De beleggingsillusie – Review

'De beleggingsillusie' is een essentiële bron voor elke belegger die zijn vermogen op een verstandige wijze wil laten groeien.
Door middel van een vlotte en heldere schrijfstijl ontrafelen Marius Kerdel en Jolmer Schukken de geraffineerde illusie die vermogensbeheerders en beleggingsfondsen in stand houden: de mogelijkheid om de markt te verslaan.
Ze onthullen hoe deze partijen een groot deel van het rendement voor zichzelf opeisen, waardoor het netto beleggingsresultaat voor de klant vrijwel altijd achterblijft bij het marktgemiddelde. Maar waarom blijven beleggers desondanks hun vertrouwen schenken aan deze partijen? De auteurs wenden zich tot de psychologie van het beleggen en reiken praktische oplossingen aan. Al met al biedt dit boek een solide basis met drie eenvoudige en verstandige vuistregels om zelf je vermogen succesvol te beleggen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
6.9Expert Score

Voor beginners
7.8
Risicos van
6
In aandelen
7.8
In vastgoed
7.8
In cryptocurrency
6
Voor je pensioen
6
Versus sparen
6.9
20-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Dit boek over beleggen wordt over het algemeen positief ontvangen. Het wordt geprezen om de heldere uitleg, inspirerende inhoud en praktische toepasbaarheid. Het richt zich vooral op beginners en geeft advies om verstandig en defensief te beleggen op de lange termijn. Het boek wordt gezien als een aanrader voor iedereen die wil leren beleggen en zijn/haar financiële doelstellingen wil behalen.
Pluspunten
  • Heldere uitleg
  • Inspirerend
  • Praktisch toepasbaar
  • Toegankelijk
.

Voor beginners

Beleggen zonder illusies, start nu!

Dit is een vraag die velen zich stellen, vooral omdat de financiële wereld vaak als complex en intimiderend wordt beschouwd. In ‘De beleggingsillusie’ bieden Marius Kerdel en Jolmer Schukken een verhelderende kijk op deze kwestie. Ze leggen bloot hoe vermogensbeheerders en beleggingsfondsen een illusie in stand houden, namelijk dat ze de markt kunnen verslaan en zo een hoger rendement kunnen behalen. In werkelijkheid is het echter zo dat deze partijen vaak een groot deel van de winst in eigen zak steken, waardoor de klant uiteindelijk met een lager rendement achterblijft. Dit boek biedt een praktische en toegankelijke oplossing voor deze illusie en presenteert drie vuistregels waarmee beginners op een eenvoudige en verstandige manier kunnen beginnen met beleggen.

De auteurs helpen je de psychologie van het beleggen te begrijpen, wat essentieel is voor beginners om te begrijpen. Ze leggen uit waarom beleggers vaak toch hun geld blijven toevertrouwen aan vermogensbeheerders en beleggingsfondsen, ondanks het feit dat het netto beleggingsresultaat meestal slechter is dan het marktgemiddelde. Door de illusie te doorzien en te begrijpen hoe psychologie een rol speelt bij beleggingsbeslissingen, kun je als beginner een bewuste keuze maken om je vermogen zelf te beleggen en de juiste beslissingen te nemen.

Terug naar de basis: dat is waar ‘De beleggingsillusie’ je mee naartoe neemt. Het biedt een praktische en toegankelijke benadering van beleggen, waardoor beginners op een eenvoudige manier kunnen starten. De auteurs presenteren drie vuistregels die je kunnen helpen om je vermogen op een verstandige manier te laten groeien. Door deze basisprincipes te volgen, kun je als beginner een solide basis leggen voor je beleggingsreis en de valkuilen vermijden die veel beleggers ervaren.

Kortom, ‘De beleggingsillusie’ is een waardevol boek voor beginners die willen starten met beleggen. Het biedt inzicht in de complexe wereld van vermogensbeheerders en beleggingsfondsen, en helpt je de illusie te doorzien. Met praktische vuistregels en een beter begrip van de psychologie van het beleggen, kun je als beginner zelf je vermogen eenvoudig en verstandig beleggen. Dit boek is een must-read voor iedereen die zijn vermogen op een verantwoorde manier wil laten groeien.

Voor beginners-vooraanzicht1
.

Risicos van

Beleggen: diversifieer voor minder risico

Beleggen brengt altijd bepaalde risico’s met zich mee. Een van de mogelijke risico’s is het verlies van geïnvesteerd kapitaal. Het is belangrijk om te realiseren dat de markt volatiel kan zijn en dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. Dit betekent dat je mogelijk niet het volledige bedrag terugkrijgt dat je hebt geïnvesteerd. Om dit risico te beperken, is het essentieel om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Door je kapitaal over verschillende beleggingen te spreiden, zoals aandelen, obligaties en vastgoed, verklein je de kans dat je al je geld verliest door de schommelingen van slechts één beleggingscategorie.

Een ander risico van beleggen is het inherente onzekerheidsaspect. De markt kan onvoorspelbaar zijn en er kunnen economische of politieke gebeurtenissen optreden die een negatieve invloed hebben op je beleggingen. Om dit risico te beperken, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het nieuws en de ontwikkelingen in de markt. Het is echter ook belangrijk om niet impulsief te handelen op basis van korte termijn gebeurtenissen. Het is vaak verstandiger om een langetermijnvisie te hanteren en je beleggingen stabiel te houden, zelfs tijdens onrustige periodes op de markt.

Een derde risico van beleggen is het tegenkomen van beleggingsillusies, zoals beschreven in het boek ‘De beleggingsillusie’. Veel vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beweren dat ze in staat zijn om de markt te verslaan en daarmee hogere rendementen te behalen. Echter, in werkelijkheid blijken de netto beleggingsresultaten vaak slechter te zijn dan het marktgemiddelde. Het is dus belangrijk om kritisch te zijn en niet blindelings vertrouwen te hebben in externe partijen. Een praktische oplossing om deze illusie te doorzien is om zelf je vermogen eenvoudig en verstandig te beleggen, met behulp van duidelijke vuistregels. Op deze manier behoud je controle over je eigen beleggingsportefeuille en minimaliseer je het risico van het vertrouwen op anderen die mogelijk de marktillusie in stand houden.

.

In aandelen

Aandelen: groei, dividend en strategieën!

Beleggen in aandelen biedt tal van voordelen voor beleggers die hun vermogen willen laten groeien. Een van de belangrijkste voordelen is het potentieel voor aanzienlijke rendementen. In vergelijking met andere beleggingsinstrumenten zoals spaarrekeningen of obligaties, hebben aandelen het potentieel om hogere rendementen te genereren op de lange termijn. Dit komt doordat aandelen de belegger in staat stellen om mee te profiteren van de groei en winstgevendheid van individuele bedrijven. Daarnaast bieden aandelen de mogelijkheid om dividendinkomsten te ontvangen, wat een aantrekkelijke bron van passief inkomen kan zijn. Beleggen in aandelen kan ook leiden tot vermogensgroei door middel van kapitaalwinsten, waarbij de waarde van de aandelen stijgt ten opzichte van de aankoopprijs.

Om optimaal te profiteren van beleggen in aandelen, zijn er verschillende strategieën die beleggers kunnen toepassen. Een van de meest populaire strategieën is de buy-and-hold benadering, waarbij beleggers aandelen kopen met de intentie om ze voor een lange periode vast te houden. Deze strategie is gebaseerd op het idee dat op de lange termijn de aandelenmarkt over het algemeen stijgt en dat beleggers kunnen profiteren van deze groei door geduldig te blijven. Een andere strategie is value investing, waarbij beleggers op zoek gaan naar ondergewaardeerde aandelen en deze kopen met de verwachting dat ze in waarde zullen stijgen. Deze strategie vereist grondig onderzoek en analyse om te bepalen of een aandeel echt ondergewaardeerd is. Tot slot is er de strategie van diversificatie, waarbij beleggers hun portefeuille spreiden over verschillende aandelen en sectoren om het risico te beperken. Door verschillende aandelen te bezitten, verkleinen beleggers het potentieel verlies als één aandeel slecht presteert.

Al met al biedt beleggen in aandelen vele voordelen en strategieën. Het potentieel voor hoge rendementen en dividendinkomsten maakt het aantrekkelijk voor beleggers die hun vermogen willen laten groeien. Daarnaast zijn er strategieën zoals buy-and-hold, value investing en diversificatie die beleggers kunnen helpen om hun rendement te optimaliseren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat beleggen in aandelen risico’s met zich meebrengt en dat het cruciaal is om voldoende onderzoek te doen en de markt zorgvuldig te analyseren voordat men investeert. Door de voordelen te benutten en de beste strategieën toe te passen, kunnen beleggers de kans vergroten om succesvol te zijn in hun beleggingen.

.

In vastgoed

Vastgoedbeleggingen: Rendement met zorg

Beleggen in vastgoed biedt tal van mogelijkheden en kan een aantrekkelijk rendement opleveren. Eén optie is het investeren in commerciële panden zoals kantoren, winkelcentra of logistieke hubs. Deze vastgoedcategorie kan stabiele inkomsten genereren door middel van huurinkomsten en waardestijging op de lange termijn. Het rendement is meestal hoger dan bij residentieel vastgoed, maar het brengt ook hogere risico’s met zich mee, zoals leegstand of economische neergang. Een andere mogelijkheid is het investeren in residentieel vastgoed, zoals appartementen of huizen. Hierbij kan het rendement komen uit huuropbrengsten of de verkoop van de panden. Hoewel het rendement over het algemeen lager is dan bij commercieel vastgoed, is het risico ook relatief lager. Ten slotte is er ook de optie om te investeren in vastgoedfondsen, waarbij meerdere investeerders hun geld samenleggen om te investeren in diverse vastgoedprojecten. Dit biedt diversificatie en beheer door professionals, maar het rendement kan fluctueren afhankelijk van de prestaties van de onderliggende vastgoedportefeuille.

Het rendement van beleggen in vastgoed kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals locatie, marktomstandigheden en beheer. Over het algemeen kan vastgoed een stabiel en solide rendement bieden op de lange termijn. Bij commercieel vastgoed kan het rendement komen uit huurinkomsten en waardevermeerdering. Gemiddeld gezien kan een rendement van 6% tot 8% per jaar worden behaald. Voor residentieel vastgoed ligt het rendement meestal lager, rond de 4% tot 6%, maar dit kan variëren afhankelijk van de huurmarkt en inflatie. Vastgoedfondsen kunnen ook aantrekkelijke rendementen bieden, met gemiddelde jaarlijkse rendementen tussen 5% en 8%. Het is belangrijk op te merken dat deze rendementen op lange termijn gebaseerd zijn en dat er altijd risico’s verbonden zijn aan beleggen in vastgoed.

Bij het beleggen in vastgoed is het essentieel om grondig onderzoek te doen en rekening te houden met verschillende scenario’s. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een appartement koopt in een opkomende wijk. Het rendement kan hoog zijn, met waardestijging en aantrekkelijke huurinkomsten. Maar stel je nu voor dat er zich onverwachte problemen voordoen, zoals een economische neergang of een mislukt renovatieproject in het gebouw. Het rendement kan dan aanzienlijk lager uitvallen of zelfs negatief worden. Het is belangrijk om altijd een buffer te hebben voor onverwachte kosten en om een realistische inschatting te maken van het rendement op basis van een grondige analyse van de markt en de locatie. Vastgoedbeleggingen kunnen een aanzienlijk potentieel bieden, maar het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen rendement en risico, en om realistische verwachtingen te hebben bij het investeren in deze activaklasse.

.

In cryptocurrency

Ontmasker de beleggingsillusie met cryptocurrency!

Beleggen in cryptocurrency is tegenwoordig een hot topic, maar het is belangrijk om te weten welke cryptomunten de beste keuze zijn en hoe je hierin kunt investeren. In ‘De beleggingsillusie’ wordt dit onderwerp op een heldere en praktische manier besproken. De auteurs, Marius Kerdel en Jolmer Schukken, laten zien dat er een geraffineerde illusie in stand wordt gehouden door vermogensbeheerders en beleggingsfondsen. Ze laten zien dat het rendement vaak lager is dan het marktgemiddelde, omdat deze partijen een groot deel van het rendement in eigen zak steken. Door de psychologie van het beleggen te begrijpen en de illusie te doorzien, bieden de auteurs drie vuistregels om zelf eenvoudig en verstandig te beleggen in cryptomunten.

Cryptocurrency biedt een grote diversiteit aan munten, maar het is essentieel om de beste cryptomunten te selecteren voor een succesvolle investering. In ‘De beleggingsillusie’ worden verschillende cryptomunten besproken en geanalyseerd op basis van hun potentieel en betrouwbaarheid. De auteurs geven inzicht in de technologie achter de verschillende munten en leggen uit waarom sommige munten meer kans hebben om succesvol te zijn dan andere. Door deze informatie in acht te nemen, kunnen beleggers weloverwogen beslissingen nemen en investeren in cryptomunten die een goede kans hebben op waardestijging in de toekomst.

Naast het selecteren van de beste cryptomunten is het ook belangrijk om te weten hoe je hierin kunt investeren. ‘De beleggingsillusie’ biedt praktische en toegankelijke oplossingen om op een verstandige manier te investeren in cryptomunten. De auteurs leggen uit hoe je een portfolio kunt samenstellen met verschillende cryptomunten om het risico te spreiden. Daarnaast geven ze tips over het beheersen van emoties tijdens de investering, aangezien de cryptocurrency-markt volatiel kan zijn. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, kunnen beleggers hun vermogen eenvoudig en verstandig laten groeien in de wereld van cryptocurrency.

In ‘De beleggingsillusie’ wordt de fascinerende wereld van cryptocurrency verkend en de lezer wordt voorzien van waardevolle informatie over de beste cryptomunten en hoe hierin te investeren. De auteurs laten zien dat het belangrijk is om de illusies van vermogensbeheerders en beleggingsfondsen te doorzien en zelf op een verstandige manier met beleggingen om te gaan. Met hun praktische tips en inzichten kunnen beleggers de volatiele wereld van cryptocurrency betreden met vertrouwen en succes.

.

Voor je pensioen

Doorzie vermogensbeheerders en beleggingsfondsen!

Beleggen voor je pensioen is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je voldoende inkomen hebt na je pensioen. In het boek “De beleggingsillusie” wordt op indringende wijze beschreven hoe vermogensbeheerders en beleggingsfondsen een illusie in stand houden, namelijk dat ze de markt kunnen verslaan en zo betere rendementen kunnen behalen. Echter, de realiteit is dat het netto beleggingsresultaat voor de klant vaak slechter is dan het marktgemiddelde, omdat deze partijen een groot deel van het rendement in eigen zak steken. Dit roept de vraag op waarom beleggers toch hun geld blijven toevertrouwen aan deze partijen.

De auteurs van het boek helpen de lezers deze illusie te doorzien en leggen de psychologie achter het beleggen uit. Ze nemen de lezers mee terug naar de basis en bieden drie vuistregels om zelf op een eenvoudige en verstandige manier vermogen te beleggen. Dit is van essentieel belang om voldoende inkomen na het pensioen te garanderen.

Het boek biedt een praktische en toegankelijke oplossing voor beleggen voor je pensioen. Door zelf actief vermogen te beleggen, heb je controle over je financiële toekomst en vermijd je de valkuilen van vermogensbeheerders en beleggingsfondsen. Het belangrijkste is om de illusie van de marktverslaande vermogensbeheerder te doorzien en in plaats daarvan te focussen op een consistente en gedisciplineerde beleggingsstrategie. Door de drie vuistregels toe te passen, ben je in staat om een verstandig rendement te behalen en zo voldoende inkomen te hebben na je pensioen. Het boek biedt inzichten en concrete handvatten om deze strategie succesvol uit te voeren.

Kortom, beleggen voor je pensioen is een belangrijk aspect om voldoende inkomen te hebben na je pensioen. Het boek “De beleggingsillusie” biedt een waardevolle kijk op de valkuilen van vermogensbeheerders en beleggingsfondsen en geeft concrete handvatten om zelf op een verstandige manier vermogen te beleggen. Door de illusie te doorzien en de drie vuistregels toe te passen, kun je op een eenvoudige en praktische manier zorgen voor voldoende inkomen na je pensioen. Het boek is daarmee een onmisbare gids voor elke belegger die zijn vermogen op een verstandige manier wil laten groeien en zijn financiële toekomst veilig wil stellen.

.

Versus sparen

Beleggen of sparen: slim kiezen!

Dit is een vraag die veel mensen zich afvragen als ze hun geld willen laten groeien. Het boek ‘De beleggingsillusie’ biedt waardevolle inzichten en een praktische benadering om deze vraag te beantwoorden.

Het belangrijkste verschil tussen beleggen en sparen is dat bij beleggen er meer risico’s zijn, maar ook meer potentieel voor rendement. Sparen is over het algemeen veiliger, maar de rente is vaak laag en het vermogensgroei is beperkt. Het boek benadrukt dat beleggen niet noodzakelijk ingewikkeld hoeft te zijn en dat het voor iedereen toegankelijk kan zijn.

Voor degenen die bereid zijn om risico’s te nemen en op de lange termijn rendement willen behalen, biedt beleggen interessante mogelijkheden. Het boek bespreekt verschillende strategieën en vuistregels om verstandig te beleggen, rekening houdend met je eigen financiële doelen en risicotolerantie. Het benadrukt dat beleggen een langetermijnvisie vereist en dat het belangrijk is om geduldig en consistent te zijn.

Voor degenen die liever op veilig spelen en hun vermogen willen beschermen, suggereert het boek dat sparen nog steeds een goede optie kan zijn. Het geeft advies over hoe je het beste kunt sparen en hoe je mogelijke valkuilen kunt vermijden. Het belangrijkste is om een evenwicht te vinden tussen beleggen en sparen, afhankelijk van je persoonlijke financiële situatie en doelen.

In deze paragrafen wordt de essentie van ” van ‘De beleggingsillusie’ belicht. Het boek biedt waardevolle inzichten in de wereld van beleggen en sparen, en geeft praktische adviezen om je vermogen op een verstandige manier te laten groeien. Of je nu kiest voor beleggen of sparen, het belangrijkste is om goed geïnformeerd te zijn en bewuste keuzes te maken die passen bij je eigen financiële doelen en risicotolerantie. Met de juiste kennis en aanpak kun je een solide financiële toekomst opbouwen.

.

De beleggingsillusie kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

“De beleggingsillusie” is een waardevol boek dat de illusies van externe partijen die beweren de markt te kunnen verslaan blootlegt. Het biedt inzicht in de complexe wereld van vermogensbeheerders en beleggingsfondsen en geeft praktische tips om zelf op een verantwoorde manier vermogen op te bouwen. Door de psychologie van het beleggen te begrijpen, kun je als serieuze belegger betere beslissingen nemen en je vermogen laten groeien op een verstandige manier. Dankzij “De beleggingsillusie” kun je de illusies doorzien en bewust kiezen voor zelfbelegging. Dit boek is een aanrader voor iedereen die serieus bezig is met beleggen voor zijn pensioen. Het biedt inzicht en vuistregels om je financiële toekomst veilig te stellen en een comfortabel pensioen te kunnen genieten.

Tijmen

Tijmen

Tijmen, bekend als de 'Tech-Wizard', is een expert in de Nederlandse IT-sector met kennis van systeemarchitectuur en technologische innovatie. Met een Bachelor in Informatica en een Master in Systeem- en Netwerkbeheer, heeft hij gewerkt aan complexe databasesystemen en het verbeteren van back-end efficiëntie voor toonaangevende techbedrijven. Hij maakt tech begrijpelijk voor een breed publiek via zijn voormalige blog 'Tech Tijmen' en verbetert IT-standaarden door middel van consulting, workshops en voortdurende educatie. Tijmen staat in de technologiegemeenschap bekend als een vertrouwde autoriteit en vernieuwer.

Dehetbeste.nl
Logo