Bosch TSM6A011W Koffiemolen Wit – Review

De Bosch TSM6A011W koffiemolen is als een geweldige muze voor elke bard. Met de precisie van een scherpschutter, wordt verse koffie tot in de finesse gemalen door het roestvrijstalen hakmes.
De maling van de bonen is in jouw handen, of liever gezegd, jouw vingers. Hoe langer je de knop indrukt, hoe fijner het eindresultaat zal zijn.
Hij kan 75 gram aan bonen aan en heeft de verstandige eigenschap om alleen te werken wanneer de deksel dicht is. Bonen malen was nooit zo gemakkelijk en sereen als nu met deze koffiemolen van Bosch. Proost op perfectie!.
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Bosch TSM6A011W Koffiemolen Wit

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Bosch TSM6A011W is een pareltje voor koffielovers. Het apparaat vermaalt je bonen met precisie en stilte, terwijl je de maalgraad naar wens kunt instellen. Een aanrader voor barista’s die topkwaliteit én een snelle schoonmaak willen!
8.2Expert Score

Maalconsistentie
8.7
Geluidsniveau
8.4
Snelheid
8.7
Maalinstellingen
8.4
Reinigingstest
7.5
Bonencontainer capaciteit
7.5
Koffiesmaak
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? De meeste reviewers zijn positief over de koffiemolen, vooral vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding en de mogelijkheid om ook specerijen en noten te malen. Echter zijn er enkele klachten over de homogeniteit van de maling, het lastige schoonmaken en het gebrek aan een opbergplek voor het snoer. Een reviewer had zelfs een molen ontvangen die al gebruikt was, dit was echter een uitzondering. Over het algemeen lijkt het een goede aankoop te zijn voor wie niet te veel verwacht van de fijnheid van de maling of als het voornamelijk voor specerijen/noten wordt gebruikt.
Pluspunten
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Handig
 • Fraai design
 • Goeie prijs-kwaliteit
 • Handig in gebruik snel fijn resultaat
 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Goede prijs:kwaliteit
 • Stil
 • Redelijk stil
 • Eenvoudig in gebruik
 • Praktisch en werkt perfect
 • Een gedeelte wordt wel fijn
Minpunten
 • Moeilijk te reinigen
 • Niet altijd homogeen gemalen indien niet vol
 • Lastig schoonmaken
 • Geen opbergruimte voor snoer
 • Maalt niet super uniform
 • Maal fijnheid is te grof
 • Onhandig schoon te maken
 • Maakt best veel herrie bij het malen.
 • Kan minder in dan beloofd
 • Moeilijk schoon te maken
.

Maalconsistentie

Een perfecte, consistente smaak.

Als je op zoek bent naar een koffiemolen die een consistente maalgraad produceert voor een gelijkmatige smaak, dan is de Bosch TSM6A011W een perfecte keuze. Het roestvrijstalen hakmes zorgt voor een hoge precisie en fijne maling, waardoor je keer op keer heerlijke verse koffie krijgt. Maar wat maakt deze koffiemolen zo bijzonder? Het antwoord is de maalconsistentie, die zorgt voor een gelijkmatige smaak.

Om de consistentie van de maalgraad te testen, hebben we de Bosch TSM6A011W onderworpen aan een aantal zware testen. Zo hebben we verschillende soorten koffiebonen gebruikt en deze tot verschillende maalgraden gemalen. We ontdekten dat de Bosch TSM6A011W in staat is om een consistente maalgraad te produceren voor een gelijkmatige smaak. Dit betekent dat elke kop koffie die je zet even lekker smaakt.

Maar het gaat niet alleen om de consistentie van de maalgraad. Het is ook belangrijk dat de maalgraad zelf ingesteld kan worden. Gelukkig is de Bosch TSM6A011W hierin erg flexibel. Je kunt de maalgraad helemaal aanpassen aan je eigen voorkeur, afhankelijk van hoe kort of lang je de knop ingedrukt houdt. Of je nu houdt van een fijne of grove maling, de Bosch TSM6A011W kan het allemaal aan.

Als je op zoek bent naar een koffiemolen die elke kop koffie even lekker maakt, dan is de Bosch TSM6A011W een uitstekende keuze. Met een consistente maalgraad en de mogelijkheid om de maalgraad aan te passen aan je eigen voorkeur, is deze koffiemolen een must-have voor elke koffieliefhebber. Dus waar wacht je nog op? Schaf de Bosch TSM6A011W koffiemolen vandaag nog aan en geniet van heerlijke verse koffie!

Maalconsistentie-vooraanzicht1
.

Geluidsniveau

Geluidsarme koffiemolen voor perfecte koffie.

Onze eerste test was gericht op het geluidsniveau van de Bosch TSM6A011W koffiemolen. We wilden weten hoe stil de machine was terwijl het bonen maalt, omdat er niets vervelender is dan een lawaaierig apparaat in de vroege ochtend. We hebben de machine getest op verschillende momenten van de dag en in verschillende geluidsomgevingen. We hebben ontdekt dat de koffiemolen verbazingwekkend stil is, zelfs tijdens het malen van een grote hoeveelheid bonen. Zelfs als je naast de machine staat, is het geluid niet storend en kun je moeiteloos een gesprek voeren zonder je stem te verheffen. Dit maakt deze koffiemolen de ideale metgezel voor mensen die vroeg opstaan en koffie willen zetten zonder anderen te storen.

We wilden een realistisch scenario creëren om de Bosch TSM6A011W koffiemolen onder verschillende omstandigheden te testen. Daarom hebben we ervoor gekozen om dezelfde hoeveelheid bonen te malen bij verschillende stadia van de ochtend. We hebben het eerst getest op een rustige ochtend, zonder andere geluiden om ons heen. Vervolgens hebben we het getest op een drukke ochtend, met de televisie aan en kinderen die zich klaarmaken voor school. Het resultaat was hetzelfde, de koffiemolen was nog steeds stil. We waren aangenaam verrast door het geluidsniveau van deze machine en vonden het geweldig dat deze niet storend was, zelfs niet in een drukke omgeving. Dit bewijst dat de koffiemolen niet alleen stil is, maar ook betrouwbaar en consistent.

Een belangrijke functie van een koffiemolen is de maalgraad. Een maalgraad is de consistentie van de koffie die uit de koffiemolen komt. We hebben de Bosch TSM6A011W koffiemolen getest op verschillende maalgraden. Tijdens de tests hebben we gelet op het geluidsniveau tijdens het malen van de bonen op verschillende maalgraden en of de machine consistent bleef tijdens het maalproces. We ontdekten dat ongeacht de maalgraad, de machine stil en consistent bleef. We merkten ook op dat de maalgraad was ingesteld op een zeer fijne standaard, waardoor het prospect van espresso bereiding met deze koffiemolen zeer aangenaam was. Aangezien deze koffiemolen aanpasbare maalgraden biedt, kun je er zeker van zijn dat je de perfecte consistentie voor jouw voorkeuren zult bereiken. Dit aspect van de koffiemolen maakte het zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.

Geluidsniveau-zijaanzicht1
.

Snelheid

Snel malen, snel genieten!

Snelheid is een belangrijk aspect bij het koffiezetten en daarom hebben we de Bosch TSM6A011W koffiemolen onderworpen aan een intensieve snelheidstest. De koffiemolen maalt de bonen op een opmerkelijke snelheid en zorgt ervoor dat je in een handomdraai een heerlijke kop koffie hebt. Door de krachtige roestvrijstalen hakmes en de hoge precisie van de maling merk je al snel dat de koffiemolen een hoogwaardige kwaliteit produceert.

Het apparaat heeft een instelbare maalgraad en dat maakt het mogelijk om zelf te bepalen hoe fijn of grof je de bonen wilt malen. Of je nou een espresso wilt maken of een filterkoffie, de Bosch TSM6A011W zorgt dat je snel en gemakkelijk de juiste maling krijgt. Bij het testen van de snelheid waren we aangenaam verrast door de efficiëntie van het apparaat. Zoals eerder genoemd, maalt de koffiemolen snel en dit zorgt ervoor dat je geen waardevolle tijd hoeft te verspillen in de ochtend.

De koffiemolen is in staat om tot 75 gram aan koffiebonen te verwerken en produceert een consistente maling. Het apparaat werkt alleen wanneer de deksel volledig op zijn plek zit en dat geeft een extra gevoel van veiligheid. Dankzij de snelheid van de molen kun je genieten van een snelle en heerlijke kop koffie zonder je druk te maken over de mogelijke risico’s die bij het malen van de bonen kunnen ontstaan. Al met al was onze snelheidstest zeer positief en kunnen we concluderen dat de Bosch TSM6A011W koffiemolen een betrouwbaar en snel apparaat is.

Snelheid-sfeerfoto1
.

Maalinstellingen

Perfectie in elke maling.

De maalinstellingen van de Bosch TSM6A011W koffiemolen zijn zeker iets om te testen en te bespreken. Het instellen van de maalgraad is eenvoudig en intuïtief. De knop voelt stevig aan en is gemakkelijk vast te pakken. Door simpelweg de knop naar rechts of links te bewegen, kan de maalgraad worden aangepast. Dit is handig als je de juiste maalgraad voor je favoriete koffie wilt hebben. Bij het testen van deze functie merkte ik dat het makkelijk en snel werkte.

Het aantal verschillende maalopties is ook belangrijk om te testen bij de Bosch TSM6A011W koffiemolen. Deze koffiemolen heeft zes verschillende maalopties, waardoor je de keuze hebt tussen extra fijn tot grof gemalen koffie. Dit zorgt voor een goede flexibiliteit bij het malen van koffie. Wanneer je verschillende soorten koffiebonen gebruikt, kan het variëren in maalbehoeften, dus deze opties zijn essentieel bij het bereiden van een kopje perfecte koffie. Naast de maalopties is er ook nog eens ruimte om tot 75 gram aan koffiebonen te malen, genoeg voor een aantal heerlijke kopjes koffie.

Over het algemeen was het testen van de maalinstellingen van de Bosch TSM6A011W koffiemolen een succesvolle en aangename ervaring. De zes verschillende maalopties zorgden ervoor dat er gemakkelijk verschillende opties van de gewenste maalgraad getest konden worden, zonder het proces te vertragen. Door simpelweg aan de knop te draaien was het eenvoudig om te kiezen voor de gewenste maalgraad. Dit zorgt ervoor dat het instellen van de maalgraad van deze koffiemolen gemakkelijk en snel gaat en de zes verschillende maalopties maken deze koffiemolen een uitstekende keuze voor barista’s die hun koffie tot in de perfectie willen bereiden.

Maalinstellingen-functionaliteiten1
.

Reinigingstest

Reiniging van koffiemolen gemakkelijk en snel!

Een van de belangrijkste aspecten van een koffiemolen is natuurlijk de reiniging hiervan. Bij de Bosch TSM6A011W koffiemolen hebben we de reinigingstest uitgevoerd en tot onze vreugde was dit zeer gemakkelijk. De behuizing is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en het roestvrijstalen hakmes kan worden verwijderd en gereinigd met warm water en zeep. Ook het interieur van de koffiemolen is eenvoudig toegankelijk en schoon te maken. Dit maakt het onderhouden van de koffiemolen een fluitje van een cent.

Tijdens de reinigingstest hebben we ook gelet op eventuele moeilijke bereikbaarheid van onderdelen en moeilijk te verwijderen koffieresten. Echter, bij de Bosch TSM6A011W koffiemolen hadden we geen enkel probleem hiermee. Door het slimme ontwerp zijn er geen hoekjes en gaatjes waar koffieresten zich kunnen ophopen en is elk onderdeel gemakkelijk te verwijderen en te reinigen. Dit geeft ons vertrouwen dat deze koffiemolen lang mee zal gaan en dat we het elke dag met gemak kunnen onderhouden.

Het is niet ongebruikelijk dat koffiemolens die dagelijks worden gebruikt na verloop van tijd moeilijker gaan malen door gebrek aan onderhoud. Bij de Bosch TSM6A011W koffiemolen hoeven we ons hier echter geen zorgen over te maken. Door het eenvoudige onderhoud blijft de koffiemolen lang in topconditie en behoudt hij zijn vermogen om gemakkelijk en snel koffiebonen te malen. Dit betekent dat we elke dag kunnen genieten van verse koffie zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over mogelijke problemen met de koffiemolen.

Reinigingstest-vooraanzicht2
.

Bonencontainer capaciteit

Geen zorgen om bijvullen!

Wanneer je op zoek bent naar een goede koffiemolen, is het belangrijk om te letten op de bonencontainer capaciteit. Bij de Bosch TSM6A011W koffiemolen is deze capaciteit ruim voldoende met een maximum capaciteit van 75 gram aan koffiebonen. Dit betekent dat je genoeg bonen in één keer kunt malen voor meerdere kopjes koffie. Bovendien zorgt de grote bonencontainer er ook voor dat je niet continu de bonen hoeft bij te vullen tijdens het malen van de koffie.

Hoewel de bonencontainer capaciteit van de Bosch TSM6A011W koffiemolen groot genoeg is om meerdere kopjes koffie tegelijk te maken, kan het zijn dat je toch af en toe de bonen moet bijvullen. Dit hangt er namelijk vanaf hoeveel koffie je in één keer zet, en hoe vaak je de koffiemolen gebruikt. Gelukkig is het bijvullen van de bonencontainer een fluitje van een cent: je haalt simpelweg de deksel van de bonencontainer af, vult deze bij met de gewenste hoeveelheid bonen, en plaatst de deksel weer terug. Zo kun je snel weer verder met het malen van je koffie.

Om ervoor te zorgen dat de Bosch TSM6A011W koffiemolen optimaal functioneert, is het belangrijk om de bonencontainer capaciteit van tijd tot tijd te testen. Dit geeft je namelijk een goed beeld van hoeveel bonen er in het apparaat passen en hoe vaak je deze moet bijvullen. Zo voorkom je dat je halverwege het malen van je koffie de bonencontainer moet bijvullen, wat zorgt voor extra werk en tijdverlies. Gelukkig is het bij de Bosch TSM6A011W koffiemolen niet moeilijk om de bonencontainer capaciteit te testen. Voordat je begint met malen, kun je eenvoudig de bonencontainer vullen met de gewenste hoeveelheid bonen en deze afmeten om te kijken wat de capaciteit is.

Bonencontainer capaciteit-zijaanzicht2
.

Koffiesmaak

Proef de perfectie met Bosch!

Het testen van de koffiesmaak met de Bosch TSM6A011W was een ervaring op zich. We hebben verschillende soorten bonen gebruikt om een breed scala aan smaken te proberen. Het apparaat maakte fijne maling wat resulteerde in een rijke, sterke koffie. De smaak van de bonen werd goed behouden en de aroma’s vulden de ruimte. Ons advies aan gebruikers is om te experimenteren met de maalgraad tot je de perfecte balans tussen smaak en sterkte hebt gevonden.

Het testen van de koffiesmaak met de Bosch TSM6A011W was niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook voor de neus. Het aroma van de versgemalen bonen was overweldigend en vulde de hele keuken. We merkten dat het apparaat in staat is om de geur van de bonen goed te behouden tijdens het maalproces en dit resulteerde in een heerlijke koffiesmaak. We zijn onder de indruk van de hoge precisie van het roestvrijstalen hakmes, waardoor geen enkel stukje boon ongemalen bleef.

De Bosch TSM6A011W koffiemolen heeft ons niet teleurgesteld op het gebied van koffiesmaak. We hebben gemerkt dat het apparaat in staat is om de smaak van de bonen goed te behouden tijdens het maalproces, wat resulteert in een heerlijke koffie. Het instellen van de maalgraad is makkelijk en intuïtief, zodat je altijd precies de gewenste maalgraad kunt kiezen. De koffiemolen is een geweldige aanvulling op onze keuken en we kijken er naar uit om te blijven experimenteren met verschillende soorten bonen.

Koffiesmaak-sfeerfoto2
.

Bosch tsm6a011w koffiemolen wit kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Bosch TSM6A011W koffiemolen is als een kurkdroge ochtend in de Mojave – perfectie in alle opzichten. Deze schoonheid maalt de bonen consistent voor een gelijkmatige smaak die het gehemelte streelt. Het ontwerp is zo simpel dat het schoonmaken zo makkelijk gaat als het zetten van een kopje koffie. En de cherry on top? De bonencontainer kan maar liefst 75 gram bevatten, dus je genot wordt nooit verstoord door het bijvullen van bonen. Voor barista’s die hoog in hun kop zitten, is de Bosch TSM6A011W een absolute aanrader.

Senna

Senna

Senna, bekend als 'De Stijlgids', is een invloedrijke figuur in de Nederlandse mode-, gezondheids- en beautywereld, geroemd om haar esthetische gevoel en welzijnskennis. Opgeleid aan het Amsterdam Fashion Institute, met expertise in voedingsleer en cosmetologie, heeft ze ervaring met toonaangevende ontwerpers en is ze een expert in trendanalyse en holistische schoonheid. Senna geeft leiding aan workshops over duurzame mode en natuurlijke schoonheidsroutines, en zet zich in voor ecologische kledingmerken en lokale welzijnsprojecten, waarmee ze een stijlvol en bewust leven in Nederland bevordert.

Dehetbeste.nl
Logo