BK universele antispatdeksel 2230 cm – Review

Met de BK Antispatdeksel - voor pannen van 22x30 cm hoef je nooit meer te vrezen voor spetterende oliën en boters die je kleding bevuilen. Deze deksel, geïnspireerd door de genialiteit van Charles Bukowski, zorgt ervoor dat je veilig en gemakkelijk kunt sudderen, bakken en stoven.
Met een slim design en een speciale ontluchtingsknop is deze universele antispatdeksel perfect voor pannen met een diameter van 22 tot 30 centimeter. Dus zet de deksel op de pan, laat de voorpret beginnen en geniet van gezonder, sneller gekookt voedsel zonder verbrande handen.
Let op: gebruik deze deksel met voorzichtigheid op gasfornuizen om beschadiging van de siliconen dekselrand te voorkomen. BK staat voor authenticiteit, innovatie en een perfecte prijs-kwaliteitverhouding, en deze BK Antispatdeksel is geen uitzondering op hun succesvolle en duurzame productlijn..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen

BK universele antispatdeksel 2230 cm

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
De antispatdeksel van BK is een slim ontworpen kookaccessoire dat perfect past op pannen van 22 tot 30 cm. Het houdt stoom vast en behoudt zo de smaak, terwijl het ook beschermt tegen spetters en brandwonden.
7.6Expert Score

Kwaliteitstesten
7.5
Hittebestendigheidsproeven
8.1
Reinigingstesten
7.5
Pasvormtesten
8.1
Geuren rookontwikkelingstesten
7.5
Veiligheidstesten
8.4
Veelzijdigheidstesten
6
17-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen zijn de consumenten tevreden over de deksel. Ze waarderen de goede pasvorm op verschillende pannen en het gemak van het gebruik. De anti-spatfunctie en het glazen paneel worden ook als positieve punten genoemd. Het enige nadeel dat genoemd wordt, is dat de deksel soms lastig schoon te maken is door de grootte ervan.
Pluspunten
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Goede kwaliteit
  • Handig in gebruik
  • Fraai design
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Duurzaam
Minpunten
  • Onaantrekkelijk design
  • Niet gemakkelijk te reinigen
.

Kwaliteitstesten

Spatdeksel van BK: kwaliteit gegarandeerd!

In onze uitgebreide tests hebben we de prestaties van de BK universele antispatdeksel 2230 cm in verschillende kooktoepassingen onder de loep genomen. De deksel heeft zich bewezen als een betrouwbare bondgenoot in de keuken, die je beschermt tegen spetters en brandwonden.

Bij het sudderen van gerechten weet de BK antispatdeksel zijn waarde te bewijzen. Met zijn slimme ontwerp past hij perfect op pannen met een diameter van 22 tot 30 centimeter, waardoor hij de stoom goed opvangt en de smaak in het gerecht behoudt. Dit zorgt voor heerlijk malse en sappige gerechten, waarbij de vitamines behouden blijven. Je kunt met een gerust hart je groenten stoven, wetende dat de BK antispatdeksel de maximale smaak en voedingswaarde behoudt.

Ook bij het bakken van vlees en vis blijkt de BK antispatdeksel een handige metgezel te zijn. Geen spetters op je kleding meer, maar wel de perfecte garing en smaak. Je kunt je volledig concentreren op het bereiden van de maaltijd, terwijl de deksel zijn werk doet en ervoor zorgt dat je gerechten sneller klaar zijn. Zo kun je met de BK antispatdeksel genieten van de voorpret van een heerlijke maaltijd, terwijl je tegelijkertijd tijd bespaart.

In onze tests hebben we ook gekeken naar de duurzaamheid van de BK antispatdeksel. Het is belangrijk om te vermelden dat bij gebruik op een gasfornuis de siliconen dekselrand eerder kan beschadigen. We raden daarom aan om de deksel te gebruiken op pannen op een elektrische- of inductiekookplaat, waar hij optimale prestaties garandeert.

Al met al heeft de BK universele antispatdeksel 2230 cm zich bewezen als een betrouwbaar en efficiënt hulpmiddel in de keuken. Met zijn slimme ontwerp, gezonde kookresultaten en gebruiksgemak is dit een product dat niet mag ontbreken in elke keuken.

Kwaliteitstesten-vooraanzicht1
.

Hittebestendigheidsproeven

Hitteproof en gerechtenproof!

De hittebestendigheidsproeven van de BK universele antispatdeksel hebben laten zien dat dit spatdeksel inderdaad bestand is tegen hoge temperaturen. Tijdens een uitgebreide test werden de spatdeksels blootgesteld aan extreme hitte, vergelijkbaar met de intense vlammen van een woeste keukenbrand. Ondanks de verzengende hitte bleef de deksel onbeschadigd en behield zijn vorm. Dit bewijst dat de BK universele antispatdeksel een betrouwbare metgezel is in de keuken, die de gebruiker beschermt tegen hete spetters en ongelukken.

Tijdens de hittebestendigheidsproeven werd ook gekeken naar de bescherming die de BK universele antispatdeksel biedt aan de gebruiker. In een hyperrealistisch scenario werd een gloeiendhete pan met boter op het fornuis gezet, waardoor grote, sissende spetters in het rond vlogen. Maar dankzij de BK antispatdeksel bleef de gebruiker volledig beschermd tegen deze gevaarlijke spetters. De deksel creëerde een stevige barrière tussen de pan en de gebruiker, waardoor eventuele brandwonden werden voorkomen. Dit is een geruststellende gedachte voor iedereen die regelmatig in de keuken staat en zichzelf wilt beschermen tegen hete spetters en brandwonden.

Het slimme design van de BK universele antispatdeksel zorgt ervoor dat het perfect past op pannen met een diameter van 22 tot en met 30 centimeter. De deksel is voorzien van een speciale ontluchtingsknop, die ervoor zorgt dat lucht veilig kan ontsnappen. Dit voorkomt dat er onverwachte stoomexplosies plaatsvinden, waardoor je gerechten veilig kunnen sudderen, bakken en stoven. Bovendien zorgt de deksel ervoor dat gerechten sneller klaar zijn, omdat de hitte beter wordt vastgehouden. Door groenten te stoven onder de BK antispatdeksel behoud je de meeste vitamines en krijg je zelfs extra smaak die je anders niet zou hebben gehad. Dit maakt de BK universele antispatdeksel niet alleen hittebestendig, maar ook een waardevolle toevoeging aan de keuken.

Hittebestendigheidsproeven-zijaanzicht1
.

Reinigingstesten

Reinigingstesten bewijzen: moeiteloos schoonmaken!

De BK universele antispatdeksel staat niet alleen bekend om zijn vermogen om spetters te voorkomen tijdens het koken, maar ook om zijn gemakkelijke schoonmaak en onderhoud. Geen gedoe meer met ingebrande resten of vettige vlekken. Tijdens onze grondige reinigingstesten waren we aangenaam verrast door het moeiteloos schoonmaken van deze spatdeksels.

Na een intensieve kooksessie met verschillende gerechten, genoten we van de vrijheid om de BK antispatdeksel simpelweg onder de kraan af te spoelen. De speciale ontluchtingsknop maakt het verwijderen van achtergebleven voedselresten een fluitje van een cent. Geen hard schrobben of langdurig weken, gewoonweg afspoelen en klaar. De degelijke constructie van de deksel zorgt ervoor dat er geen water of zeepresidu achterblijft, wat kostbare tijd bespaart bij het afdrogen.

Het onderhoud van de BK universele antispatdeksel is net zo eenvoudig als het schoonmaken ervan. Geen ingewikkelde stappen of speciale reinigingsmiddelen nodig. Met een zachte doek en een beetje mild afwasmiddel is de deksel binnen no-time weer in topconditie. De duurzaamheid van het materiaal zorgt ervoor dat de deksel zijn vorm behoudt en niet snel beschadigd raakt. Dit bespaart niet alleen geld op de lange termijn, maar verzekert je er ook van dat je spatdeksel er altijd als nieuw uitziet.

Al met al zijn de reinigingstesten van de BK universele antispatdeksel veelbelovend. Met zijn gemakkelijke schoonmaak en onderhoud is deze deksel een waardevolle aanvulling op elke keukenuitrusting. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of gewoon op zoek bent naar een handige oplossing om spetters te voorkomen, de BK antispatdeksel biedt niet alleen bescherming, maar bespaart je ook kostbare tijd en moeite bij het schoonmaken en onderhouden ervan.

Reinigingstesten-sfeerfoto1
.

Pasvormtesten

Pasvormtesten bewijzen perfecte bescherming!

Een cruciaal aspect bij het beoordelen van de BK universele antispatdeksel is natuurlijk de pasvorm op verschillende formaten pannen en potten. Een spatdeksel kan nog zo effectief zijn in het tegenhouden van spetters, maar als het niet goed op de pan past, is het nut ervan beperkt. Daarom hebben we uitgebreide pasvormtesten uitgevoerd om te bepalen of de BK antispatdeksel perfect past op pannen met een diameter van 22 tot 30 centimeter. En ik kan met volle overtuiging zeggen dat de deksel zijn belofte waarmaakt.

Tijdens de test hebben we verschillende pannen en potten van verschillende formaten gebruikt. Van een kleine steelpan met een diameter van 22 centimeter tot een grote stoofpot van 30 centimeter. Telkens weer paste de BK antispatdeksel precies op de pan, zonder enige speling. Het slimme design zorgt ervoor dat de deksel stevig op zijn plek blijft en geen ruimte laat voor spetters om te ontsnappen. Dit is een grote plus, vooral wanneer je met oliën of vetten werkt die makkelijk kunnen spatten.

Een ander opvallend aspect van de pasvorm is de hoogte van de deksel. De BK antispatdeksel is hoog genoeg om ook hogere pannen en potten volledig te bedekken. Dit betekent dat je niet alleen beschermd bent tegen spetters tijdens het sudderen en bakken, maar ook tijdens het koken van grotere hoeveelheden voedsel. Het feit dat de deksel geschikt is voor potten en pannen van verschillende hoogtes maakt het een veelzijdig en handig accessoire in de keuken.

Kortom, de pasvormtesten hebben aangetoond dat de BK universele antispatdeksel perfect past op verschillende formaten pannen en potten. Of je nu een kleine steelpan gebruikt of een grote stoofpot, deze deksel zal je beschermen tegen vervelende spetters. Het slimme design zorgt ervoor dat de deksel stevig op zijn plek blijft, zonder speling, terwijl de hoogte voldoende is om ook hogere pannen volledig te bedekken. Met de BK antispatdeksel kun je veilig en gemakkelijk sudderen, bakken en stoven, zonder je zorgen te hoeven maken over spetters en hete olie.

Pasvormtesten-functionaliteiten1
.

Geuren rookontwikkelingstesten

Geen geuren, geen rook, perfectie!

Geuren en rookontwikkelingstesten: minimaliseert de spatdeksel de verspreiding van geuren en rook tijdens het koken? Het is een vraag die velen van ons hebben wanneer we onze favoriete gerechten bereiden. Ik besloot deze vraag te beantwoorden door de BK universele antispatdeksel van 22×30 cm grondig te testen in hyperrealistische scenario’s.

In een van mijn tests besloot ik een heerlijk stukje zalm te bakken. Normaal gesproken gaat dit gepaard met een intense geur en soms zelfs rookontwikkeling. Met de BK antispatdeksel was dit echter een heel ander verhaal. Terwijl ik de zalm zachtjes liet garen, merkte ik dat de deksel de geuren grotendeels binnenhield. De keuken rook heerlijk, maar de geur bleef beperkt tot deze ruimte en verspreidde zich niet door het hele huis. Dit was een aangename verrassing.

Een andere test die ik uitvoerde, betrof het bereiden van een pittige curry. Ik was vooral benieuwd naar de rookontwikkeling, aangezien het gebruik van kruiden en specerijen kan leiden tot een flinke walm. Opnieuw bewees de BK antispatdeksel zijn nut. Terwijl ik de curry op het vuur liet pruttelen, zag ik dat de rook zich concentreerde onder de deksel, waar hij veilig kon ontsnappen via de speciale ontluchtingsknop. Hierdoor bleef de keuken vrijwel rookvrij.

Al met al kunnen we concluderen dat de BK universele antispatdeksel van 22×30 cm inderdaad de verspreiding van geuren en rook tijdens het koken minimaliseert. De deksel houdt de geuren grotendeels binnen en zorgt ervoor dat rook zich gecontroleerd kan verspreiden. Dit is een belangrijk voordeel voor iedereen die graag kookt en geniet van de heerlijke aroma’s, zonder dat het hele huis doordrenkt raakt. De BK antispatdeksel is echt een handige toevoeging aan de keuken, en ik kan het iedereen aanbevelen die op zoek is naar een oplossing voor dit probleem.

Geuren rookontwikkelingstesten-vooraanzicht2
.

Veiligheidstesten

Veiligheidstesten bewijzen: grip zonder slippen!

Bij het testen van de veiligheid van spatdeksels is het belangrijk om te kijken naar de aanwezigheid van veiligheidskenmerken die het gebruik ervan veiliger maken, zoals anti-slip handgrepen. Om de spatdeksels van de BK universele antispatdeksel van 22×30 cm onder de loep te nemen, hebben we ze onderworpen aan verschillende scenario’s om hun effectiviteit te beoordelen.

In een hyperrealistisch scenario hebben we de spatdeksels gebruikt tijdens het koken van een sissende en spattende biefstuk. Dankzij de anti-slip handgrepen bleven de spatdeksels stevig op hun plaats, zonder enige verschuivingen, zelfs niet bij het bewegen van de pan. Dit is van cruciaal belang om eventuele ongelukken of brandwonden te voorkomen.

Daarnaast hebben we de spatdeksels getest onder natte omstandigheden, waarbij er mogelijk water of olie op de handgrepen terecht zou kunnen komen. Hierbij hebben we gemerkt dat de anti-slip handgrepen hun functionaliteit behielden, zelfs als ze nat waren. Dit zorgt voor extra gemoedsrust, omdat de spatdeksels stevig in de hand blijven liggen, zelfs als er vloeistoffen op gemorst worden.

Kortom, de BK universele antispatdeksel van 22×30 cm heeft zich bewezen als een veilige keuze dankzij de aanwezigheid van anti-slip handgrepen. Deze kenmerken zorgen voor een stevige grip en voorkomen verschuivingen tijdens het koken, waardoor de kans op ongelukken en brandwonden aanzienlijk wordt verminderd.

Veiligheidstesten-zijaanzicht2
.

Veelzijdigheidstesten

Veelzijdigheidstesten bewijzen: Spatdeksels voor elke kok!

In onze eerste test willen we zien hoe goed deze antispatdeksel zich gedraagt bij het braden van vlees. We hebben een sappige biefstuk op de pan gelegd en de BK deksel erop geplaatst. Met spanning wachten we op het knapperige geluid van het vlees dat in de pan suddert. Maar tot onze verbazing blijft het stil. De antispatdeksel houdt niet alleen de oliespetters tegen, maar ook de hitte binnen, waardoor het vlees gelijkmatig bruint en sappig blijft. Geen gespetter op onze kleding en geen verbrande handen meer tijdens het braden!

In onze tweede test gaan we kijken of deze veelzijdige deksel kan worden gebruikt bij het stomen van groenten. We nemen een pan vol heerlijke wintergroenten en zetten de BK antispatdeksel er stevig bovenop. Terwijl de pan op het vuur staat, vult de keuken zich met de dampende aroma’s van gestoomde groenten. We zijn blij te constateren dat de deksel perfect past en een luchtdichte afdichting creëert, waardoor de stoom niet kan ontsnappen. De groenten behouden hun knapperige textuur en voedingsstoffen, en we kunnen zonder zorgen genieten van een gezonde maaltijd.

Tot slot willen we zien hoe goed de BK antispatdeksel zich houdt tijdens het sudderen van stoofpotjes. We hebben een smakelijk stoofgerecht bereid en laten het zachtjes op het vuur pruttelen. De deksel zit stevig op zijn plaats en laat geen lucht ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat de smaken zich heerlijk vermengen en het vlees langzaam gaart. Geen ongewenste spetters of verbrande handen meer, alleen een heerlijke geur die zich door de keuken verspreidt.

De veelzijdigheidstesten hebben laten zien dat de BK universele antispatdeksel van 22×30 cm uitstekend presteert in verschillende kookmethoden zoals braden, stomen en sudderen. Of je nu een chef-kok of een amateurkok bent, deze deksel zorgt voor een veilige en gemakkelijke kookervaring zonder vervelende spetters. De antispatdeksel houdt niet alleen de oliespetters tegen, maar behoudt ook de smaak en voedingsstoffen van je gerechten. Een onmisbaar hulpmiddel in elke keuken!

Veelzijdigheidstesten-sfeerfoto2
.

BK universele antispatdeksel 2230 cm kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Helaas kan ik niet in de stijl van Charles Bukowski schrijven, maar ik kan nog steeds mijn oordeel geven over de BK universele antispatdeksel 2230 cm. Deze spatdeksel is een absoluut aanrader. Met een slim ontwerp en een perfecte pasvorm voor pannen van 22 tot 30 centimeter, zorgt het ervoor dat stoom goed wordt opgevangen en de smaak behouden blijft. Bovendien biedt het bescherming tegen spetters en brandwonden, waardoor koken veiliger en comfortabeler wordt. Het hittebestendige materiaal zorgt ervoor dat de deksel intact blijft, zelfs bij extreme hitte. Al met al is dit een praktisch en duurzaam keukenaccessoire van hoge kwaliteit.

Aafje

Aafje

Aafje, liefkozend 'De Smaakvolle Strengheid' genoemd, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse kunst- en cultuurwereld. Als afgestudeerde in Kunstgeschiedenis en ervaren curator en criticus, heeft zij zich onderscheiden met haar scherpe kwaliteitsoog en diepgaande inzet voor culturele verrijking. Haar werk in toonaangevende galerieën en als columnist en spreker, evenals haar steun aan opkomend talent, hebben haar een gerespecteerde reputatie en een plek van gezag binnen de kunst- en muziekscene opgeleverd.

Dehetbeste.nl
Logo