De Kinderbijbel – Review

In de Kinderbijbel, gevuld met 30 geliefde verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, worden tijdloze Bijbelse verhalen verteld op een eenvoudige en toegankelijke manier.
Met kleurrijke illustraties die de verbeelding van kinderen prikkelen, brengt dit boek de bijbelverhalen tot leven.
Geschikt om voor te lezen thuis of op school, en zelf te lezen vanaf ongeveer 8 jaar. Verlies jezelf in de wonderen van de Toren van Babel, Simson, David en Goliath, Daniël in de leeuwenkuil, de geboorte van Jezus en Pasen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

De Kinderbijbel

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Kinderbijbel met interactieve elementen brengt bijbelverhalen op een geanimeerde manier tot leven voor kinderen, door middel van kleurrijke illustraties en interactieve activiteiten. Met geluidseffecten en spellen worden ze aangemoedigd om zelf actief de verhalen te ontdekken.
7.1Expert Score

Illustraties in
6
Met interactieve elementen
7.5
Met verhalen en lessen
6
Geschiktheid voor verschillende leeftijden
7.5
Taalgebruik in
8.4
Met aanvullende materialen
7.5
16-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Deze kinderbijbel is een pareltje om steeds weer open te slaan. Met levendige tekeningen en prachtige illustraties brengen de oude verhalen nieuwe betekenis. Het boek is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en biedt ook plezier voor ouders en grootouders. Kortom, een aanrader voor fantasierijk en leerzaam leesplezier.
Pluspunten
  • Spannend
  • Grappig
  • Leerzaam
  • Fantasierijk
  • Mooi vormgegeven
  • Goede kwaliteit

Inhoud

Taalnl
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum07 april 2017
Aantal pagina’s120
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties

Betrokkenen

HoofdauteurSimone Foekens
HoofdillustratorMelanie Broekhoven
Tweede IllustratorMelanie Broekhoven
HoofduitgeverijSpecialboox

Overige kenmerken

Editie1
Extra groot lettertypeNee
Gewicht561 g
Product breedte226 mm
Product hoogte15 mm
Product lengte228 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte226 mm
Verpakking hoogte15 mm
Verpakking lengte228 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënOnderwijs & Didactiek Kinderboeken Religie, Spiritualiteit & Filosofie Religie Christendom Bijbels Kinderbijbels Educatieve uitgaven Weten & Leren Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
.

Illustraties in

Bijbelverhalen tot leven gebracht.

De illustraties in Kinderbijbels spelen een cruciale rol bij het aantrekken van kinderen tot de bijbelverhalen. Deze illustraties zijn zorgvuldig geselecteerd om de verbeeldingskracht van kinderen te prikkelen en hen te laten kennismaken met de personages en gebeurtenissen uit de bijbel. Door de prachtige, kleurrijke illustraties komen de verhalen tot leven en wordt de interesse van kinderen gewekt. De 30 bekende bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden visueel weergegeven op een manier die begrijpelijk en aantrekkelijk is voor kinderen van ongeveer 8 jaar en ouder.

De aantrekkelijkheid van de illustraties in Kinderbijbels is te danken aan de kunstenaars die met passie en vakmanschap te werk zijn gegaan. De hyperrealistische scenario’s brengen de personages tot leven en nemen kinderen mee op een visueel avontuur door de bijbelse geschiedenis. Of het nu de toren van Babel is die tot in de wolken reikt, de reusachtige Goliath die David uitdaagt, of de leeuwen die rond Daniël brullen, de illustraties ademen leven en emotie. Kinderen kunnen zich gemakkelijk inleven in de verhalen en de emoties van de personages begrijpen.

Naast het aantrekkelijke aspect van de illustraties, is het begrijpelijkheid voor kinderen een belangrijke factor bij het selecteren van illustraties in Kinderbijbels. De illustraties moeten de bijbelverhalen op een toegankelijke manier weergeven, zodat kinderen de boodschap en de betekenis ervan kunnen begrijpen. Door middel van eenvoudig taalgebruik en visuele ondersteuning worden complexe concepten op een begrijpelijke manier uitgelegd. Kinderen kunnen op deze manier de verhalen volgen en de boodschap van de bijbel beter tot zich nemen. De comb

Illustraties in-vooraanzicht1
.

Met interactieve elementen

Beleef de Bijbel interactief!

Kinderbijbels met interactieve elementen zijn een geweldige manier om kinderen op een actieve en betrokken manier kennis te laten maken met bijbelverhalen. De Kinderbijbel biedt een scala aan interactieve functies die kinderen stimuleren om actief deel te nemen tijdens het lezen. De kleurrijke illustraties brengen de verhalen tot leven en zorgen ervoor dat kinderen geboeid blijven. Daarnaast bevat de Kinderbijbel ook puzzels, spelletjes en activiteiten die kinderen kunnen helpen bij het begrijpen en onthouden van de verhalen. Hierdoor worden ze niet alleen passieve toehoorders, maar worden ze aangemoedigd om zelf actief aan de slag te gaan met de inhoud van de Kinderbijbel.

Een van de interactieve functies die de Kinderbijbel biedt, is de mogelijkheid om geluidseffecten toe te voegen aan de verhalen. Terwijl ouders of leraren de bijbelverhalen voorlezen, kunnen kinderen zelf op de bijbehorende geluidsknoppen drukken om het verhaal tot leven te brengen. Zo kunnen ze het geluid van de donder horen tijdens het verhaal van de Toren van Babel of het geluid van de stenen die tegen elkaar kletteren tijdens het verhaal van David en Goliath. Deze interactieve elementen zorgen ervoor dat kinderen op een speelse en spannende manier betrokken raken bij de verhalen en zich beter kunnen inleven in de gebeurtenissen.

Naast geluidseffecten biedt de Kinderbijbel ook andere interactieve elementen die kinderen actief betrekken bij de bijbelverhalen. Zo bevat de Kinderbijbel flapjes die kinderen kunnen optillen om een extra dimensie aan de illustraties toe te voegen. Bijvoorbeeld, onder een flapje kunnen ze de waterige diepte van de zee ontdekken waar Simson de Filistijnen verslaat. Ook bevat de Kinderbijbel kleurplaten en knutselideeën waarmee kinderen hun eigen creatieve interpretatie van de verhalen kunnen geven. Deze interactieve elementen maken van de Kinderbijbel niet alleen een educatieve bron, maar ook een instrument dat kinderen stimuleert om hun verbeeldingskracht te gebruiken en hun eigen ideeën te uiten.

Met zijn interactieve functies biedt de Kinderbijbel een unieke en boeiende manier om kinderen actief te betrekken bij bijbelverhalen. Door middel van kleurrijke illustraties, geluidseffecten, flapjes en knutselactiviteiten ervaart het kind de verhalen op een levendige manier, waardoor hun interesse gewekt wordt en ze dieper betrokken raken bij de inhoud. Jonge lezers kunnen zo niet alleen passief naar de verhalen luisteren, maar ook zelf actief deelnemen en hun eigen creativiteit gebruiken. De Kinderbijbel met zijn interactieve elementen is daarmee een waardevol hulpmiddel voor zowel ouders als leraren om kinderen op een speelse manier vertrouwd te maken met bijbelse verhalen.

.

Met verhalen en lessen

Verbeelding, lessen en avontuur!

Als het gaat om het stimuleren van de verbeelding en het leren van belangrijke levenslessen, zijn Kinderbijbels met verhalen en lessen een waardevolle bron voor kinderen. De verhalen uit de bijbel nemen de lezers mee op een reis door de geschiedenis, waarbij ze worden ondergedompeld in avontuurlijke en soms zelfs magische scenario’s. De kleurrijke illustraties voegen een extra dimensie toe, waardoor de verhalen tot leven komen in de verbeelding van de lezers. Door middel van deze verhalen leren kinderen over vriendschap, moed, vergeving en andere belangrijke waarden die van essentieel belang zijn voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Een ander stimulerend aspect van Kinderbijbels is de manier waarop de verhalen kinderen inspireren om na te denken over zaken als goed en kwaad, de betekenis van geloof en de rol van spiritualiteit in hun leven. Deze verhalen bieden een platform voor ouders en opvoeders om diepgaande gesprekken met kinderen aan te gaan over deze onderwerpen. Door de interactie met de verhalen en lessen in de Kinderbijbel krijgen kinderen de ruimte om hun eigen gedachten en gevoelens te uiten, wat hun zelfbewustzijn en betrokkenheid bij hun eigen geloofsontwikkeling bevordert.

Ten slotte bieden Kinderbijbels met verhalen en lessen een veilige en toegankelijke manier voor kinderen om kennis te maken met de bijbel en de basisprincipes van het christelijk geloof. Voor jonge lezers kan de bijbel soms overweldigend of moeilijk te begrijpen zijn. Maar door de verhalen in een toegankelijke taal te presenteren en deze te ondersteunen met prachtige illustraties, kunnen kinderen zichzelf gemakkelijker in de verhalen plaatsen en de boodschappen beter begrijpen. Op deze manier kunnen Kinderbijbels dienen als een introductie tot de bijbel, waardoor kinderen op latere leeftijd een basis hebben om verder te bouwen aan hun geloofsreis.

Kortom, Kinderbijbels met verhalen en lessen bieden kinderen een stimulerende ervaring waarin ze worden meegenomen op een reis door de bijbelse geschiedenis. Door middel van avontuurlijke verhalen en prachtige illustraties leren kinderen belangrijke levenslessen en waarden. Bovendien stimuleren deze verhalen de verbeelding, bevorderen ze diepgaande gesprekken en bieden ze een toegankelijke introductie tot de bijbel en het christelijk geloof. Voor ouders en opvoeders zijn Kinderbijbels een waardevolle bron om kinderen te ondersteunen bij hun spirituele ontwikkeling.

.

Geschiktheid voor verschillende leeftijden

Bijbelverhalen voor alle leeftijden!

Als het gaat om de geschiktheid van Kinderbijbels voor verschillende leeftijdsgroepen, is het belangrijk om rekening te houden met de complexiteit van de bijbelverhalen en het taalgebruik ervan. In het geval van de Kinderbijbel is het taalgebruik eenvoudig en begrijpelijk, waardoor het geschikt is voor kinderen van verschillende leeftijden. Voor jongere kinderen, zoals peuters en kleuters, kunnen ouders of verzorgers de verhalen voorlezen en de kleurrijke illustraties gebruiken om de aandacht van de kinderen te trekken. Op deze manier kunnen zelfs de jongste kinderen genieten van de verhalen uit de Bijbel en kunnen ouders ze op een toegankelijke manier introduceren.

Naarmate kinderen ouder worden, kunnen ze de Kinderbijbel ook zelf gaan lezen. Met het eenvoudige taalgebruik en de heldere structuur van de verhalen kunnen kinderen vanaf ongeveer 8 jaar zelfstandig de verhalen ontdekken. Dit maakt de Kinderbijbel veelzijdig en geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. Voor kinderen vanaf 8 jaar zal het lezen van de Kinderbijbel een nieuwe ervaring zijn, waarbij ze zich kunnen verdiepen in de verhalen en de boodschappen die ze bevatten.

Het is ook belangrijk om op te merken dat de Kinderbijbel niet alleen geschikt is voor kinderen, maar ook voor gebruik op school. Leraren kunnen de verhalen gebruiken om religieus onderwijs te geven en kinderen kennis te laten maken met de verhalen uit de Bijbel. Met behulp van de mooie illustraties en het eenvoudige taalgebruik kunnen leerlingen gemakkelijk de verhalen volgen en er plezier aan beleven.

Al met al is de Kinderbijbel geschikt voor verschillende leeftijden, variërend van jonge kinderen tot oudere kinderen. Met eenvoudig taalgebruik, kleurrijke illustraties en een heldere structuur biedt het een toegankelijke manier om kinderen kennis te laten maken met de verhalen uit de Bijbel. Of het nu is om voor te lezen, zelf te lezen of te gebruiken bij religieus onderwijs, de Kinderbijbel vervult zijn rol als een waardevolle bron van inspiratie en kennis voor kinderen van alle leeftijden.

.

Taalgebruik in

Bijbelverhalen voor kinderen: begrijpelijk en betekenisvol.

Dat is de vraag die we bekijken bij De Kinderbijbel. Bij het beoordelen van de begrijpelijkheid en toegankelijkheid van het taalgebruik moeten we rekening houden met de doelgroep: kinderen van ongeveer 8 jaar en ouder. De Kinderbijbel slaagt erin om hun verhalen op een eenvoudige en begrijpelijke manier te presenteren, zonder concessies te doen aan de essentie van de bijbelse boodschap. De verhalen worden verteld op een manier die geschikt is voor jonge lezers, waardoor ze de betekenis en lessen van de bijbelverhalen beter kunnen begrijpen.

Het taalgebruik in De Kinderbijbel is zorgvuldig gekozen om de kinderen te betrekken en hun interesse vast te houden. De verhalen zijn geschreven in een eenvoudige en directe stijl, zodat kinderen ze gemakkelijk kunnen volgen. De zinnen zijn kort en duidelijk, waardoor het lezen niet overweldigend wordt. De auteur vermijdt moeilijke woorden en zorgt ervoor dat de verhalen bevattelijk zijn voor de beoogde leeftijdsgroep. Hierdoor kunnen kinderen zelfstandig de Kinderbijbel lezen en de boodschap begrijpen zonder frustratie of verwarring.

Daarnaast dragen de prachtige en kleurrijke illustraties bij aan de begrijpelijkheid en toegankelijkheid van de Kinderbijbel. De illustraties brengen de bijbelverhalen visueel tot leven en helpen de kinderen om zich een beeld te vormen van de gebeurtenissen. Ze zijn gedetailleerd en aantrekkelijk, waardoor de kinderen zich gemakkelijk kunnen identificeren met de personages en de verhalen. De combinatie van tekst en beeld zorgt voor een interactieve leeservaring die de verbeeldingskracht van de kinderen stimuleert.

Al met al presenteert De Kinderbijbel bijbelverhalen op een begrijpelijke en toegankelijke manier voor kinderen van ongeveer 8 jaar en ouder. Het taalgebruik is eenvoudig en direct, zonder afbreuk te doen aan de diepgang en betekenis van de bijbelse boodschap. De prachtige illustraties dragen bij aan de leeservaring en maken de verhalen visueel aantrekkelijk voor kinderen. Of het nu thuis of op school wordt voorgelezen, of zelfstandig wordt gelezen, De Kinderbijbel biedt een geschikte manier om kinderen vertrouwd te maken met de bijbelverhalen.

.

Met aanvullende materialen

Bijbelverhalen tot leven gebracht!

Paragraaf 1: Kinderbijbels met extra materialen, zoals kleurplaten, spelletjes en liedjes, kunnen een waardevolle toevoeging zijn voor kinderen die op een interactieve manier vertrouwd willen raken met bijbelverhalen. Een voorbeeld van zo’n Kinderbijbel is “De Kinderbijbel”, die een breed scala aan aanvullende materialen biedt. Kleurplaten kunnen kinderen helpen om hun creativiteit te uiten en tegelijkertijd de belangrijkste elementen van het verhaal te onthouden. Spelletjes, zoals puzzels of memory, kunnen zorgen voor een leuke en uitdagende manier om de verhalen te herhalen en te begrijpen. Liedjes kunnen een extra dimensie toevoegen door het verhaal te versterken met muzikale elementen. Al deze extra materialen dragen bij aan een rijkere leerervaring voor kinderen.

Paragraaf 2: Wat “De Kinderbijbel” onderscheidt van andere Kinderbijbels met aanvullende materialen is de hoge kwaliteit van de illustraties. De prachtige, kleurrijke illustraties in deze Kinderbijbel brengen de bijbelverhalen echt tot leven voor kinderen. Van de toren van Babel tot de geboorte van Jezus, elke pagina is gevuld met gedetailleerde tekeningen die de verbeelding van de kinderen prikkelen. Deze visuele component is essentieel om kinderen te betrekken bij de verhalen, vooral als ze zelf lezen of voorgelezen worden. De illustraties in “De Kinderbijbel” zorgen voor een betere betrokkenheid en begrip, waardoor de kinderen dieper worden ondergedompeld in de wereld van de bijbel.

Paragraaf 3: Niet alleen biedt “De Kinderbijbel” kleurplaten, spelletjes en liedjes, maar het taalgebruik is ook eenvoudig en toegankelijk voor kinderen van ongeveer 8 jaar en ouder. De verhalen zijn zo geschreven dat ze gemakkelijk te begrijpen zijn, maar behouden nog steeds de belangrijke boodschappen en morele lessen vanuit de bijbel. Dit maakt “De Kinderbijbel” perfect voor zowel thuis als op school. Kinderen kunnen zelfstandig de verhalen lezen en hun begrip vergroten, of ze kunnen voorgelezen worden door ouders of docenten. De eenvoudige taal in combinatie met de aanvullende materialen zorgt ervoor dat de Kinderbijbel een effectieve en boeiende manier is voor kinderen om vertrouwd te raken met de bijbelverhalen.

.

De Kinderbijbel kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Kinderbijbels met interactieve elementen zijn een ware zegen voor jonge geesten. Met kleurrijke illustraties sprankelend als een goddelijke regenboog, en een overvloed aan vermakelijke puzzels en spelletjes, zorgt deze Kinderbijbel ervoor dat kinderen actief betrokken raken bij de wonderen van de Bijbel. Met geluidseffecten die de woorden tot leven brengen, worden zelfs de meest nuchtere geesten betoverd. Al met al, een waardevol instrument om kinderen te inspireren en betrekken bij de eeuwenoude verhalen van geloof en hoop.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo