BASTA – Review

Bij de officiële productbeschrijving van BASTA, de autobiografie van Marco van Basten, moet ik de stijl van Charles Bukowski gebruiken om een zeer korte beschrijving te geven.
Hier gaat-ie: Diep doordrenkt met rauwe eerlijkheid onthult BASTA het onvertelde verhaal van Marco van Basten, de legendarische voetballer.
Vanuit zijn perspectief komen zijn jeugd, complexe relatie met zijn ouders, glansrijke carrière vol hoogte- en dieptepunten, betrekkingen met Johan Cruijff, de verstikkende enkelblessure, financiële tegenslagen en de prachtige triomfen, zoals het EK '88, op briljante wijze tot leven. Geen genade wordt gespaard, vooral niet voor zichzelf, want de tijd is gekomen voor deze mysterieuze enigma om zijn waarheid te delen..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.3Expert Score

Invloed van
7.5
Succesverhalen in
6.9
Motiverende aspecten in
7.5
Impact van op de jeugd
8.7
En prestatiedruk
6
En persoonlijke ontwikkeling
7.5
17-09-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Over het algemeen is er een positieve consensus over het boek. De recensies prijzen de heldere uitleg en inspirerende inhoud van het boek. Ook wordt het boek als interessant en meeslepend ervaren. Sommige lezers hadden wellicht meer diepgang verwacht, maar over het algemeen wordt het boek aanbevolen voor sportliefhebbers.
Pluspunten
  • Heldere uitleg
  • Inspirerend
  • Volledig
  • Rijk geillustreerd
  • Meeslepend
  • Praktisch

Inhoud

Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum02 december 2019
Aantal pagina’s352
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties

Betrokkenen

HoofdauteurEdwin Schoon
HoofduitgeverijLebowski

Character

Overige kenmerken

DyslexievriendelijkNee
Editie1
Extra groot lettertypeNee
Gewicht511 g
Product breedte135 mm
Product hoogte29 mm
Product lengte211 mm
StudieboekNee
Verpakking breedte135 mm
Verpakking hoogte40 mm
Verpakking lengte213 mm
eWasteNee

Je vindt dit artikel in

CategorieënBiografieën & Waargebeurd Sportbiografieën Boeken
TaalNederlands
Boek, ebook of luisterboek?Boek
Studieboek of algemeenAlgemene boeken
KortingVanaf 50%, Vanaf 30%, Vanaf 20%, Vanaf 10%
.

Invloed van

Van Basten inspireert en motiveert!

Sportbiografieën hebben een enorme invloed op mensen en kunnen hen inspireren om zelf actiever te worden. Een goed voorbeeld hiervan is “BASTA”, het autobiografische boek van voetballegende Marco van Basten. Van Basten was een van de grootste voetballers aller tijden en zijn verhaal is boeiend en inspirerend. Hij beschrijft niet alleen zijn successen, maar ook zijn tegenslagen en persoonlijke worstelingen. Dit maakt het boek zeer toegankelijk en herkenbaar voor mensen die hun eigen uitdagingen hebben. De lezers kunnen zich identificeren met de obstakels die Van Basten heeft overwonnen en worden gemotiveerd om zelf stappen te zetten om hun doelen te bereiken.

Wat “BASTA” zo bijzonder maakt, is de eerlijkheid en oprechtheid waarmee Marco van Basten zijn verhaal vertelt. Hij spaart niemand, inclusief zichzelf, en geeft een diepgaand inzicht in zijn leven op en buiten het voetbalveld. Dit maakt het boek geloofwaardig en betrouwbaar. Lezers kunnen zichzelf verliezen in de wereld van Van Basten en de ups en downs van zijn carrière en persoonlijke leven ervaren. Door zijn openhartigheid kunnen mensen zien dat zelfs de grootste sportsterren hun eigen obstakels hebben moeten overwinnen en hard hebben moeten werken om succes te behalen. Dit motiveert lezers om zelf actiever te worden en hun eigen uitdagingen aan te gaan.

De impact van sportbiografieën zoals “BASTA” gaat verder dan alleen inspiratie. Ze kunnen ook dienen als praktische handleidingen en bronnen van waardevolle informatie. Van Basten deelt zijn ervaringen, lessen en inzichten die hij tijdens zijn carrière heeft opgedaan, waardoor lezers waardevolle adviezen en strategieën krijgen om zelf actiever te worden. Hij beschrijft bijvoorbeeld hoe hij met tegenslagen omging en hoe hij zichzelf motiveerde om keer op keer zijn grenzen te verleggen. Deze praktische tips kunnen lezers helpen om hun eigen motivatie en doorzettingsvermogen te vergroten en te gebruiken in hun persoonlijke en sportieve doelen.

Invloed van-vooraanzicht1
.

Succesverhalen in

De sportbiografieën: succes, tegenslagen, doorzetten!

Succesverhalen in sportbiografieën kunnen ons veel leren over de carrières van bekende sporters. Ze bieden inzicht in de weg naar succes, de obstakels die overwonnen moeten worden en de mentaliteit die nodig is om te slagen. Marco van Basten, een legendarische voetballer, heeft dit met zijn autobiografie “BASTA” op een rauwe en eerlijke manier laten zien. Door zijn verhaal te vertellen, geeft hij ons een kijkje achter de schermen, waarbij hij zichzelf en anderen niet spaart. Dit is een belangrijke les: eerlijkheid en zelfreflectie zijn essentieel bij het bereiken van succes en het overwinnen van tegenslagen.

De biografie van Marco van Basten behandelt niet alleen zijn succesvolle momenten, maar ook zijn dieptepunten en tegenslagen. Het verhaal van zijn blessure aan zijn enkel, die uiteindelijk het einde van zijn carrière betekende, is bijzonder pijnlijk. Het laat zien dat succes niet altijd vanzelfsprekend is en dat zelfs de beste sporters worstelen met tegenslagen. Van Basten’s verhaal herinnert ons eraan dat het omgaan met teleurstellingen en het vinden van de kracht om door te gaan, ons uiteindelijk sterker kan maken.

Een andere belangrijke les die we kunnen leren uit de sportbiografieën van bekende sporters is de waarde van doorzettingsvermogen en discipline. Van Basten’s succesvolle carrière was niet alleen het resultaat van zijn talent, maar ook van zijn onvermoeibare inzet en toewijding. Hij ging voorbij de pijngrens en deed er alles aan om weer fit te worden, zelfs als het betekende dat hij zijn dromen moest opgeven. Deze vastberadenheid en bereidheid om opofferingen te doen zijn essentieel voor succes in de sport en kunnen ons inspireren om hetzelfde te doen in onze eigen doelen en ambities.

Door “BASTA” en andere sportbiografieën te lezen, kunnen we een diep inzicht krijgen in de carrières van bekende sporters en de levenslessen die ze hebben geleerd. Van Basten’s verhaal toont de complexiteit van succes, de gevolgen van fysieke en emotionele uitdagingen, en de noodzaak van eerlijkheid en doorzettingsvermogen. Het herinnert ons eraan dat succes niet altijd gemakkelijk is, maar dat het mogelijk is met de juiste mentaliteit en toewijding. Het stimuleert ons om te streven naar onze eigen successen en om door te zetten, zelfs in tijden van tegenspoed.

Succesverhalen in-zijaanzicht1
.

Motiverende aspecten in

Krachtige verhalen inspireren doelen.

Motiverende aspecten in sportbiografieën kunnen ons enorm helpen bij het nastreven van onze doelen. Als we lezen over de prestaties en tegenslagen van atleten zoals Marco van Basten, worden we geïnspireerd door hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Van Basten’s verhaal laat zien dat zelfs iemand die alles heeft bereikt ook te maken kan krijgen met obstakels en tegenslagen. Zijn doorzettingsvermogen en veerkracht tonen ons dat het mogelijk is om succes te behalen, zelfs in moeilijke tijden. Door het lezen van sportbiografieën worden we gemotiveerd om onze eigen doelen na te streven en niet op te geven, ongeacht de uitdagingen die op ons pad komen.

Sportbiografieën, zoals “BASTA” van Marco van Basten, kunnen een bron van inspiratie zijn voor iedereen die zijn of haar doelen wil nastreven. Het verhaal van Van Basten toont ons de diepgaande passie en toewijding die nodig zijn om uit te blinken in de sportwereld. Door zijn ups en downs te delen, moedigt hij ons aan om onze eigen ambities en dromen serieus te nemen en er alles aan te doen om ze te verwezenlijken. Sportbiografieën laten zien dat de weg naar succes niet altijd gemakkelijk is, maar dat elke tegenslag ons sterker kan maken en ons uiteindelijk dichter bij onze doelen kan brengen.

Een van de meest waardevolle aspecten van sportbiografieën is dat ze ons laten zien hoe cruciaal doorzettingsvermogen en veerkracht zijn bij het nastreven van onze doelen. Marco van Basten’s verhaal illustreert dit perfect. Ondanks de vele obstakels en blessures die hij heeft moeten overwinnen, heeft hij nooit de moed verloren. Hij bleef vechten en werken aan zijn herstel, waardoor hij uiteindelijk weer de sport kon beoefenen die hij zo liefhad. Dit toont ons dat het niet alleen gaat om talent en succes, maar ook om de mentale kracht om tegenslagen te overwinnen en door te blijven gaan, zelfs wanneer het leven ons lijkt tegen te zitten. Sportbiografieën herinneren ons eraan dat opgeven nooit een optie is en dat we altijd in staat zijn om onze doelen na te streven, ongeacht de uitdagingen die we onderweg tegenkomen.

Motiverende aspecten in-sfeerfoto1
.

Impact van op de jeugd

Succes verhaald, inspireert sporters!

Sportbiografieën hebben een enorme impact op jonge sporters en kunnen hen inspireren om te streven naar succes. Een goed voorbeeld hiervan is “BASTA”, de autobiografie van Marco van Basten. Van Basten is een legendarische voetballer en zijn levensverhaal is rauw, eerlijk en onthullend. Het boek geeft jonge sporters een kijkje achter de schermen van de topsportwereld en laat de ups en downs zien die gepaard gaan met een carrière op het hoogste niveau. Door het lezen van deze biografie kunnen jonge sporters zich identificeren met de uitdagingen en obstakels die Van Basten heeft overwonnen en kunnen ze leren dat succes niet vanzelf komt, maar hard werken en doorzettingsvermogen vereist.

Eén van de belangrijkste aspecten van sportbiografieën die jonge sporters inspireren, is de eerlijkheid waarmee de auteurs hun verhaal vertellen. In “BASTA” laat Marco van Basten niets achterwege en spaart hij niemand, inclusief zichzelf. Hij vertelt over zijn jeugd, de ingewikkelde relatie met zijn ouders en de ups en downs van zijn carrière. Deze openhartigheid en authenticiteit maken het verhaal geloofwaardig en kunnen jonge sporters motiveren om hun eigen dromen na te jagen en tegenslagen te overwinnen. Ze leren dat succes het resultaat is van hard werken, maar ook van eerlijkheid en zelfreflectie.

Tot slot bieden sportbiografieën jonge sporters waardevolle inzichten en lessen over succes. In “BASTA” beschrijft Marco van Basten zijn relatie met Johan Cruijff en de impact van zijn blessures op zijn carrière. Deze verhalen laten jonge sporters zien dat succes niet alleen draait om individuele prestaties, maar ook om teamwork en het omgaan met tegenslagen. Bovendien leren ze dat het mogelijk is om terug te komen van blessures en tegenslagen als je vastbesloten bent en blijft geloven in jezelf. Deze inspirerende verhalen en lessen kunnen jonge sporters motiveren om door te zetten, zelfs als het moeilijk wordt, en om te blijven streven naar succes in hun eigen sportcarrière.

Kortom, sportbiografieën zoals “BASTA” hebben een grote impact op jonge sporters. Ze inspireren hen om te streven naar succes door het tonen van authenticiteit, door het delen van eerlijke verhalen en door waardevolle lessen over succes te bieden. Door het lezen van deze biografieën kunnen jonge sporters zich identificeren met de uitdagingen en overwinningen van hun idolen en leren ze dat succes niet vanzelf komt, maar dat het vereist is om hard te werken, eerlijk te zijn en nooit op te geven.

.

En prestatiedruk

BASTA: Inkijk in prestatiedruk

Sportbiografieën bieden vaak een fascinerend inkijkje in het leven van sporters en de druk die ze ervaren. In het geval van Marco van Basten is dit niet anders. Van Basten, een van de grootste voetballers aller tijden, heeft altijd een zekere ondoorgrondelijkheid behouden. Zijn succesvolle carrière wordt gekenmerkt door talloze overwinningen en prijzen, maar onder de oppervlakte schuilt een verhaal van prestatiedruk en verwachtingen.

Van Bastens autobiografie, genaamd BASTA, belooft een eerlijk en onthullend verslag te zijn van zijn leven. De druk die op hem rustte als succesvolle voetballer wordt ongetwijfeld besproken. Hoe gaat een sporter om met de immense verwachtingen van het publiek, de media en zichzelf? Van Basten heeft zonder twijfel te maken gehad met deze druk gedurende zijn carrière, en zijn verhaal kan inzicht bieden in hoe hij hiermee omging.

Naast de externe druk, is het ook interessant om te zien hoe sporters omgaan met de interne druk die ze zichzelf opleggen. Het streven naar perfectie, de constante drang om te presteren en de angst om te falen zijn veelvoorkomende aspecten van prestatiedruk. In BASTA kunnen we mogelijk lezen hoe Van Basten deze innerlijke strijd heeft ervaren en welke copingmechanismen hij heeft ontwikkeld om hiermee om te gaan.

Al met al biedt de autobiografie van Marco van Basten een unieke kans om een dieper inzicht te krijgen in het leven van een topsporter en de druk die hij heeft ervaren. Het verhaal heeft alle ingrediënten om een boeiend en intrigerend relaas te zijn, waarin de complexe relatie tussen sport en verwachtingen centraal staat. Voor sportliefhebbers en geïnteresseerden in de psychologie van prestatiedruk kan BASTA mogelijk een waardevolle bron van kennis en inzicht zijn.

.

En persoonlijke ontwikkeling

Sterkere identiteit door sportbiografieën!

Sportbiografieën spelen een cruciale rol in het vormen van onze identiteit en waarden. Ze bieden ons inzicht in het verhaal achter de sporters die we bewonderen en helpen ons hun persoonlijke ontwikkeling te begrijpen. De autobiografie van Marco van Basten, genaamd BASTA, is een perfect voorbeeld van hoe zo’n sportbiografie onze identiteit kan beïnvloeden. Van Basten, een van de grootste voetballers aller tijden, geeft ons een diepgaand inzicht in zijn leven, zijn successen, maar ook zijn tegenslagen. Door zijn eerlijke en rauwe verhaal te delen, inspireert hij ons om door te zetten in moeilijke tijden en onze eigen waarheid te omarmen.

In zijn autobiografie onthult Van Basten zijn jeugd en de ingewikkelde relatie met zijn ouders. Dit geeft ons een inkijkje in de persoonlijke worstelingen en uitdagingen die hij heeft moeten overwinnen. Het laat zien dat succesvolle sporters niet altijd een perfect leven hebben gehad, maar net zoals wij te maken hebben gehad met persoonlijke problemen en obstakels. Door deze openhartigheid in zijn biografie komen we erachter dat iedereen zijn eigen gevechten heeft, ongeacht de mate van succes die ze hebben behaald. Dit helpt ons om ons te identificeren met de sporters en te begrijpen dat succes niet alleen afhangt van talent, maar ook van doorzettingsvermogen en veerkracht.

Een ander belangrijk aspect dat Van Basten behandelt in zijn biografie is de relatie met Johan Cruijff, een icoon in het Nederlandse voetbal. Het vertelt het verhaal van een complexe relatie tussen twee grootheden, waarin rivaliteit en bewondering hand in hand gaan. De manier waarop Van Basten openlijk over deze relatie praat, laat zien hoe belangrijk het is om onszelf te blijven, zelfs als we worden vergeleken met anderen. Het leert ons dat het nastreven van onze eigen dromen en doelen belangrijker is dan het proberen te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Dit aspect van persoonlijke ontwikkeling en het vormen van onze eigen identiteit is cruciaal voor het creëren van sterke waarden en principes in ons leven.

Sportbiografieën zoals BASTA bieden ons een kans om te reflecteren op ons eigen leven en onze eigen waarden en doelen in perspectief te plaatsen. Door het verhaal van Marco van Basten te lezen, kunnen we inspiratie putten uit zijn doorzettingsvermogen, veerkracht en eerlijkheid. We leren dat persoonlijke ontwikkeling een voortdurend proces is en dat we zelf verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van onze identiteit en waarden. Het helpt ons om te beseffen dat succes niet alleen gaat om roem en titels, maar ook om innerlijke groei en het vinden van voldoening in wat we doen. Kortom, sportbiografieën spelen een essentiële rol in het vormen van onze identiteit en waarden, en BASTA is daar een meeslepend voorbeeld van.

.

BASTA kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

“BASTA” is een krachtige en inspirerende biografie die ons uitdaagt om onze eigen identiteit en waarden te omarmen. Van Basten’s persoonlijke uitdagingen en doorzettingsvermogen zullen lezers helpen om beter inzicht te krijgen in zichzelf. Dit boek zal ons aanmoedigen om onze dromen na te jagen, ongeacht welke obstakels we onderweg tegenkomen. Kortom, “BASTA” is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en zelfontdekking.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo