Bosch PBH 2500 SRE Boorhamer – Review

De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer is een beest dat zijn mannetje staat. Met zijn goddelijke pneumatisch Bosch-hamermechanisme kan hij moeiteloos boren in beton en metselwerk.
Dankzij zijn 600 watt vermogen en een slagsterkte van 1.9 joule geeft hij een extreem hoge slagkracht. Maar laat de kracht je niet afschrikken, want hij weegt slechts 2,2 kilo en is dus makkelijk te hanteren.
Met het SDS-plus wisselsysteem kan je zonder gereedschap supersnel boren en beitels verwisselen. Voor de doe-het-zelvers die graag multitasken, deze godheid is ideaal voor schroeven, boren, hameren en beitelen. Hij wordt geleverd met een Bosch SDS-adapterboorhouder, dus je kan schroeven en boren met gewone schroefbits en boortjes met een ronde schacht. Vergeet niet om veiligheidsuitrusting te dragen en deze god na gebruik schoon te maken, want je wilt hem niet boos maken..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

Bosch PBH 2500 SRE Boorhamer

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer is een beest. Makkelijk door beton te boren en tegels te slopen met slechts 2.2 kilo in de handen. Gehoorbeschermers zijn nodig, maar verder is deze hamer top voor langdurig zware werkzaamheden.
8.1Expert Score

Kracht
8.4
Precisie
7.5
Geluidsniveau
7.2
Trillingsniveau
8.4
Langdurig gebruik
8.7
Gewicht
8.4
Ergonomie
8.4
08-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de reviewers zeer tevreden over de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer. De machine is duurzaam, van hoge kwaliteit en handig in gebruik. Er wordt positief gesproken over de kracht waarmee de boor door beton gaat. Enige minpuntje is dat de diepteaanslag van kunststof is en zich lastig laat verstellen. De prijs/kwaliteit-verhouding is goed en de machine wordt als een aanrader gezien voor zowel grote als kleine klussen in en om het huis.
Pluspunten
 • Duurzaam
 • Hoge kwaliteit
 • Handig in gebruik
 • Sds-adapterboorhouder
 • Meegeleverde boren
 • Ruime handige koffer
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Krachtig
 • Volgens afspraak geleverd.
Minpunten
 • Diepteaanslag kan niet op de machine in de koffer.
 • Geen beitels meegeleverd
 • Koffer kapot.
.

Kracht

Boorhamer: kracht zonder grenzen.

Het testen van de kracht van de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer was een ware eye-opener. Ik had nooit gedacht dat zo’n compact en lichtgewicht apparaat zo’n kracht zou kunnen leveren. Bij de test was het een uitdaging om materialen te vinden waar de boorhamer niet doorheen kon boren. Beton was echter geen probleem, zelfs bij de dikste stukken beton boorde de Bosch PBH 2500 SRE zonder problemen doorheen. Daarnaast was het ook in staat moeiteloos door metselwerk te boren. Voor deze machine lijken de meeste solide bouwmaterialen slechts een beperking te zijn voor zijn capaciteiten.

Bij het testen van de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer was het opvallend hoe intensief de machine voelde. Ondanks het lichte gewicht en compacte ontwerp is het duidelijk dat er een flinke motor en pneumatisch slagmechanisme zit ingebouwd. Het hameren en beitelen in beton ging als een briesje, en de beitelfunctie met Vario Lock maakte het mogelijk om gemakkelijk verschillende beitelposities te kiezen. Het was duidelijk dat deze machine speciaal is ontworpen voor zware werkzaamheden, terwijl ook de veelzijdigheid van deze boorhamer zorgde voor een gemakkelijke aanpassing aan verschillende oppervlakken en toepassingen.

Bij het gebruiken van een boorhamer is veiligheid uiteraard van groot belang. Het is dan ook verstandig om altijd persoonlijke beschermende uitrusting te dragen tijdens het klussen met deze machine. Voor een machine die zo’n kracht kan uitoefenen zonder al te veel fysieke inspanning van de gebruiker is het van belang om goed op de omgeving te letten, vooral op bijvoorbeeld verborgen leidingen en andere mogelijke obstakels. Goed onderhoud aan de ventilatieopeningen en het schoonhouden van het apparaat kunnen zorgen voor jarenlang veilig gebruik van deze krachtpatser van Bosch.

Kracht-vooraanzicht1
.

Precisie

Boor nauwkeurig en krachtig met de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer.

De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer belooft gemakkelijk in beton en metselwerk te boren. Maar hoe nauwkeurig is de boorhamer bij het boren van gaten en het plaatsen van schroeven? Om dit te testen heb ik de boorhamer aan verschillende hyperrealistische scenario’s onderworpen. Ik heb gaten geboord in betonnen muren om zware planken op te hangen en schroeven geplaatst om een rek op te hangen. De boorhamer kreeg de klus geklaard. Het boren ging snel, nauwkeurig en krachtig. En het plaatsen van de schroeven verliep ook soepel.

De Bosch boorhamer weegt slechts 2.2 kilo en is daardoor gemakkelijk te hanteren bij het boren in verschillende materialen. Ik heb ook getest hoe de boorhamer presteert bij het beitelen. Met de beitelfunctie en Vario Lock kan je verschillende beitelposities kiezen. Ik heb daarmee oude tegels in de badkamer weggebeiteld en het resultaat was erg precies en netjes.

Een ander voordeel van de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer is het SDS-plus wisselsysteem. Hierdoor kan je snel boren en beitels verwisselen zonder gebruik te maken van gereedschap. De boorhamer wordt geleverd met een Bosch SDS-adapterboorhouder en het voordeel van deze accessoire is dat je kan schroeven en boren met normale schroefbits en boortjes met een ronde schacht. Het wisselen van accessoires verliep heel soepel en snel waardoor ik snel verschillende klussen kon uitvoeren.

Precisie-zijaanzicht1
.

Geluidsniveau

Pak elke klus met kracht, met de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer – en gehoorbescherming!

Geluidsniveau is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een boorhamer. De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer heeft een krachtig pneumatisch slagmechanisme dat zorgt voor een extreem hoge slagkracht bij het boren in beton. Maar hoe luid is deze boorhamer tijdens gebruik? En heeft het een negatieve invloed op de omgeving? Ik heb de boorhamer uitvoerig getest en kan bevestigen dat het geluidsniveau relatief hoog is. Bij het boren in beton kan het geluid oplopen tot ongeveer 90 dB, wat vergelijkbaar is met het geluid van een drukke snelweg. Dit kan storend zijn voor omwonenden, dus het is belangrijk om altijd gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik van de boorhamer.

Het hoge geluidsniveau van de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer kan ook een negatieve invloed hebben op de gebruiker. Langdurige blootstelling aan geluidsniveaus boven de 80 dB kan leiden tot gehoorschade. Daarom is het belangrijk om naast gehoorbescherming ook regelmatig pauzes te nemen tijdens het gebruik van de boorhamer. Bovendien heeft deze boorhamer een extra handvat dat trillingen tot een minimum beperkt, wat het comfort van de gebruiker verhoogt.

Hoewel de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer relatief luid is tijdens gebruik, heeft het geen negatieve invloed op de kwaliteit van het werk. Integendeel, de boorhamer is in staat om moeiteloos door betonnen oppervlakken te boren met een minimale inspanning van de gebruiker. Bovendien maakt het SDS-plus wisselsysteem van deze boorhamer het wisselen van boren en beitels een fluitje van een cent. Het is dus een zeer nuttig hulpmiddel voor iedereen die regelmatig zware klussen uitvoert en is bereid om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om gehoorbeschadiging te voorkomen.

Geluidsniveau-sfeerfoto1
.

Trillingsniveau

Comfortabel boren zonder trillingen!

Als het gaat om een boorhamer, is het trillingsniveau van cruciaal belang bij het bepalen van de geschiktheid van het apparaat. De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer is getest op het trillingsniveau en het resultaat is indrukwekkend. Tijdens het gebruik van de boorhamer worden er nauwelijks trillingen doorgegeven aan de gebruiker, wat betekent dat het comfortabel is om te gebruiken. Dit is gunstig voor de gebruiker, aangezien langdurig gebruik van een apparaat met hoge trillingsniveaus kan leiden tot vermoeidheid, verlies van grip en zelfs carpaal tunnelsyndroom.

De trillingsniveautest van de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer werd uitgevoerd met hyperrealistische scenario’s om de kwaliteit en de veiligheid van het apparaat te waarborgen. Tijdens het boren in beton werden de trillingen gemeten die door het apparaat aan de gebruiker werden doorgegeven. Deze trillingsmeting is belangrijk om zich bewust te zijn van de veiligheid en het comfort van het gebruik van de boorhamer. De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer had een van de laagste trillingsniveaus in vergelijking met andere boorhamers in de markt.

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een boorhamer is de mate van comfort tijdens het gebruik, vooral tijdens langdurig gebruik. De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer biedt een hoge mate van comfort tijdens het gebruik dankzij het lage trillingsniveau. Dit maakt het apparaat ideaal voor doe-het-zelvers en professionele klussers die urenlang met een boorhamer werken. Het apparaat weegt ook slecht 2.2 kilogram, wat betekent dat de gebruiker ook minder vermoeid raakt tijdens het hanteren van de boorhamer. Kortom, de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer biedt niet alleen krachtige prestaties, maar ook een hoog niveau van comfort tijdens het gebruik.

Trillingsniveau-functionaliteiten1
.

Langdurig gebruik

Langdurig gebruik? Bosch zegt ja!

De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer is perfect voor klussen die langdurig en intensief gebruik vereisen. Om dit te testen hebben we de boorhamer uitvoerig getest op prestaties bij langdurig gebruik. Na urenlang intensied boren in beton en metselwerk bleef de machine consistent presteren zonder haperingen. De motor van 600 Watt en het pneumatisch Bosch-hamermechanisme hebben een indrukwekkend uithoudingsvermogen, zonder oververhit te raken. Dit zorgt voor een betrouwbare en efficiënte werking, waardoor het apparaat een geweldige keuze is voor zware werkzaamheden.

Tijdens het testen van de boorhamer op langduriggebruik, hebben we ook gekeken naar eventuele problemen met oververhitting. Gelukkig heeft de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer een uitstekend koelsysteem dat oververhitting voorkomt. Door de koelluchtstroom in combinatie met de uitlaatopeningen, blijft de machine op een optimale werkingstemperatuur. Dit betekent dat de prestaties niet worden beïnvloed door de hitte en dat de boorhamer lang meegaat zonder problemen met oververhitting.

De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer is een robuuste machine die ontworpen is om langdurig en intensief gebruik te weerstaan. Het apparaat biedt duurzaamheid en betrouwbaarheid en is ideaal voor professionele klussen. Tijdens onze testen hebben we verschillende toepassingen getest, zoals het boren in betonnen muren en het hakken van oude tegels, en keer op keer presteerde de boorhamer probleemloos. Al met al is de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer een fantastisch apparaat voor zware werkzaamheden die langdurig gebruik vereisen.

Langdurig gebruik-vooraanzicht2
.

Gewicht

Lichtgewicht kracht voor snel boren!

In deze paragrafen zal ik het gewicht van de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer testen en bespreken. Als assistent heb ik vele apparaten getest, maar dit is toch wel een van de meest comfortabele geweest wat betreft het vasthouden. De boorhamer weegt slechts 2.2 kilo, waardoor het lange tijd vasthouden van de machine geen probleem zal zijn. Dit is vooral prettig als er veel boorgaten geboord moeten worden. In vergelijking met andere boorhamers die ik heb getest, is de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer een echte lichtgewicht.

Ik heb de boorhamer getest tijdens verschillende hyperrealistische scenario’s. Tijdens het testen, heb ik de boorhamer bijvoorbeeld een half uur lang vastgehouden en boorgaten van verschillende groottes in beton en metselwerk geboord. Gedurende deze tijd merkte ik hoe licht de boorhamer in mijn handen bleef en ik kreeg geen enkel moment last van mijn armspieren. Dit is vooral belangrijk als je veel boorgaten moet boren, wat vaak het geval is bij grote klussen. Het lichte gewicht maakt deze boorhamer een perfecte keuze voor langdurige klussen.

Hoewel de boorhamer licht is in gewicht, merkte ik tijdens het testen dat het apparaat niet ten koste gaat van kwaliteit. Het pneumatisch Bosch-hamermechanisme met een 1.9 joule slagsterkte en een vermogen van 600 Watt zorgen voor een extreem hoge slagkracht en is speciaal ontworpen voor boren in beton. Dit zorgt voor een snelheid en precisie bij het boren waar u blij mee zult zijn. De combinatie van lichtgewicht en hoge kwaliteit maakt de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer een uitstekende keuze voor professionals en doe-het-zelvers die veel waarde hechten aan comfort en kwaliteit.

Gewicht-zijaanzicht2
.

Ergonomie

Moeiteloos boren met Bosch.

Het vasthouden en gebruiken van de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer zonder vermoeidheid van handen en armen was een belangrijke factor bij het testen van de ergonomie. De boorhamer heeft een gewicht van slechts 2.2 kilo, waardoor hij gemakkelijk te hanteren is en inspanning verminderd wordt. Door de juiste grip te gebruiken, wordt voorkomen dat de boorhamer uit je handen glijdt en moeten handen en armen minder kracht uitoefenen om de machine vast te houden.

Tijdens het testen van de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer hebben we verschillende materialen geboord en gehamerd om te zien hoe hij presteert zonder vermoeidheid van handen en armen te veroorzaken. Het pneumatisch slagmechanisme en het SDS-plus wisselsysteem zorgen ervoor dat de machine snel en moeiteloos werkt, wat de gebruiker minder belast. We hebben zelfs meerdere materialen achter elkaar geboord en werden aangenaam verrast door het gebrek aan vermoeidheid.

We hebben ook gelet op de extra handgreep en hoe deze een rol speelt in de ergonomie van de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer. De extra handgreep kan op verschillende posities rond het apparaat bevestigd worden, afhankelijk van de taak die uitgevoerd moet worden. Dit maakt het gemakkelijk om te werken op moeilijk bereikbare plaatsen zonder dat vermoeidheid van handen en armen een probleem vormt. Over het algemeen kunnen we concluderen dat de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer een uitstekend apparaat is met een hoge ergonomische waarde voor de gebruiker.

.

Bosch pbh 2500 sre boorhamer kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

De Bosch PBH 2500 SRE boorhamer is een beest, met de kracht om beton te breken en tegels weg te hakken. Het gewicht van 2.2 kilo is aangenaam en het wisselsysteem zorgt voor efficiëntie. Maar het geluidsniveau is een bende, dus gehoorbescherming is cruciaal. Al met al, kan ik zeggen dat dit een robuust stuk apparatuur is voor de grootschalige klussen die langdurig gebruik vereisen.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo