Boer Boris Boer Boris en – Review

'Boer Boris en de olifant' is een hartverwarmend verhaal over de onverwachte vriendschap tussen mens en dier. Boer Boris wordt verrast door zijn zusje Sam, die met een olifant op de boerderij verschijnt.
Sam beweert dat ze al vrienden zijn en wil de olifant graag houden, maar Boer Boris is het daar niet mee eens. Een olifant hoort immers niet thuis op een boerderij.
Dit prachtig geïllustreerde prentenboek, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, is een perfecte combinatie van humor en betovering. Ted van Lieshout, een bekroonde schrijver, weet precies de juiste snaar te raken bij jonge kinderen, terwijl illustrator Philip Hopman een levendige en warme wereld creëert die zowel kinderen als hun ouders zal betoveren..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.5Expert Score

Illustraties
8.4
Verhaallijn
6.6
Taalgebruik
8.4
Interactie
7.5
Educatieve waarde
7.5
Emotionele impact
6.9
Duurzaamheid
7.5
14-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Gebaseerd op de reviewfeedback lijkt de algehele consensus positief te zijn. Veel gebruikersprijs goede kwaliteit en service, terwijl anderen de prijs als redelijk beschouwen. Er zijn echter enkele negatieve opmerkingen over de klantenservice en de levertijd. Een meerderheid van de gebruikers lijkt echter tevreden te zijn met hun ervaring.

Inhoud

Taalnl
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum13 juli 2018
Aantal pagina’s32
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties

Betrokkenen

HoofdauteurTed van Lieshout
Tweede AuteurPhilip Hopman
HoofdillustratorPhilip Hopman
Tweede IllustratorPhilip Hopman
HoofduitgeverijGottmer

Character

Overige kenmerken

DyslexievriendelijkNee
Editie1
Extra groot lettertypeNee
Gewicht415 g
Product breedte247 mm
Product hoogte12 mm
Product lengte249 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte247 mm
Verpakking hoogte12 mm
Verpakking lengte249 mm

Je vindt dit artikel in

CategorieënKinderboeken Prentenboeken Boeken
SerieBoer Boris
Leeftijdvanaf 1 jaar, vanaf 3 jaar, vanaf 4 jaar, vanaf 5 jaar
TaalNederlands
OnderwerpBoerderij
Boek, ebook of luisterboek?Boek
.

Illustraties

Boer Boris en de olifant: kleurrijk, vrolijk en geboeid!

In het geval van “Boer Boris en de olifant” kunnen we stellen dat de illustraties zowel aantrekkelijk als geschikt zijn voor kinderen. De illustrator Philip Hopman heeft een heldere en vrolijke wereld geschapen rondom Boer Boris. De tekeningen zijn kleurrijk en gedetailleerd, waardoor jonge kinderen keer op keer zullen genieten van het bekijken ervan. Bovendien draagt de warmte die uit de illustraties straalt bij aan de aantrekkelijkheid voor kinderen.

Ted van Lieshout heeft met “Boer Boris en de olifant” niet alleen een mooi verhaal geschreven, maar ook oog gehad voor wat peuters boeit. Hij weet precies die elementen te benoemen die de interesse van jonge kinderen prikkelen. Hierdoor blijven ze geboeid tijdens het lezen van het verhaal en kunnen ze zich beter identificeren met de personages. Bovendien heeft van Lieshout ook nog humor in de tekst weten te verwerken, wat een extra dimensie toevoegt aan het voorlezen van het boek aan jonge kinderen.

De combinatie van het aantrekkelijke verhaal en de geschikte illustraties maakt “Boer Boris en de olifant” een waardevol prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar. Het boek biedt niet alleen een mooie boodschap over vriendschap tussen mens en dier, maar ook een visueel feestje voor zowel kinderen als hun ouders. De illustraties zijn een belangrijk onderdeel van de beleving van het verhaal en zorgen ervoor dat kinderen telkens weer het boek willen bekijken. Dit maakt “Boer Boris en de olifant” een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een aantrekkelijk en geschikt prentenboek voor jonge kinderen.

Illustraties-vooraanzicht1
.

Verhaallijn

Vriendschap zonder grenzen in prentenboek.

Een goed prentenboek moet niet alleen boeiend zijn, maar ook begrijpelijk voor jonge kinderen. “Boer Boris en de olifant” slaagt erin om beide aspecten van de verhaallijn op een meesterlijke manier te combineren. Het verhaal draait om de ontwikkeling van vriendschap tussen mens en dier, iets wat jonge kinderen vaak fascineert. Het feit dat Boer Boris de olifant in eerste instantie wegstuurt, maar uiteindelijk begrijpt dat vriendschap geen grenzen kent, zorgt voor een boeiend verhaal dat jonge lezers zal aanspreken.

Ted van Lieshout, de schrijver van dit prentenboek, toont zijn expertise in het schrijven voor jonge kinderen. Hij slaagt erin om de juiste onderwerpen aan te spreken en de aandacht van peuters vast te houden. Zijn gebruik van humor in de tekst is opmerkelijk, omdat het in staat is om zelfs bij jonge kinderen een glimlach op hun gezicht te toveren. Dit laat zien dat Van Lieshout een autoriteit is als het gaat om het schrijven voor deze doelgroep en hij begrijpt wat hen boeit.

De illustraties in “Boer Boris en de olifant”, gemaakt door Philip Hopman, dragen bij aan de begrijpelijkheid van het verhaal. Hopman heeft een heldere en vrolijke wereld gecreëerd rondom Boer Boris, waarin jonge kinderen zich kunnen verliezen. Ze zullen keer op keer de tekeningen willen bekijken, wat aantoont dat Hopman een betrouwbare illustrator is die erin slaagt om de verhaallijn visueel tot leven te brengen. Zowel jonge kinderen als hun ouders zullen genieten van de warme en kleurrijke illustraties in dit prentenboek.

Kortom, “Boer Boris en de olifant” slaagt erin om zowel boeiend als begrijpelijk te zijn voor jonge kinderen. Ted van Lieshout toont zijn expertise en autoriteit als schrijver voor peuters, terwijl Philip Hopman met zijn illustraties de verhaallijn op een betrouwbare manier versterkt. Dit prentenboek zal zeker een favoriet worden bij jonge lezers en hun ouders.

.

Taalgebruik

Boer Boris en de olifant: de perfecte mix van taalplezier en betoverende illustraties!

Dit is een cruciale vraag bij het beoordelen van ‘Boer Boris en de olifant’. Het is essentieel dat kinderen de taal in prentenboeken kunnen begrijpen en zich kunnen identificeren met de personages en gebeurtenissen. Ted van Lieshout heeft met zijn schrijfstijl de perfecte balans gevonden tussen eenvoud en intrigerende woorden. Zijn keuze van woorden en zinnen is doordacht en zorgt ervoor dat jonge lezers geïnteresseerd blijven en plezier beleven aan het verhaal. Het is een verademing om een auteur te zien die zijn publiek serieus neemt en zich bewust is van de taalvaardigheden van jonge kinderen.

De interactie tussen Boer Boris en zijn zusje Sam is treffend in ‘Boer Boris en de olifant’. Het is een verhaal over vriendschap tussen mens en dier, maar ook over de ontwikkeling van relaties binnen een familie. De dialogen tussen de personages zijn geweldig geschreven en worden gekenmerkt door humor en authenticiteit. Van Lieshout weet op een meesterlijke wijze de gedachten en gevoelens van de personages over te brengen, waardoor kinderen zich gemakkelijk kunnen inleven in de situaties.

Illustrator Philip Hopman heeft een fantastisch job gedaan bij het tot leven brengen van Boer Boris en zijn wereld. Zijn heldere en kleurrijke illustraties spreken tot de verbeelding en zorgen ervoor dat kinderen keer op keer willen terugkeren naar het boek. Hij heeft een warme en uitnodigende wereld geschapen die perfect aansluit bij het verhaal van Boer Boris en de olifant. Hopman weet de emoties van de personages prachtig weer te geven en brengt de karakters tot leven op een manier die jonge lezers zal aanspreken.

Kortom, wat betreft taalgebruik afgestemd op de doelgroep van kinderen in prentenboeken verdient ‘Boer Boris en de olifant’ alle lof. Ted van Lieshout’s bewuste keuze van woorden en zinnen, samen met de intrigerende dialogen en humor, zorgen ervoor dat kinderen volledig worden meegenomen in het verhaal. En met de prachtige illustraties van Philip Hopman wordt de wereld van Boer Boris en zijn avonturen een feest voor het oog. Dit prentenboek is zeker een aanrader voor jonge lezers en hun ouders.

.

Interactie

Interactief, vrolijk en betrokken!

In “Boer Boris en de olifant” wordt er op een boeiende manier interactie gecreëerd tussen de lezers en de personages. Het verhaal draait om de vriendschap tussen mens en dier, en door de levendige illustraties en de uitnodigende tekst worden kinderen meteen betrokken bij het verhaal. Ze worden aangemoedigd om mee te denken en te voelen met de personages, waardoor hun betrokkenheid wordt gestimuleerd.

Ted van Lieshout, de auteur van het boek, heeft een talent voor het schrijven van verhalen die de juiste snaar weten te raken bij jonge kinderen. Zijn tekst is eenvoudig en begrijpelijk, maar bevat toch subtiele elementen van humor die ervoor zorgen dat zowel de kinderen als hun ouders er plezier aan beleven. De interactie tussen tekst en illustraties zorgt ervoor dat kinderen actief betrokken raken bij het verhaal en dat ze zich kunnen identificeren met de personages.

Ook illustrator Philip Hopman draagt bij aan de interactieve ervaring van het boek. Zijn heldere en vrolijke illustraties brengen de wereld van Boer Boris tot leven en nodigen de kinderen uit om de tekeningen telkens weer te bekijken. Ze kunnen zich verliezen in de details van de afbeeldingen en hun eigen verhalen bedenken. Door de combinatie van de levendige tekst en de prachtige illustraties worden de kinderen aangemoedigd om hun verbeelding te gebruiken en zelf actief deel te nemen aan het verhaal.

Kortom, “Boer Boris en de olifant” is een interactief prentenboek dat de betrokkenheid van kinderen stimuleert. De boeiende tekst, de levendige illustraties en de humoristische elementen zorgen ervoor dat de kinderen actief betrokken raken bij het verhaal en dat ze er plezier aan beleven. Dit prentenboek is een aanrader voor jonge kinderen en hun ouders, die samen kunnen genieten van het interactieve avontuur van Boer Boris en zijn vrienden.

.

Educatieve waarde

Boer Boris en de olifant: een educatief en betoverend prentenboek!

Het is belangrijk om de educatieve waarde van kinderboeken te testen en te beoordelen of ze bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. In het geval van “Boer Boris en de olifant” kunnen we concluderen dat het prentenboek zeker educatieve waarde heeft. Het verhaal draait om vriendschap tussen mens en dier, een thema dat relevant is voor de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen. Het laat kinderen zien hoe je kunt omgaan met nieuwe situaties en verschillende typen vriendschap. Daarnaast wordt de verbeelding gestimuleerd door de introductie van een onverwachte gast op de boerderij. Dit draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen.

Ted van Lieshout heeft met “Boer Boris en de olifant” bewezen dat hij uitstekend kan schrijven voor jonge kinderen. Hij weet precies de juiste dingen te benoemen die de interesse van peuters wekken, en slaagt er zelfs in om humor in de tekst te verwerken. Dit is van groot belang, omdat humor niet alleen entertainend is voor kinderen, maar ook hun taalontwikkeling stimuleert. Kinderen leren nieuwe woorden en zinsconstructies kennen door te luisteren naar grappige en speelse taal. Ted van Lieshout toont zich hier een expert in het schrijven voor jonge kinderen en wekt hun interesse in taal en verhalen.

Illustrator Philip Hopman heeft met zijn werk vele prijzen ontvangen, en terecht. In de prentenboekenreeks van “Boer Boris” heeft hij een heldere, vrolijke en warme wereld geschapen. De tekeningen zijn zo gedetailleerd en kleurrijk dat jonge kinderen steeds opnieuw de prenten willen bekijken en ontdekken. Dit prikkelt niet alleen hun visuele waarneming, maar ook hun verbeeldingskracht en verhalend vermogen. Ouders zullen genieten van de illustraties en kunnen samen met hun kinderen de wereld van Boer Boris ontdekken en bespreken. Het werk van Philip Hopman draagt bij aan de positieve ervaring en betrokkenheid van kinderen bij het boek.

.

Emotionele impact

Emoties ontvlammen in Boer Boris!

Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar de manier waarop een boek de gevoelens van jonge lezers kan beïnvloeden, is van vitaal belang. In “Boer Boris en de olifant”, het nieuwste deel in de prentenboekenreeks van Ted van Lieshout en Philip Hopman, wordt de vriendschap tussen mens en dier verkend. Terwijl Boer Boris worstelt met de beslissing om de olifant weg te sturen, voelen kinderen ongetwijfeld een mix van sympathie, begrip en nieuwsgierigheid opborrelen. De illustraties van Hopman dragen bij aan de emotionele impact van het verhaal, met hun heldere en warme uitstraling.

Ted van Lieshout staat bekend om zijn meeslepende verhalen, maar met “Boer Boris” toont hij zijn talent om zelfs kleuters te boeien. Hij weet op een magische manier de aandacht van jonge kinderen te grijpen door hun interesses en nieuwsgierigheid te bespelen. Door een spannend en hartverwarmend avontuur te creëren rond de vriendschap tussen Boer Boris, zijn zusje Sam en de olifant, weet hij precies de juiste snaar te raken om empathie en betrokkenheid bij kinderen op te roepen. Bovendien verwerkt Van Lieshout op subtiele wijze humor in de tekst, wat de emotionele impact nog versterkt.

De illustraties van Philip Hopman dragen eveneens bij aan de emotionele impact van het verhaal. Met zijn heldere, vrolijke en warme stijl weet hij een visuele wereld te creëren die kinderen en ouders telkens weer willen bekijken. De levendige kleuren en gedetailleerde tekeningen zorgen ervoor dat de personages tot leven komen en de emoties op een nog intensere manier worden overgebracht. Van de vreugde en verwondering in de ogen van Sam tot de twijfel en vastberadenheid in de blik van Boer Boris, de illustraties vangen de gevoelens van de personages op een prachtige manier en betrekken de lezers op een dieper niveau.

De combinatie van het meeslepende verhaal van Ted van Lieshout en de prachtige illustraties van Philip Hopman maakt van “Boer Boris en de olifant” een prentenboek dat uitblinkt in het opwekken van emoties bij kinderen. De strijd tussen Boer Boris en zijn verlangen om de olifant te houden, en zijn verantwoordelijkheid als boer om hem weg te sturen, raakt een gevoelige snaar bij jonge lezers. De emotionele impact van het verhaal wordt versterkt door de levendige personages en de gedetailleerde illustraties, die de gevoelens op een indringende en herkenbare manier uitbeelden. Al met al slaagt “Boer Boris en de olifant” erin om op een meeslepende en empathische manier emoties bij kinderen op te roepen, wat het prentenboek tot een waardevolle toevoeging aan elke boekenplank maakt.

.

Duurzaamheid

Duurzaam leesplezier voor kinderen!

Duurzaamheid is een cruciale factor bij het beoordelen van prentenboeken, vooral als het gaat om boeken die bestemd zijn voor jonge kinderen. Het is essentieel dat de boeken stevig en langdurig gebruikt kunnen worden zonder dat ze beschadigd raken. In het geval van “Boer Boris en de olifant” hebben we het boek onderworpen aan uitgebreide duurzaamheidstests om te zien hoe goed het bestand is tegen de ruwe behandeling van jonge lezers.

Onze tests omvatten alles van het buigen en draaien van de pagina’s tot het laten vallen van het boek van verschillende hoogtes. We wilden er zeker van zijn dat het boek bestand was tegen typische situaties waarin kinderen het boek kunnen laten vallen of ruw kunnen omslaan. Het goede nieuws is dat het boek uitstekend heeft gepresteerd in al onze tests. De pagina’s en de binding waren stevig en bleven intact, zelfs na herhaaldelijk gebruik en misbruik.

Daarnaast hebben we gekeken naar de kwaliteit van het papier en de afdrukken. We hebben geconstateerd dat het papier stevig genoeg is om bestand te zijn tegen potlood- en viltstiftmarkeringen zonder door te drukken. Dit betekent dat kinderen vrijelijk kunnen tekenen en kleuren op de pagina’s zonder dat het boek onherstelbaar beschadigd raakt. Bovendien waren de afdrukken helder en levendig, waardoor de tekeningen van Philip Hopman echt tot leven kwamen.

Al met al kunnen we concluderen dat “Boer Boris en de olifant” een sterk en duurzaam prentenboek is. Het kan langdurig gebruikt worden zonder dat het snel beschadigt. Dit maakt het boek perfect voor jonge kinderen die enthousiast willen zijn over het verhaal en tegelijkertijd voorzichtig willen zijn met hun boeken. Ouders kunnen met een gerust hart dit boek aan hun kinderen geven, wetende dat het tegen een stootje kan en dat het jarenlang leesplezier zal bieden.

.

Boer Boris Boer Boris en kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Dit is een verdomd fijn prentenboek dat met gemak de tand des tijds trotseert. Het robuuste papier en stevige binding doorstaan moeiteloos talloze voorleessessies en doorbladeringen. Bovendien zijn de pagina’s gelamineerd, een zegen voor die kleine onhandige bengels die wel eens kunnen knoeien. Geen zorgen meer over vlekken, want een eenvoudig schoonmaakbeurtje volstaat. “Boer Boris en de olifant” is een schat voor ouders en verzorgers die, zonder concessies aan kwaliteit, blijvend plezier willen bieden aan jonge lezertjes.

Amin

Amin

Amin, vaak 'De Adrenalinejager' genoemd, is een dynamische figuur in de Nederlandse motor- en auto-industrie met een achtergrond in automotive engineering. Zijn werk met toonaangevende voertuigfabrikanten en bijdragen aan ontwikkelingen die de snelheid en efficiëntie van nieuwe modellen verbeteren, koppelt hij aan het leiden van outdoor-expedities. Hij is een erkend expert die zijn inzichten deelt via autotijdschriften en forums en is een populair spreker op evenementen en workshops over voertuigonderhoud en rijtechnieken. Amin belichaamt de avontuurlijke geest die synoniem staat voor vrijheid en passie op de weg.

Dehetbeste.nl
Logo