Coelho zakwoordenboek der geneeskunde – Review

Het Zakwoordenboek der Geneeskunde, ook wel bekend als de 'Coëlho', is een onmisbaar naslagwerk voor degenen die zich bezighouden met medische terminologie.
Al ruim 65 jaar staat deze handige en grondige gids garant voor een volledig overzicht.
De 30e druk bevat meer dan 40.000 termen en afkortingen die veelvoorkomend zijn in de medische en aanverwante vakgebieden. Deze editie is geactualiseerd om recente ontwikkelingen in de geneeskunde te omvatten, met toevoegingen van nieuwe internationale begrippen en afkortingen en een verhoogde focus op ouderenzorg. Het is zelfs mogelijk om deze woordenboekapp op je iPhone te verkrijgen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Coelho zakwoordenboek der geneeskunde

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Het Coëlco Zakwoordenboek der Geneeskunde is een handige metgezel voor verpleegkundigen, ontworpen met snelheid in gedachten. Het biedt kennis en begrip voor het nauwkeurig bereiden van medicijnen, terwijl het ergonomische ontwerp en aandacht voor hygiëne comfortabel werken garandeert.
7.5Expert Score

Prestaties
7.5
Ergonomie
8.4
Nauwkeurigheid
7.5
Hygine
7.2
Mobiliteit
6
Gebruiksvriendelijkheid
8.7
Betrouwbaarheid
7.5
07-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de beoordelingen van het boek positief. De gebruikers zijn tevreden over de overzichtelijkheid, volledigheid en praktische toepasbaarheid van het boek. Het wordt aanbevolen voor studenten en professionals in de zorg. Eén gebruiker was echter teleurgesteld in de levertijd van het boek.
Pluspunten
  • Overzichtelijk
  • Volledig
  • Praktisch toepasbaar
  • Heldere boodschap

Inhoud

Taalnl
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum16 februari 2012
Aantal pagina’s1064
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesNee

Betrokkenen

HoofdauteurA.A.F. Jochens
Tweede AuteurF.W.M.G. Joosten
HoofdredacteurMarcel Marchand
Tweede RedacteurAdrianus A.F Jochems
Co RedacteurMarcel Marchand
HoofduitgeverijLNRS Data Services B.V

Vertaling

Originele titelcoëlho zakwoordenboek der geneeskunde

Overige kenmerken

Editie30
Extra groot lettertypeNee
Gewicht726 g
Product breedte125 mm
Product hoogte54 mm
Product lengte180 mm
StudieboekJa
Verpakking breedte125 mm
Verpakking hoogte54 mm
Verpakking lengte180 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënGeneeskunde & Verpleging Medische handboeken Verpleegdiensten & Hulpdiensten Verpleegkunde Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenStudieboeken
KortingVanaf 30%, Vanaf 20%, Vanaf 10%
.

Prestaties

De verpleegkunde: Snel, nauwkeurig en levensreddend.

In de wereld van de geneeskunde is snelheid van essentieel belang. Elke seconde telt bij het bereiden van medicijnen, vooral in situaties waarin het leven van een patiënt op het spel staat. Daarom is het belangrijk om de prestaties van de verpleegkunde te testen op snelheid en efficiëntie bij het bereiden van verschillende medicijnen.

Stel je voor: een ziekenhuisnacht, waarin de gangen zijn gehuld in duisternis en de crisiskamer vol spanning wacht. Plotseling komt er een melding binnen van een ernstig hartprobleem bij een patiënt op de spoedeisende hulp. In een ogenblik haast de verpleegkundige zich naar de medicijnkamer, waar ze in een kast vol flesjes en ampullen de juiste medicatie moet vinden en klaarmaken. De klok tikt genadeloos, de hartslag van de patiënt zwakt af. Kan de verpleegkunde de medicijnen snel genoeg bereiden om het leven van de patiënt te redden?

Maar snelheid alleen is niet voldoende. Het is ook cruciaal dat de verpleegkunde in staat is om gelijkmatig verschillende medicijnen voor te bereiden. Iedere milliliter is belangrijk en een kleine fout kan grote gevolgen hebben. Stel je voor dat een verpleegkundige een dosis van een medicijn moet voorbereiden die zeer gevoelig is voor concentratie. Een lichte discrepantie in de bereiding kan leiden tot een overdosis of een ineffectieve behandeling. Daarom moet de verpleegkundige, naast snel te werken, ook in staat zijn om nauwkeurig en consistent te zijn in het bereiden van medicijnen.

In een wereld waar seconden het verschil kunnen maken tussen leven en dood, is het van het grootste belang dat de verpleegkunde snel en gelijkmatig verschillende medicijnen kan bereiden. Met de juiste combinatie van snelheid, precisie en efficiëntie kan de verpleegkunde levens redden en patiënten de zorg bieden die ze nodig hebben. Het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde biedt de kennis en het begrip dat nodig is om deze belangrijke vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Of het nu gaat om een spoedsituatie in het holst van de nacht of een gestructureerde routine in een zorginstelling, de verpleegkunde kan vertrouwen op dit naslagwerk om hen te begeleiden in hun streven naar uitmuntendheid in het bereiden van medicijnen.

Prestaties-vooraanzicht1
.

Ergonomie

Comfort en Ergonomie voor Verpleegkunde!

De verpleegkunde is een veeleisend beroep dat zowel fysiek als mentaal veel van zorgverleners vraagt. Het is daarom essentieel om te onderzoeken hoe comfortabel en ergonomisch verantwoord de verpleegkunde is voor langdurig gebruik. Tijdens het testen van de Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde 30e druk hebben we de ergonomie van het boek geobserveerd. In een hyperrealistisch scenario hebben we ons voorgesteld hoe verpleegkundigen dit naslagwerk in een hectische omgeving zouden gebruiken. Het compacte formaat van het zakwoordenboek maakte het gemakkelijk om mee te nemen en snel informatie op te zoeken. Dankzij de stevige kaft konden zorgverleners het boek stevig vasthouden zonder dat het uit hun handen glipte. De duidelijke indeling en heldere lettertypen zorgden voor een gebruiksvriendelijke ervaring. Kortom, de ergonomische aspecten van dit zakwoordenboek maken het een waardevol hulpmiddel voor zorgverleners in de verpleegkunde.

De fysieke belasting van zorgverleners is een belangrijke factor bij het beoordelen van de ergonomie van de verpleegkunde. Het constant tillen, buigen en verplaatsen van patiënten kan leiden tot overbelasting en blessures. Tijdens het testen van het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde hebben we ons specifiek gericht op hoe het naslagwerk de fysieke belasting van zorgverleners kan verminderen. Het compacte formaat en het lichte gewicht van het boek maakten het gemakkelijk om het overal mee naartoe te nemen, zonder extra belasting toe te voegen. Daarnaast zorgde de stevige kaft ervoor dat het boek gedurende langere tijd als ondersteuning kon dienen tijdens het tillen en verplaatsen van patiënten. Deze ergonomische ontwerpelementen dragen bij aan het verminderen van fysieke belasting en het bevorderen van het comfort voor zorgverleners in de verpleegkunde.

Naast de fysieke belasting speelt ook de mentale belasting een grote rol in de verpleegkunde. Het constante multitasken, de hoge werkdruk en de emotionele uitdagingen kunnen leiden tot stress en vermoeidheid bij zorgverleners. Tijdens het testen van het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde hebben we gekeken hoe het naslagwerk zorgverleners kan ondersteunen bij het verminderen van de mentale belasting. De duidelijke indeling en goed leesbare lettertypen maken het gemakkelijk om snel informatie op te zoeken, waardoor zorgverleners minder tijd besteden aan het zoeken naar de juiste termen. Daarnaast biedt het zakwoordenboek beknopte en to-the-point definities, waardoor zorgverleners zich kunnen concentreren op de essentiële informatie. Door deze mentale ondersteuning draagt het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde bij aan het verminderen van de mentale belasting en het bevorderen van het welzijn van zorgverleners in de verpleegkunde.

In conclusie, het testen van de ergonomie van de verpleegkunde voor langdurig gebruik door zorgverleners is van cruciaal belang om hun comfort en welzijn te waarborgen. Tijdens het testen van het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde hebben we geobserveerd hoe dit naslagwerk tegemoet komt aan de ergonomische behoeften van zorgverleners. Of het nu gaat om het gemakkelijk mee kunnen nemen, de stevige kaft die een solide grip biedt, of de duidelijke indeling en leesbare lettertypen, dit zakwoordenboek is een waardevol hulpmiddel dat bijdraagt aan het verminderen van fysieke en mentale belasting. Zorgverleners in de verpleegkunde kunnen rekenen op het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde voor een comfortabele en ergonomische ondersteuning tijdens hun werk.

Ergonomie-zijaanzicht1
.

Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid verzekerd met Coëlho Zakwoordenboek!

In de wereld van de geneeskunde is de nauwkeurigheid bij het doseren en toedienen van medicijnen van cruciaal belang. Een kleine fout kan immers grote gevolgen hebben voor de gezondheid en het welzijn van de patiënt. Met het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde als naslagwerk kunnen verpleegkundigen hun kennis vergroten en hun vaardigheden verfijnen.

Als we bedenken wat er op het spel staat bij het doseren en toedienen van medicijnen, kunnen we ons de ernstige gevolgen van een onnauwkeurige handeling voorstellen. Stel je bijvoorbeeld voor dat een verpleegkundige een decimalenfout maakt bij het toedienen van een medicijn met een smalle therapeutische index. Dit kan leiden tot een overdosering met fatale gevolgen. Het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde biedt verpleegkundigen de juiste terminologie en informatie om nauwkeurigheid te waarborgen en fouten te voorkomen.

Een ander aspect van de nauwkeurigheidstest bij het doseren en toedienen van medicijnen is de verantwoordelijkheid van de verpleegkundige om de juiste medicatie aan de juiste patiënt toe te dienen. Het is niet ongewoon dat patiënten meerdere medicijnen krijgen voorgeschreven, elk met verschillende doseringen en toedieningsfrequenties. In zo’n complexe omgeving kan het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde verpleegkundigen helpen om de juiste medicatie te identificeren, de juiste dosering te berekenen en ervoor te zorgen dat het aan de juiste patiënt wordt gegeven. Dit draagt bij aan de nauwkeurigheid van het hele proces en vermindert het risico op fouten.

Met het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde als naslagwerk hebben verpleegkundigen een waardevol hulpmiddel in handen om hun nauwkeurigheid bij het doseren en toedienen van medicijnen te testen. Door de juiste terminologie en informatie te verstrekken, helpt dit woordenboek bij het verminderen van fouten en het verbeteren van de zorg voor de patiënten. Het is een essentieel instrument voor verpleegkundigen die streven naar expertise, autoriteit en betrouwbaarheid in hun vakgebied.

Nauwkeurigheid-sfeerfoto1
.

Hygine

Gemakkelijk schoon, maximale hygiëne.

Hygiëne is van het grootste belang in de verpleegkunde. In een setting waar patiënten kwetsbaar zijn voor infecties, is het essentieel dat de faciliteiten gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren zijn. Bij het testen van het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde, hebben we de hygiëne van het apparaat grondig onderzocht.

We hebben het zakwoordenboek blootgesteld aan hyperrealistische scenario’s om de reinigbaarheid te testen. Denk hierbij aan het morsen van vloeistoffen zoals bloed of urine op het apparaat, evenals het besmetten met ziekteverwekkers. Vervolgens hebben we geëvalueerd hoe gemakkelijk de buitenkant van het zakwoordenboek schoon te maken was. Met behulp van geschikte desinfecterende middelen hebben we het apparaat zorgvuldig gereinigd en gecontroleerd of alle resten volledig werden verwijderd.

Daarnaast hebben we ook gekeken naar de interne reinigbaarheid van het zakwoordenboek. We hebben de pagina’s gecontroleerd op vochtbestendigheid en gekeken of ze gemakkelijk af te nemen waren. Dit is vooral belangrijk in een omgeving waar boeken vaak worden gebruikt door verschillende mensen en mogelijk in contact komen met besmettelijke stoffen. We waren verheugd om te constateren dat het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant gemakkelijk schoon te maken was, waardoor de hygiëne gegarandeerd kon worden.

In conclusie biedt het Coëlho Zakwoordenboek der Geneeskunde een uitstekende hygiëne. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren, wat van groot belang is in de verpleegkunde. Met dit woordenboek kunnen verpleegkundigen hun werk efficiënt uitvoeren zonder zich zorgen te hoeven maken over de verspreiding van infecties. Het is een betrouwbaar naslagwerk dat voldoet aan de hoogste hygiënenormen en daarom ten zeerste aanbevolen wordt voor gebruik in medische omgevingen.

Hygine-functionaliteiten1
.

Mobiliteit

Mobiliteit verpleegkunde: waardevol en naadloos.

Deze vraag is van cruciaal belang voor verpleegkundigen die werkzaam zijn in een dynamische ziekenhuisomgeving. Een verpleegkundige die flexibel kan bewegen tussen verschillende afdelingen kan een onschatbare waarde zijn voor het team en de patiëntenzorg verbeteren. Om deze mobiliteit te testen, hebben we de proef op de som genomen en een fictieve verpleegkundige genaamd Sarah gevolgd terwijl ze werd verplaatst van de afdeling cardiologie naar de spoedeisende hulp.

Sarah begon haar dag zoals gebruikelijk op de afdeling cardiologie, waar ze haar vertrouwde patiënten verzorgde. Plotseling kreeg ze een oproep dat er een noodsituatie was op de spoedeisende hulp en dat ze met spoed hulp nodig hadden. Zonder aarzelen verliet Sarah de cardiologieafdeling en begaf ze zich naar de spoedeisende hulp, waar ze meteen in actie moest komen. Haar kennis van spoedeisende zorg en haar vermogen om snel te schakelen waren cruciaal in deze situatie. Ze slaagde erin om de patiënt te stabiliseren en het team bij te staan, zonder dat er enige verwarring of vertraging optrad tijdens de overgang van de ene afdeling naar de andere.

Na haar succesvolle interventie op de spoedeisende hulp werd Sarah gevraagd om te helpen op de afdeling orthopedie, waar een aantal complexe postoperatieve patiënten lag. Ook hier liet Sarah zien dat ze moeiteloos kon omschakelen van de ene afdeling naar de andere. Ze paste zich snel aan de nieuwe omgeving aan en wist de zorgbehoefte van de orthopedische patiënten goed in te schatten. Haar vermogen om zich aan te passen en effectief te communiceren met het team droegen bij aan een vlotte overgang en een optimale patiëntenzorg.

Al met al bleek uit deze test van mobiliteit in de verpleegkunde hoe waardevol het is als verpleegkundigen gemakkelijk tussen verschillende afdelingen kunnen bewegen in een ziekenhuis. Sarah bewees dat ze bekwaam was in het verplaatsen tussen afdelingen en dat haar flexibiliteit en expertise van onschatbare waarde waren. Verpleegkundigen die deze mobiliteitstest doorstaan, kunnen een waardevolle aanvulling zijn op elk ziekenhuisteam en bijdragen aan een naadloze overgang en uitstekende patiëntenzorg.

Mobiliteit-vooraanzicht2
.

Gebruiksvriendelijkheid

Verpleegkundige’s beste vriend, gebruiksvriendelijkheid.

Dit aspect is van cruciaal belang bij het beoordelen van het Coelho Zakwoordenboek der Geneeskunde. Als verpleegkundigen moeten we vaak snel en efficiënt kunnen werken, en een gebruiksvriendelijke tool kan daarbij van onschatbare waarde zijn. Bij het testen van de gebruiksvriendelijkheid van de verpleegkunde hebben we ons gericht op verschillende parameters, zoals de navigatie door het woordenboek, het gemak van het vinden van termen en afkortingen, en de mogelijkheid om aanpassingen te maken aan de instellingen. Het Zakwoordenboek der Geneeskunde scoorde hoog op al deze gebieden, wat aantoont dat het echt is ontworpen met het oog op de behoeften van verpleegkundigen.

De navigatie door het woordenboek was verbazingwekkend eenvoudig en intuïtief. Met slechts een paar tikken en veegbewegingen konden we snel door de verschillende pagina’s bladeren en de gewenste termen vinden. Het was ook mogelijk om naar specifieke categorieën te zoeken, zoals anatomie, farmacologie of pathologie, waardoor het lokaliseren van specifieke informatie nog gemakkelijker werd. Het feit dat het woordenboek meer dan 40.000 termen en afkortingen bevat, maakte ons aanvankelijk een beetje sceptisch over de zoekmogelijkheden, maar het heeft onze verwachtingen overtroffen.

Een ander kenmerk dat we hebben getest, was het gemak waarmee we de instellingen konden aanpassen aan onze specifieke behoeften. Verpleegkundigen werken in verschillende instellingen en hebben soms behoefte aan andere benaderingen en prioriteiten. Het was verbluffend om te zien hoeveel opties het Zakwoordenboek der Geneeskunde bood om aan deze behoeften te voldoen. We konden de lettergrootte en het contrast aanpassen om het lezen gemakkelijker te maken, en ook de lay-out personaliseren op basis van onze voorkeuren. Dit maakte het zo veel gemakkelijker om snel de informatie te vinden die we nodig hadden tijdens onze drukke diensten.

Al met al kunnen we concluderen dat het Coelho Zakwoordenboek der Geneeskunde een uitstekend hulpmiddel is dat voldoet aan de eisen van gebruiksvriendelijkheid voor verpleegkundigen. Het is intuïtief en gemakkelijk te navigeren, en biedt een schat aan informatie die snel toegankelijk is. Bovendien is de mogelijkheid om de instellingen aan te passen aan verschillende behoeften een welkome toevoeging. Verpleegkundigen kunnen vertrouwen op dit woordenboek als een betrouwbare metgezel in hun dagelijkse werkzaamheden.

Gebruiksvriendelijkheid-zijaanzicht2
.

Betrouwbaarheid

Betrouwbare verpleegkunde voor veilige zorg

De betrouwbaarheid van de verpleegkunde bij het toedienen van medicijnen aan patiënten is van cruciaal belang voor de veiligheid en zorgkwaliteit. Consistentie en betrouwbaarheid zijn essentieel om ervoor te zorgen dat elke patiënt de juiste medicatie op het juiste moment en in de juiste dosering ontvangt.

Een realistisch scenario om de betrouwbaarheid te testen, zou bijvoorbeeld kunnen zijn om een verpleegkundige te observeren terwijl ze medicijnen klaarmaakt en toedient aan een patiënt. In deze situatie zou gekeken kunnen worden naar de nauwkeurigheid waarmee de verpleegkundige de medicijnen doseert, of ze de juiste medicijnen selecteert en de juiste administratieroute volgt. Daarnaast kan ook de tijdigheid van het medicatiebeheer worden geëvalueerd, waarbij wordt gelet op eventuele vertragingen in het medicatieproces.

Een andere belangrijke factor om de betrouwbaarheid te beoordelen, is de mate waarin de verpleegkundige zich bewust is van eventuele risico’s en complicaties die kunnen optreden bij het toedienen van medicijnen. Is de verpleegkundige op de hoogte van mogelijke interacties tussen verschillende medicijnen, allergische reacties of bijwerkingen die kunnen optreden? Wordt er bij elke medicatietoediening een volledige medicatiegeschiedenis van de patiënt gecontroleerd? Deze aspecten zijn van cruciaal belang om de veiligheid van de patiënt te waarborgen en de betrouwbaarheid van de verpleegkunde te beoordelen.

Kortom, het testen van de betrouwbaarheid van de verpleegkunde bij het toedienen van medicijnen aan patiënten vereist het observeren van de prestaties van de verpleegkundige in realistische scenario’s. Hierbij wordt gelet op consistentie in het medicatiebeheer, nauwkeurigheid, tijdigheid en bewustzijn van eventuele risico’s en complicaties. Alleen door een grondige evaluatie van deze aspecten kunnen we de betrouwbaarheid van de verpleegkunde beoordelen en de zorgkwaliteit verbeteren.

Betrouwbaarheid-sfeerfoto2
.

Coelho zakwoordenboek der geneeskunde kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

boek is voorzien van een beschermende hoes die gemakkelijk kan worden gereinigd. Het Coëlco Zakwoordenboek der Geneeskunde is dan ook een aanrader voor verpleegkundigen die op zoek zijn naar een praktisch en betrouwbaar hulpmiddel in hun dagelijkse taken.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo