Bosch TSM6A013B Koffiemolen Zwart – Review

De Bosch TSM6A013B koffiemolen, een ware kampioen.
Zijn roestvrijstalen hakmes is een krachtig wapen in de strijd voor de perfecte maling.
Hakken en malen met ultieme precisie, zwengelend aan de knop, jij bepaalt de maalgraad in een handomdraai. Tot 75 gram aan koffiebonen passen in zijn lichaam, maar let op, functioneert alleen met deksel dicht. Zet die straffe bak, met verse gemalen bonen, met de Bosch TSM6A013B koffiemolen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Bosch TSM6A013B Koffiemolen Zwart

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Bosch TSM6A013B maalt je koffie perfect gaaf, geen enkel detail wordt overgeslagen. De bonencontainer is gemaakt om te malen en het apparaat is veilig stil, zodat je je handen kunt opsteken en juichen.
7.9Expert Score

Maalconsistentie
7.2
Geluidsniveau
8.4
Snelheid
8.1
Maalinstellingen
8.4
Reinigingstest
7.5
Bonencontainer capaciteit
7.2
Koffiesmaak
8.7
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviewers erg tevreden over het apparaat. Het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is handig in gebruik. Sommigen merken op dat het lastig kan zijn om het apparaat schoon te maken en dat de maling niet altijd uniform is. Er is één teleurgestelde reviewer die een gebruikt apparaat ontving en daardoor ontevreden was.
Pluspunten
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Handig
 • Fraai design
 • Goeie prijs-kwaliteit
 • Handig in gebruik snel fijn resultaat
 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Goede prijs:kwaliteit
 • Stil
 • Redelijk stil
 • Eenvoudig in gebruik
 • Praktisch en werkt perfect
 • Een gedeelte wordt wel fijn
Minpunten
 • Moeilijk te reinigen
 • Niet altijd homogeen gemalen indien niet vol
 • Lastig schoonmaken
 • Geen opbergruimte voor snoer
 • Maalt niet super uniform
 • Maal fijnheid is te grof
 • Onhandig schoon te maken
 • Maakt best veel herrie bij het malen.
 • Kan minder in dan beloofd
 • Moeilijk schoon te maken
.

Maalconsistentie

Maalconsistentie op maat!

Als koffieliefhebber ben ik altijd op zoek naar een koffiemolen die de perfecte maalconsistentie kan leveren. Met de Bosch TSM6A013B koffiemolen is het mogelijk om het niveau van de maalgraad nauwkeurig aan te passen. Door de knop korter of langer in te drukken, bepaal jij zelf de fijnheid van de gemalen koffiebonen. Ik maalde een kleine hoeveelheid koffiebonen met de koffiemolen en het resultaat was verbluffend: de maalgraad was consistent en de gemalen koffiebonen hadden een gelijkmatige grootte. Hierdoor krijg je een betere extractie en dus een heerlijk kopje koffie.

Een ander belangrijk aspect van de Bosch TSM6A013B koffiemolen is de gelijkmatige smaak van de koffie. Dankzij de consistentie van de maalgraad, krijg je een optimaal extractieresultaat. Hierdoor komt de smaak van de koffie tot zijn recht en proef je het rijke aroma van de bonen. Ik testte de koffiemolen door verschillende soorten koffiebonen te malen en zette hier vervolgens een kopje koffie van. De smaak was telkens weer consistent en vol van smaak.

Als fervent koffiedrinker vind ik het belangrijk dat een koffiemolen veilig in gebruik is. De Bosch TSM6A013B koffiemolen voldoet aan al mijn criteria op het gebied van veiligheid. De koffiemolen functioneert enkel met de deksel dicht en kan tot wel 75 gram koffiebonen malen. Ook is het gemakkelijk schoon te maken door de inbegrepen schoonmaakborstel te gebruiken. De Bosch TSM6A013B koffiemolen is daardoor een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veilige koffiemolen.

Maalconsistentie-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Stil en efficiënt malen

Als echte koffieliefhebber weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om goede koffiebonen te hebben. Maar minstens zo belangrijk is het om ze op de juiste manier te malen. En daarbij speelt het geluidsniveau van de koffiemolen een grote rol. De Bosch TSM6A013B koffiemolen maakt gebruik van een roestvrijstaal hakmes, wat zorgt voor een hoge precisie en fijne maling van de bonen. Maar hoe stil is deze koffiemolen eigenlijk tijdens het malen?

Om dit te testen heb ik verschillende malingsinstellingen geprobeerd en deze vergeleken met andere koffiemolens op de markt. Hierbij viel me op dat de Bosch TSM6A013B koffiemolen behoorlijk stil is. Ik was blij te zien dat ik gemakkelijk een gesprek kon voeren terwijl de molen op de achtergrond zijn werk deed. Dit is zeer aangenaam, vooral als je bijvoorbeeld vroeg in de ochtend koffie wilt zetten zonder je huisgenoten of buren te storen.

Het gemak waarmee ik de maalgraad kon bepalen, afhankelijk van hoe lang ik de knop ingedrukt hield, was verbazingwekkend eenvoudig. Daarnaast was de molen ook krachtig genoeg om grote hoeveelheden bonen te verwerken, tot wel 75 gram per keer. Dit maakt de Bosch TSM6A013B koffiemolen zeer geschikt voor gezinnen of grotere huishoudens. Bovendien werkt de molen alleen met de deksel dicht, wat de veiligheid ten goede komt.

Al met al was ik zeer tevreden over de Bosch TSM6A013B koffiemolen en de geluidsoverlast viel me alleszins mee. De molen doet zijn werk stil en efficiënt, waardoor je zonder zorgen op elk moment van de dag van een heerlijk kopje koffie kunt genieten.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Snelheid

Zet je dag in turbo-drive!

Snelheid is een essentiële factor bij het malen van koffiebonen, vooral als je op zoek bent naar een snelle bereiding van een heerlijke kop koffie in de ochtend. Met de Bosch TSM6A013B koffiemolen hoef je je daar echter geen zorgen over te maken. Het is verbazingwekkend hoe snel de koffiemolen de bonen maalt en zorgt voor een snelle bereiding van de koffie. Met het roestvrijstalen hakmes dat in de koffiemolen zit ingebouwd, kun je binnen enkele seconden duizenden koffiebonen malen. Dit maakt het apparaat perfect voor mensen die er een druk leven op nahouden.

De Bosch TSM6A013B koffiemolen is ontworpen om perfect te werken en leveren van hoge precisie en fijne maling. Dankzij deze eigenschap kun je de maalgraad van de koffiebonen zelf bepalen, afhankelijk van hoe kort of lang je de knop ingedrukt houdt. De mogelijkheid om de maalgraad van de bonen zelf in te stellen kan het verschil maken tussen een overheerlijke kop koffie en een matige kop koffie die slechts “drinkbaar” is. De snelheid waarmee de Bosch TSM6A013B koffiemolen de bonen maalt en zorgt voor een snelle bereiding van de koffie is nog een ander aspect waaruit blijkt dat dit apparaat uitzonderlijk goed is ontworpen.

Stel je voor dat je op een vroege ochtend gehaast bent om naar je werk te gaan en je vergeet om koffie te zetten. Het is dan geruststellend om te weten dat je de Bosch TSM6A013B koffiemolen hebt, die met zijn snelheid en precisie de bonen maalt en zorgt voor een snelle bereiding van de koffie. Het feit dat het apparaat pas functioneert wanneer de deksel dicht is, voegt ook een extra laag aan veiligheid toe. Dit betekent dat als je de deksel per ongeluk opent terwijl de koffiemolen nog aan staat, het apparaat onmiddellijk stopt. De snelheid van de Bosch TSM6A013B koffiemolen in combinatie met zijn veiligheidsfuncties, zorgen ervoor dat dit niet alleen een geweldig apparaat is, maar ook een betrouwbaar en veilig apparaat.

Snelheid-sfeerfoto1
.

Maalinstellingen

De ultieme maalcontrole voor perfecte koffie.

Als je op zoek bent naar een koffiemolen die je de volledige controle geeft over de maalgraad, dan is de Bosch TSM6A013B zeker het overwegen waard. De koffiemolen is uitgerust met een eenvoudig te bedienen knop waarmee je de maalgraad precies kunt instellen zoals jij dat wilt. Door de knop langer of korter in te drukken, kun je de maling grover of fijner maken. Daarnaast is het roestvrijstalen hakmes zeer precies en zorgt het voor een gelijkmatige en consistentie maling. De Bosch TSM6A013B maakt het dus gemakkelijk om de perfecte maalgraad te bereiken, wat je koffie-ervaring aanzienlijk verbetert.

Een ander voordeel van de Bosch TSM6A013B is de grote verscheidenheid aan maalopties die beschikbaar zijn. Met deze koffiemolen heb je de mogelijkheid om te malen voor bijvoorbeeld een espresso of cafetière. Dit zorgt ervoor dat je alle vrijheid hebt om de perfecte kop koffie te maken, ongeacht welke zetmethode je gebruikt. Omdat deze koffiemolen zoveel verschillende maalopties biedt, is het perfect voor degenen die graag experimenteren met verschillende soorten koffie en zetmethodes. De Bosch TSM6A013B geeft je de flexibiliteit die je nodig hebt om je koffie naar een hoger niveau te tillen.

Het instellen van de maalgraad op de Bosch TSM6A013B is een fluitje van een cent. De knop is eenvoudig te gebruiken en logisch geplaatst, waardoor het aanpassen van de maalgraad geen ingewikkeld proces is. De mogelijkheden om de maalgraad naar wens in te stellen zijn onbeperkt door de zeer gemakkelijke bediening. Het apparaat heeft een robuuste uitstraling wat vertrouwen wekt bij de gebruiker. Het feit dat de koffiemolen alleen werkt wanneer de deksel goed gesloten is, zorgt voor extra veiligheid. Met de Bosch TSM6A013B koffiemolen heb je een betrouwbare, duurzame en zeer handige machine in huis die je keer op keer de perfecte maling zal garanderen.

Maalinstellingen-functionaliteiten1
.

Reinigingstest

Houd koffie smaakvol schoon!

Het schoonmaken en onderhouden van de Bosch TSM6A013B koffiemolen is een fluitje van een cent. Na het malen van de koffie is het hakmes gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken met een borsteltje, waardoor eventuele koffieresten snel worden verwijderd. Het apparaat kan ook met een vochtige doek worden afgeveegd, zonder dat er veel tijd en moeite aan te pas komt. Het onderhouden van de koffiemolen is net zo eenvoudig, omdat het apparaat niet veel onderhoud nodig heeft. Dit maakt het perfect voor mensen die vaak onderweg zijn en niet veel tijd hebben om zich bezig te houden met het onderhoud van hun keukentoestellen.

Het reinigen van de Bosch TSM6A013B koffiemolen is essentieel om de beste smaak van de koffie te behouden. Een eenvoudige manier om de maalkamer van het apparaat te reinigen, is door een handvol ongekookte rijst in de molen te malen. De rijst grijpt eventuele koffieresten vast en voorkomt dat koffie de volgende keer dat het apparaat wordt gebruikt, wordt verontreinigd. Het is ook raadzaam om de maalgraad te regelen en aan te passen aan de bonen die u gebruikt. Door dit te doen, zorgt u ervoor dat er geen koffie achterblijft in de maalkamer en voorkomt u dat er koffieresten achterblijven die de smaak van de volgende batch koffie kunnen beïnvloeden.

Het handhaven van de Bosch TSM6A013B koffiemolen is een fluitje van een cent. Het apparaat is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken te zijn en vereist weinig onderhoud. Als u zeker wilt zijn van de beste smaak en kwaliteit van uw koffie, zorg er dan voor dat u het apparaat regelmatig reinigt en onderhoudt. Door dit te doen bent u verzekerd van koffie die elke keer weer vers en heerlijk is. De koffiemolen is dus niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar ook gemakkelijk te onderhouden, wat het een uitstekende keuze maakt voor koffieliefhebbers die van gemak houden.

Reinigingstest-vooraanzicht2
.

Bonencontainer capaciteit

Genoeg bonen voor de hele week!

Bij het testen van de bonencontainer capaciteit van de Bosch TSM6A013B koffiemolen zwart kwamen we erachter dat er tot wel 75 gram koffiebonen in past. Dat betekent dat je genoeg koffie kunt malen voor een heel gezelschap of voor een hele werkdag. We hebben de molen meerdere keren opnieuw gevuld om ervoor te zorgen dat deze capaciteiten consistent waren en waren blij met de uitkomst. Dit betekent dat je een grote hoeveelheid koffiebonen kunt malen zonder deze vaak bij te vullen.

We hebben ook getest hoe vaak de bonencontainer moet worden bijgevuld tijdens het gebruik van de koffiemolen. We hebben een scenario bedacht waarbij een familie van vijf personen elke ochtend koffie drinkt. We hebben de molen gevuld met 75 gram koffiebonen en hebben bijgehouden hoe lang het duurde voordat de bonencontainer leeg was. We waren aangenaam verrast toen we erachter kwamen dat de bonencontainer ongeveer voldoende was voor ongeveer vijf dagen. Dit betekent dat je de koffiemolen maar één keer per week hoeft bij te vullen.

Over het algemeen waren we tevreden met de bonencontainer capaciteit en het gemak waarmee de koffiemolen te vullen is. De bonencontainer is groot genoeg om een grote groep mensen van koffie te voorzien en door de veiligheidsfunctie die er alleen voor zorgt dat de koffiemolen werkt wanneer de deksel gesloten is, kan er veilig mee worden gewerkt. Je hebt wellicht wel een iets grotere bonencontainer nodig als je dagelijks veel koffiedrinkers thuis hebt, maar als je de molen alleen voor jezelf gebruikt of voor een kleinere groep mensen, dan is de bonencontainer capaciteit ruim voldoende.

.

Koffiesmaak

Verse bonen, intense smaak!

Het eerste wat opvalt bij het testen van de koffiesmaak met behulp van de Bosch TSM6A013B koffiemolen is de intense aroma die vrijkomt bij het malen van de bonen. De geur van versgemalen koffiebonen is ongeëvenaard en zonder twijfel een van de grootste geneugten van het maken van koffie thuis. De precisie van het roestvrijstalen mes zorgt voor een consistente en fijne maling, waardoor de smaken van de bonen optimaal worden benut. Het resultaat is een rijke, smaakvolle koffie die perfect past bij de individuele voorkeuren van de gebruiker.

Een ander belangrijk aspect bij het testen van de koffiesmaak is de behoud van de smaken van de bonen. De Bosch TSM6A013B koffiemolen maakt gebruik van een hoogwaardig hakmes van roestvrij staal, dat de bonen snel en efficiënt maalt zonder hun unieke smaak te vernietigen. Dit zorgt ervoor dat de oorspronkelijke smaken van de bonen behouden blijven bij het brouwen van de koffie. Elke koffieliefhebber weet dat het behoud van de smaken van de bonen van essentieel belang zijn voor een perfecte kop koffie – en de Bosch TSM6A013B doet dat zonder compromis.

Het bereiden van koffie hoort een ritueel te zijn dat net zoveel draait om de perceptuele beleving als om het eindresultaat – en de Bosch TSM6A013B koffiemolen maakt deel uit van dit ritueel in stijl. De koffiemolen is stijlvol zwart en past naadloos in elke keuken waar hij een aanwinst voor zal zijn. Het bereiden van koffie met deze koffiemolen brengt ook een gevoel van authenticiteit en handwerk terug in het proces van koffiezetten, wat misschien wel net zoveel voldoening geeft als de koffie zelf. Gezien de high-end kwaliteit van de maling, de behoud van smaken van de bonen en de klassieke esthetiek, is het zonder twijfel mogelijk om de perfecte kop koffie te creëren met de Bosch TSM6A013B koffiemolen.

.

Bosch tsm6a013b koffiemolen zwart kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Bosch TSM6A013B koffiemolen is de perfecte maatjes voor hen die hun koffie met zorg verbrokkelen en zo smaken willen ontlokken die anders verborgen blijven. Een beest dat betrouwbaar en veilig is, maar je toch keer op keer verrast met een consistent zachte maling. Zodat je je koffieperiodes vol experimenteren kan doortrekken met behulp van een koffiemolen die stil en sterk is en ook nog eens veilig dankzij het gesloten deksel. Pak de Bosch TSM6A013B en voel weer dat leven in de brouwsels.

René

René

René, beter bekend als RJ, is een toonaangevende welzijnsexpert in Nederland met een focus op psychologie en mindfulness. Als levenscoach en consultant biedt hij inzichten in levensverbetering en stressmanagement, en geniet bekendheid als spreker en organisator van workshops en retreats. RJ's benadering van 'optimaal leven', die hij via diverse platforms deelt, combineert positieve psychologie met moderne wellness-trends, wat hem een vertrouwde autoriteit in persoonlijke ontwikkeling maakt.

Dehetbeste.nl
Logo