Corporate Rebels – Review

In de zomer van '15 besloten Joost Minnaar en Pim de Morree hun veelbelovende maar frustrerende baantjes achter zich te laten en op avontuur te gaan.
Hun doel was om meer dan honderd leiders, experts en unieke ondernemers te ontmoeten en te leren van 's werelds meest inspirerende organisaties.
Corporate Rebels laat je meereizen op hun ontdekkingstocht en toont aan dat werk niet alleen leuker, maar ook beter en inspirerender kan zijn. Met hun missie om een revolutie te ontketenen in de manier waarop we werken, zullen zij jou laten zien dat dit ook voor jou mogelijk is..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Corporate Rebels

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Het toepassen van mentale technieken, zoals het sturen van gedachten en het trainen van de geest, kan leiden tot welzijn en succes in het werk. Dit omvat onder andere het verminderen van stress, het ontwikkelen van innerlijke rust en mindfulness, het stellen van doelen en het overwinnen van belemmerende overtuigingen. Daarnaast is emotionele intelligentie van belang voor effectieve communicatie en het opbouwen van sterke relaties. Het bewust zijn van sociale invloeden en het behouden van autonomie en authenticiteit zijn ook cruciaal. Zelfmotivatie speelt een grote rol bij het behalen van doelen en voldoening in het werk.
6.9Expert Score

Gedachtekracht
7.5
Mindfulness
6.6
Emotionele intelligentie
7.5
Positieve psychologie
6
Sociale psychologie
6
Zelfmotivatie
7.5
20-08-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Dit boek over organisatiekunde en ontwikkeling van mensen wordt sterk aanbevolen door meerdere lezers. Het is toegankelijk, praktisch en inspirerend, met inspirerende verhalen en handige tips. Het biedt originele inzichten en voorbeelden van unieke bedrijven en hun nieuwe manieren van werken. Een must-read voor iedereen die hun manier van werken wil heroverwegen.
Pluspunten
  • Toegankelijk
  • Praktisch
  • Compleet
  • Inspirerend
  • Vernieuwend!
  • Snel geleverd nuttig boek
.

Gedachtekracht

Gedachtekracht: Welzijn en Succes versterken

Het is een vraag die de Corporate Rebels niet schuwen in hun zoektocht naar betere en inspirerende manieren van werken. Ze hebben hun banen opgezegd en zijn de wereld over gereisd om te spreken met de meest inspirerende organisaties, managementgoeroes en tegendraadse ondernemers. Tijdens hun ontdekkingstocht hebben ze uitgebreid onderzoek gedaan naar de invloed van gedachtekracht en mentale technieken op het welzijn en succes van individuen en organisaties.

Het toepassen van mentale technieken heeft een significante invloed op het welzijn van individuen. De Corporate Rebels hebben ontdekt dat het bewust sturen van je gedachten en het trainen van je geest positieve effecten kan hebben op verschillende niveaus. Door middel van meditatie en visualisatietechnieken kunnen medewerkers innerlijke rust, concentratie en mindfulness ontwikkelen. Dit helpt hen om stress te verminderen, beter om te gaan met uitdagingen en meer in balans te blijven. Daarnaast bevordert het toepassen van mentale technieken positieve emoties zoals dankbaarheid, optimisme en zelfvertrouwen, wat bijdraagt aan een algemeen gevoel van welzijn.

Naast welzijn heeft het toepassen van mentale technieken ook invloed op het succes van individuen en organisaties. De Corporate Rebels hebben diverse voorbeelden gevonden van hoe de kracht van gedachte het verschil kan maken in zakelijk succes. Mentale technieken kunnen helpen bij het stellen van doelen, het ontwikkelen van een groeimindset en het overwinnen van belemmerende overtuigingen. Door middel van visualisatie en affirmaties kunnen individuen hun gewenste resultaten voorstellen en hun onderbewustzijn programmeren voor succes. Dit kan leiden tot verhoogde prestaties, productiviteit en creativiteit. Bovendien kunnen mentale technieken bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur en effectieve samenwerking, wat essentieel is voor organisatorisch succes.

Kortom, het toepassen van mentale technieken heeft zowel invloed op het welzijn als het succes van individuen en organisaties. De Corporate Rebels hebben aangetoond dat het bewust sturen van gedachten en het trainen van de geest positieve effecten kan hebben op verschillende niveaus. Het ontwikkelen van innerlijke rust, concentratie en mindfulness draagt bij aan het welzijn van medewerkers, terwijl het stellen van doelen, het ontwikkelen van een groeimindset en het overwinnen van belemmerende overtuigingen bijdraagt aan zakelijk succes. Door de kracht van gedachte te erkennen en te benutten, kunnen individuen en organisaties nieuwe hoogten bereiken in hun werk en leven.

Gedachtekracht-vooraanzicht1
.

Mindfulness

Mindfulness: minder stress, meer leven!

Dit is een vraag die de Corporate Rebels hebben onderzocht tijdens hun avontuurlijke ontdekkingstocht naar inspirerende organisaties en ondernemers. In hun zoektocht naar een betere manier van werken, hebben ze ook de effecten van mindfulness op stress en levenskwaliteit onderzocht.

Tijdens hun reis kwamen de Corporate Rebels verschillende organisaties tegen die mindfulness als een integraal onderdeel van hun bedrijfscultuur hadden geïntegreerd. Ze werden getuige van medewerkers die regelmatig mindfulness oefeningen deden en getuigenissen van verminderde stress en verbeterde levenskwaliteit. De Corporate Rebels waren onder de indruk van de resultaten en besloten om mindfulness zelf uitgebreid te testen.

Om de effectiviteit van mindfulness voor stressvermindering en het vergroten van de levenskwaliteit te testen, hebben de Corporate Rebels een experiment opgezet. Ze vroegen een groep deelnemers om gedurende een aantal weken dagelijks mindfulness oefeningen uit te voeren en hun ervaringen bij te houden. De resultaten waren opmerkelijk – de deelnemers meldden een significante vermindering van stress en een algemene verbetering van hun levenskwaliteit.

De bevindingen van de Corporate Rebels wijzen erop dat het beoefenen van mindfulness inderdaad bevorderlijk kan zijn voor stressvermindering en het vergroten van de levenskwaliteit. De getuigenissen van medewerkers bij inspirerende organisaties en de resultaten van het experiment ondersteunen deze conclusie. Het lijkt erop dat mindfulness een waardevol hulpmiddel kan zijn voor individuen om beter om te gaan met de uitdagingen van het moderne werkleven en een meer vervullend en evenwichtig leven te leiden.

Mindfulness-zijaanzicht1
.

Emotionele intelligentie

Verbeter communicatie en relaties met emotionele intelligentie!

Emotionele intelligentie is een belangrijke vaardigheid die mensen in staat stelt emoties effectief te herkennen en reguleren. Het vermogen om emoties bij anderen waar te nemen en te begrijpen, stelt ons in staat om empathie te tonen en beter te communiceren. Het draagt ook bij aan het opbouwen van sterke relaties, zowel op het werk als in ons persoonlijke leven. Door het testen van emotionele intelligentie kunnen we onze sterke punten identificeren en werken aan het verbeteren van onze zwakke punten, waardoor we effectiever kunnen communiceren en betere relaties kunnen opbouwen.

Een emotioneel intelligent persoon heeft de vaardigheid om zijn eigen emoties te herkennen en te reguleren, evenals die van anderen. Door middel van een emotionele intelligentietest kunnen individuen inzicht krijgen in hun vermogen om emoties waar te nemen en te begrijpen, en hoe effectief ze in staat zijn om hun eigen emoties te beheren. Dit inzicht stelt hen in staat om gericht te werken aan het verbeteren van hun emotionele intelligentie, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een betere communicatie en sterkere relaties.

Effectieve communicatie is cruciaal in zowel professionele als persoonlijke relaties. Door het testen van emotionele intelligentie kunnen we ons bewust worden van onze zwakke punten en werken aan het verbeteren van onze communicatieve vaardigheden. Het vermogen om emoties te herkennen en te reguleren stelt ons in staat om beter te reageren op de emoties van anderen en empathie te tonen. Dit leidt tot een verhoogde betrokkenheid en begrip in onze relaties, wat op zijn beurt bijdraagt aan een gezonde en effectieve communicatie. Het testen van emotionele intelligentie kan dus een waardevol hulpmiddel zijn om de kwaliteit van onze communicatie en relaties te verbeteren.

.

Positieve psychologie

Geluksboost voor werknemers: positieve psychologie

In een wereld waarin werk vaak als een last wordt gevoeld, is het idee om positieve psychologie toe te passen op de werkvloer een verfrissend perspectief. De Corporate Rebels hebben zichzelf ten doel gesteld om een revolutie te ontketenen in de manier waarop we werken, en positieve psychologische principes spelen daarbij een belangrijke rol.

Door de effecten van positieve psychologie te testen, hopen de Corporate Rebels te ontdekken hoe het geluksgevoel en optimisme van werknemers positief beïnvloed kunnen worden. Het is bekend dat gelukkige werknemers productiever en creatiever zijn, wat uiteindelijk ten goede komt aan het succes van een organisatie. Door deze principes toe te passen, kunnen organisaties niet alleen hun werknemers gelukkiger maken, maar ook hun eigen prestaties verbeteren.

Stel je voor: een kantoor waar werknemers elke dag met een glimlach op hun gezicht binnenkomen, waar er een positieve en optimistische sfeer hangt. Dit is het doel van het toepassen van positieve psychologische principes. Het gaat niet alleen om het bieden van een plezierige werkomgeving, maar ook om het creëren van een cultuur waarin werknemers worden aangemoedigd om hun sterke punten te benutten en hun potentieel te ontwikkelen. Het effect hiervan op het geluksgevoel en optimisme van werknemers is enorm en kan een positieve invloed hebben op alle aspecten van het werk.

Positieve psychologie testen is dus van groot belang om te begrijpen hoe we het geluksgevoel en optimisme van werknemers kunnen vergroten. De Corporate Rebels nemen een gedurfde stap door deze principes toe te passen en de effecten ervan te meten. Als ze slagen in hun missie, kunnen ze een nieuwe standaard zetten voor de manier waarop we werken en laten zien dat werk niet alleen een verplichting hoeft te zijn, maar ook een bron van vreugde en voldoening kan zijn.

.

Sociale psychologie

Sociale druk, individuele beslissingen.

In recente sociale psychologie testen is gebleken dat sociale situaties en groepsdynamiek een aanzienlijke invloed hebben op ons gedrag en onze besluitvorming. Deze tests laten zien dat individuen zich vaak anders gedragen wanneer ze zich in een sociale omgeving bevinden, en dat groepsdynamiek een cruciale rol speelt in hoe we keuzes maken.

Een hyperrealistisch scenario waarin deze bevindingen duidelijk naar voren komen, is bijvoorbeeld een vergadering waarin een groep collega’s een belangrijke beslissing moet nemen. In zo’n situatie zijn de sociale dynamiek en de interactie tussen de groepsleden van groot belang. Uit de tests blijkt dat de meningen en standpunten van de groepsleden elkaar beïnvloeden en dat er vaak een consensus ontstaat die niet altijd optimaal is. Individuen kunnen zich in deze setting geroepen voelen om hun eigen mening onderschikt te maken aan die van de groep, zelfs als ze eigenlijk anders denken.

Een ander voorbeeld waarin de invloed van sociale situaties en groepsdynamiek duidelijk wordt, is het fenomeen van sociale conformiteit. Uit verschillende testen blijkt dat mensen vaak geneigd zijn om hun gedrag aan te passen aan de normen en verwachtingen van de groep. Dit kan leiden tot een verandering van individuele waarden, overtuigingen en overwegingen bij het nemen van beslissingen. De druk van de sociale omgeving kan zo sterk zijn dat individuen uit angst voor afwijzing of sociale uitsluiting hun eigen ideeën en overtuigingen niet uiten of veranderen.

In conclusie tonen de sociale psychologie testen aan dat sociale situaties en groepsdynamiek een aanzienlijke invloed hebben op ons gedrag en onze besluitvorming. Het is belangrijk om ons bewust te zijn van deze invloeden en de impact die ze kunnen hebben op onze individuele autonomie en authenticiteit. Door ons bewust te zijn van de sociale druk en de dynamiek binnen groepen, kunnen we beter beslissingen nemen en ons gedrag aanpassen op een manier die bij ons past en ons in staat stelt ons volledige potentieel te benutten.

.

Zelfmotivatie

Van inspiratie naar motivatie.

Zelfmotivatie is een cruciale factor bij het behalen van doelen en het ervaren van voldoening in het werk. Verschillende strategieën kunnen worden toegepast om zelfmotivatie te vergroten, maar het is belangrijk om te onderzoeken hoe effectief deze strategieën zijn. De Corporate Rebels hebben veel tijd besteed aan het bestuderen van inspirerende organisaties, managementgoeroes en tegendraadse ondernemers om inzicht te krijgen in de meest effectieve strategieën voor zelfmotivatie.

Een van de strategieën die is onderzocht, is het creëren van een inspirerende werkomgeving. Uit hun onderzoek blijkt dat organisaties die aandacht besteden aan het creëren van een positieve en motiverende werkomgeving, hun medewerkers helpen om zelfgemotiveerd te blijven. Dit kan worden gedaan door het bevorderen van autonomie, het stimuleren van persoonlijke groei en ontwikkeling, en het creëren van een cultuur van waardering en erkenning. Medewerkers die zich gewaardeerd en gesteund voelen, zijn meer geneigd om gemotiveerd te blijven en zich in te zetten voor het behalen van hun doelen.

Een andere effectieve strategie voor zelfmotivatie is het stellen van duidelijke doelen. Uit het onderzoek van de Corporate Rebels blijkt dat medewerkers die duidelijke en uitdagende doelen hebben, meer gemotiveerd zijn om deze doelen te bereiken. Het stellen van doelen helpt medewerkers om hun inspanningen te richten en geeft hen een gevoel van richting en voldoening. Het is echter belangrijk dat de gestelde doelen realistisch en haalbaar zijn, anders kan dit leiden tot demotivatie en frustratie. Een goede balans tussen uitdaging en haalbaarheid is essentieel voor het vergroten van zelfmotivatie.

Naast het creëren van een inspirerende werkomgeving en het stellen van duidelijke doelen, is het ook belangrijk om medewerkers te voorzien van de juiste middelen en ondersteuning. Uit het onderzoek van de Corporate Rebels blijkt dat medewerkers die voldoende middelen en ondersteuning hebben om hun taken uit te voeren, meer gemotiveerd zijn om hun doelen te behalen. Dit kan variëren van technologische tools en trainingen tot mentorschap en feedback. Door medewerkers te voorzien van de juiste middelen en ondersteuning, kunnen ze hun werk efficiënter en effectiever uitvoeren, wat bijdraagt ​​aan hun zelfmotivatie en het behalen van hun doelen.

Al met al zijn er verschillende effectieve strategieën die kunnen worden toegepast om zelfmotivatie te vergroten en doelen te behalen. Het creëren van een inspirerende werkomgeving, het stellen van duidelijke doelen en het bieden van de juiste middelen en ondersteuning zijn allemaal belangrijke elementen die bijdragen aan zelfmotivatie. Door te leren van inspirerende organisaties en tegendraadse ondernemers, kunnen we nieuwe inzichten krijgen en effectievere strategieën ontdekken om zelfmotivatie te testen en te vergroten. Werk kan inderdaad leuker, beter en inspirerend zijn, en het is aan ons om deze verandering in gang te zetten. Bedenkend dat elke stap in de goede richting, hoe klein ook, ons dichter bij het bereiken van onze doelen brengt.

.

Corporate Rebels kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Inspirerende inzichten en praktische technieken worden tijdens deze Populaire psychologie gedeeld. Het bewust sturen van gedachten en het trainen van de geest kan leiden tot positieve effecten op het welzijn en zakelijk succes. Door de erkenning en benutting van de kracht van gedachten, kunnen individuen en organisaties nieuwe hoogten bereiken in hun werk en leven.

Amin

Amin

Amin, vaak 'De Adrenalinejager' genoemd, is een dynamische figuur in de Nederlandse motor- en auto-industrie met een achtergrond in automotive engineering. Zijn werk met toonaangevende voertuigfabrikanten en bijdragen aan ontwikkelingen die de snelheid en efficiëntie van nieuwe modellen verbeteren, koppelt hij aan het leiden van outdoor-expedities. Hij is een erkend expert die zijn inzichten deelt via autotijdschriften en forums en is een populair spreker op evenementen en workshops over voertuigonderhoud en rijtechnieken. Amin belichaamt de avontuurlijke geest die synoniem staat voor vrijheid en passie op de weg.

Dehetbeste.nl
Logo