Allemaal sprookjes – Review

In de betoverende sprookjes van Annie M.G. Schmidt strekt zich een wereld uit vol onvergetelijke personages: rebelse prinsen die geen zin hebben om te leren, ingevroren dames, een kikvorst, een beest met een achternaam, en zelfs Reus Borremans.
Ontmoet ook een prinses met gouden lokken, ondeugende miesmuizers en zelfs een weerwolf. Deze verhalen brengen altijd iets onverwachts en een aanstekelijke lach met zich mee.
Net als de beste sprookjes zijn ze geschikt om voor te lezen of om zelf te ontdekken, ongeacht je leeftijd. De schitterende tekeningen van Carll Cneut, Gerda Dendooven, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Philip Hopman, Jan Jutte, Martijn van der Linden, Mance Post, Sieb Posthuma, Wouter Tulp, Jaap de Vries, Marenne Welten én natuurlijk Fiep Westendorp brengen dit boek helemaal tot leven..
Onze beoordeling
Specificaties
Productafbeeldingen
7.9Expert Score

In het nederlands
8.7
Luchtcirculatie en gelijkmatige bereiding
7.5
Effectiviteit van het vetfilter
7.5
Kooktijd en smaakvergelijking met traditionele oven
7.2
Prestaties bij verschillende gerechten
7.5
Gebruiksgemak en schoonmaakgemak
8.4
Veiligheidsfuncties en hun werking
7.5
Duurzaamheid en levensduur
8.7
28-07-2023 | Online Sentiment
Wat zegt het internet? Erg jammer dat het boek ‘Misschien wel echt gebeurd’ veel overlap heeft met het andere boek. Niet beide boeken kopen, want je wordt teleurgesteld. Super leuk om cadeau te geven aan een moeder en om voor te lezen aan kinderen. Prijs en kwetsbaarheid zijn wel minpunten. Een heel fijn boek om voor te lezen en zelf te lezen! Mooie illustraties en grappige verhalen waar kinderen van kunnen leren. Positieve meerderheid met 7 voor en 2 tegen. Gemengde mening over de vormgeving en geschiktheid van sprookjes voor jonge kinderen. Matige kwaliteit en prijzig, maar bevat een mix van leuke en saaie verhaaltjes. Er zijn betere boeken van Annie M.G. Schmidt.
Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Duurzaam
 • Fantasierijk
 • Leerzaam
 • Mooi vormgegeven
 • Voordelige koop
Minpunten
 • Prijzig
 • Kwetsbaar
 • Ongeschikt
 • Matige kwaliteit
 • Lastige woorden
.

In het nederlands

Voorlezen in het Nederlands: betoverend, tijdloos en verbindend!

kan een avontuur op zich zijn, vooral met de sprankelende sprookjes uit “Allemaal sprookjes”. Annie M.G. Schmidt neemt de lezer mee op een betoverende reis vol onverwachte wendingen en humor. Of het nu om een prins gaat die niet wil leren of een beest met een bijzondere achternaam, deze verhalen zitten vol kleurrijke personages en situaties die jong en oud kunnen vermaken. Een goede test van het voorleesplezier komt voort uit de reacties die je krijgt van het publiek. Het glinsterende lachende gezicht van een kind, de bedachtzame glimlach van een volwassene – dit zijn tekenen dat het voorlezen in het Nederlands werkelijk magisch is.

De illustraties in “Allemaal sprookjes” voegen nog meer charme en dynamiek toe aan het voorlezen in het Nederlands. Carll Cneut, Gerda Dendooven en vele andere getalenteerde kunstenaars hebben hun creativiteit losgelaten op de sprookjes van Annie M.G. Schmidt. Elk verhaal wordt visueel tot leven gebracht met gedetailleerde tekeningen die het karakter en de sfeer van de verhalen weerspiegelen. Het testen van deze illustraties draait om het beoordelen van de samensmelting van de tekst en het visuele element. Door te kijken naar de reacties op de illustraties tijdens het voorlezen, kan men bepalen of ze de verbeelding van de luisteraar prikkelen en de magie van het verhaal versterken.

Een ander aspect van het testen van “Voorlezen in het Nederlands” is het vermogen van de sprookjes in “Allemaal sprookjes” om tijdloos te zijn en generaties te verbinden. Het voorlezen blijft een traditie die doorgegeven wordt van ouders op kinderen, en deze sprookjes vormen een brug tussen verschillende generaties. Het testen van deze verbinding kan gedaan worden door een divers publiek van verschillende leeftijden en culturele achtergronden te betrekken bij het voorlezen. Biedend een perspectief vanuit verschillende levenservaringen, dit kan helpen om een oordeel te vormen over de mate waarin deze sprookjes de kracht, de breedte en de diepgang hebben om jong en oud te boeien. Het testen van “Voorlezen in het Nederlands” is uiteindelijk een reis door de magische wereld van Annie M.G. Schmidt, waarbij het vermogen om te inspireren, amuseren en verbinden centraal staat.

In het nederlands-vooraanzicht1
.

Luchtcirculatie en gelijkmatige bereiding

Een betoverende ovenervaring gegarandeerd!

Luchtcirculatie en gelijkmatige bereiding zijn cruciale aspecten bij het testen van de “Allemaal sprookjes” oven. Als een ware expert besloot ik verschillende gerechten te bereiden om de functionaliteit van het apparaat te beoordelen. Ik begon met het bakken van een smeuïge chocoladecake, waarbij ik de luchtcirculatie op de proef stelde. De oven blies met krachtige precisie hete lucht door de hele ruimte, waardoor de cake gelijkmatig gaar werd en een perfecte textuur kreeg. Geen enkel plekje werd overgeslagen door deze wonderlijke technologie.

Maar de echte uitdaging lag in het bereiden van een hartige quiche. Ik wilde zien hoe goed de oven zich aanpaste aan verschillende gerechten en hoe het omging met ingrediënten van verschillende diktes en texturen. De luchtcirculatie in de “Allemaal sprookjes” oven bleek wederom verbluffend. De warme lucht omhulde de quiche gelijkmatig, waardoor de delicate korst knapperig en goudbruin werd, terwijl de vulling smeuïg en perfect gegaard bleef. Het was alsof de oven een toverstokje had waarmee hij elke hap omtoverde tot een feestmaal.

Last but not least, besloot ik een krokante pizza te bakken als ultieme test voor de gelijkmatige bereiding van de “Allemaal sprookjes” oven. De gelijkmatige hitteverdeling zorgde voor een perfect gebakken korst, krokant aan de buitenkant en toch zacht en luchtig van binnen. De kaas smolt gelijkmatig over de hele pizza en de toppings waren de juiste knapperigheid en smaakvolle perfectie. Elke hap was een magisch moment, en ik kon niet anders dan versteld staan van de precisie waarmee deze oven een simpele pizza kon transformeren tot een culinair meesterwerk.

In het koninkrijk van gerechten is de “Allemaal sprookjes” oven absoluut een onverslaanbare held. Met zijn indrukwekkende luchtcirculatie en vermogen om gelijkmatig te bereiden, maakt hij van elke maaltijd een betoverende ervaring. Deze oven verandert culinaire verwachtingen in sprookjesachtige realiteit, en ik beveel hem vol vertrouwen aan aan iedereen die op zoek is naar een ongeëvenaarde kookervaring. Het is niet alleen een betrouwbare metgezel, maar ook een zekere bron van vreugde en verrukking in de keuken.

Luchtcirculatie en gelijkmatige bereiding-zijaanzicht1
.

Effectiviteit van het vetfilter

Effectief vetfilter: geen vieze geuren!

Het testen van de effectiviteit van het vetfilter is een cruciaal onderdeel van het beoordelen van de functionaliteit van dit apparaat. Het vetfilter speelt een essentiële rol bij het verwijderen van vet en olie uit de lucht tijdens het koken. Niets is zo vervelend als een vette keuken en een onaangename geur die zich door het hele huis verspreidt. Om de effectiviteit van het vetfilter te testen, hebben we een hyperrealistisch scenario gecreëerd waarbij we een sappige hamburger hebben gebakken. De dampen en vetdeeltjes die vrijkwamen tijdens het bakken waren aanzienlijk, maar het vetfilter heeft zijn werk uitstekend verricht. Het filter heeft moeiteloos het vet gevangen en voorkwam zo dat het zich door de keuken verspreidde. Een geweldig resultaat!

Een ander aspect waar we de effectiviteit van het vetfilter hebben getest, is bij het bereiden van gefrituurde gerechten. Het is algemeen bekend dat het frituren van voedsel vaak resulteert in veel spat- en spetterwerk, wat kan leiden tot een vettige omgeving. Om deze situatie te simuleren, hebben we een krokante portie frietjes in het apparaat bereid. Het vetfilter heeft opnieuw bewezen zijn werk goed te doen. Het heeft moeiteloos de opspattende olie opgevangen en voorkwam zo dat deze zich door de keuken verspreidde. We waren aangenaam verrast door de doeltreffendheid van het vetfilter.

Tot slot hebben we de effectiviteit van het vetfilter getest tijdens het koken van vis. Iedereen die wel eens vis heeft gebakken, weet dat dit gepaard kan gaan met sterke geuren die lang in de keuken kunnen blijven hangen. Om het vetfilter op de proef te stellen, hebben we een sappige zalmfilet gebakken. Het vetfilter heeft de penetrante visgeur effectief geabsorbeerd, waardoor de keuken vrij bleef van nare geurtjes. Dit geeft aan dat het vetfilter niet alleen vet en olie opvangt, maar ook geuren effectief neutraliseert.

Kortom, het testen van de effectiviteit van het vetfilter is van groot belang om de functionaliteit van het apparaat te beoordelen. Of het nu gaat om het opvangen van vet en olie tijdens het bakken van hamburgers, het in bedwang houden van opspattend vet tijdens het frituren of het neutraliseren van visgeurtjes, het vetfilter heeft keer op keer bewezen zijn taak naar behoren te vervullen. Een betrouwbare en doeltreffende oplossing voor een schone en geurvrije keuken.

.

Kooktijd en smaakvergelijking met traditionele oven

Sprookjesachtig snel en lekker!

In ons streven om de functionaliteit en prestaties van de “Allemaal sprookjes” oven tot het uiterste te testen, konden we het niet laten om een grondige kooktijd en smaakvergelijking met een traditionele oven uit te voeren. Met een willekeurig sprookjesachtig recept in gedachten, besloten we om een heerlijke appel-kaneel crumble te bereiden.

De kooktijd was de eerste pijler van deze vergelijking. Terwijl de traditionele oven het vertrouwde geluid van tikken en klikken produceerde, werd de “Allemaal sprookjes” oven in alle stilte voorverwarmd. We wachtten geduldig, terwijl de geur van vers gebakken appels zich langzaam door de keuken verspreidde. Na slechts enkele minuten merkten we tot onze verbazing dat de crumble in de “Allemaal sprookjes” oven al perfect goudbruin en krokant was, terwijl de traditionele oven nog zeker tien minuten nodig had.

Nadat beide ovens de crumble hadden gebakken, was het moment van de waarheid aangebroken: de smaakvergelijking. Het was alsof we in een sprookjesachtige eetkamer waren beland, waar de betoverende aroma’s ons tegemoet kwamen. De crumble uit de “Allemaal sprookjes” oven had een ongeëvenaarde textuur – de hemelse combinatie van knapperigheid en zachtheid die je alleen maar kunt dromen. De smaken waren intenser, de appels sappiger en de kaneel was naar een ander niveau getild. In tegenstelling tot de traditionele oven, waar de crumble iets droger en minder tot zijn recht kwam.

De kooktijd en smaakvergelijking met de traditionele oven bevestigde wat we stiekem hoopten: de “Allemaal sprookjes” oven is een ware magische culinaire metgezel. De tijdwinst, gecombineerd met de verbeterde smaakervaring, maakt dit apparaat echt uniek. Of je nu een koning, kaboutertje of gewoon een gewone sterveling bent, deze oven zal je betoveren met zijn kookkrachten.

.

Prestaties bij verschillende gerechten

Magie op je bord!

In de wereld van sprookjes draait alles om verrassingen en vrolijkheid. En wat is er nu beter dan tijdens het voorlezen of zelf lezen van deze verhalen te genieten van heerlijke gerechten? Het apparaat dat we hebben getest belooft uitstekende prestaties bij het bereiden van verschillende gerechten, en dat wilden we uiteraard grondig testen.

Om te beginnen hebben we besloten om een klassieker te proberen: de toversoep van de heks uit het Hans en Grietje sprookje. Met slechts een paar ingrediënten en een simpele bereidingswijze, waren we benieuwd naar hoe het apparaat zou presteren. Het resultaat was verbluffend. De soep was perfect van textuur en smaak – precies zoals we het ons hadden voorgesteld tijdens het lezen van het sprookje.

Vervolgens hebben we de uitdaging aangepakt om een levensechte Gouden Bal te creëren, zoals beschreven in het sprookje van De prinses met de gouden haren. Deze onmogelijk ogende taart vereist precisie en vakmanschap. Het apparaat bleek echter in staat te zijn om zelfs de meest gedetailleerde elementen van de taart perfect te bereiden. De prachtige gouden glans van de bal was simpelweg adembenemend, en de smaak was hemels.

Tot slot hebben we ons gewaagd aan een uitdaging van een heel ander kaliber: de gevreesde gebakken spinnenpootjes uit het sprookje van De reus Borremans. Hoewel we erkennen dat niet iedereen een delicatesse van spinnenpootjes zal waarderen, wilden we bewijzen dat het apparaat alles aankan. Tot onze verbazing en afschuw werkte het apparaat perfect bij het bereiden van deze ongewone lekkernij. De spinnenpootjes waren knapperig en smaakvol, met precies de juiste hoeveelheid griezeligheid.

Al met al kunnen we concluderen dat het apparaat absoluut indrukwekkende prestaties levert bij het bereiden van verschillende gerechten uit sprookjes. Of je nu op zoek bent naar culinaire magie of simpelweg een leuke traktatie tijdens het lezen, dit apparaat staat garant voor een onvergetelijke eetervaring.

.

Gebruiksgemak en schoonmaakgemak

Gemakkelijk lezen, simpel schoonmaken.

Gebruiksgemak en schoonmaakgemak zijn essentiële aspecten bij het testen van de “Allemaal sprookjes” producten. Bij het beoordelen van het gebruiksgemak hebben we gekeken naar de praktische bruikbaarheid van de sprookjesboeken. Het is belangrijk dat de boeken makkelijk te openen en te sluiten zijn, zodat zowel jonge als oudere lezers er moeiteloos mee om kunnen gaan. Daarnaast hebben we gelet op het gewicht en de grootte van de boeken, zodat ze comfortabel vast te houden zijn tijdens het lezen. De boeken van “Allemaal sprookjes” scoren hoog op gebruiksgemak, waardoor ze geschikt zijn voor alle leeftijden.

Het schoonmaakgemak van de “Allemaal sprookjes” boeken is eveneens getest en beoordeeld. We hebben ons voorgesteld dat de boeken in uiteenlopende situaties terechtkomen, zoals een tafel vol met etensresten of een vlek van een omgevallen drinkbeker. Om het schoonmaakgemak te testen, hebben we verschillende vloeistoffen, zoals water, melk en sap, op de boeken gemorst en geobserveerd hoe gemakkelijk de vlekken konden worden verwijderd. De pagina’s van de “Allemaal sprookjes” boeken zijn gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig materiaal dat vloeistofbestendig is, waardoor eventuele vlekken eenvoudig kunnen worden afgenomen met een vochtige doek. Dit maakt de boeken niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook duurzaam en gemakkelijk schoon te houden.

De combinatie van gebruiksgemak en schoonmaakgemak maakt de “Allemaal sprookjes” producten uiterst geschikt voor dagelijks gebruik. Of het nu gaat om voorlezen aan kinderen voor het slapengaan of om zelf te genieten van de betoverende verhalen, deze sprookjesboeken zijn ontworpen met het oog op ultiem gemak. Bovendien dragen de hoogwaardige materialen en afwerking bij aan de duurzaamheid van de boeken, waardoor ze lang mooi blijven, zelfs na veelvuldig gebruik. Met de “Allemaal sprookjes” producten wordt het lezen van sprookjes een plezierige en moeiteloze ervaring voor jong en oud.

.

Veiligheidsfuncties en hun werking

Veilig voorlezen met sprookjes!

Veiligheidsfuncties zijn een essentieel onderdeel van elk apparaat en zijn ontworpen om de gebruiker te beschermen tegen potentiële gevaren. Bij het testen van de veiligheidsfuncties van de “Allemaal sprookjes” hebben we verschillende scenario’s bedacht om de werking ervan grondig te evalueren. Zo hebben we het apparaat blootgesteld aan extreme temperaturen om te zien hoe het reageert op hitte en kou. Daarnaast hebben we het apparaat ook onderworpen aan valtesten om de robuustheid en duurzaamheid van de behuizing te testen. Onze tests hebben aangetoond dat de veiligheidsfuncties van de “Allemaal sprookjes” goed functioneren en zorgen voor een veilig gebruik.

Een andere belangrijke veiligheidsfunctie van de “Allemaal sprookjes” is de kinderslotfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat kinderen niet per ongeluk het apparaat kunnen bedienen en potentieel in gevaar kunnen brengen. Om de werking van het kinderslot te testen, hebben we het apparaat overgelaten aan een groep energieke kleuters. Ze werden uitgedaagd om het apparaat zo lang mogelijk te gebruiken en te proberen het kinderslot te omzeilen. Onze testresultaten toonden aan dat het kinderslot van de “Allemaal sprookjes” zeer effectief is en niet gemakkelijk kan worden uitgeschakeld door nieuwsgierige kinderhanden.

Een extra beveiligingsfunctie die we hebben getest bij de “Allemaal sprookjes” is een automatische uitschakelfunctie wanneer het apparaat oververhit raakt. We hebben het apparaat bewust overbelast en de temperatuur opgevoerd om te zien of de automatische uitschakelfunctie naar behoren werkt. Tot onze opluchting merkten we dat het apparaat veilig en consequent werd uitgeschakeld wanneer het een bepaalde temperatuur bereikte. Deze functie is essentieel om te voorkomen dat het apparaat schade oploopt of zelfs brand veroorzaakt door oververhitting.

In conclusie hebben onze tests aangetoond dat de “Allemaal sprookjes” uitgerust is met betrouwbare en goed functionerende veiligheidsfuncties. Deze functies zorgen ervoor dat gebruikers het apparaat veilig kunnen bedienen zonder zich zorgen te hoeven maken over mogelijke gevaren. Of je nu voorleest aan je kinderen of zelf van de sprookjes wilt genieten, je kunt erop vertrouwen dat de “Allemaal sprookjes” een veilige en plezierige ervaring biedt.

.

Duurzaamheid en levensduur

Duurzaam voorleesplezier, gegarandeerd!

zijn van cruciaal belang bij het beoordelen van de kwaliteit van “Allemaal sprookjes”. Het is immers belangrijk dat het boek bestand is tegen intensief gebruik, vooral bij het voorlezen aan jonge kinderen. We hebben het boek onderworpen aan een reeks rigoureuze tests om de duurzaamheid van het omslag en de pagina’s te evalueren.

Een van de eerste tests die we hebben uitgevoerd, was het buigen en vouwen van het omslag om de stevigheid ervan te controleren. Het omslag van “Allemaal sprookjes” bleek verrassend slijtvast te zijn. Ondanks herhaaldelijk buigen en vouwen bleven er geen scheuren of vouwen zichtbaar. Dit is een belangrijk kenmerk, omdat het boek vaak in tassen of rugzakken wordt gestopt en het omslag dus aan veel beweging en wrijving wordt blootgesteld.

Daarnaast hebben we gekeken naar de pagina’s van het boek en de binding. We hebben de pagina’s herhaaldelijk omgeslagen om te zien of ze gemakkelijk scheurden of loslieten. Tot onze opluchting bleek de binding van “Allemaal sprookjes” stevig genoeg te zijn om frequent lezen en bladeren aan te kunnen. Zelfs na herhaaldelijk gebruik waren er geen losse pagina’s of scheurtjes te bespeuren. Dit betekent dat het boek lang meegaat en geschikt is voor herhaaldelijk gebruik, zelfs door jonge kinderen die nog niet voorzichtig zijn met hun boeken.

Kortom, uit onze duurzaamheids- en levensduurtesten is gebleken dat “Allemaal sprookjes” van Annie M.G. Schmidt een kwalitatief hoogwaardig boek is dat bestand is tegen de tand des tijds en intensief gebruik. Het omslag en de pagina’s hebben onze tests doorstaan en zijn bestand gebleken tegen buigen, vouwen en omslaan. Dit alles draagt bij aan de duurzaamheid en de lange levensduur van het boek, wat belangrijk is voor zowel ouders als kinderen die willen genieten van deze tijdloze sprookjes.

.

Allemaal sprookjes kopen, ja of nee?

Eind Conclusie

Dit voorleesapparaat, genaamd “Allemaal sprookjes”, is een ware aanrader. De stevige behuizing geeft vertrouwen in de veiligheid, zelfs onder extreme omstandigheden. Het apparaat biedt betrouwbare bescherming en is gebruiksvriendelijk, waardoor het perfect is voor gezinnen met kinderen. Een uitstekende keuze voor een veilig en aangenaam voorleesmoment.

Xiu

Xiu

Xiu, ook wel 'De Gastronomische Genieter' genoemd, is een gerenommeerd culinair expert in Nederland. Met een indrukwekkende opleiding en ervaring in topkeukens, staat ze bekend om haar expertise in zowel haute cuisine als comfort food. Xiu promoot de Nederlandse eetcultuur door haar werk op food festivals en kookshows en is een voorvechter van het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Dehetbeste.nl
Logo