleet
 • Goede kwaliteit
Minpunten
 • Soms onduidelijk
 • Saai
 • Te lang door gaan
 • Kwetsbaar
 • Prijzig
 • Ingewikkeld
.

Gedachtekracht

Gedachtekracht: groei binnen én buiten.

In het boek Denk je sterk laten psychologen Fred Sterk en Sjoerd Swaen zien hoe het toepassen van cognitieve technieken kan bijdragen aan het veranderen van een negatief zelfbeeld. Zelfvertrouwen begint van binnen, en door middel van de juiste gedachten kunnen we ons zelfbeeld transformeren. De auteurs hebben met dit boek aangetoond dat deze technieken daadwerkelijk effectief kunnen zijn in het vergroten van ons zelfvertrouwen.

Naast het veranderen van ons binnenwereld, richt Denk je sterk zich ook op het verbeteren van ons contact met anderen. Door meer ruimte en bewegingsvrijheid te ervaren in onze interacties met andere mensen, kunnen we ons zelfvertrouwen verder ontwikkelen. Het toegevoegde deel Denk je zeker richt zich specifiek op het omgaan met sociale onzekerheid en het verbeteren van onze buitenwereld. De combinatie van deze twee delen vormt als het ware een handboek voor persoonlijke groei.

De technieken en methoden beschreven in Denk je sterk zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen. Ze zijn uitgebreid getest en bewezen succesvol. Het boek wordt niet alleen gebruikt in psychotherapie, maar ook als zelfhulpmethode. Het is zelfs populair als motivatieboek, zowel voor scholieren als studenten en het bedrijfsleven. Dit geeft aan dat de impact van het toepassen van deze mentale technieken verder reikt dan alleen ons welzijn, maar ook ons succes kan beïnvloeden.

Fred Sterk en Sjoerd Swaen hebben met Denk je sterk weer laten zien waarom ze als psychologen bekendstaan. Naast dit boek hebben ze meerdere succesvolle zelfhulpboeken geschreven, waaronder Denk je positief en Denk je vrij. Hun expertise en autoriteit op het gebied van mentale gezondheid en persoonlijke groei zijn duidelijk terug te zien in hun werk. Met hun realistische en praktische benadering bieden ze lezers de mogelijkheid om hun gedachtenkracht te testen en zo hun welzijn en succes te vergroten.

Gedachtekracht-vooraanzicht1
.

Mindfulness

Minder stress, meer levenskwaliteit!

In de moderne wereld worden mensen constant geconfronteerd met allerlei vormen van stress en spanning. Of het nu gaat om werk, relaties of de druk om succesvol te zijn, het kan moeilijk zijn om innerlijke rust te vinden. Gelukkig kan mindfulness een krachtig hulpmiddel zijn om deze stress te verminderen en de kwaliteit van het leven te vergroten. Door bewust aandacht te besteden aan het hier en nu, kunnen mensen beter omgaan met hun gedachten en gevoelens, en zo meer controle krijgen over hun eigen welzijn. Met behulp van de technieken uit “Denk je sterk”, geschreven door psychologen Fred Sterk en Sjoerd Swaen, kunnen mensen leren hun negatieve zelfbeeld te veranderen en zelfvertrouwen op te bouwen van binnenuit. Dit kan een positieve invloed hebben op hun vermogen om met stress om te gaan en hun algehele levenskwaliteit te verbeteren.

Een belangrijk aspect van het beoefenen van mindfulness is het ontwikkelen van een bredere kijk op het leven en het vergroten van de ruimte voor innerlijke groei. In “Denk je zeker” worden technieken aangeboden die gericht zijn op het verbeteren van het contact met anderen en het omgaan met sociale onzekerheid. Vaak ervaren mensen angst en stress in sociale situaties, waardoor ze zich terugtrekken en zich geïsoleerd kunnen voelen. Door zich bewust te worden van hun gedachten en emoties, leren mensen beter om te gaan met deze angst en kunnen ze stap voor stap hun sociale zelfvertrouwen vergroten. Dit kan enorme voordelen hebben voor hun algemene welzijn en levensgeluk.

De effectiviteit van de mindfulness-technieken in “Denk je sterk” en “Denk je zeker” is ruimschoots bewezen en daarom worden deze boeken op grote schaal toegepast in psychotherapie, scholen en het bedrijfsleven. Steeds meer mensen ontdekken de helende kracht van mindfulness en de positieve impact die het kan hebben op hun leven. Door bewust aandacht te besteden aan hun gedachten en emoties, kunnen mensen een gevoel van controle en welzijn creëren dat hen in staat stelt beter om te gaan met stressvolle situaties. Met behulp van de technieken in deze boeken kunnen mensen hun innerlijke kracht ontdekken en een gelukkiger en completer leven leiden.

Mindfulness-zijaanzicht1
.

Emotionele intelligentie

Emotionele intelligentie: begrijp en verbind

Emotionele intelligentie is een essentiële vaardigheid die mensen helpt om emoties te herkennen en te reguleren. Door middel van emotionele intelligentie testen kan worden bepaald hoe goed iemand is in het begrijpen en omgaan met emoties. Dit is niet alleen belangrijk voor het individu zelf, maar het draagt ook bij aan effectieve communicatie en het opbouwen van goede relaties met anderen.

Wanneer mensen emoties kunnen herkennen en begrijpen, zijn ze beter in staat om zichzelf en anderen te begrijpen. Dit helpt bij het voorkomen van misverstanden en conflicten. Bijvoorbeeld, als iemand merkt dat een collega gefrustreerd is, kan hij proactief handelen om te helpen of begrip te tonen. Door te tonen dat je de emoties van anderen begrijpt, kun je effectiever communiceren en problemen voorkomen of oplossen.

Daarnaast draagt emotionele intelligentie ook bij aan het opbouwen van goede relaties. Als iemand in staat is om zijn eigen emoties te reguleren, kan hij beter reageren op anderen. Bijvoorbeeld, als er een meningsverschil is tussen vrienden, kan iemand met een hoog niveau van emotionele intelligentie op een kalme en constructieve manier reageren in plaats van defensief of boos te worden. Dit bevordert wederzijds begrip en vertrouwen, wat essentieel is voor het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties.

Kortom, het testen van emotionele intelligentie geeft inzicht in hoe goed mensen emoties kunnen herkennen en reguleren. Dit vermogen heeft een directe invloed op effectieve communicatie en het opbouwen van goede relaties. Door bewust te werken aan het ontwikkelen van emotionele intelligentie, kunnen mensen hun zelfvertrouwen vergroten en een positieve impact hebben op hun eigen leven en dat van anderen.

Emotionele intelligentie-sfeerfoto1
.

Positieve psychologie

Jouw geluk, sterker in gedachten!

Positieve psychologie is een benadering die zich richt op het bevorderen van het welzijn en het geluksgevoel van individuen. In Denk je sterk wordt deze benadering toegepast om het zelfvertrouwen en het positieve zelfbeeld van mensen te vergroten. Volgens psychologen Fred Sterk en Sjoerd Swaen begint zelfvertrouwen van binnen, in de manier van denken. Door cognitieve technieken toe te passen, kunnen negatieve gedachten worden omgezet in positieve overtuigingen. Uit onderzoek is gebleken dat het toepassen van deze principes daadwerkelijk helpt bij het veranderen van een negatief zelfbeeld. Het boek biedt een verzameling van bewezen technieken die mensen kunnen helpen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en daarmee hun geluksgevoel te vergroten.

Een belangrijk aspect van zelfvertrouwen is het hebben van ruimte en bewegingsvrijheid in het contact met anderen. Dit is iets waar Denk je sterk veel aandacht aan besteedt. Het boek is namelijk opgedeeld in twee delen: Denk je sterk en Denk je zeker. Het eerste deel richt zich op het veranderen en verbeteren van de binnenwereld, de gedachten en het gevoel van zelfvertrouwen. Het tweede deel richt zich juist op het veranderen en verbeteren van de buitenwereld, het contact met anderen en het leren omgaan met sociale onzekerheid. Sterk en Swaen benadrukken dat beide delen elkaar aanvullen en eigenlijk bij elkaar horen. Het boek biedt technieken en strategieën die mensen kunnen helpen om meer zelfvertrouwen te ervaren in het contact met anderen, wat uiteindelijk kan leiden tot een groter geluksgevoel.

Denk je sterk is inmiddels een veelgebruikte methode die zowel naast psychotherapie als zelfstandig wordt toegepast. Het boek heeft succesvolle resultaten geboekt bij verschillende doelgroepen, waaronder scholieren, studenten en het bedrijfsleven. Het wordt niet alleen gebruikt als zelfhulpboek, maar ook als motivatieboek. De beschreven technieken zijn aantoonbaar werkzaam en hebben geleid tot positieve veranderingen in het zelfvertrouwen en het geluksgevoel van velen. Fred Sterk en Sjoerd Swaen, ervaren psychologen en auteurs van meerdere succesvolle zelfhulpboeken, hebben met Denk je sterk opnieuw bewezen dat de principes van positieve psychologie effectief kunnen zijn in het vergroten van het zelfvertrouwen en het optimisme van individuen.

Positieve psychologie-functionaliteiten1
.

Sociale psychologie

Denk je sterk, denk zeker!

In de wereld van sociale psychologie draait alles om de invloed van sociale situaties en groepsdynamiek op ons gedrag en onze besluitvorming. Hoe we denken over onszelf en anderen speelt een cruciale rol in ons zelfvertrouwen en ons vermogen om positieve veranderingen in ons leven teweeg te brengen. Het boek “Denk je sterk” van psychologen Fred Sterk en Sjoerd Swaen biedt een waardevolle toolkit van cognitieve technieken waarmee we ons negatieve zelfbeeld kunnen transformeren. Door onze gedachten te veranderen, kunnen we ons innerlijke kompas aanpassen en een sterker gevoel van eigenwaarde ontwikkelen.

Naast het belang van interne verandering, erkent “Denk je sterk” ook het belang van sociale interactie en relaties bij het vergroten van zelfvertrouwen. Het boek bevat een tweede deel genaamd “Denk je zeker”, dat gericht is op het verbeteren van ons contact met anderen en het omgaan met sociale onzekerheid. Dit deel benadrukt het belang van het creëren van meer ruimte en bewegingsvrijheid in onze interacties met anderen. Door te leren hoe we effectief met sociale situaties kunnen omgaan, kunnen we ons zelfvertrouwen vergroten en ons vermogen ontwikkelen om positieve connecties met anderen aan te gaan.

Een belangrijke les die we kunnen leren uit de toegepaste sociale psychologie is dat de binnen- en buitenwereld met elkaar verbonden zijn. Onze gedachten en gevoelens beïnvloeden onze interacties met anderen, terwijl deze interacties op hun beurt weer invloed hebben op ons innerlijke landschap. Het samenvoegen van de delen “Denk je sterk” en “Denk je zeker” is een erkenning van deze onderlinge verbondenheid. Door zowel ons innerlijke leven als ons sociale leven aan te pakken, kunnen we een holistische benadering van persoonlijke groei aannemen. De technieken beschreven in “Denk je sterk” zijn bewezen effectief en hebben een breed scala aan toepassingen, van psychotherapie tot onderwijs en het bedrijfsleven. Fred Sterk en Sjoerd Swaen hebben met dit boek een waardevolle bijdrage geleverd aan het bevorderen van zelfvertrouwen en het stimuleren van persoonlijke groei.

Sociale psychologie-vooraanzicht2
.

Zelfmotivatie

Denk je sterk, zelfmotivatie gegarandeerd!

Het vergroten van zelfmotivatie en het behalen van doelen is een eeuwig streven van velen. Het boek “Denk je sterk” van psychologen Fred Sterk en Sjoerd Swaen biedt een interessante kijk op hoe cognitieve technieken kunnen helpen bij het veranderen van een negatief zelfbeeld. Het blijkt dat zelfvertrouwen begint van binnen, in onze manier van denken. Door middel van deze technieken kunnen we onze gedachten herstructureren en een positiever zelfbeeld creëren.

Een cruciaal aspect van het vergroten van zelfvertrouwen is het contact met anderen. Dit wordt benadrukt in de nieuwe versie van “Denk je sterk”, waarin een tweede deel, genaamd “Denk je zeker”, is toegevoegd. Hierin ligt de focus op het veranderen en verbeteren van onze buitenwereld, met name het contact met anderen. Dit kan zich uiten in het ervaren van meer ruimte en bewegingsvrijheid in sociale situaties en het leren omgaan met sociale onzekerheid. Het is interessant om te zien hoe de binnenwereld en de buitenwereld elkaar aanvullen en samenwerken om ons zelfvertrouwen te vergroten.

De effectiviteit van de technieken in “Denk je sterk” is in de loop der tijd bewezen. Het boek wordt op grote schaal toegepast in psychotherapie en als zelfhulpmethode. Bovendien heeft het zijn weg gevonden als motivatieboek voor scholieren, studenten en het bedrijfsleven. De positieve resultaten die worden behaald met behulp van de beschreven technieken bevestigen de expertise en autoriteit van de auteurs, Fred Sterk en Sjoerd Swaen. Het is duidelijk dat hun eerdere succesvolle zelfhulpboeken, zoals “Denk je positief” en “Denk je vrij”, hebben bijgedragen aan hun reputatie als betrouwbare bronnen op het gebied van zelfmotivatie en persoonlijke groei.

Zelfmotivatie-zijaanzicht2
.

Denk je sterk kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

“Denk je sterk” van Sterk en Swaen is een krachtige en inspirerende gids voor persoonlijke groei, waarbij cognitieve technieken worden gebruikt om een negatief zelfbeeld te transformeren. Het boek reikt niet alleen praktische methoden aan om onze binnenwereld te veranderen, maar biedt ook waardevolle inzichten om ons contact met anderen te verbeteren. Met hun realistische aanpak en bewezen succesvolle technieken, hebben de auteurs een waardevol handboek gecreëerd dat zowel in therapie als voor zelfhulpdoeleinden kan worden gebruikt. “Denk je zeker”, het toegevoegde deel van het boek, richt zich specifiek op het omgaan met sociale onzekerheid en het verbeteren van onze buitenwereld. Door de gepresenteerde technieken en methoden kunnen lezers meer ruimte en bewegingsvrijheid ervaren in hun interacties met anderen, wat hun zelfvertrouwen verder kan ontwikkelen. Het boek is niet alleen een motivatieboek, maar ook een praktische en uitvoerbare handleiding voor het vergroten van welzijn en succes. Sterk en Swaen hebben met hun heldere en bruikbare benadering een waardevolle tool gecreëerd om de kracht van onze gedachten te testen en te benutten. Al met al is “Denk je sterk” een aanrader voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei en het versterken van zelfvertrouwen. Sterk en Swaen combineren in hun boek effectieve cognitieve technieken met praktische inzichten, waardoor lezers hun welzijn kunnen vergroten en succesvolle relaties kunnen opbouwen. Het boek is een waardevolle toevoeging aan zowel psychotherapie als zelfhulp en zal lezers inspireren om hun gedachtenkracht te benutten voor positieve veranderingen. Charles Bukowski zou dit boek ongetwijfeld waarderen.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo